Problem titl i slova
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=18234
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 16:41 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Problem titl i slova
Objavio: freedado
Tema: Problem titl i slova
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2008 u 09:08
U zadnje vrijeme kad skinem titl umjesto slova ć imam æ a umjesto č imam è. Svaki put moram ista u text editoru zamijeniti i snimiti kao unicode. Inače u Regional and language options mi je namješteno na Croatia. Zna li netko rješenje ovog problema jer prije mi se ovo nije dešavalo.
|
Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2008 u 14:16
To ti je do player-a. U bilo kom player-u da gledaš, pronađi opciju za subtitles, pa font...pa ćeš tu negde podesiti Eastern European, ili Central European.... Uostalom, kojim player-om gledaš filmove?
-------------
|
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2008 u 21:12
|
Nije mi bitno za player na računalu. Čak mi na playeru sa unicodom prikazuje titl ispravno(ali ne gledam preko playera nego putem samostalnog DVD playera). Problem je kad takav film snimim na CD ili DVD onda ne prepoznaje titlove iako su titl i film istog naziva. Ponavljam do prije par dana sve je bilo u redu.
|
Objavio: darije
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2008 u 21:56
Pa u prvom postu pričaš o kompjuteru. No dobro. Kažeš, do pre par dana si na linijskom player-u gledao DivX filmove normalno? Jel tako? Znači avi fajl + srt/sub/txt fajl na disku. Jel tako? A sada neće da radi?
-------------
|
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2008 u 08:49
|
Na računalu mogu gledati film (avi+ srt,sub,txt).Titl koji skinem za pojedini film je encodiran u ANSI i kad ga otvorim sa notepad-om slova č i ć izgledaju æ i è.Kad zamjenim ove znakove sa č i ć moram ih encodirati u UNICOD da bi mi se zadržala u titlu(jer snimanje u ANSI ove znakove pretvori u c). Kad je titl encodiran u UNICODE isti mogu gledati na računalu(ali mi nije praktično) pa ga snimim na CD ili DVD i gledam u linijskom playeru. Kvaka je u tome što player ne prepoznaje titl encodiran u UNICOD-u a ANSI prepoznaje.Doduše titl sa slovom c umjesto č i ć u biti je čitljiv ali kako prije par dana s ovim nisam imao problema pokušavam otkriti problem.Čak i titlovi koje sam prije skidao i imali su č i ć sada kod otvaranja isto prikazuje æ i è.Znači zanima me zašto se ovo događa i kako to da skinuti titl ne prikazuje normalno č i ć a prije je to bilo normalno.
|
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2008 u 08:52
|
Na linijskom playeru filmove koji su snimljeni prije ovog problema uredno gledam sa titlovima i nema problema.
|
Objavio: BELI
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2008 u 15:01
A koji je to player i koliko je star?
Podrzava li Unicode?
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2008 u 18:49
|
Linijski player je Quadro 933(starost cca 11 mj) i Excello(cca 3 godine) i očito da ne podržavaju Unicode. Inače moje glavno pitanje je zašto skinuti titl kod pregleda u notepadu umjesto č i ć prikazuje gore navedene znakove a prije par dana je bilo sve normalno i u međuvremenu nisam ništa radio u postavkama windowsa.
|
Objavio: panmarko
Datum objave: 08.Svibanj/May.2008 u 01:58
ajde kad smo kod ove teme da mi neko odgovorifilmovi sa prevodom na kompu rade normalno kad film skinem na dvd ilicd disk neke titlove ocita neke ne u cemu je caka a player je x-wave jel nako zna verovatno do pleyera ali sto rece prethodni kolega nekad ocita sve a nekad ne nemislim na slova pojedina nego uopste nema prevoda
-------------
|
Objavio: batistuta
Datum objave: 08.Svibanj/May.2008 u 04:38
panmarko piše:
ajde kad smo kod ove teme da mi neko odgovorifilmovi sa prevodom na kompu rade normalno kad film skinem na dvd ilicd disk neke titlove ocita neke ne u cemu je caka a player je x-wave jel nako zna verovatno do pleyera ali sto rece prethodni kolega nekad ocita sve a nekad ne nemislim na slova pojedina nego uopste nema prevoda
|
Idi tamo u Setup u DVD i stavi 16:9 ako nema ni tada titl onda stavi 4:3 mora da se pojavi titl 
|
|