Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - izvlacenje maksimuma iz procesora
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

izvlacenje maksimuma iz procesora

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ZALUDJENIK View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ZALUDJENIK Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: izvlacenje maksimuma iz procesora
    Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 05:19
dali se neko od vas mozda razume u podizanje brzine procesora i dali je dozvoljeno otvaranje takvih tema na ovom sajtu pitam jer nisam siguran ipak je ovo sajt samo za prevode ali video sam razne pokrenute teme IZVINJAVAM SE AKO SAM NESTO POGRESNO URADIO ILI REKAO pozdravSmileSmileSmile
STEVANOVIC DRAGAN
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 08:12
mislis overclock? pa nije strasno, malo zajebavanja u bios-u, malo rizika, al bez rizika nema ni dobitka :)
ja svoj cpu kloknem po potrebi, i to ne puno... najlakse ti je da googlas tako sto upises oznake tvoje ploce, oznake tvog cpu-a i overclock... ima puno sajtova posvecenih toj temi, ali uglobalu, to ti je manuelno povecavanje brzine takta ili mnozioca procesora u biosu i verovatno smanjenje mnozioca brzine radne memorije (ponekad treba i njihove menjati voltaze, ali ja to nisam radio... uvek sam veoma disciplinovan i samo malo dignem brzinu cpu... nikad do maximuma) jer ako hoces ozbiljne rezultate, potrebno ti je i bolje hladjenje komponenti...
takodje, mozda nije lepo reklamiratidrugi sajt ovde, ali bi mogao da posetis forum benchmark.rs/forum   i odredjenu sekciju koja se toga tice, jer ima gomila likova koji se bave oc-om komponenti, postavljaju svetske rekorde... i mogu te dobro posavetovati
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 11:43
Prva greska je sto pitanje za procesor stavljas u Filmske zanimljivosti, to ide brate u Hardware. Sad je na mestu. Pozz
Na vrh
Killjoy View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Killjoy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 04:41
Ja imam starog AMD Athlon 2500 (Barton). Samo mu FSB povecam u BIOS-u i on cepa na 3200MHz.

Doduse, jeste single core....
I am the one who dwelt within Cain....

I am the one who dwelt within Nero...

I once dwelt within Judas....

And I was with Legion...

I am Belial....

And I am Lucifer, the devil in the flesh...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 12:34
Originalno postovano od strane Killjoy Killjoy piše:

Ja imam starog AMD Athlon 2500 (Barton). Samo mu FSB povecam u BIOS-u i on cepa na 3200MHz.

Doduse, jeste single core....

misliš dobiješ onog bartona 3200+,a ne da digneš brzinu sa 1,8 na 3,2Ghz,jer taj barton radi na 1,8ghz?Imao sam ga i ja.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
JDs Revenge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 16:09
da....jos 'davne' 2000 kad je procesor od 7.5 GHz bio nezamisliv za obicne smrtnike,neki car japanac klokuje intelov na upravo toliko,7.5,ali ga je hladio tecnim azotom,e to je po'so
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 16:14
jbg,nešto tako sam gledao,ali tečni azot je negde oko -200,idi begaj.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 16:56
ebi ga,ludi japanci....nemam pojma sta mu radi ali znam sigurno da nikad ne bih mogao da nabavim tecni azot Smile zato cu cekati nekih kodina dok ne budem mogao da kupim neki zveroid sa toliko herca LOL
Na vrh
higuy View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj higuy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:00
Vazan je clock ali je po meni vaznije koliko ima L1, L2 i L3 kesa, koliko thread-a daje po jezgru, integrisani ili neintegrisani memorijski kontroler, i za video obradu najvaznije koji set instrukcija podrzava, tj. MMX SSE SSE2 3DNow itd. Sa odgovarajucim hladjenjem mozes da ga teras do nebesa.

Ažurirao higuy - 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:01
Anima Candida
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:18
pa zamisli samo da ima enormni kes,klok ti ni ne treba,a znas kad ce biti...kad neko bude ko bil pa pun para trazi custom model od 1gb kesa na primer baaaa...ma i jedno jezgro je dovoljno da razbija,ovo sto prave po mnogo jezgara je cisto uzimanje para, i uspaljivanje ljudi nista bitno...
Na vrh
slowrun View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj slowrun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 22:00
Ja kad bih imao enormni keš procesor mi ne bi ni trebao LOL
In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland.   True Story
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 22:44
e ta ti je pametna slow-e moj ROFL
Na vrh
higuy View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj higuy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2010 u 20:21
e, ne mozes obuti carapu, a da je neki k....n ne prevrne iz obesti.
Anima Candida
Na vrh
gilopile View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gilopile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2010 u 22:39

Originalno postovano od strane ZALUDJENIK ZALUDJENIK piše:

dali se neko od vas mozda razume u podizanje brzine procesora i dali je dozvoljeno otvaranje takvih tema na ovom sajtu pitam jer nisam siguran ipak je ovo sajt samo za prevode ali video sam razne pokrenute teme IZVINJAVAM SE AKO SAM NESTO POGRESNO URADIO ILI REKAO pozdravSmileSmileSmile

Prvo i osnovno za takvo pitanje je da navedes koju plocu,procesor,memoriju,napajanje imas,pa na osnovu toga ti mozemo reci sta i kako/dokle...

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.