Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Winter Guest (1997)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Winter Guest (1997)

The Winter Guest

The Winter Guest (1997)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1997

Žanr:

drama

Trajanje:

108 min

Režija:

Alan Rickman

Scenarij:

Alan Rickman
, Sharman Macdonald
, Josep Llurba

Glavne uloge:

Emma Thompson
  >  Frances
Sean Biggerstaff
  >  Tom
Arlene Cockburn
  >  Nita
Helen Devon
  >  Woman in Tea Shop
Gary Hollywood
  >  Alex
Phyllida Law
  >  Elspeth
Billy McElhaney
  >  Bus Driver
Douglas Murphy
  >  Sam
Sandy Neilson
  >  Passer-by
Sheila Reid
  >  Lily
Jan Shand
  >  Café Proprietor
Sandra Voe
  >  Chloe
Tom Watson
  >  Minister
Christian Zanone
  >  Young Man in Church
Harry Welsh
  >  Boy in Tea Shop

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Winter Guest (1997)
    Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2009 u 01:46

The Winter Guest (1997)

http://www.imdb.com/title/tt0120521/

Rezija: Alan Rickman
Scenarij: Sharman Macdonald
po vlastitoj predstavi
Zanr: Drama
Drzava: Velika Britanija, Amerika
Trajanje:108 min

Phyllida Law ... Elspeth
Emma Thompson ... Frances
Sheila Reid ... Lily
Sandra Voe ... Chloe
Arlene Cockburn ... Nita
Gary Hollywood ... Alex
Sean Biggerstaff ... Tom
Douglas Murphy ... Sam
Tom Watson ... Minister
Jan Shand ... Café Proprietor

Smjesten u Skotskoj, jednog hladnog zimskog dana film The Winter Guest se fokusira
na osam ljudi; majku i kcerku Elspeth (Phyllida Law) i Frances (Emma Thompson);
dvoje mladih koji izbjegavaju skolu da bi se zabavljali na plazi, Sam (Douglas Murphy)
i Tom (Sean Biggerstaff); dvije starije zene koje cesto idu na sahrane stranaca, Chloe
(Sandra Voe) i Lily (Sheila Reid); te dvoje tinejdzera Nite (Arlene Cockburn) i Alexa
(Gary Hollywood).

Srz price je interkacija izmedju dva mlada momka, dva tinejdzera, majke i kcerke
te dvije starije zene, moglo bi se reci da je glavni akter u ovom filmu ledeno more,
a ostale price su samo surealna pozadina zanj.

Poznatiji kao glumac, Alan Rickman, (filmovi Harry Pottera, uloga Professor Severus Snapea)
okusao se i kao reziser s filmom The Winter Guest (1997) u kojem glume majka i kcer,
Phyllida Law i Emma Thompson i koji je pokupio pozitivne kritike dokazujuci ga kao
jednako uspjesnog rezisera i glumca.

prevod radi buja

Na vrh
buja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj buja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 14:31
Evo, konačno je gotov prijevod. U času kad sam počeo, postojao je samo turski neki titl, kasnije se našao još i španjolski. Tako da je film odrađen slušanjem, a kako se radi o škotskome izgovoru (što je, sudeći po forumima, predstavljalo problem i izvornim govornicima engleskoga), trebalo je vremena. Vjerojatno je ostalo nekoliko nejasnoća, ali mislim da nema grešaka koje bi naškodile užitku gledanja filma, za razliku od turskog i španjolskog titla koji imaju par kardinalno krivih interpretacija.
Koliko sam uspi naći, dostupna su u osnovi 2 releasea. Ja sam radio po jednome koji se pojavljuje samo s nazivom filma i godinom...The Winter Guest_1997. Taj traje nešto duže, 1:44:52,968 na 25 fps, ali je format slike u klasičnom standard formatu - 632x472.
Drugi release je AC3-MODULE i slične verzije (dual audio ENG-SPA ili ENG-ITA). Uz 25 fps i format slike 720X400 (widescreen) ta verzija traje 1:43:48,160 i na četiri mjesta u filmu nedostaju neki dijalozi, po 5-6 replika. Nisam uspio skinuti tu verziju, već jednu sličnu, sinhroniziranu na turski, ali identičnu, sudeći po dostupnim turskim i španjolskim titlovima.
Prema tome je i usklađena druga verzija titla, koji mjestimice može imati odstupanja za manje od pola sekunde.
Dakle, uložio sam neka tri mjeseca povremenog rada na ovome, izluđen pojedinim replikama koje sam i po 50 puta preslušavao, da bih možda nakon mjesec dana konačno shvatio da ipak u tih 50 puta nisam dobro čuo. Nijedan dostupni titl mi nije odgovarao po timingu (svi su za kraću verziju), pa je sve išlo ispočetka, s određivanjem vremena za svaku repliku.
Stoga će mi biti važno da mi javite svaku moju grešku, nešto što sam krivo čuo i zato možda neprecizno preveo, radi ispravaka. Pogotovo što se tiče dvojice dječaka, od kojih jedan i frflja.
Nadam se da će barem netko uživati u ovome filmu izvrsne glume, neobične atmosfere i još nevjerojatnijih ledenih pejsaža.
buja

Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 17:38

Originalno postovano od strane buja buja piše:

Nadam se da će barem netko uživati u ovome filmu izvrsne glume, neobične atmosfere i još nevjerojatnijih ledenih pejsaža.

Ima nas Wink Hvala za prevod ruza

Na vrh
buja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj buja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 17:56
Nažalost, queen_of_winter, koja je prva tražila prijevod, se više ne pojavljuje... Ipak, njena je zasluga što sam uopće otkrio ovaj film....
buja

Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
Na vrh
Mixal View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mixal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 21:02
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Originalno postovano od strane buja buja piše:

Ima nas Wink Hvala za prevod ruza

+1
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.