Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Par pitanja
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Par pitanja

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Par pitanja
    Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2010 u 21:29
Par pitanja

1)Momci koji kače titlove često zaborave (kao i ja) da stave FPS titla. Tako ovde u bazi kod puno titlova uz fps stoji N/A.
Ima li načina da se on sazna kad se skine? Nadam se da razumete šta pitam: može li recimo SW da ga prepozna nakon učitavanja?

2) Može li se u SW 2.51 postaviti audio kanal videa? Gledam u opcijama i ne vidim to nigde. SW 4.0 ima tu mogućnost.

Ovo pitam stoga što sam skinuo  The General died at Dawn (1936) koji ima stream 1 na ruskom a stream 2 na engleskom. Da bih sinhronizovao titl treba mi prva i zadnja rečenica. U 2.51 mogu da odšetam na kraj filma, ali on pusti ruski straem, te je titl podešen za ruski stream, koji je neupotrebljiv jer je nalepljen na video.

Kad otvorim film u SW 4.0, lako se prebacim na engleski, koji je baš ono što treba, ali se SW zamrzne kad probam da skrolujem kroz film, te nikako ne mogu da dođem do zadnje izgovorene rečenice. Klizač je potpuno neupotrebljiv, postavim ga na jedno mesto u filmu, a on reprodukuje valjda tamo gde je stao.

Ima li nekih saveta?

Ažurirao suadnovic - 02.Veljaca/Feb.2010 u 21:30
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2010 u 21:37
Koliko ja znam, ne može se samo uz pomoć fajla sa prevodom odrediti FPS.

A u vezi sa drugim pitanjem:
http://forum.titlovi.com/uklanjanje-i-postavljanje-audio-streama-u-avi_t22709.html
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2010 u 01:23
Hvala za podsećanje na ovaj post, znam za njega, ali to nije odgovor na pitanje koje sam postavio, a ono je bilo:
Može li se u SW 2.51 birati audio stream (ako ih video ima više).

Osim toga, kod Audio stream-a 1, radi se o onom ruskom sranju nalepljenom preko videa, i da ti pravo kažem, ne smem da čačkam, kakve sam kurate sreće, garant ću zeznuti nešto.
No ne mogu da se načudim ljudima koji prave takve stvari: skida se film često i zbog glumaca, njihovog govora i šta ti ja sve znam čega, i nikako mi ne ide u glavu (Rusi su pametan narod) koje zadovoljstvo vide u tome da neko drugi izgovara tekst glumca, tj. kome su namenjene takve stvari, ko su konzumenti. Jedino mi je logično da su to hendikepirane osobe.

Ažurirao suadnovic - 05.Veljaca/Feb.2010 u 17:46
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2010 u 15:35
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2010 u 16:29
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Odabir stream-a u Subtitle Workshop-u.

Hvala Darije. Uzgred, čačkajući oko VirtualDubModa, uz selekciju jednog audio strima, ako se odabere da se sačuva, dobiće se kopija filma od oko 130-140 MB, koja nije mnogo lošija od originala, obzirom da je crno-beli.(nisam uveren da sam ovo objasnio kako treba, ni sam više ne znam šta sam čačkao)

Ažurirao suadnovic - 03.Veljaca/Feb.2010 u 16:53
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2010 u 16:37
Mislio sam da je dobro da imamo zasebnu temu, jer je i više nego zanimljivo. Hvala kolegama slowrun i prijatel-MKD na ovome.
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2010 u 16:57
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Mislio sam da je dobro da imamo zasebnu temu, jer je i više nego zanimljivo. Hvala kolegama slowrun i prijatel-MKD na ovome.

Da, slažem se sa tobom, a pade mi na pamet ono što sam ti poslao na PM, da nakon uklanjanja ruskog audio, fajl može da se skoluje u SW4.0
Da li je moguće da ga je on kočio? Možda ipak nije na odmet da skineš film i vidiš kako će se kod tebe ponašati.

Još bih pitao, mada nije baš pravo mesto za to, kakva je sudbina SW4.0? Kako je zamišljen, on je stvarno fantastičan, a malo mi smeta što nema sve opcije koje ima  SW 2.51. Konkretno, za podelu i spajanje titlova. Prednost nad 2.51 mu je i što se iz njega može regulisati jačina tona.
Pitanje je:
kakav je status SW4.0b4, znam da je to beta verzija, ali ta verzija stoji već dugo vremena na Web-u, da li je moguće da je URUSoft digao ruke od toga? Ima li neko nekakvih informacija o tome?

P.S. Čini mi se da mi je neko rakao da je taj projekat mrtav i da se njegovo uskrsnuće ne može očekiva ti u bližoj budućnosti. Šteta ako je tako.

Ažurirao suadnovic - 03.Veljaca/Feb.2010 u 19:16
Na vrh
steve. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj steve. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 17:20
Da vas pitam da li mogu ispraviti neki hrvatski prevod na srpski i postaviti,ptitom koliko mislim mora da ostane ime prevodioca i samo da dopisem moje ime.
alien555
Na vrh
ByShebo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ByShebo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 17:27
Znači ti bi se malo zezao nekakvih pola sata i obrisao ime onoga koji se znojio 20 sati. Ajd razmisli malo!!
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 17:33
Originalno postovano od strane steve. steve. piše:

Da vas pitam da li mogu ispraviti neki hrvatski prevod na srpski i postaviti,ptitom koliko mislim mora da ostane ime prevodioca i samo da dopisem moje ime.

Ima mnogo pozajmljivanja titlova, ponekad se baš isti titl može naći potisan od više ljudi, što sigurno nije u redu.

Koristeći alate poput, BFA for subtitles, može se vršiti konverzija titlova Sr <-->Hr

Ako je samo to urađeno, red bi bio citirati čoveka koji je uradio osnovni prevod.

Ako se pak radi o radikalnoj ispravci titla, onda bi i moglo da se objavi kao posebna kreacija, opet uz referencu na izvor. Ovo je moje subjektivno mišljenje, jer je teško postaviti granicu koja bi razdvojila originalnu kreaciju od prostog plagijata.

I još bih dodao da se radi o različitim kulturama, zapadnjačkoj i našoj nekadašnjoj, u kojoj smo bar mi stariji proveli živote, meni samom su pojam i praksa "Autorskih prava" stvar u dubokoj magli.

Ažurirao suadnovic - 05.Veljaca/Feb.2010 u 17:42
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 17:58
Bilo je nekoliko postova o problemima pri učitavanju MKV-fajlova u SW. Nije loše u tom smislu pogledati

http://www.urusoft.net/forum/viewtopic.php?id=5730

Značajne su prve dve replike.

Ažurirao suadnovic - 05.Veljaca/Feb.2010 u 18:00
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 18:26
Originalno postovano od strane suadnovic suadnovic piše:

Bilo je nekoliko postova o problemima pri učitavanju MKV-fajlova u SW. Nije loše u tom smislu pogledati

http://www.urusoft.net/forum/viewtopic.php?id=5730

Značajne su prve dve replike.
Aman ljudi u svaku temu pitate i pricate za SW i mkv:
Subtitle Workshop problem
subtitle workshop video
http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=17290&PID=677678&title=bluray-i-hdtv-titlovi#677678

Bez uvrede suadnovic, ne kazem samo tebiWink Mislim, stvarno nema potrebe da u svaku temu neko pita za nesto sto je vec odgovoreno milion putaConfused

Ažurirao icemaher - 05.Veljaca/Feb.2010 u 18:27
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 19:29

Ovako, ne možeš ispravitiSmile ali možeš prilagoditi ili obraditi LOL a potom i postaviti uz poštovanje Pravila za postavljanje prevoda s tim da bih napomenula, da ako već želiš da na to trošiš vreme, onda to odradi tako da zaista bude kvalitetna obrada, odnosno da se to ne svede samo na zamenu ije sa e i nazivi meseci u godini i slično.

Drugim rečima, ukoliko bilo ko želi da radi prilagođavanje prevoda sa jednog na drugi ex yu jezik ja bih vas lepo molila da onda ta prilagođavanja budu kvalitetna:
- Da ukoliko ne postoje na originalnom prevodu u novom budu i kvačice na slovima š,č,ć
- da se srede linije ukoliko prelaze u tri reda
- da se ubace znakovi interpunkcije ako ne postoje na originalnom
- da vodite računa ne samo o tome da li će novo nastali prevod biti na ekavici ili ijekavici i imati hrvatske / srpske ili bosanske reči već i da sama rečenična konstrukcija bude prilagođena jeziku za koji prilagođavate prevod.

Imajte na umu i to da ukoliko izvršite samo prebacivanje sa ije na e (i obrnuto) očekujte mnogo loših ocena i/ili komentara korisnika našeg sajta Wink

Moram da kažem, ovo nisu uslovi da bi vaš sređeni prevod bio odobren, ali ako već želite da se time bavite, a mi naravno želimo da uvek imamo najkvalitetnije prevode, onda budite dosledni na obostrano zadovoljstvo Wink

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 19:34
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Ovako, ne možeš ispravitiSmile ali možeš prilagoditi ili obraditi LOL a potom i postaviti uz poštovanje Pravila za postavljanje prevoda s tim da bih napomenula, da ako već želiš da na to trošiš vreme, onda to odradi tako da zaista bude kvalitetna obrada, odnosno da se to ne svede samo na zamenu ije sa e i nazivi meseci u godini i slično.

Drugim rečima, ukoliko bilo ko želi da radi prilagođavanje prevoda sa jednog na drugi ex yu jezik ja bih vas lepo molila da onda ta prilagođavanja budu kvalitetna:
- Da ukoliko ne postoje na originalnom prevodu u novom budu i kvačice na slovima š,č,ć
- da se srede linije ukoliko prelaze u tri reda
- da se ubace znakovi interpunkcije ako ne postoje na originalnom
- da vodite računa ne samo o tome da li će novo nastali prevod biti na ekavici ili ijekavici i imati hrvatske / srpske ili bosanske reči već i da sama rečenična konstrukcija bude prilagođena jeziku za koji prilagođavate prevod.

Imajte na umu i to da ukoliko izvršite samo prebacivanje sa ije na e (i obrnuto) očekujte mnogo loših ocena i/ili komentara korisnika našeg sajta Wink

Moram da kažem, ovo nisu uslovi da bi vaš sređeni prevod bio odobren, ali ako već želite da se time bavite, a mi naravno želimo da uvek imamo najkvalitetnije prevode, onda budite dosledni na obostrano zadovoljstvo Wink

Kao što reče koleginica,nisu to uslovi da se prevod odobri,ali budi spreman na kritike,ako ne uradiš dobro Wink
Samo ti to uradi,kako misliš i sve će biti u redu i naravno obrati pažnju da ne obrišeš ko je preveo taj film,a možeš slobodno dodati da si ti sredio prevod za srpski jezik.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
buja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj buja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 21:42
Evo, meni će biti drago da netko uzme neki moj titl i da ga redigira i napravi iz njega srpski titl, ali pošteni srpski titl, a ne neku nemuštu ekaviziranu inačicu. Nije to jednostavan posao kako možda izgleda. Ja to koji puta napravim za svoju kućnu uporabu i namučim se i ne jednom gledam ili slušam originalni titl, da budem siguran da nešto krivo ne protumačim, od vokabulara do sintakse. Stoga, samo naprijed, ali s punom voljom i pozornošću!
buja

Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
Na vrh
steve. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj steve. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2010 u 23:12

Ne ja sam nasao neki hrvatski prevod i prepravio sam na srpski ali sam napisao od koga je titl i dodao moje ime.Nisam nikome ukrao titl.

Ažurirao icemaher - 07.Veljaca/Feb.2010 u 00:09
alien555
Na vrh
NikolaK View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaK Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2010 u 00:06
Ja sam htio da uvecam font .srt fajla to jest titla na divx filmovima, a da mi to prepozna DVD player koji imam. Da li je to moguce i ako jeste kako?

hvala pozdrav
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2010 u 00:12
cek,hoces da ti bude veci font prevoda,na dvd pleyeru?

ako ti do dvd ne podrzava onda nista,jedino da snimis prevod u film,ali to traje.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
NikolaK View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaK Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2010 u 00:15
Pa ne na dvd playeru nego bilo dje ako gledam taj film sa tim titlom, da li .srt fajlovi imaju neki style dje se mogu povecati slova jer su zaista mala slova. Nemoguce da su svi dvx filmovi imaju ovolik font slova. Ili mozda koriste neki drugi format od .srt?
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2010 u 00:20
Ako gledas filmove preko kompjutera i koristis neki program,onda mozes da uvecas slova,da ti budu i pola metra,ako treba,a ako gledas preko pleyera,onda u zavisnosti od pleyera,neki moze,neki ne?

Sta koristis od tih pleyera (ako gledas na kompu) ?

- Armin van Buuren

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,109 sekundi.