Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sherlock Holmes (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Sherlock Holmes

Godina:

2009

Žanr:

kriminalistički, misterij, akcija, triler, avantura

Trajanje:

128 min

Režija:

Guy Ritchie

Scenarij:

Arthur Conan Doyle
, Anthony Peckham
, Lionel Wigram
, Simon Kinberg
, Michael Robert Johnson

Glavne uloge:

Jude Law
  >  Dr. John Watson
Robert Downey Jr.
  >  Sherlock Holmes
James Fox
  >  Sir Thomas Rotheram
William Hope
  >  Ambassador Standish
William Houston
  >  Constable Clark
Geraldine James
  >  Mrs. Hudson
Robert Maillet
  >  Dredger
Eddie Marsan
  >  Inspector Lestrade
Hans Matheson
  >  Lord Coward
Kelly Reilly
  >  Mary Morstan
Clive Russell
  >  Captain Tanner
Mark Strong
  >  Lord Blackwood
Rachel McAdams
  >  Irene Adler
David Garrick
  >  McMurdo
Oran Gurel
  >  Reordan

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sherlock Holmes (2009)
    Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2009 u 15:22

Pogledajte trejler za novi film Gaja Ričija, u kojem najslavnijeg detektiva literature glumi Robert Dauni Džunior.

Novi film o Holmsu zasnovan je na originalnoj priči Lajonela Vigrama inspirisanoj knjigama Artura Konana Dojla."Šerloka Holmsa sam poznavao iz filmova - nisam bio neki čitač. Ono što sam zamislio nije ono što sam video na filmu. Ljubitelj sam mnogih ranijih filmova o Šerloku Holmsu. Jednostavno mislim da možemo da ga obradimo drugačije, a mislim i bolje", kazao je Riči.

Film, u kojem ostale uloge tumače Rejčel Mekadams, Džud Lou i drugi, u domaće bioskope stiže 7. januara, najavio je "Tuck".

Ažurirao darije - 08.Sijecanj/Jan.2010 u 04:02

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2009 u 20:58
E ovo je pogodak "na neviđeno" i moram priznati da jedva čekam. Guy Ritchie, Jude Law i Robert Downey Jr. na istom filmu. I baš me zanima kako će se Ritchie snaći sa već "pripremljenim" i poznatim scenarijom.

Ažurirao darije - 09.Studeni/Nov.2009 u 21:04
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2009 u 22:47
Uh...ovo će da bude pravi KABUM ! ! !   I ja jedva čekam (inače volim Šerloka)...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2009 u 22:22
Intervjui reditelja i glumaca filma “Šerlok Holms”

Najnovija dinamična adaptacija priče Artura Konana Dojla o najpoznatijem detektivu na svetu dovodi Šerloka Holmsa i njegovog mudrog partnera Votsona pred nove izazove. Njegove fizičke veštine jednako su opasne kao i njegova legendarna pamet i on se upušta u bitku uma i snage sa neprijateljima koji predstavljaju pretnju za celu Englesku.

U akcionoj avanturi prepunoj misterije reditelja Gaja Ričija, Robert Dauni Džunior i Džud Lou oživljavaju čuveni detektivski par, dok je Rejčel MekAdams u ulozi Iren Adler, jedine žene, koja je ikada mogla da parira Holmsu.

Intervju sa Gaj Ričijem

Intervju sa Robert Daunijem i Džud Loom

Intervju sa Rejčel MekAdams

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 04:23
Konačno dočekah premijeru i u prepnom bioskopu, iz, omiljenog mi, poslednjeg reda odgledah film.

Ono što me je zadivilo i oduševilo jeste vizuelni efekat celog film, neverovatna (čak možda i previše dobra) gluma Robert Downey Jr., poslovično dobri Jude Law i odlična režija Guy Ritchie, koji ovde nije baš u "svom fazonu" ali opet "kick some ass" i poslednje ali možda i najbitnije - ovaj deo je samo zagrevanje za ono što nas očekuje: Holmes (+ Watson) Vs. Professor Moriarty...

Već svi znaju da ovaj, Holmes iz 21. veka, nije ni nalik Jeremy Brett-u i onome što u glavama zamislimo kad spomenemo slavnog detektiva.
Međutim, i neke druge "poznate face" su doživele svoju promenu, pa što ne bi bi Holmes...
Ovde je on mnogo više čovek iz naroda, totalni ekscentrik opsednut slučajevima, koji su mu duševna hrana. On je pored toga i fizički jači od gore pomenutog "pretka". On se tuče, poznaje i neke borilačke veštine ali opet sve to detaljno razradi na taktičkom planu. Mnogima će ovo zasmetati i ne krivim ih. Ok, shvatli smo da ume da se bije ali ne preterujmo sa tim. Kad sam već stigao na taj deo, moram da kažem da su mi te, nepotrebne scene tuča potpno višak. Njima ulazimo u neki akcioni, prazan hod, potpuno van svakog konteksta i "bitnoće". Još jedna mana koju bih izneo jeste slabo zadržavanje na pronalaženju "dokaza" u vezi sa glavnom radnjom, da bi se na kraju, kao iz bureta "prosulo" sve... Mislim da Holmes nije Hercule Poirot. Ili se varam?

Da ipak završim u pozitivnom tonu i kažem da je film prepun duhovitih i ironičnih opasku, odličnih dijaloga i sjajno izbalansiranog odnosa Holmes Watson, naravno zahvaljujući, ponavljam, odličnim glumcima.
Rekao sam na početku ali zaista moram ponoviti: vizuelno, film je savršenstvo. Bilo da je rađen u studiju, kompjuterom ili kako već, atmosfera uz odličnu scenografija ostavljaju bez teksta. (sreća vaša što sam film gledao pre otprilike 5 sati, pa mi se tekst povratio LOL)

Ko bude gledao film "širokih vidika", što se provlači kao neki lajt motiv kroz film (naravno, vezano za radnju, ali bih ja pomislio i kao savet gledaocima) svideće mu se novi Holmes, ko bude očekivao Brett-a, razočaraće se.

Od mene, za prvi deo, nadam se, serijala, jedna 8.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 10:25
Svakako jedva čekam ovo, za sada još nije izašao dobar release tako da ću pričekati barem R5 verziju. Thumbs Up
Dodao bih i da Sentinel radi na prijevodu, znači imati ćemo odličan prijevod za ovaj film. Clap
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:57

Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

Dodao bih i da Sentinel radi na prijevodu, znači imati ćemo odličan prijevod za ovaj film. Clap

Clap ClapClapClap
Clap
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 20:53
Evo i mene sa utiscima o filmu Wink

Pored činjenice da sam bila u bioskopu posle xy vremena i da je samim tim sve super i odlično, da sam ja, koja nisam ljubitelj kokica pojela pola jecinih i pola od mm, LOL a potom vapila za sladoledom da izbrišem ukus soli LOLLOL i sedela pored jece u mraku LOL što je prilično izazovan doživljaj. Pored prevoda koji je bio poprilično loš LOLLOLLOL(jeca će da potvrdi)...došlo mi je da ih zamolim da zaustave film dok podesim prevod u SW LOLLOLLOL

Ipak, odgledala sam film nekako i evo moje mišljenje. Film je dobar, zanimljiv, Robert Dauni Džunior me ne oduševio, nego nemam reči. Kakva gluma i kakav lik Clap  Što je šef rekao vizuelno odlično. Dva puta je radnja usporila toliko da u onom mraku, u pretoploj sali, posle samo 3,5h sna prethodne noći i pored jecike umalo nisam zaspala LOL, ali to je bilo samo 2 puta i može mi se oprostiti, a i filmu (nije film kriv, već se one jedinice koje sam brisala i koje su me smorileLOL)
Priča nije loša, sviđa mi se i dedukcija za borbe i uopšte u slučaju....ma, sve u semu super...jedva čekam nastavak i jedva čekam sledeći vikend kada gledamo Avatar, pitanje je samo hoću li opet biti pored jecike ili između AcaNa i Slowa LOL

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 21:03
Originalno postovano od strane chlink chlink piše:

Clap ClapClapClap
Clap

ClapClap
Na vrh
nikzilic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nikzilic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 21:06
Originalno postovano od strane outside outside piše:

Originalno postovano od strane chlink chlink piše:

Clap ClapClapClap
Clap

ClapClap

I ja se priključujem, čovijek je zakon nad zakonima
Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj oblak24 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 23:27
odličan je film, kako ne bi bio kada ga je radio Guy Ritchie. do sada su me svi njegovi filmovi ugodno iznenadili.
Na vrh
Calvin Klein View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Calvin Klein Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 23:23
cuo sam za film,al ga jos nisam odgledao.LOL
Na vrh
jakaka View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jakaka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 11:49
Eto ja sam ga isto išla gledat u kino i što da kažem, film mi je super i uživala sam u gledanju i prije svega u glumi Robert Downey Jr.-a.....odličan lik Wink
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 20:40

Hvala Sentinel za prevod filma Sherlock Holmes (2009) ruza

Preuzeti ga mozete ovdje:

http://titlovi.com/titlovi/sherlock-holmes-92755/

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 17:33
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Hvala Sentinel za prevod filma Sherlock Holmes (2009) ruza

Preuzeti ga mozete ovdje:

http://titlovi.com/titlovi/sherlock-holmes-92755/

hvala care Clap
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2010 u 22:40
Odlican film, odlicna prica, odlicni efekti, gluma, sve je pun pogodak. Nije ni malo dosadan, cak je i smesan u nekih scena narocito RobertLOL I kao sto je film zavrsio nadam se na nastavak zar ne? Ocena 10.1/10Big smile
Sentinel, hvala na izvanrednom prevodu!Clap
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 23:36
Vidim na imdb-u da su ljubitelji knjige uglavnom oduševljeni kako su Holmes i Watson prikazani. Upravo ga pogledah i moram reći da je se i meni koji nisam čitao taj segment najviše svidio. Čitav taj njihov međusobni odnos, kako Holmes nervira Watsona ali istovremeno su i veliki prijatelji. Ova dvojica odlično odglumili.
Na vrh
ashca$h View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ashca$h Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2010 u 04:30
Gledao i stvarno preporucujem svima da urade isto.Robert i Jude su stvarno dobro odigrali svoje role.
Na vrh
Zloco&company View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zloco&company Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2010 u 18:24
Jako dobar film...ali nešto mu fali da bude genijalan, ali neznam šta...just can't put my finger on it
Na vrh
hkirin1 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hkirin1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2010 u 18:43
top film, mnoštvo komičnih scena, gluma odlična, perfektna deskripcija doba u kojem žive i način života ljudi, sve u svemu jako preporučeno!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.