Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem titl i slova
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem titl i slova

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
freedado View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj freedado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Problem titl i slova
    Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2008 u 09:08
U zadnje vrijeme kad skinem titl umjesto slova ć imam æ a umjesto č imam è. Svaki put moram ista u text editoru zamijeniti i snimiti kao unicode. Inače u Regional and language options mi je namješteno na Croatia. Zna li netko rješenje ovog problema jer prije mi se ovo nije dešavalo.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2008 u 14:16
To ti je do player-a. U bilo kom player-u da gledaš, pronađi opciju za subtitles, pa font...pa ćeš tu negde podesiti Eastern European, ili Central European.... Uostalom, kojim player-om gledaš filmove?
Na vrh
freedado View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj freedado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2008 u 21:12
Nije mi bitno za player na računalu. Čak mi na playeru sa unicodom prikazuje titl ispravno(ali ne gledam preko playera nego putem samostalnog DVD playera). Problem je kad takav film snimim na CD ili DVD onda ne prepoznaje titlove iako su titl i film istog naziva. Ponavljam do prije par dana sve je bilo u redu.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2008 u 21:56
Pa u prvom postu pričaš o kompjuteru. No dobro. Kažeš, do pre par dana si na linijskom player-u gledao DivX filmove normalno? Jel tako? Znači avi fajl + srt/sub/txt fajl na disku. Jel tako? A sada neće da radi?
Na vrh
freedado View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj freedado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2008 u 08:49
Na računalu mogu gledati film (avi+ srt,sub,txt).Titl koji skinem za pojedini film je encodiran u ANSI i kad ga otvorim sa notepad-om slova č i ć izgledaju æ i è.Kad zamjenim ove znakove sa č i ć moram ih encodirati u UNICOD da bi mi se zadržala u titlu(jer snimanje u ANSI ove znakove pretvori u c). Kad je titl encodiran u UNICODE isti mogu gledati na računalu(ali mi nije praktično) pa ga snimim na CD ili DVD i gledam u linijskom playeru. Kvaka je u tome što player ne prepoznaje titl encodiran u UNICOD-u a ANSI prepoznaje.Doduše titl sa slovom c umjesto č i ć u biti je čitljiv ali kako prije par dana s ovim nisam imao problema pokušavam otkriti problem.Čak i titlovi koje sam prije skidao i imali su č i ć sada kod otvaranja isto prikazuje æ i è.Znači zanima me zašto se ovo događa i kako to da skinuti titl ne prikazuje normalno č i ć a prije je to bilo normalno.
Na vrh
freedado View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj freedado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2008 u 08:52
Na linijskom playeru filmove koji su snimljeni prije ovog problema uredno gledam sa titlovima i nema problema.
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2008 u 15:01
A koji je to player i koliko je star?

Podrzava li Unicode?
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
freedado View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj freedado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2008 u 18:49
Linijski player je Quadro 933(starost cca 11 mj) i Excello(cca 3 godine) i očito da ne podržavaju Unicode. Inače moje glavno pitanje je zašto skinuti titl kod pregleda u notepadu umjesto č i ć prikazuje gore navedene znakove a prije par dana je bilo sve normalno i u međuvremenu nisam ništa radio u postavkama windowsa.
Na vrh
panmarko View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj panmarko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2008 u 01:58
ajde kad smo kod ove teme da mi neko odgovorifilmovi sa prevodom na kompu rade normalno kad film skinem na dvd ilicd disk neke titlove ocita neke ne u cemu je caka  a player je x-wave jel nako zna verovatno do pleyera ali sto rece prethodni kolega nekad ocita sve a nekad ne nemislim na slova pojedina nego uopste nema prevoda
Na vrh
batistuta View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj batistuta Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2008 u 04:38
Originalno postovano od strane panmarko panmarko piše:

ajde kad smo kod ove teme da mi neko odgovorifilmovi sa prevodom na kompu rade normalno kad film skinem na dvd ilicd disk neke titlove ocita neke ne u cemu je caka  a player je x-wave jel nako zna verovatno do pleyera ali sto rece prethodni kolega nekad ocita sve a nekad ne nemislim na slova pojedina nego uopste nema prevoda

Idi tamo u Setup u DVD i stavi 16:9 ako nema ni tada titl onda stavi 4:3 mora da se pojavi titl Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,145 sekundi.