Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - urezat titl na divx
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

urezat titl na divx

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
hollywood View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hollywood Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: urezat titl na divx
    Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2005 u 11:25

zna li netko kako urezatit titl u divx film

hvala

Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2005 u 12:59

To je super pitanje! Bas i mene interesuje.

Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2005 u 21:25

Ja sam ovdje nesto nasla:http://divxstation.com/article.asp?aId=100

Ali, kod virtualdub imam problem da ne moze da cita sve divx filmove zbog nekih audio problema. onda sam pokusala po istom receptu gore sa nandub ali tamo moram da uzmem kod video full processing a nema compression, tako da je velicina filma na kraje ogromna.

Ne znam dalje, mozda neko od vas moze da pomogne...

Na vrh
X Zero View Drop Down
member
member
The Bone Colector

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj X Zero Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2005 u 17:23
Originalno postovano od strane dragulj dragulj piše:

Ja sam ovdje nesto nasla:http://divxstation.com/article.asp?aId=100

Ali, kod virtualdub imam problem da ne moze da cita sve divx filmove zbog nekih audio problema. onda sam pokusala po istom receptu gore sa nandub ali tamo moram da uzmem kod video full processing a nema compression, tako da je velicina filma na kraje ogromna.

Ne znam dalje, mozda neko od vas moze da pomogne...

Meni se to isto dogodilo pa sam prvo morao kenvertati film pa je onda radilo, a konvertao sam sa power video converter
--ChainGang Soldier--
Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2005 u 20:05
Ok, pokusacu i ja. hvala
Na vrh
Suweydan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Suweydan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2005 u 15:39
probajte sa dr. Divx-om ali u kombinaciji sa Vob sub-om koji urezuje titl. Kod mene su rezultati bili odlicni tim prije sto dobijes i file bas takav da ga mozes ubaciti na cd 700 MB
dr.Suweydan
Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2005 u 22:19
Da li imas mozda link gdje mogu skinuti dr.divx?
Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2005 u 22:57

Originalno postovano od strane Suweydan Suweydan piše:

probajte sa dr. Divx-om ali u kombinaciji sa Vob sub-om koji urezuje titl. Kod mene su rezultati bili odlicni tim prije sto dobijes i file bas takav da ga mozes ubaciti na cd 700 MB

Instalirala sam dr.divx.

Da li mozes objasniti kako si urezao titlove?

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2005 u 09:31
A zasto radite komplikovano kad moze jednostavno. Nema potrebe da se radi sa dr. divX-om jer je tutorijal sa divxland-a izvrstan. Nece biti nikakvog konvertovanja zvuka niti bilo kakve promene slike. Sve sto treba je da se skine VIRTUAL DUB MOD verzija 1-5-10-1. OBRATI PAZNJU NA POSLEDNJI BROJ U VERZIJI 1 !!! Sa ovom verzijom ce sve biti u redu jer ima neke dodatke za zvuk i procesirace VBR audio (nece ga prebacivati u CBR) i sve ce biti slozeno kako treba. Ko bude skinuo ovu verziju neka se javi ponovo pokazacu mu sta treba jos da podesi ( samo josjednu stvar u prefrences-ima )
Vladika
Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2005 u 13:21

Ja sam skinula tu verziju. Sta treba jos da podesim?

Hvala

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2005 u 13:40
Idi na options i nadji preferences. Tu idi na dole i nadji AVIi u njemu obelezi  BY DEFOULT TRY PROCESING VBR LIKE NUN DUB. Sada kada ucitas film i ako je on u VBR formatu pitacete DO YOU REALY WANT TO KEEP VBR HEADER ? Ti naravno odgovoris da (YES). Sada prati tutorijal koji imas fantasticno objasnjen na divxland-u da ti ga sad ja ne bih objasnjavao ( dugo bi trajalo a ne bi ga tako lepo objasnio kao na tom sajtu ) i videces da ce ga sloziti ko puslica. A da valjalo bi da skines i SUBTITLER jer bez njega neces moci da urezes titl na avi ( i njega mozes da skines sa divxland-a, i  SUBTITLE WORKSHOP jer ti treba da titl prebacis u SSA format (sub station alfa ) jer ti on sluzi da se ureze na avi , to nemozes da uradis ni sa jednim drugim formatom. Ako imas jos neku nedoumicu javi !!!
Vladika
Na vrh
hollywood View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hollywood Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2005 u 16:26

EVO SAM OTKRIO PROGRAM KAKO UREZAT TITL U DIVX I DA GA ODMAH PRETVORI U DVD.

TREBA VAM PROGRAM DVDSANTA 4.0 I VOB SUB

DOBIT CETE DIVX PRETVOREN U DVD SA TIM PROGRAMIMA

AKO KOGA ZANIMA KAKO NEKA POSALJE PM

Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2005 u 21:41

Originalno postovano od strane Vladika Vladika piše:

Idi na options i nadji preferences. Tu idi na dole i nadji AVIi u njemu obelezi  BY DEFOULT TRY PROCESING VBR LIKE NUN DUB. Sada kada ucitas film i ako je on u VBR formatu pitacete DO YOU REALY WANT TO KEEP VBR HEADER ? Ti naravno odgovoris da (YES). Sada prati tutorijal koji imas fantasticno objasnjen na divxland-u da ti ga sad ja ne bih objasnjavao ( dugo bi trajalo a ne bi ga tako lepo objasnio kao na tom sajtu ) i videces da ce ga sloziti ko puslica. A da valjalo bi da skines i SUBTITLER jer bez njega neces moci da urezes titl na avi ( i njega mozes da skines sa divxland-a, i  SUBTITLE WORKSHOP jer ti treba da titl prebacis u SSA format (sub station alfa ) jer ti on sluzi da se ureze na avi , to nemozes da uradis ni sa jednim drugim formatom. Ako imas jos neku nedoumicu javi !!!

Sve sam uradila sta tamo pise i sve je bilo u redu dok nisam dosla do Comporession. Uzela sam Divx Codec 5.1 ali neznam kako moram konfigurirati. Jer kada uzmem Divx Codec 5.1 i poslije save as onda je film jos uvijek prevelik sa velicinom od negdje 6 GB. Ne znam kako to da rjesim???

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2005 u 23:06
Idi na bit rate kalkulator koji se nalazi na samom codecu (taj 5.1). Tu moras da mu podesis parametre kao recimo koliko ima frejmova koliko je kilobita zvuk i koliko zelis da ti film bude veliki na kraju. Kada sve to podesis klikni na ACCEPT i odradi to SAVE AS... Videces da ce ti film biti tacno koliko si trazila recimo 700 megabajta. Moze da se desi da pogresi do 1 MB max. Hajde probaj sada pa javi da znam sta si uradila.
Vladika
Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2005 u 23:21
Bas kod tog kalkulatora je izgleda i problem. kad ga kliknem dodje da podesim parametre: duzinu filma ostavim, onda uzmem 1 700 MB CD-R, kod audio uzmem 128 kbs i onda kliknem accept. poslije kod save as opet mi ispane velicina filma ogromna i traje preko sat vremena dok zavrsi.
Na vrh
excite View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj excite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2005 u 04:01
nema smisla urezivati tj lijepiti titl po filmu... 
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2005 u 08:16
Za excitea, to je problem onih koji HOCE to da urade ( inace to rade oni koji imaju linijski DVD player koji ne pusta prevode). A sto se tice kalkulatora jesi li stavila koliki hoces da bude film na kraju kada on to zavrsi.Ako jesi a on i dalje nece da odradi posao kako treba, onda je problem u CODEC-u. Moraces da pronadjes neki noviji. Preporuka je da stavis neki paket kao recimo K-LITE  ili X-LITE. Ja imam ovaj prvi i radi besprekorno !!! To sto odradi posao za samo SAT vremena mi je malo sumnjivo. Ne znam kakvu masinu imas ali ako nije neka ZVER ceo postupak lepljenja titla na avi traje oko tri (3) sata !!! Ako ti ipak imas neku zver onda je to odprilike Ok, ali ipak bi trebala da stavis nove CODEC-e. Imas na netu te pakete ,doduse veliki su oko 20MB ali vredi ih imati.
Vladika
Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2005 u 19:08
Sta treba da uradim sa K-Lite. Ja bas nisam neki profi u tim stvarima, pa ako mozes u kratko da objasnis sta imam od njega.
Na vrh
dragulj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragulj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2005 u 19:20
I gdje tacno moram da upisem velicinu filma. Ja kod kalkulatora vidim samo dvije opcije, 700 Mb i 1 700Mb CD-R. Ne vidim nigdje gdje moram da upisem velicinu filma na kraju procesa.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2005 u 22:56
K-Lite je paket svih najnovih kodeka koji danas trebaju + ac3 zvuk. Instaliras ga krajnje jednostavno, tako sto prvo odinstaliras sve kodeke koje imas i jednosatavno istaliraj K-LITE, i to je sve. A sto se tice KALKULATORA ide ovako. Na vrhu treba da ima jedan deo gde pise DURATION. Tu bi trebalo bolje da napises koliko ima frejmova bice tacnije, znaci samo obelezis tackicom na broj frejmova i upises u to polje. FILE SIZE ti daje koliki hoces da ti bude izlazni fajl. Tu upises obicno 699 ili 698, jer se dogodi da virtual dub prebaci ja 1 ili 2 MB. I na kraju trebalo bi da ima i AUDIO BITRATE, gde upises koliko tvoj film ima KBPS-a. Kada to sve uradis trebalo bi da na kraju imas film sa urezanim titlom na oko 700 MB, i sacuvanim zvukom (nece biti desinhronizacije). Ja sam bas malopre urezao jedan titl na film CASSANDRA CROSSING i sve je ispalo savrseno. Javi kako napredujes ???
Vladika
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.