Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

urezat titl na divx

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=5295
Datum ispisa: 10.Lipanj/Jun.2026 u 23:00
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: urezat titl na divx
Objavio: hollywood
Tema: urezat titl na divx
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2005 u 11:25

zna li netko kako urezatit titl u divx film

hvala

Odgovori:
Objavio: dragulj
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2005 u 12:59

To je super pitanje! Bas i mene interesuje.

Datum objave: 30.Travanj/Apr.2005 u 21:25

Ja sam ovdje nesto nasla:http://divxstation.com/article.asp?aId=100

Ali, kod virtualdub imam problem da ne moze da cita sve divx filmove zbog nekih audio problema. onda sam pokusala po istom receptu gore sa nandub ali tamo moram da uzmem kod video full processing a nema compression, tako da je velicina filma na kraje ogromna.

Ne znam dalje, mozda neko od vas moze da pomogne...

Objavio: X Zero
Datum objave: 01.Svibanj/May.2005 u 17:23
Originalno postovano od strane dragulj dragulj piše:

Ja sam ovdje nesto nasla:http://divxstation.com/article.asp?aId=100

Ali, kod virtualdub imam problem da ne moze da cita sve divx filmove zbog nekih audio problema. onda sam pokusala po istom receptu gore sa nandub ali tamo moram da uzmem kod video full processing a nema compression, tako da je velicina filma na kraje ogromna.

Ne znam dalje, mozda neko od vas moze da pomogne...

Meni se to isto dogodilo pa sam prvo morao kenvertati film pa je onda radilo, a konvertao sam sa power video converter

-------------
--ChainGang Soldier--

Datum objave: 01.Svibanj/May.2005 u 20:05
Ok, pokusacu i ja. hvala

Objavio: Suweydan
Datum objave: 02.Svibanj/May.2005 u 15:39
probajte sa dr. Divx-om ali u kombinaciji sa Vob sub-om koji urezuje titl. Kod mene su rezultati bili odlicni tim prije sto dobijes i file bas takav da ga mozes ubaciti na cd 700 MB

-------------
dr.Suweydan

Datum objave: 02.Svibanj/May.2005 u 22:19
Da li imas mozda link gdje mogu skinuti dr.divx?

Datum objave: 03.Svibanj/May.2005 u 22:57

Originalno postovano od strane Suweydan Suweydan piše:

probajte sa dr. Divx-om ali u kombinaciji sa Vob sub-om koji urezuje titl. Kod mene su rezultati bili odlicni tim prije sto dobijes i file bas takav da ga mozes ubaciti na cd 700 MB

Instalirala sam dr.divx.

Da li mozes objasniti kako si urezao titlove?

Objavio: Vladika
Datum objave: 04.Svibanj/May.2005 u 09:31
A zasto radite komplikovano kad moze jednostavno. Nema potrebe da se radi sa dr. divX-om jer je tutorijal sa divxland-a izvrstan. Nece biti nikakvog konvertovanja zvuka niti bilo kakve promene slike. Sve sto treba je da se skine VIRTUAL DUB MOD verzija 1-5-10-1. OBRATI PAZNJU NA POSLEDNJI BROJ U VERZIJI 1 !!! Sa ovom verzijom ce sve biti u redu jer ima neke dodatke za zvuk i procesirace VBR audio (nece ga prebacivati u CBR) i sve ce biti slozeno kako treba. Ko bude skinuo ovu verziju neka se javi ponovo pokazacu mu sta treba jos da podesi ( samo josjednu stvar u prefrences-ima )

-------------
Vladika

Datum objave: 04.Svibanj/May.2005 u 13:21

Ja sam skinula tu verziju. Sta treba jos da podesim?

Hvala

Datum objave: 04.Svibanj/May.2005 u 13:40
Idi na options i nadji preferences. Tu idi na dole i nadji AVIi u njemu obelezi  BY DEFOULT TRY PROCESING VBR LIKE NUN DUB. Sada kada ucitas film i ako je on u VBR formatu pitacete DO YOU REALY WANT TO KEEP VBR HEADER ? Ti naravno odgovoris da (YES). Sada prati tutorijal koji imas fantasticno objasnjen na divxland-u da ti ga sad ja ne bih objasnjavao ( dugo bi trajalo a ne bi ga tako lepo objasnio kao na tom sajtu ) i videces da ce ga sloziti ko puslica. A da valjalo bi da skines i SUBTITLER jer bez njega neces moci da urezes titl na avi ( i njega mozes da skines sa divxland-a, i  SUBTITLE WORKSHOP jer ti treba da titl prebacis u SSA format (sub station alfa ) jer ti on sluzi da se ureze na avi , to nemozes da uradis ni sa jednim drugim formatom. Ako imas jos neku nedoumicu javi !!!

-------------
Vladika

Objavio: hollywood
Datum objave: 04.Svibanj/May.2005 u 16:26

EVO SAM OTKRIO PROGRAM KAKO UREZAT TITL U DIVX I DA GA ODMAH PRETVORI U DVD.

TREBA VAM PROGRAM DVDSANTA 4.0 I VOB SUB

DOBIT CETE DIVX PRETVOREN U DVD SA TIM PROGRAMIMA

AKO KOGA ZANIMA KAKO NEKA POSALJE PM

Datum objave: 04.Svibanj/May.2005 u 21:41

Originalno postovano od strane Vladika Vladika piše:

Idi na options i nadji preferences. Tu idi na dole i nadji AVIi u njemu obelezi  BY DEFOULT TRY PROCESING VBR LIKE NUN DUB. Sada kada ucitas film i ako je on u VBR formatu pitacete DO YOU REALY WANT TO KEEP VBR HEADER ? Ti naravno odgovoris da (YES). Sada prati tutorijal koji imas fantasticno objasnjen na divxland-u da ti ga sad ja ne bih objasnjavao ( dugo bi trajalo a ne bi ga tako lepo objasnio kao na tom sajtu ) i videces da ce ga sloziti ko puslica. A da valjalo bi da skines i SUBTITLER jer bez njega neces moci da urezes titl na avi ( i njega mozes da skines sa divxland-a, i  SUBTITLE WORKSHOP jer ti treba da titl prebacis u SSA format (sub station alfa ) jer ti on sluzi da se ureze na avi , to nemozes da uradis ni sa jednim drugim formatom. Ako imas jos neku nedoumicu javi !!!

Sve sam uradila sta tamo pise i sve je bilo u redu dok nisam dosla do Comporession. Uzela sam Divx Codec 5.1 ali neznam kako moram konfigurirati. Jer kada uzmem Divx Codec 5.1 i poslije save as onda je film jos uvijek prevelik sa velicinom od negdje 6 GB. Ne znam kako to da rjesim???

Datum objave: 04.Svibanj/May.2005 u 23:06
Idi na bit rate kalkulator koji se nalazi na samom codecu (taj 5.1). Tu moras da mu podesis parametre kao recimo koliko ima frejmova koliko je kilobita zvuk i koliko zelis da ti film bude veliki na kraju. Kada sve to podesis klikni na ACCEPT i odradi to SAVE AS... Videces da ce ti film biti tacno koliko si trazila recimo 700 megabajta. Moze da se desi da pogresi do 1 MB max. Hajde probaj sada pa javi da znam sta si uradila.

-------------
Vladika

Datum objave: 04.Svibanj/May.2005 u 23:21
Bas kod tog kalkulatora je izgleda i problem. kad ga kliknem dodje da podesim parametre: duzinu filma ostavim, onda uzmem 1 700 MB CD-R, kod audio uzmem 128 kbs i onda kliknem accept. poslije kod save as opet mi ispane velicina filma ogromna i traje preko sat vremena dok zavrsi.

Objavio: excite
Datum objave: 05.Svibanj/May.2005 u 04:01
nema smisla urezivati tj lijepiti titl po filmu... 

-------------
http://exdizajn.com - http://exdizajn.com

Datum objave: 05.Svibanj/May.2005 u 08:16
Za excitea, to je problem onih koji HOCE to da urade ( inace to rade oni koji imaju linijski DVD player koji ne pusta prevode). A sto se tice kalkulatora jesi li stavila koliki hoces da bude film na kraju kada on to zavrsi.Ako jesi a on i dalje nece da odradi posao kako treba, onda je problem u CODEC-u. Moraces da pronadjes neki noviji. Preporuka je da stavis neki paket kao recimo K-LITE  ili X-LITE. Ja imam ovaj prvi i radi besprekorno !!! To sto odradi posao za samo SAT vremena mi je malo sumnjivo. Ne znam kakvu masinu imas ali ako nije neka ZVER ceo postupak lepljenja titla na avi traje oko tri (3) sata !!! Ako ti ipak imas neku zver onda je to odprilike Ok, ali ipak bi trebala da stavis nove CODEC-e. Imas na netu te pakete ,doduse veliki su oko 20MB ali vredi ih imati.

-------------
Vladika

Datum objave: 05.Svibanj/May.2005 u 19:08
Sta treba da uradim sa K-Lite. Ja bas nisam neki profi u tim stvarima, pa ako mozes u kratko da objasnis sta imam od njega.

Datum objave: 05.Svibanj/May.2005 u 19:20
I gdje tacno moram da upisem velicinu filma. Ja kod kalkulatora vidim samo dvije opcije, 700 Mb i 1 700Mb CD-R. Ne vidim nigdje gdje moram da upisem velicinu filma na kraju procesa.

Datum objave: 05.Svibanj/May.2005 u 22:56
K-Lite je paket svih najnovih kodeka koji danas trebaju + ac3 zvuk. Instaliras ga krajnje jednostavno, tako sto prvo odinstaliras sve kodeke koje imas i jednosatavno istaliraj K-LITE, i to je sve. A sto se tice KALKULATORA ide ovako. Na vrhu treba da ima jedan deo gde pise DURATION. Tu bi trebalo bolje da napises koliko ima frejmova bice tacnije, znaci samo obelezis tackicom na broj frejmova i upises u to polje. FILE SIZE ti daje koliki hoces da ti bude izlazni fajl. Tu upises obicno 699 ili 698, jer se dogodi da virtual dub prebaci ja 1 ili 2 MB. I na kraju trebalo bi da ima i AUDIO BITRATE, gde upises koliko tvoj film ima KBPS-a. Kada to sve uradis trebalo bi da na kraju imas film sa urezanim titlom na oko 700 MB, i sacuvanim zvukom (nece biti desinhronizacije). Ja sam bas malopre urezao jedan titl na film CASSANDRA CROSSING i sve je ispalo savrseno. Javi kako napredujes ???

-------------
Vladika

Datum objave: 05.Svibanj/May.2005 u 22:58
A da zaboravio sam, NEMOJ ZABORAVITI DA PUSTIS DA TI RACUNAR ODRADI POSAO IZ DVA (2) PASS-a. Prvo stavljas 1-pass, pa kada sve zavrsi postavi mu NT-pass.Kada sad bude zavrsio bice OK.

-------------
Vladika

Objavio: RapperVeddy
Datum objave: 06.Svibanj/May.2005 u 14:30
ja bi i preporucijo da koristis avi subtitler lagan program format onda ostane isti ako ga izaberes to je to

-------------
w w w . b a l k a n - t i t l o v i . t k

The Torrent and subtitle site

Datum objave: 06.Svibanj/May.2005 u 20:45
AVI subtitler nije los, ali kod nekih filmova sa visokim kvalitetom nemam tona poslije urezivanja titlova. da li znas zbog cega je tako?

Objavio: zoltan
Datum objave: 06.Svibanj/May.2005 u 20:54
pa skini si novi firmware za player i nemoras se zajebavat sa lijepljenjem titlova

-------------
traxdata888@hotmail.com

Objavio: RapperVeddy
Datum objave: 07.Svibanj/May.2005 u 10:27
neznam zasto kod mene  sve ide bez problema

-------------
w w w . b a l k a n - t i t l o v i . t k

The Torrent and subtitle site

Datum objave: 07.Svibanj/May.2005 u 14:53

Originalno postovano od strane Vladika Vladika piše:

A da zaboravio sam, NEMOJ ZABORAVITI DA PUSTIS DA TI RACUNAR ODRADI POSAO IZ DVA (2) PASS-a. Prvo stavljas 1-pass, pa kada sve zavrsi postavi mu NT-pass.Kada sad bude zavrsio bice OK.

Konacno je uspjelo, ali kod mene je vec zavrsio poslije sat i pol vremena. Problem je sada, da ne mogu sprziti film na CD. da li moram kod nero nesto da podesim?

Datum objave: 07.Svibanj/May.2005 u 19:21
Znaci da imas brz racunar , cim je zavrsio za samo sat i po. A sto se tice nera nema nikakvog podesavanja, morao bi da sve odradi normalno. Koju verziju imas?

-------------
Vladika

Datum objave: 07.Svibanj/May.2005 u 19:50

Imam verziju 5.5.10.7. Pocela sam sa "Burning" i onda poslije negdje 12% pojavila se poruka "error" i kao da ne moze nesto da procita. Upropasti mi CD.

Datum objave: 07.Svibanj/May.2005 u 23:15
Morala bi vec da pedjes na neku verziju 6... Meni se do sada nikada nije desilo nista slicno sa bilo kojom verzijom od 6.1 pa nadalje. Ako te mrzi da trazis novu verziju nera probaj saa nekim besplatnim software-om za pocetak dok ne pronadjes pravog nera !!!

-------------
Vladika

Datum objave: 08.Svibanj/May.2005 u 00:38
Vladika hvala ti na pomoci. Pokusacu sa novijom verzijom. U svakom slucaju zahvaljujuci tebi je uspjelo urezavanje titlova. Hvala jos jednom!

Datum objave: 08.Svibanj/May.2005 u 13:38
Nema na cemu i drugi put.

-------------
Vladika

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk