Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bakjwi AKA Thirst (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Bakjwi AKA Thirst (2009)

Bakjwi

Bakjwi (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Žeđ

Godina:

2009

Žanr:

fantazija, horor

Trajanje:

133 min

Režija:

Park Chan-wook

Scenarij:

Park Chan-wook
, Émile Zola
, Chung Seo-kyung

Glavne uloge:

Eriq Ebouaney
  >  Immanuel
Park In-hwan
  >  Priest Noh
Shin Ha-kyun
  >  Kang-woo
Song Kang-ho
  >  Priest Sang-hyeon
Song Young-chang
  >  Seung-dae
Oh Dal-su
  >  Yeong-doo
Kim Hae-sook
  >  Lady Ra
Ra Mi-ran
  >  Nurse Yu
Kim Ok-bin
  >  Tae-ju
Hwa-ryong Lee
  >  Professor Ku
Hee-jin Choi
  >  Nurse
Mercedes Cabral
  >  Evelyn
Hwang Woo-seul-hye
  >  Girl with a whistle

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Bakjwi AKA Thirst (2009)
    Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2009 u 21:39

http://www.imdb.com/title/tt0762073/

Južnokorejski reditelj, Chan-wook Park, koji je u Kanu osvojio Gran Pri za svoj film Oldboy, "vraća se na mesto zločina" filmom Bakjwi AKA Thirst i to sa rezultatom: nagrada žiriji za najbolju režiju.

Kao veliki fan, da iskoristim tu reč koju baš i ne volim, reditelja Chan-wook Park moram reći da je ovo film u rangu sa već poznatim Gospodinom i Gospođom "Osvetom". Definitivno ne toliko komercijalan poput već spominjanog Oldboy-a ali ipak dosta blizak "širokim narodnim masama", samo pod uslovom da celu ovu priču shvate kao priču o moralu i nekim moralnim normama.

Ukratko, ovo je priča o katoličkom svešteniku koji se pretvara u vampira nakon neuspelog pokušaja njegovog "dobrog dela" i medicinskog eksperimenta. Priča o njegovim moralnim dvoumljenjima u takvom stanju, mogu reći bolesti. Njegovom snalaženju i humanom preživljavanju, zaljubljivanje (ili nešto drugo) u udatu ženu, pa rekao bih, sumnjivog pogleda na svet koju je život ogrubeo, načinio je dosta bezosećajnom a onda upada u "naručje" sveštenika... Tu kreće promena i njena moralna dilema koja će se još više razviti u toku filma...a sve ovo uz more (ne)normalnih i krvavih scena (mesto za smajlija).

Kao i u svojim prethodnim filmovima Park se i ovde bavi ponašanjem likova u nenormalnim okolnostima. Posmatra, zajedno sa nama, njihovu prirodu u takvim okolnostima... Film bi se najviše mogao okarkteristai kao krvava triler drama sa primesama romantične komedije. Ovde je vampirizam prikazan na drugačiji način, možda i kao bolest, kao što sam rekao, ali "bolest" običnih ljudi, pa me je to podsetilo na film "Let the Right One In".

Razvoj ljubavi ili da budem precizniji, razvoj odnosa sveštenika i devojke je osovina celog filma koju vrte ostali likovi, pre svega, njena svekrva, njen muž... i zbog kojih glavni junaci upadaju u "probleme", koje će svako od njih rešiti na svoj način...

Postoji još nekoliko sporednih "puteva" u filmu, međutim njihovo "razotkrivanje" bi ubilo draž gledanja filma pa ću se ovog puta zadržati samo na ovome.
Ono što bih napomenu da su poslednjih 10 minuta filma nešto neverovatno a poslednja scena sigurno ide u prvih 10 svih vremena.
Uglavnom, ko voli reditelja Parka, svakako će biti više nego zadovoljan.

Toliko priče o režiji a nisam spomenu sjajne glumce. Poslovično savršeni Kang-ho Song i azijska zvezda u nastajanju Ok-bin Kim su "oduvali" film. Jednom rečju - fenomenalno.

Ukoliko bih tražio manu, to je možda smušen početak film ali to je svakako ništa prema sredini a tek kraju. Jednostavno ovakvim "pokretnim slikama" vidim koliko su smeće Holivudski filmovi. Bez ljutnje, molim.

Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2009 u 21:49
Drama...horor...ovo ne propuštamWink
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2009 u 21:52
Vampiri...zaljubljeni...definitivno ne propuštam
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2009 u 21:59
ja tek ne propustam
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2009 u 22:04
Originalno postovano od strane Dr Dragan Dr Dragan piše:

Drama...horor...ovo ne propuštamWink

Više drama i Parkova uvrnutost, nego horor...
Na vrh
Blank View Drop Down
Translator
Translator

Onryō

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Blank Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2009 u 00:48
Nema ovde ni h od horora, svi koji očekuju tako nešto biće debelo razočarani.
Takođe i oni koji očekuju azijski Twilight, a vidim ima ih.
Lično, ne znam kako bih ocenio film...sve je bilo super dok sam ga gledao, ali kad sam posle počeo da razmišljam o filmu, izletale su neke stvari koje su mi išle na nerve. :/

E da, videh da se pojavio prevod. Jesam ja najavio prevođenje, ali sam bio bolestan jedno 3-4 nedelje, pa ne stigoh da ga odradim. Jbg, viša sila. U svakom slučaju hvala za prevod. :)
...rot and assimilate...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2009 u 00:53
Originalno postovano od strane Blank Blank piše:

sve je bilo super dok sam ga gledao, ali kad sam posle počeo da razmišljam o filmu, izletale su neke stvari koje su mi išle na nerve. :/
Kao na primer?

Znači da te precrtam sa liste?

Ažurirao darije - 23.Prosinac/Dec.2009 u 00:54
Na vrh
Blank View Drop Down
Translator
Translator

Onryō

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Blank Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2009 u 00:55
Pa, 'bem li ga, ako je prevod dobar, nema potrebe za još jednim...precrtaj.

Originalno postovano od strane darije darije piše:

Kao na primer?

Film je odličan, u suštini, ima tu i kritičkog osvrta na neke društvene pojave, zanimljivi, kompleksni likovi...režija, gluma, fotografija...itd.
Ali...ne znam, mislim da mi najviše smeta to što u svojoj osnovi ima sličnu ideju i temu kao i 50 filmova koji su se pojavili u poslednje 2-3 godine, a bilo ih je i ranije.
Ima i nekih klišerajskih delova, ali da ih ne pominjem, da ne bih pokvario onima koji nisu gledali.
Dakle, nekih krupnijih zamerki nemam, samo mi više bode oči kad nađem nešto što mi smeta u dobrom filmu, nego u lošem. :)

Ažurirao Blank - 23.Prosinac/Dec.2009 u 01:07
...rot and assimilate...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2009 u 01:46
Momci, molim vas. Pa nemojte Twilight stavljati u jednakosti sa mojim nickom. Ok, jesam ja to prvo pomislila kad sam videla opis LOL ali daleko od toga da tako nešto očekujem.
ja volim filmove o vampirima i drakuli, ne bitno da li su predstavljeni kao "bolesni" ljudi ili čudovišta.

Nameravam da pogledam ovaj film, ne da bih vukla paralele ili pronašla i istočnjački Twilight, već zato što ima vampirsku priču Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2009 u 00:51
Odgledala sam film. Svideo mi se Wink
Moram iskreno da priznam (šefe ne ljuti seLOL) prvih 10tak minuta mi je bilo teško, jer nisam navikla da gledam filmove koji nisu na engleskom jeziku. Sve sam se nešto vrpoljila, jer ih ne razumem i ne znam koliko je prevod verodostojan. Međutim, kako je radnja počela da se razvija, najiskrenije rečeno totalno sam zaboravila da gledam film u kom ih ništa ne razumem.
Ali, bukvalno. Radnja, glumci, samo preživljavanje i osećaji su potisnuli ono što sam mislila da će mi pokvariti utisak o filmu. (znam, najbolji filmovi i jesu van eng govornog područja, al navike su vam čudo)
Složila bih se da nema ni h od horora, ali ja to nisam ni očekivala, te nisam ni razočarana. Naravno, ni slično sa Sumrakom, na moju veliku radost. Recimo da je Sumrak lagani romantični film ili čak crtani film, naspram ovog. Ovaj film ima onu potrebnu dubinu i težinu filma koji prikazuje nekoga ko se ni kriv ni dužan nađe u teškoj/takoreći bezizlaznoj/ situaciji; nekoga dobrog, poštenog, pravednog koga sudbina uvali u pakao i traži od njega da bude đavo i ko i sam na momente nije siguran ko je, šta je, ko i šta bi trebalo da bude!!!

Očekivala sam dramu i to sam i dobila. I to odličnu dramu. Šef je sve što je trebalo napisao u uvodu te nemam šta posebno da dodam, a da ne pokvarim utisak. Film je zaista dobar. Ne znam za druge, ali mene je oduševilo što sam se u pojedinim scenama (tako običnim ili tako dramatičnim za samu radnju) smejala.Znate ono, kad sudbina slomije, kad je sve crno sitnice (pogled, reč, poza, faca) znaju biti smešne! Naravno, s obzirom na tematiku i dubinu filma, u pitaju je crni humor Wink

Spojler
Svidelo mi se što je u većini delova bilo suprotno od onog što sam očekivala.
Npr kada se njih dvoje "dovate" u bolnici (po meni fenomenalno odrađeno) sve vreme sam kao na iglama očekivala da će neko da uleti LOL. Naravno, to bi radnju odvelo u ko zna kom pravcu, ali, ja nisam ni znala šta me čeka dalje (na moje veliko oduševljenje)
Scene njih dvoje(troje) u krevetu posle "pecanja" looool LOLLOLLOL (naravno morbidni loool)
Nisam očekivala da će je "preobratiti". Ali kada jeste, odlično su uklopili priče (njegovo poimanje i (ne)prihvatanje uloge vampira naspram njenog.
Na kraju, posle posete onom "kampu" bilo mi je jasno gde je i šta on namerio. Zadnji deo je odrađen super! Ali scena kada gura auto, a ona ispod i njena faca, kada joj skloni auto LOLLOLLOL u svoj težini scene i onoga što znamo da će uslediti ja sam se odvalila smejati kao luda (možda da izbacim kaoLOL).Faca joj je bila u fazonu, e jbg LOL
LOLLOL

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2009 u 01:11
Taj deo od kampa (koji ima dubinu Tihog okeana i samo bi se o tih pola minuta moglo diskutovati...) pa do samog kraja su briljantni. Star
Takođe se slažem za uvod koji je mogao i bolje biti urađen...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2009 u 01:25
Pa, pazi, po meni nije uvod loš, ali je meni trebalo da svarim jezik kojim govore LOL Da se naviknem Wink

Ostalo, uh, da....i kamp i vožnja i sam kraj .... možda mi se film i svideo upravo zbog sitnica koje mnogo govore. Američki filmovi su previše, da kažem, otvoreni. sve ti kažu, sve ti objasne, sve ti prikažu...gledajući ovaj film osećala sam se kao da čitam dobru knjigu....mrvicama su mi slikali mnogo i puštali da ja te mrvice u sebi varim i doživim (npr kada on odlazi iz kampa, mislim da je samo jednu sekundu trajala scena sa njegovim osmehom, ali ti je rekla sve...dok bi u američom filmu, on seo u auto i sve njoj ispričao i objasnio; pa kada ih u autu snimaju i ona ga pita zar je još žedan, a kamera zumira njegovo lice i ranu na njemu....njena borba "za život"....i na kraju kada vadi njegove cipele...vrh...amerikanci bi tu opet ubacili neki tekst, suvislo objašnjenje za debile....mogla bih do ujutro o "sitnicama" LOL)

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2009 u 01:40
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

amerikanci bi tu opet ubacili neki tekst, suvislo objašnjenje za debile....mogla bih do ujutro o "sitnicama"

"M" tu d klab! Clap
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2010 u 22:40
Ja ne volim horore uopšte da gledam, sva sreća pa su scene dovoljno podnošljivo brutalne, inače bih propustila ovaj odličan film... Film me je jako podsetio na Oldboy-a, tek sam malopre videla da je isti režiser...  Sviđa mi se što je film jako dubok i kompleksan, na momente smešan, ali ipak tako dramatičan... sve je lepo uklopljeno u celinu - ljudska priroda, ljubav, želje, (ne)humanost, bol... gluma je perfektna, a ima i dosta jako lepih misli i rečenica... Odlično, nema šta 10/10
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2010 u 04:15
Meni se pored svega sviđa što je Park veoma jak na vizuelnom planu. Neke slike koje kreira mi ostaju urezane u sjećanju bez obzira na kontekst. Moj tip režisera.
Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2017 u 01:01
Reprizirao sam ovaj film. I drago mi je da sam ga reprizirao jer je ovaj film bas tezak za gledanje i zahteva paznju tokom gledanja, mora se dobro pratiti. Zato je i dobro sto sam ponovo gledao. Scenario je sjajan, rezija takodje kao i gluma. Vizuelno je odlicno uradjen. Neke scene su bas brutalne, ali nije nista strasno. Moze svako to gledati. Kada sam ga prvi put gledao film je ostavio mnogo odlican utisak na mene, nekoliko dana sam razmisljao o njemu. I ovog puta je ostavio jak utisak na mene, ali ne toliko jak kao kada sam ga prvi put odgledao. Mozda nisam bio u raspolozenju, ne znam. Sve u svemu, ovo je odlican film. Ne treba ga propustiti. Ocena: 8/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,223 sekundi.