Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Inglourious Basterds (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds

Inglourious Basterds (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Nemilosrdni gadovi

Godina:

2009

Žanr:

drama, avantura, ratni

Trajanje:

153 min

Režija:

Quentin Tarantino
, Eli Roth

Scenarij:

Quentin Tarantino

Glavne uloge:

Brad Pitt
  >  Lt. Aldo Raine
Mike Myers
  >  General Ed Fenech
Til Schweiger
  >  Sgt. Hugo Stiglitz
Daniel Brühl
  >  Fredrick Zoller
Gedeon Burkhard
  >  Cpl. Wilhelm Wicki
August Diehl
  >  Major Hellstrom
Julie Dreyfus
  >  Francesca Mondino
Sylvester Groth
  >  Joseph Goebbels
Mélanie Laurent
  >  Shosanna
Eli Roth
  >  Sgt. Donny Donowitz
Christoph Waltz
  >  Col. Hans Landa
Martin Wuttke
  >  Hitler
Michael Fassbender
  >  Lt. Archie Hicox
B.J. Novak
  >  Pfc. Smithson Utivich
Diane Kruger
  >  Bridget von Hammersmark
Denis Ménochet
  >  Perrier LaPadite
Jacky Ido
  >  Marcel
Omar Doom
  >  Pfc. Omar Ulmer

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Inglourious Basterds (2009)
    Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2009 u 15:55
Inglourious Basterds (2009) 9/10

Citiraj Radnja ovog epskog Tarantinovog ostvarenja smeštena je u Francusku u vreme nemačke okupacije. Šosani Drajfus (Melani Loren), nacista, pukovnik Hans Landa (Kristofer Volc) pred očima ubija čitavu porodicu. Šosana će nekako stići do Pariza gde preuzima novi identitet kao vlasnica i operater bioskopa. Negde u Evropi, poručnik Aldo Rein (Bred Pit) organizuje grupu jevrejskih vojnika koji će biti angažovani za ciljane akcije i odmazdu. Neprijatelju poznati kao „Basterds", Reinovom odredu se pridružuje i nemačka glumica i tajni agent Bridžet fon Hamersmark (Dajen Kruger) u misiji obaranja lidera Trećeg rajha. Sudbine se ukrštaju pod bioskopskom nadstrešnicom, gde Šosana strpljivo sprema sopstveni plan osvete.

Da ipak malo smanjim ocenu datu u "Dnevniku", preventive radi ali i zbog jednog, sitnog detalja koji jednostavno ne volim u filmovima: podsećanje! Ovde je to bilo samo na jednom mestu ali opet...
Mogući spoiler:
Devojka koja je preživela pucnjavu na početku (postaje vlasnik bioskopa u kome će biti premijera filma) razgovara sa nemačkim oficirom, šefom obezbeđenja i ujedno likom koji je bio glavnokomadujući u već spomenutoj pucnjavi kad joj je ubijena porodica... E taj razgovor se vodi negde pri sredini filma i onda ide "flashback" na početak!

No, ovo je samo sićušni detalj u moru sjajnih stvari koje nam ovaj film donosi. To je pre svega sloboda, lucidnost i otkačenost Quentin Tarantina, koji je ovde i režiser i scenarista... Kao i za druge ljude poput njega, ta sloboda je kod nekih stvorila zid pa će ti "neki" reći: "I šta ti vidiš u filmu?". "Kakva glupost!". "Tebi se ovo sviđa?"
OK, njihovo pravo na procenu. Moje lično je da je ovo jedan od najboljih njegovih filmova (ipak ne smem reći najbolji).
   Izuzetno efektan film, pun naboja, brutalan i surov a opet zabavan i dopadljiv, koji vas pogađa direktno u glavu - bejzbol palicom. I to ne poput nekih, u skorije vreme viđenih adrenalinskih filmova (neću davati još epiteta), već inteligentno, prvo lagano, kao kad bejzbol loptica leti kroz vazduh, lagano kreće da pada i onda BOOM! Ceo film je takav... Ovime se trudim da onim "nekima" sa početka priče objasnim da film nije "na trenutke dosadan i razvučen" nego da se time namerno "priprema teren".
  Imamo par poglavlja sa svojim junacima koji se prepliću ali i spajaju na kraju. Svako poglavlje kreće lagano a završava se više nego efektno...
   Ne bih trošio previše reči na prepričavanje, jer to svakako možete svuda naći ali ono što moram reći da ovo nije ni nalik na "12 žigosanih", kako negde pročitah. Ovo je jedinstven i fenomenalan unikat.
   Ova Tarantinova priča nije dosad viđena; ko je šta znao ili mislio da zna - vara se. Ona gazi po svim pravilima i činjenicama i to je i čini toliko dobrom.
  Bezbroj je detalja koji se mogu uočiti (i ne smeju propustiti) u filmu, mnogo je priče i dijaloga u filmu, ali za razliku od nekih (čitaj: mnogih) Tarantinovih filmova ovde su ti dijalozi u službi radnje, svi je još više upotpunjuju i nadgrađuju.
  Kako sam režiju i scenario već, ja mislim, dobro ishvalio vreme je da pređem na glumce. Angelina Jolie izgleda ima dobar uticaj na Brad Pitt-a, pa su mu role u "Jolie-eri" odlični. Odglumio je zaista fenomenalno američkog "boli_me_k***_za_sve" oficira, punog čudnog humora, cinizma, ironije... Ako mu je Oskar izmakao za "Burn after reading", ovde ne bi smeo...
Christoph Waltz - posebna priča ili da kažem: "Imamo dobitnika još jednog Oskara", pisao bih do sutra ako bih išao ponaosob sve ostale...
  Muzika na sjajnom ozvučenju u bioskopu zvuči više nego efektno (nećete mi zameriti što prečesto koristim reč "efektno" ali ovaj film to zaista zaslužuje). Kostimografija, scenografija... - efektno!
Mene je oduševio - šta vi kažete?
Na vrh
Bebinjo View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
beb@ch

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bebinjo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2009 u 16:16
čekam bolji snimak i da pogledam!
ovo en može da bude loše :)
Na vrh
Paradox_Lik View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Paradox_Lik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2009 u 22:40
PREVELIKA fama se stvara oko Tarantinovih filma,sto ume i da iritira.Mnogi i pre gledanja su ga okarakterisali "remek-delom",jer ko je lud da pljuje po Tarantinovom filmu:D
Svakako ocekujem dobru zabavu,ali Oskari i to.....give me a break.
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2009 u 02:08

A mnogi pre gledanja kažu i "give me a break"... Mislim da ću ipak pre verovati onom ko je gledao film, i oceni sa IMDB-a. Nije da te ocene ne znače baš ništa.  

49,345 ljudi ga je smestilo na 35 mesto najboljih filmova svih vremena. Od toga 28,215 ljudi izvan Amerike. Rekao bih da ovde nema ni "f" od fame.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2009 u 03:14
Volim Tarantinove filmove ali za "Death Proof" i "Kill Bill"-ove, recimo, nemam reči hvale. Jednostavno mi "nisu seli". U vezi Inglourious Basterds: ovo nije inteligentni psihološki triler sa elementima drame; on vas neće ostaviti udubljenim u svoju prošlost a zamišljenim nad budućnošću...
Ovo čak nije ni film poput "Se7en" niti "Fight club"-a. Ovo je film poput "Inglourious Basterds". To je ono što mi je najbolje. Takođe, njegova jednostavnost i efektnost a opet ogromnna kompleksnost i detaljnost, kao i menjane ritma radnje su više nego dovoljni da spomenem Oskara, iako i ja reč "OSKAR" još uvek koristim kao sinonim za nešto vredno i veliko, što (nažalost) više nije slučaj, jer u poslednje vreme ima mnoooogoooo promašaja.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2009 u 03:32
Death Proof neću ni da komentarišem, ali Kill Bill je fantastičan omaž kung fu filmovima, i tu nema ništa neobično. Jedan običan, ali veoma dinamičan akcioni film sa dobrim obrtima itd... Nije vredan oskara, ali ga treba gledati. Basterds jedva čekam.
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2009 u 16:20
Meni se Death Proof i Kill Bill 2 (ne 1) sviđaju isključivo kao odličan hommage žanru exploitationa (pinky violence) i kung fu-a. Također, jasno se vidi Tarantinov potpis na njima (dijalozi npr.) pa je to razlog za plus više...A što se tiče Inglorious basterds, Tarantino se okušao u meni najdražem žanru, spaghetti westernu, i bilo kako bilo, za mene to ne može bit loše...
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2009 u 16:22
Također čekam bolju verziju, ali uvjeren sam da će ovo biti odličan film, ovo jednostavno ne može biti loše, barem ja tako mislim. Thumbs Up
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2009 u 23:45
Prevodeći film vidim koliko detalja ima, koji na prvo gledanje promaknu... Još jednom moram reći: sjajan film i fenomenalna gluma a ako Christoph Waltz ne dobije BAR Oskara biće to najveća greška u istoriji ove nagrade. Čovek je "oduvao" ulogu - ne pamtim da me je neki glumac toliko oduševio!!!!!!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2009 u 20:25
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Listopad/Oct.2009 u 20:30
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2009 u 14:36
Producent Lorens Bende seća se da mu je Tarantino prvi put pročitao odlomke iz "Prokletnika" pre bar deset godina i da su ga oduševili. Pomislio je da moraju istog trenutka da snime taj film, ali, nažalost, morao je da se načeka. Scenario je prošao kroz nekoliko inkarnacija u toku sledeće decenije. Kako su godine prolazile, menjalo se sve osim naslova. Tarantino se nosio mišlju da napravi televizijsku mini-seriju ili čak i roman.

U proleće 2008. Tarantino je spomenuo da će se ponovo fokusirati na "Prokletnike", a 2. jula 2008. završio je konačan nacrt. Scenario je iznenadio čitaoce jer se stvarni i izmišljeni likovi prožimaju u jednoj alternativnoj realnosti. Prva rečenica u filmu je: "Bilo jednom u Francuskoj koju su okupirali nacisti". To je bajka ispričana u svojevrsnom Tarantinovom stilu.
Kada su se Bender i Tarantino sastali u avgustu 2008, Kventin mu je saopštio da bi želeo da film bude spreman za Kanski festival, što je bilo gotovo nemoguće. Bender mu je odgovorio da bi u tom slučaju odmah morali da počnu s odabirom glumaca i ekipe, nalaženjem lokacija, i da počnu snimanje bez zagarantovanih finansija. Tarantino i producenti filma poslali su scenario Bredu Pitu i počeli sa sakupljanjem "Prokletnika".

Svaki glumac je morao da bude izabran iz zemlje odakle je određeni lik. To je bio velik korak ka internacionalnoj kinematografiji. Bred Pit je bio prvi glumac koji se priključio ekipi - kao poručnik Aldo Rein. Tarantino je doleteo u Francusku da bi se sastao s njim. Tarantino za Pita kaže da je sjajan i da su dugo želeli da sarađuju. "Ovo je bio pravi poduhvat za početak saradnje. Nisam razmatrao nijednog drugog glumca za tu ulogu", kaže Tarantino.

Dion Kruger, koja je odrasla u Nemačkoj, a živi u Parizu, kaže da višenacionalna ekipa glumaca predstavlja pravo osveženje u svetskoj kinematografiji. "S obzirom na to da sam iz Evrope, ja to zaista cenim. Mislim da je Tarantino baš imao petlje kad se odvažio na takav potez. To dosta daje na autentičnosti. Različiti jezici imaju različite melodije i zanimljivo ih je čuti i gledati ljude koji ne razumeju jedni druge".

Među prvim glumcima koji su odabrani bio je i Danijel Brul. On opisuje svoj lik ratnog heroja koji postaje filmska zvezda, Frederika Zolera, kao dragog i zgodnog momka koji je zaljubljenik u filmove. Mora da se bori za Šosanu, i to čini u toku celog filma. Ne može da podnese da ga ta devojka tretira kao niže biće i da nema nikakvog poštovanja, niti osećanja prema njemu. Tarantino priznaje da je Brulov lik malo zasnovan na Odiju Marfiju (dobro poznatom veteranu iz Drugog svetskog rata). I baš kao i Marfi, i Danijel Brul će postati velika filmska zvezda.
Uprkos početnom uspehu, Tarantino je bio skeptičan povodom toga da li će uspeti da nađe pravog glumca za ulogu pukovnika Hansa Landa. Međutim, kada se Kristof Volc pojavio na audiciji i počeo da čita dijalog, odmah se znalo da je Tarantino našao pravog. "Neverovatno je da je Kventin bio toliko zabrinut, jer je bukvalno posle nekoliko sati na audiciju ušetao čovek koji je ulogu mogao da odigra na engleskom, francuskom i nemačkom. Jednostavno je razbio na audiciji", kaže Bender.

"Prokletnici" su spojili neke glumce koji su i ranije sarađivali. Danijel Brul i Ogast Diel, dva poznata nemačka mlada glumca, bliski su prijatelji, a sarađivali su na filmu "Ljubav u mislima". Dion Kruger je sarađivala s Bredom Pitom u filmu "Troja". I reditelj i Pit su imali odličan odnos. "Oni su potpuno isti", kaže Bender. "Kod Breda je sjajno to što je sve vreme bio u liku Alda Reina. Bilo je zabavno to gledati. Moglo se primetiti da je Tarantino zaista uživao u saradnji s njim i da ga zaista poštuje kao glumca. Njih dvojica su izvrsna kombinacija".

izvor: www.krstarica.com
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2009 u 22:43
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Konačno postavih prevod...
http://www.divx-titlovi.com/co-yu/divx-subtitles/download/inglourious_basterds_aka_inglorious_bastards/88038.aspx

Uživajte...
Konacno pogledah film, stvarno je sjajan film, da je trajao 5h, ja bih gledao, malo sam bio zbunjen mislio sam da je Šosana i  Bridget von Hammersmark jedna ista cura, ali kasnije sam video svoju greskuLOL
Darije, svaka cast na prevodu!!!ClapClapClap
Preporuka svima.
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2009 u 23:56
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

A mnogi pre gledanja kažu i "give me a break"... Mislim da ću ipak pre verovati onom ko je gledao film, i oceni sa IMDB-a. Nije da te ocene ne znače baš ništa.  

49,345 ljudi ga je smestilo na 35 mesto najboljih filmova svih vremena. Od toga 28,215 ljudi izvan Amerike. Rekao bih da ovde nema ni "f" od fame.

Kada vidim jako losu ocenu na IMDB, ja joj recimo 90% verujem. A kada vidim dobru ocenu, verujem joj nekih 60%. Zasto? Zato sto koji god film sa specijalnim efektima izadje, treba mu jedno 7 dana da skoci na listu od top 250 najboljih. Sede klinci zaludni kuci. Film koji je dobar, ali se ne razlikuje od 50 takvih sa istom tematikom njih odusevi i samo klikcu na desetku. Posle nekolicina njih da 5, 6, 7 i opet film bude blizu ocene 9 sto je ridiculous.

A sto se filma o kome pricate tice, pogledacu ga za vikend, pa cu dati svoj sud i ovde i na IMDB.
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2009 u 03:12
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Konačno postavih prevod...
http://www.divx-titlovi.com/co-yu/divx-subtitles/download/inglourious_basterds_aka_inglorious_bastards/88038.aspx

Uživajte...
Konacno pogledah film, stvarno je sjajan film, da je trajao 5h, ja bih gledao, malo sam bio zbunjen mislio sam da je Šosana i  Bridget von Hammersmark jedna ista cura, ali kasnije sam video svoju greskuLOL
Darije, svaka cast na prevodu!!!ClapClapClap
Preporuka svima.

Nakon pročitanog scenarija žao mi je što nema serije, jer je QT toliko dobrih scena izbacio da je to za plakanje... Angry
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2009 u 03:16
Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Kada vidim jako losu ocenu na IMDB, ja joj recimo 90% verujem. A kada vidim dobru ocenu, verujem joj nekih 60%. Zasto? Zato sto koji god film sa specijalnim efektima izadje, treba mu jedno 7 dana da skoci na listu od top 250 najboljih. Sede klinci zaludni kuci. Film koji je dobar, ali se ne razlikuje od 50 takvih sa istom tematikom njih odusevi i samo klikcu na desetku. Posle nekolicina njih da 5, 6, 7 i opet film bude blizu ocene 9 sto je ridiculous.

A sto se filma o kome pricate tice, pogledacu ga za vikend, pa cu dati svoj sud i ovde i na IMDB.

Ja listi verujem 100 % kad je u pitanju ozbiljan film (ili Tarantino u ozbiljnoj varijanti). "IB" je nenormalno dobar...

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2009 u 03:21
Mislim, evo šta kažu cenjeni kritičari na Rotten tomatoes:
http://www.rottentomatoes.com/m/inglourious_basterds/?critic=creamcrop
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 09:38
evo napokon je stigao dvd rip...
Inglourious.Basterds.DVDRip.XviD-iMBT

Ažurirao outside - 17.Studeni/Nov.2009 u 09:39
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 10:18
O konačno!!!! Taman sam popravio još neke delove na neengleskom iz ovog titla uz PPV, pa da kompletiram sve to uz dobar snimak. Nadam se da ću danas poslepodne sve to završiti i sinhronizovati ga uz DVDRip.
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2009 u 10:24

O konačno!!!! Taman sam popravio još neke delove na neengleskom iz ovog titla uz PPV, pa da kompletiram sve to uz dobar snimak. Nadam se da ću danas poslepodne sve to završiti i sinhronizovati ga uz DVDRip.

super,hvala na prijevodu,svaka častClap....jedva čekam pogledati film..

Ažurirao outside - 17.Studeni/Nov.2009 u 10:24
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,383 sekundi.