Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Sherlock Holmes (2009)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=29085
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 15:55
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Sherlock Holmes (2009)
Objavio: luka0037
Tema: Sherlock Holmes (2009)
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 15:22

Pogledajte trejler za novi film Gaja Ričija, u kojem najslavnijeg detektiva literature glumi Robert Dauni Džunior.

Novi film o Holmsu zasnovan je na originalnoj priči Lajonela Vigrama inspirisanoj knjigama Artura Konana Dojla."Šerloka Holmsa sam poznavao iz filmova - nisam bio neki čitač. Ono što sam zamislio nije ono što sam video na filmu. Ljubitelj sam mnogih ranijih filmova o Šerloku Holmsu. Jednostavno mislim da možemo da ga obradimo drugačije, a mislim i bolje", kazao je Riči.

Film, u kojem ostale uloge tumače Rejčel Mekadams, Džud Lou i drugi, u domaće bioskope stiže 7. januara, najavio je "Tuck".

-------------

Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 20:58
E ovo je pogodak "na neviđeno" i moram priznati da jedva čekam. Guy Ritchie, Jude Law i Robert Downey Jr. na istom filmu. I baš me zanima kako će se Ritchie snaći sa već "pripremljenim" i poznatim scenarijom.

-------------

Objavio: cudak_31177
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2009 u 22:47
Uh...ovo će da bude pravi KABUM ! ! !   I ja jedva čekam (inače volim Šerloka)...

-------------

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2009 u 22:22
Intervjui reditelja i glumaca filma “Šerlok Holms”

Najnovija dinamična adaptacija priče Artura Konana Dojla o najpoznatijem detektivu na svetu dovodi Šerloka Holmsa i njegovog mudrog partnera Votsona pred nove izazove. Njegove fizičke veštine jednako su opasne kao i njegova legendarna pamet i on se upušta u bitku uma i snage sa neprijateljima koji predstavljaju pretnju za celu Englesku.

U akcionoj avanturi prepunoj misterije reditelja Gaja Ričija, Robert Dauni Džunior i Džud Lou oživljavaju čuveni detektivski par, dok je Rejčel MekAdams u ulozi Iren Adler, jedine žene, koja je ikada mogla da parira Holmsu.

Intervju sa Gaj Ričijem

Intervju sa Robert Daunijem i Džud Loom

Intervju sa Rejčel MekAdams

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: darije
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 04:23
Konačno dočekah premijeru i u prepnom bioskopu, iz, omiljenog mi, poslednjeg reda odgledah film.

Ono što me je zadivilo i oduševilo jeste vizuelni efekat celog film, neverovatna (čak možda i previše dobra) gluma Robert Downey Jr., poslovično dobri Jude Law i odlična režija Guy Ritchie, koji ovde nije baš u "svom fazonu" ali opet "kick some ass" i poslednje ali možda i najbitnije - ovaj deo je samo zagrevanje za ono što nas očekuje: Holmes (+ Watson) Vs. Professor Moriarty...

Već svi znaju da ovaj, Holmes iz 21. veka, nije ni nalik Jeremy Brett-u i onome što u glavama zamislimo kad spomenemo slavnog detektiva.
Međutim, i neke druge "poznate face" su doživele svoju promenu, pa što ne bi bi Holmes...
Ovde je on mnogo više čovek iz naroda, totalni ekscentrik opsednut slučajevima, koji su mu duševna hrana. On je pored toga i fizički jači od gore pomenutog "pretka". On se tuče, poznaje i neke borilačke veštine ali opet sve to detaljno razradi na taktičkom planu. Mnogima će ovo zasmetati i ne krivim ih. Ok, shvatli smo da ume da se bije ali ne preterujmo sa tim. Kad sam već stigao na taj deo, moram da kažem da su mi te, nepotrebne scene tuča potpno višak. Njima ulazimo u neki akcioni, prazan hod, potpuno van svakog konteksta i "bitnoće". Još jedna mana koju bih izneo jeste slabo zadržavanje na pronalaženju "dokaza" u vezi sa glavnom radnjom, da bi se na kraju, kao iz bureta "prosulo" sve... Mislim da Holmes nije Hercule Poirot. Ili se varam?

Da ipak završim u pozitivnom tonu i kažem da je film prepun duhovitih i ironičnih opasku, odličnih dijaloga i sjajno izbalansiranog odnosa Holmes Watson, naravno zahvaljujući, ponavljam, odličnim glumcima.
Rekao sam na početku ali zaista moram ponoviti: vizuelno, film je savršenstvo. Bilo da je rađen u studiju, kompjuterom ili kako već, atmosfera uz odličnu scenografija ostavljaju bez teksta. (sreća vaša što sam film gledao pre otprilike 5 sati, pa mi se tekst povratio LOL)

Ko bude gledao film "širokih vidika", što se provlači kao neki lajt motiv kroz film (naravno, vezano za radnju, ali bih ja pomislio i kao savet gledaocima) svideće mu se novi Holmes, ko bude očekivao Brett-a, razočaraće se.

Od mene, za prvi deo, nadam se, serijala, jedna 8.

-------------

Objavio: Buki
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 10:25
Svakako jedva čekam ovo, za sada još nije izašao dobar release tako da ću pričekati barem R5 verziju. Thumbs Up
Dodao bih i da Sentinel radi na prijevodu, znači imati ćemo odličan prijevod za ovaj film. Clap

Objavio: chlink
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 16:57

Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

Dodao bih i da Sentinel radi na prijevodu, znači imati ćemo odličan prijevod za ovaj film. Clap

Clap ClapClapClap
Clap

Objavio: bojanadj
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 20:53
Evo i mene sa utiscima o filmu Wink

Pored činjenice da sam bila u bioskopu posle xy vremena i da je samim tim sve super i odlično, da sam ja, koja nisam ljubitelj kokica pojela pola jecinih i pola od mm, LOL a potom vapila za sladoledom da izbrišem ukus soli LOLLOL i sedela pored jece u mraku LOL što je prilično izazovan doživljaj. Pored prevoda koji je bio poprilično loš LOLLOLLOL(jeca će da potvrdi)...došlo mi je da ih zamolim da zaustave film dok podesim prevod u SW LOLLOLLOL

Ipak, odgledala sam film nekako i evo moje mišljenje. Film je dobar, zanimljiv, Robert Dauni Džunior me ne oduševio, nego nemam reči. Kakva gluma i kakav lik Clap  Što je šef rekao vizuelno odlično. Dva puta je radnja usporila toliko da u onom mraku, u pretoploj sali, posle samo 3,5h sna prethodne noći i pored jecike umalo nisam zaspala LOL, ali to je bilo samo 2 puta i može mi se oprostiti, a i filmu (nije film kriv, već se one jedinice koje sam brisala i koje su me smorileLOL)
Priča nije loša, sviđa mi se i dedukcija za borbe i uopšte u slučaju....ma, sve u semu super...jedva čekam nastavak i jedva čekam sledeći vikend kada gledamo Avatar, pitanje je samo hoću li opet biti pored jecike ili između AcaNa i Slowa LOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: outside
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 21:03
Originalno postovano od strane chlink chlink piše:

Clap ClapClapClap
Clap

ClapClap

Objavio: nikzilic
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 21:06
Originalno postovano od strane outside outside piše:

Originalno postovano od strane chlink chlink piše:

Clap ClapClapClap
Clap

ClapClap

I ja se priključujem, čovijek je zakon nad zakonima

Objavio: oblak24
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 23:27
odličan je film, kako ne bi bio kada ga je radio Guy Ritchie. do sada su me svi njegovi filmovi ugodno iznenadili.

Objavio: Calvin Klein
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 23:23
cuo sam za film,al ga jos nisam odgledao.LOL

Objavio: jakaka
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 11:49
Eto ja sam ga isto išla gledat u kino i što da kažem, film mi je super i uživala sam u gledanju i prije svega u glumi Robert Downey Jr.-a.....odličan lik Wink

-------------

Objavio: Kneginja
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2010 u 20:40

Hvala Sentinel za prevod filma Sherlock Holmes (2009) ruza

Preuzeti ga mozete ovdje:

http://titlovi.com/titlovi/sherlock-holmes-92755/ - http://titlovi.com/titlovi/sherlock-holmes-92755/

-------------
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Objavio: chlink
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2010 u 17:33
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Hvala Sentinel za prevod filma Sherlock Holmes (2009) ruza

Preuzeti ga mozete ovdje:

http://titlovi.com/titlovi/sherlock-holmes-92755/ - http://titlovi.com/titlovi/sherlock-holmes-92755/

hvala care Clap

Objavio: icemaher
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2010 u 22:40
Odlican film, odlicna prica, odlicni efekti, gluma, sve je pun pogodak. Nije ni malo dosadan, cak je i smesan u nekih scena narocito RobertLOL I kao sto je film zavrsio nadam se na nastavak zar ne? Ocena 10.1/10Big smile
Sentinel, hvala na izvanrednom prevodu!Clap

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: yolix83
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 23:36
Vidim na imdb-u da su ljubitelji knjige uglavnom oduševljeni kako su Holmes i Watson prikazani. Upravo ga pogledah i moram reći da je se i meni koji nisam čitao taj segment najviše svidio. Čitav taj njihov međusobni odnos, kako Holmes nervira Watsona ali istovremeno su i veliki prijatelji. Ova dvojica odlično odglumili.

Objavio: ashca$h
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2010 u 04:30
Gledao i stvarno preporucujem svima da urade isto.Robert i Jude su stvarno dobro odigrali svoje role.

Objavio: Zloco&company
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2010 u 18:24
Jako dobar film...ali nešto mu fali da bude genijalan, ali neznam šta...just can't put my finger on it

Objavio: hkirin1
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2010 u 18:43
top film, mnoštvo komičnih scena, gluma odlična, perfektna deskripcija doba u kojem žive i način života ljudi, sve u svemu jako preporučeno!

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2010 u 00:23
e da, ne znam sta bi rekao za ovaj film.Sjajna, ali bas sjajna gluma Robert-a i nekoliko komicnih scena, koje imaju bas smisla i koje su me bas nasmejale, ali to je sve sto mi se svidja u filmu.

Jednostavno mi je film prazan, pomalo predugacak, razvodnjen.........

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: Buki
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:36
Ja sam ga već dvaput pogledao, po meni je film daleko ispred svih ostalih u prošloj godini, definitivno film godine. Thumbs Up

Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2019 u 09:14
Odlican film.

Objavio: adm1r
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2019 u 09:31
Evo ga. Tu je. Imamo ga. Roger Ebert titlova. Buzivuzi. Ako ti kareš da je odličan, o'ma gledam. Ti si moja muza, moja inspiracija.

-------------

Objavio: Black Raven
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2019 u 12:02
Odličan film. Preporuka

Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2019 u 13:27
Originalno postovano od strane adm1r adm1r piše:

Evo ga. Tu je. Imamo ga. Roger Ebert titlova. Buzivuzi. Ako ti kareš da je odličan, o'ma gledam. Ti si moja muza, moja inspiracija.

Lagan i jednostavan komentar,bez puno pametovanja i ostalih budalestina Cool

-------------
Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!

Objavio: plazov
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2019 u 13:57
Ne volim cudne moderne verzije necega sto se zove klasika. Meni se ovakva verzija ne svidja, i mada je film dobro uradjen kod mene nije dobio prelaznu ocenu vec je na granici, 5/10.

Objavio: ezkonax
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2020 u 15:41
Uzbuđeno zbog izdanja Sherlocka Holmesa 3

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk