| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
District 9 (2009) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: District 9 (2009)Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2009 u 21:44 |
|
U najavama filma koje sam čuo pre nego sam ga pogledao, jedino što se jasno čulo jeste: "Peter Jackson". Iskren da budem to me je pomalo uplašilo u smislu krajnjeg prozvoda - filma. Na moju ogromnu sreću, veoma sam se prevario. Film je odličan. Osnova, pa čak i neopravdano izostavljeni uvod filma "District 9", leže u kratkom filmu "Alive in Joburg" istog reditelja... Priča o vanzemaljcima, prinudno i privremeno nastanjenim na zemlji, njihovom odnosu sa ljudima suština je ovog kvazi-dokumentarnog, akciono, SF filma. Suština ali samo na prvi pogled. Možda ja preterujem i vidim ono što nije ali ovaj film veze nema sa vanzemaljcima. Svi učesnici filma su itekako zemljani samo drugačijih kultura, vera, boja kože, tradicije... U nastavku komentara su mogući spojleri. Šta biste rekli da vam kažem da imigraciona policija dolazi u "kartonsko naselje" kako bi uzela potpise stanovnika i time dobila zeleno svetlo za "dobrovoljno" preseljenje. Među stanovnicima ovog divljeg naselja je i izvesni gospodin Christopher Johnson, koji nije baš voljan da stavi svoj potpis znajući da će time on, njegova porodica i sunarodnici biti odvedeni, pa slobodno mogu reći, u savremenu vrstu logora. Vidite li ovde negde vanzemaljce? Jedan od segmenata... Sledeći... Pri raseljavanju vanzemaljaca policija nailazi na kuću koja bi se mogla nazvati ležište vanzemaljaca sa jajima mladunaca. I onda ide komentar "šefa" operacije: "Čujete? Čujete? To što čujete je pucanje, poput kokica. Maleni želi pobeći i onda pukne." Pričam li ja o nacističkim logorima i iživljavanju i eksperimentisanju nad stanovništvom? I sledeći... E ovde imamo prelomni momenat. Isti taj šef operacije biva zaražen "vanzemaljskim" "sokom"... I sa pozicije lovca i nemilosrdnog (ali pomalo zatupastog) "naciste" postaje lovina, postaje plen, mora da se krije od svojih dojučerašnjih prijatelja... Pričam li ja ovde, recimo, o čoveku koji biva zaražen HIV virusom? Ako zanemarimo sve ovo; da li u filmu u onoj prašini južne Afrike možemo prepoznati neku severniju zemlju istog kontineta ili možda neku azijsku zemlju, punu rasizma u čije se rešavanje upliće "Svetski policajac"? Možemo li vanzemaljce poistovetiti sa napaćenim narodom Iraka ili Somalije ili... Mislim da se neki metaforični prikazi jednostavno sami nameću a možda i ja smaram pa je ovo samo još jedan običan SF film, doduše sa malo promenjenim uglom gledanja. Iako je glavna uloga poverena totalnom anonimusu, mislim da je Sharlto Copley obavio sjajan posao i fenomenalno odglumio. Njegova transformacija iz poluretardiranog pijuna, kao čoveka do "Ramba 1, 2, 3 i 4" (u psihičkom smislu) kao mutanta je odlično odrađena. Sve čestitke i reditelju Neill Blomkamp kome je ovo prvo pravo režiranje... Uz sjajnu muziku i odlične efekte ovaj film sa budžetom oko 30 miliona dolara zaista zaslužuje sjajnu ocenu. Od mene 9. Zaboravih da kažem da je kraj ostavljan taman kako treba za nastavak... Ažurirao kadetoni - 26.Veljaca/Feb.2021 u 19:14 |
||
![]() |
||
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2009 u 22:18 |
|
|
Upravo ga odgledah i zapanjih kako su ga dobro skockali. Ne znam zasto ali ovaj film mi je bas "legao" kako treba. Svaka preporuka za gledanje!!!
|
||
|
Vladika
|
||
![]() |
||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2009 u 08:09 |
|
|
Darije, uzeo si mi tekst iz usta.
Taman pogledao film i mogu reći da sam oduševljen! Krenuo ovdje pisati kritiku pa skužio da si me pretekao. Šta još nadodati? Ideja. To je ono što pokreće svijet. Uz relativno mali budžet i anonimne glumce (fenomenalni Sharlto Copley), Neill Blomkamp je uz pomoć Petera Jacksona napisao povijest. Ovaj film je sve samo ne običan SF. Zapravo, kako Darije kaže, najmanje je SF-a u njemu. Sve je to poprilično zemaljski: apartheid (nije slučajno da se radnja odvija u Johannesburgu), humano preseljenje, eksperimenti, rasizam, borba moćnika za razvojem naoružanja i kontrolom nad svijetom... Sve tako ljudski ''blisko''. Koliko god nevjerojatno zvučalo, film je mješavina Cloverfielda i Krvavog Dijamanta! Pogledati obavezno 10/10 |
||
![]() |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2009 u 08:17 |
|
|
ovo moram pogledati,još više što čujem da je sličan cloverfieldu..pozdrav
|
||
![]() |
||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2009 u 08:33 |
|
Više je drama s elementima komedije, ali ima dodirnih točaka po načinu snimanja, akciji te naravno samoj materiji (vanjska opasnost)... |
||
![]() |
||
dadica
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2009 u 14:24 |
|
|
Nakon dosta vremena odlican film, postoje tu elementi koji su poprilicno kopirani ali tako su sklopljeni da se dobija odlican-originalan film.
|
||
![]() |
||
ZM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2009 u 01:09 |
|
|
Navodno, uz relativno skroman budjet, oko 30 mil.$, sa odličnom idejom i nepoznatim ali i neistrošenim glumcima, za mene odlican film ... 9/10 ... toplo preporucujem ... |
||
![]() |
||
IvanBM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Points: 286 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2009 u 12:54 |
|
|
solidan film ali po meni nije za kino, a kamoli za veliki američki kino hit.
sada će doći u hrvatska kina, ja ga nebi išao gledati jer kao što rekoh nije mi film za kino
ali za niskobuđetni film je ovo super.
da je više takvih!
|
||
|
S Poštovanjem!
Ivan B.M. |
||
![]() |
||
MarkoZmaj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Kafana Staff Pridružen: 18.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 3156 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2009 u 13:12 |
|
|
Posle ovakvih komentara definitivno skidam
|
||
|
"Postoji izvesna sumnja da sam te umislio takvu,da zapravo nikad nisi bila ni nalik ženi po kojoj sam izvajao svoje ludosti."
|
||
![]() |
||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2009 u 13:29 |
|
Film je izvrstan i daleko bolji od svih kino ''hitova'' ove godine... Amerikanci su odavno izgubili kompas, nažalost naši kinooperateri ih još uvijek forsiraju... |
||
![]() |
||
jakaka
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 26.Travanj/Apr.2007 Lokacija: Dalmacija Status: Offline Points: 143 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2009 u 20:01 |
|
|
Film je predobar, u zadnje vrijeme što sam sve pogledala skroz me oduševio, tko ga još nije pogledao svakako preporuka
|
||
![]() |
||
HennesseySR
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 16.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Zrenjanin Status: Offline Points: 55 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2009 u 16:36 |
|
|
odlican film koji drzi paznju svih 90 i kusur minuta,ocena 8/10
|
||
|
Nekad smeska se povoljna prilika za bolje,nekad spasi te dusman a izigra te voljen...
|
||
![]() |
||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 19:38 |
|
|
Upravo sam odgledao ovaj film, iako mi je film dobar, nisam baš pretjerano oduševljen.
Definitivno se slažem da je nešto između Cloverfielda i Blood Diamond-a. S obzirom na budžet, film je super ispao, gluma sasvim zadovoljavajuća. Film kao film mi je solidan, kao i sama priča, ali ništa posebno. Ocjena - 7(10). |
||
![]() |
||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 19:42 |
|
|
Film je sjajan 10/10
|
||
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
||
![]() |
||
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 21:33 |
|
|
film je dokaz da sa malo para moze da se snimi odlican film meni se svideo extra 10/10 |
||
![]() ![]() |
||
![]() |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2010 u 00:28 |
|
|
ma vhunski film...čista 10-ka..
|
||
![]() |
||
lukas123
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2019 u 00:25 |
|
|
Film je zapravo realno rečeno katastrofa.
|
||
![]() |
||
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2019 u 14:10 |
|
|
Film je dobro uradjen, ali uopste mi se nije dopao. Ovaj film nije za svakog, dosta odbojan film. Ocena 6,5/10
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2021 u 17:57 |
|
|
Film je genijalan. Pa će po modernim teorijama urote postat glupi ko amerikanci oni koji se cijepe američkim cjepivom, kosooki oni koji se cijepe kineskim te pjančine oni koji se cijepe ruskim (ček, pa to već jesmo). A film će napraviti genetski darmar jer je scifi, a ne teorija urote koja je kao i sve druge istinita i po istinitim događajima. ![]() Drugo, radnja filma nisu oku ugodne CGI površine i krivulje, nego de facto smetlište, odvratno i gadljivo da čovjeka tjera na povraćanje. A sve u skladu sa odvratnom i gadljivom civilizacijom kojoj su vanzemaljci "došli u posjetu". Ne bih uopće dopisivao dojmove o filmu kojega sam gledao prije 100 godina, iako ga se sjećam ko da je bilo jučer. Međutim upravo je najavljen District 10. Nastavak, da. I neka je. Jer meni je D9 remekdjelo.
Ažurirao JoxerTM - 26.Veljaca/Feb.2021 u 18:02 |
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2021 u 19:08 |
|
|
2009. na prvo gledanje....
Ovaj film je bio super i za preporuku... Danas... pa verujem da bi ipak izdržao test vremena. 👍🏅 |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |