Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Fringe (2008)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Fringe (2008)

Fringe

Fringe (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

drama, kratki, komedija

Trajanje:

6 min

Režija:

Tom Shirm

Scenarij:

Nick Shirm
, George Griffin
, Sam Frenchum

Glavne uloge:

Nancy Amelia Bell
  >  Adorable Old Woman

Odgovori Odgovori Stranica  123 6>
Korisnik
Poruka
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Fringe (2008)
    Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2009 u 01:19

Fringe je nova serija iz kuhinje J.J. Abramsa. Možda bi opis X-Filesi za novu generaciju najbolje odgovarao jer su u igri agenti FBI-ja u sukobu s natprirodnim, megakorporacija sa stripovskim glavešinama kibrogskih udova kao glavni generator zla te državni neprijatelj br. 1 - sama država! Đejđej osim što producira, zna i napisati, sklopiti, kreativno zaokružiti i dječački ufurano natjerati da gledaš i dalje i želiš još!

FRINGE, NOVA TEORIJA ZAVERE: Kada je svojevremeno kultna serija Dosije Iks (The X-Files) navrat-nanos završena zbog privatnog rata njenog tvorca Krisa Kartera sa holivudskim gigantom 20th Century Fox, nastala je prilična jagma kako iznedriti novu seriju koja bi okupila kritičnu masu fanatično zaluđenog gledališta za novu sagu o neobjašnjivim fenomenima i teorijama zavere. Ma koliko malo verovatno zvučalo, Dosije Iks je na našim ekranima imao možda najveću gledanost u svetu, pošto je treći serijal često gledalo preko 23% ukupnog gledališta u Srbiji, što po evidenciji 20th Century Fox TV jeste najveća gledanost postignuta igde u svetu. Bile su potrebne neke potvrde sa njihove strane, pa da to postane zvaničan podatak, ali to nikada nije završeno, pre svega zato što je kod njih postojala neverica da su podaci istraživanja gledanosti kod nas pouzdani, ili bolje rečeno, podložni štelovanju.

Nadamo se da će nadležni za trošenje NAŠIH para od TV pretplate (Aleksandar Tijanić) reskirati nešto od silnih miliona koje potroše na raznorazne gluposti i otkupiti prava za prikazivanje ove odlične serije.

Fringe na imdb-u

Robert Nemeček o TV seriji Fringe

Bez obzira na očigledne pokušaje većine televizijskih giganata da proteklih godina izbace na ekrane nešto što bi zadovoljilo sledbenike TV priča sa granica nauke, tek prošle godine se pojavilo nekoliko serija za koje može da se kaže da zavređuju pažnju najšireg gledališta. Naravno, nijedna nije našla put do naših ekrana, pa se čak ni HRT ni kabladžije nisu istakli u ovom slučaju.

Serijal Fringe je u Americi počeo da se prikazuje u septembru prošle godine i do sada je emitovano 20 epizoda, mada je prošle godine najavljeno da će prvi serijal imati 22 epizode. Iza ove serije stoji J.J. Abrams, tvorac serija Alias, Lost i filma Cloverfield, a slično Dosijeu Iks i ovde je reč o specijalnom odeljenju FBI, koje se umesto X-Files zove Fringe Division. Njeni operativci ispituju niz neobjašnjivih fenomena širom sveta koji oni nazivaju “Šablon” (The pattern) i služe se metodama granične nauke da bi dokučili šta je njegov cilj. FBI agent Olivia Dunham izvlači iz mentalne ustanove ludog profesora Voltera Bišopa, koji se u prošlosti bavio istraživanjima u oblasti granične nauke i koji jedini ima objašnjenja za fenomene koji se dešavaju širom sveta. Njegov sin Piter, koji je sitni prevarant i ne deli entuzijazam svog oca, postaje deo ekipe neprestano pokušavajući da se izvuče odatle. Oni otkrivaju da je u “Šablon” umešana korporacija Massive Dynamic, koja se bavi novim tehnologijama i čiji najveći neprijatelj je bioteroristička organizacija ZFT, koja stoji iza nekih od neobjašnjivih fenomena. Kasnije u seriji se pojavljuju mistriozni ćelavi ljudi i to na mestima na kojima se dešavaju velike nesreće, novorođene bebe koje za nekoliko sati odrastu, ostare i umiru, ljudi koji se teleportuju sa mesta na mesto i postaje sve očiglednije da postoji paralelni univerzum i da pojedinci kao misteriozni predsednik Massive Dynamic William Bell se kreću izmedju ova dva sveta. U seriji je otkriveno da je za ove fenomene važna sintetička droga Cortexiphan, koju su svojevremeno otkrili Bišop i Bel i u prošlosti eksperimentisali sa decom koja su razvila nadljudske sposobnosti. U poslednjoj emitovanoj epizodi Olivija ulazi u paralelni univerzum, koji izgleda potpuno isto kao i ovaj, i tamo sreće misteroznog doktora Bela, koga igra legendarni Leonard Nimoy - doktor Spok iz Zvezdanih Staza.

Link ka prevodima

Ja ću prevoditi drugu sezonuBig smile

Preporuke svima, serija je fantastična!

Ažurirao icemaher - 13.Sijecanj/Jan.2010 u 18:20
Na vrh
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2009 u 01:24
Evo nešto što sam primetio dok sam gledao, sigurno je nekome promaklo:

Uočio sam ga u svakoj dosadašnjoj epizodi.Smile
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2009 u 10:07
Jako dobra sci-fi serija, dostojan nasljednik the outer limits i x-files...
Na vrh
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2009 u 10:49
Meni nije jasan kraj ove poslednje epizode.

SPOILER

Kako je onaj lik za onako kratak vremenski period stigao da ubije Čarlija, preuzme njegov izgled, presvuče se u njegovu odeću i sakrije njegovo telo? A Piter i ova nova agentkinja su krenuli čim su čuli pucnje. Ne znam, to mi je dosta sumnjivo, nadam se da će objasniti to u nekoj od narednih epizoda.

KRAJ SPOILERA

A legendarna mi je ona scena kada Volter kaže da su mu dozvolili da se vozi pozadi sa telom.LOL
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2009 u 12:15
Originalno postovano od strane SuperSerb SuperSerb piše:

Meni nije jasan kraj ove poslednje epizode.

SPOILER

Kako je onaj lik za onako kratak vremenski period stigao da ubije Čarlija, preuzme njegov izgled, presvuče se u njegovu odeću i sakrije njegovo telo? A Piter i ova nova agentkinja su krenuli čim su čuli pucnje. Ne znam, to mi je dosta sumnjivo, nadam se da će objasniti to u nekoj od narednih epizoda.

KRAJ SPOILERA

To se i ja pitala al pre samog kraja sam znala sam da je mrtav Ouch

I fala za prevod, ja krenula da skinem eng kao ono ima i nas, bas si brzo preveo Clap

Ažurirao blackpearl - 19.Rujan/Sep.2009 u 12:17

Na vrh
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2009 u 13:21
Nema na čemu. Vidim da ste zadovoljni titlom, mogao bih da nastavim i dalje da prevodim.
Evo trailera za drugu epizodu:

Izgleda fantastično, opet ćemo videti g. Nimoja! Jedva čekam!
Na vrh
Pegasus View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Pegasus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2009 u 19:19
stvarno super serija! jedva čekam nove epizode!Smile
Na vrh
chuckydrayman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chuckydrayman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2009 u 21:39
Originalno postovano od strane SuperSerb SuperSerb piše:

Evo nešto što sam primetio dok sam gledao, sigurno je nekome promaklo:
a pojavljuje se i u zadnjoj epizodi u klinici onog doktora indijca kada ga ispituje Dunham a on lagano niz stepenice silaziWink

Uočio sam ga u svakoj dosadašnjoj epizodi.Smile

a pojavljuje se i u zadnjoj epizodi u klinici onog doktora indijca kada ga ispituje Dunham a on lagano niz stepenice silaziWink

Ažurirao chuckydrayman - 20.Listopad/Oct.2009 u 21:57

Na vrh
jakaka View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jakaka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2009 u 21:46
Vidi stvarno...meni to promaklo, ali to sam ipak ja pa nije ni čudo LOL
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chuckydrayman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2009 u 21:56
evo nadam se da je sada sve ok sa slikom pozz

Ažurirao chuckydrayman - 20.Listopad/Oct.2009 u 23:54

Na vrh
dome-nasty View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dome-nasty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2009 u 07:51
Sjećam se da sam ovu scenu vraćao kad sam ga skužio.
On je taj što sve zakuhava

Eat my shorts
Na vrh
Wennen View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wennen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2009 u 13:14
Sta se desava sa ovom serijom?
Trebalo je sinoc da bude nova epizoda,
a sad sam hteo da skinem i vidim da nije ni emitovana...

Ažurirao Wennen - 23.Listopad/Oct.2009 u 13:15
Na vrh
jakaka View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jakaka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2009 u 13:29
Stanka je ovaj tjedan, isto kao i sa Supernatural...trebamo čekati Smile
Na vrh
igniss View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj igniss Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2009 u 16:14
5. novembra sledeća epizoda.
Going to church makes you a Christian as much as going to the garage makes you a car.

Na vrh
Wennen View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wennen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2009 u 21:21
Auuu, 2 nedelje :/
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chuckydrayman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2009 u 12:29
Sporo ovo vrijeme prolazi

Na vrh
dome-nasty View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dome-nasty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Listopad/Oct.2009 u 13:13
Ameri su imali neki praznik

Eat my shorts
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 02:28

Na vrh
Khevenhiler View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Khevenhiler Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2009 u 21:49
Moje čestitke kolegi SuperSerb na brzim i tačnim prevodima.

Mislim da je serija nadprosečnog kvaliteta, a da je stvar koja je istinski odvaja od gomile - doktor Volter Bišop. Pored savršenog kastinga glumca Džona Nobla za ulogu 'ludog profesora', on je sasvim neuobičajen lik. Sklonost svim mogućim supstancama i njihovim koktelima, nadopunjena je očajničkom borbom tog čoveka da povrati što je moguće normalniji život. Vrhunac odličnosti pisanja i glume dr Bišopa je bio u epizodi 2x09 "Snakehead".

Gledanost je odlična, biće posla za tebe, SuperSerb. Thumbs Up
...which is what good sci-fi is supposed to do - use the exaggerated canvas of futurism to comment on the world of today.
Na vrh
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2009 u 21:52
Hvala na pohvalama.Smile
Što se tiče serije, stvarno je odlična, ja sam oduševljen.
I ova 10. epizoda je odlična, neću u detalje jer većina verovatno još nije odgledala.
Sada nam sledi (više)mesečna pauza.
Pozdrav.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 6>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.