izvlacenje maksimuma iz procesora
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30580
Datum ispisa: 20.Srpanj/Jul.2026 u 01:04 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: izvlacenje maksimuma iz procesora
Objavio: ZALUDJENIK
Tema: izvlacenje maksimuma iz procesora
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 05:19
dali se neko od vas mozda razume u podizanje brzine procesora i dali je dozvoljeno otvaranje takvih tema na ovom sajtu pitam jer nisam siguran ipak je ovo sajt samo za prevode ali video sam razne pokrenute teme IZVINJAVAM SE AKO SAM NESTO POGRESNO URADIO ILI REKAO pozdrav 
------------- STEVANOVIC DRAGAN
|
Odgovori:
Objavio: let4mi
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 08:12
mislis overclock? pa nije strasno, malo zajebavanja u bios-u, malo rizika, al bez rizika nema ni dobitka :) ja svoj cpu kloknem po potrebi, i to ne puno... najlakse ti je da googlas tako sto upises oznake tvoje ploce, oznake tvog cpu-a i overclock... ima puno sajtova posvecenih toj temi, ali uglobalu, to ti je manuelno povecavanje brzine takta ili mnozioca procesora u biosu i verovatno smanjenje mnozioca brzine radne memorije (ponekad treba i njihove menjati voltaze, ali ja to nisam radio... uvek sam veoma disciplinovan i samo malo dignem brzinu cpu... nikad do maximuma) jer ako hoces ozbiljne rezultate, potrebno ti je i bolje hladjenje komponenti... takodje, mozda nije lepo reklamiratidrugi sajt ovde, ali bi mogao da posetis forum benchmark.rs/forum i odredjenu sekciju koja se toga tice, jer ima gomila likova koji se bave oc-om komponenti, postavljaju svetske rekorde... i mogu te dobro posavetovati
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 11:43
Prva greska je sto pitanje za procesor stavljas u Filmske zanimljivosti, to ide brate u Hardware. Sad je na mestu. Pozz
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Objavio: Killjoy
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 04:41
Ja imam starog AMD Athlon 2500 (Barton). Samo mu FSB povecam u BIOS-u i on cepa na 3200MHz.
Doduse, jeste single core....
------------- I am the one who dwelt within Cain....
I am the one who dwelt within Nero...
I once dwelt within Judas....
And I was with Legion...
I am Belial....
And I am Lucifer, the devil in the flesh...
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 12:34
Killjoy piše:
Ja imam starog AMD Athlon 2500 (Barton). Samo mu FSB povecam u BIOS-u i on cepa na 3200MHz.
Doduse, jeste single core....  |
misliš dobiješ onog bartona 3200+,a ne da digneš brzinu sa 1,8 na 3,2Ghz,jer taj barton radi na 1,8ghz?Imao sam ga i ja.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: JDs Revenge
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 16:09
|
da....jos 'davne' 2000 kad je procesor od 7.5 GHz bio nezamisliv za obicne smrtnike,neki car japanac klokuje intelov na upravo toliko,7.5,ali ga je hladio tecnim azotom,e to je po'so
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 16:14
jbg,nešto tako sam gledao,ali tečni azot je negde oko -200,idi begaj.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 16:56
ebi ga,ludi japanci....nemam pojma sta mu radi ali znam sigurno da nikad ne bih mogao da nabavim tecni azot zato cu cekati nekih kodina dok ne budem mogao da kupim neki zveroid sa toliko herca
|
Objavio: higuy
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:00
Vazan je clock ali je po meni vaznije koliko ima L1, L2 i L3 kesa, koliko thread-a daje po jezgru, integrisani ili neintegrisani memorijski kontroler, i za video obradu najvaznije koji set instrukcija podrzava, tj. MMX SSE SSE2 3DNow itd. Sa odgovarajucim hladjenjem mozes da ga teras do nebesa.
------------- Anima Candida
|
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:18
|
pa zamisli samo da ima enormni kes,klok ti ni ne treba,a znas kad ce biti...kad neko bude ko bil pa pun para trazi custom model od 1gb kesa na primer baaaa...ma i jedno jezgro je dovoljno da razbija,ovo sto prave po mnogo jezgara je cisto uzimanje para, i uspaljivanje ljudi nista bitno...
|
Objavio: slowrun
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 22:00
Ja kad bih imao enormni keš procesor mi ne bi ni trebao 
------------- In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland. True Story
|
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 22:44
e ta ti je pametna slow-e moj
|
Objavio: higuy
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2010 u 20:21
e, ne mozes obuti carapu, a da je neki k....n ne prevrne iz obesti.
------------- Anima Candida
|
Objavio: gilopile
Datum objave: 06.Veljaca/Feb.2010 u 22:39
|
ZALUDJENIK piše:
dali se neko od vas mozda razume u podizanje brzine procesora i dali je dozvoljeno otvaranje takvih tema na ovom sajtu pitam jer nisam siguran ipak je ovo sajt samo za prevode ali video sam razne pokrenute teme IZVINJAVAM SE AKO SAM NESTO POGRESNO URADIO ILI REKAO pozdrav 
|
Prvo i osnovno za takvo pitanje je da navedes koju plocu,procesor,memoriju,napajanje imas,pa na osnovu toga ti mozemo reci sta i kako/dokle...
|
|