| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Winter Guest (1997) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Winter Guest (1997)Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2009 u 01:46 |
|
|
The Winter Guest (1997)
http://www.imdb.com/title/tt0120521/
Rezija: Alan Rickman |
||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
buja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011. Pridružen: 16.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Samobor Status: Offline Points: 511 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 14:31 |
|
|
Evo, konačno je gotov prijevod. U času kad sam počeo, postojao je samo turski neki titl, kasnije se našao još i španjolski. Tako da je film odrađen slušanjem, a kako se radi o škotskome izgovoru (što je, sudeći po forumima, predstavljalo problem i izvornim govornicima engleskoga), trebalo je vremena. Vjerojatno je ostalo nekoliko nejasnoća, ali mislim da nema grešaka koje bi naškodile užitku gledanja filma, za razliku od turskog i španjolskog titla koji imaju par kardinalno krivih interpretacija.
Koliko sam uspi naći, dostupna su u osnovi 2 releasea. Ja sam radio po jednome koji se pojavljuje samo s nazivom filma i godinom...The Winter Guest_1997. Taj traje nešto duže, 1:44:52,968 na 25 fps, ali je format slike u klasičnom standard formatu - 632x472.
Drugi release je AC3-MODULE i slične verzije (dual audio ENG-SPA ili ENG-ITA). Uz 25 fps i format slike 720X400 (widescreen) ta verzija traje 1:43:48,160 i na četiri mjesta u filmu nedostaju neki dijalozi, po 5-6 replika. Nisam uspio skinuti tu verziju, već jednu sličnu, sinhroniziranu na turski, ali identičnu, sudeći po dostupnim turskim i španjolskim titlovima.
Prema tome je i usklađena druga verzija titla, koji mjestimice može imati odstupanja za manje od pola sekunde.
Dakle, uložio sam neka tri mjeseca povremenog rada na ovome, izluđen pojedinim replikama koje sam i po 50 puta preslušavao, da bih možda nakon mjesec dana konačno shvatio da ipak u tih 50 puta nisam dobro čuo. Nijedan dostupni titl mi nije odgovarao po timingu (svi su za kraću verziju), pa je sve išlo ispočetka, s određivanjem vremena za svaku repliku.
Stoga će mi biti važno da mi javite svaku moju grešku, nešto što sam krivo čuo i zato možda neprecizno preveo, radi ispravaka. Pogotovo što se tiče dvojice dječaka, od kojih jedan i frflja.
Nadam se da će barem netko uživati u ovome filmu izvrsne glume, neobične atmosfere i još nevjerojatnijih ledenih pejsaža.
|
||
|
buja
Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava! |
||
![]() |
||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 17:38 |
|
Ima nas |
||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
buja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011. Pridružen: 16.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Samobor Status: Offline Points: 511 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 17:56 |
|
|
Nažalost, queen_of_winter, koja je prva tražila prijevod, se više ne pojavljuje... Ipak, njena je zasluga što sam uopće otkrio ovaj film....
|
||
|
buja
Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava! |
||
![]() |
||
Mixal
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 160 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 21:02 |
|
+1 |
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |