Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem s podizanje windovsa
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem s podizanje windovsa

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
zoky View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zoky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Problem s podizanje windovsa
    Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2007 u 19:56
kada palim komp pojavi mi se ovo:

Intldr is Missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Hvala!
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2007 u 20:39
moraces da reinstaliras win. mada mi se to par puta javilo kad je pukla memorija, tj ram. promeni ram pa probaj
SRECNO
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2007 u 00:19
Mislim da ti tu nema pomoći, morat ćeš napraviti repair windowsa...uništio si si boot sekvencu i repairom možeš riješiti problem.. sretno

Ažurirao darije - 09.Lipanj/Jun.2007 u 05:00
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2007 u 05:24
Koji OS imaš?
Da li si u skorije vreme instalirao neki program/programe?
Pregledaj StartUp i proveri da li negde ne piše INTldr.exe, ako postoji takav program koji startuje sa Windows-om, izbaci ga iz StartUp-a!!!!

Druga stvar:
Ako nisi siguran i iskusan u radu sa Registry bazom, ili nemoj ovo da radiš ili probaj pa šta bude:

Prvo što ćeš odraditi jeste backup registry baze:
Klikni na Start -> Run pa ukucaj:  regedit ->OK
Ideš na File->Export i sačekaš par minuta (ili sekundi, u zavisnosti kolika ti je baza) Ovime ćeš moći da povratiš Registry u slučaju bilo kakvih problema nadalje....
Zatim ideš klik na Edit-> Find i ukucaj: INTldr.exe -> Find Now.
Ako ga pretraga pronađe, desni klik DELETE
Obriši sve što ima veze sa ovim....

Restartuj kompjuter....

Kažem ti, ovo radiš na ličnu odgovornost!!!
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2007 u 09:54
Darije, ali ako je dobio onu poruku, sumnjam da će to moći napraviti jer neće moću ući u windowse, ona poruka se, po mom iskustvu, javlja prije boot screena, tamo gdje ti provjerava CD/DVD boot...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2007 u 14:25
Da znam, ali imao sam takvih iskustva sa Win98 i WinME... I mogao se upaliti.... Zbog toga sam ga i pitao koji OS ima.... 
Na vrh
frm1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj frm1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 03:07
Ne moras da reinstaliras Win.
Boot-uj sa instalacionog diska, pokreni recovery console, kopiraj ntldr sa cd-a na particiju sa koje se inace radi boot.

Ako posle toga kojim slucajem ne radi, javi opet ovde i napisi sta prijavljuje.

Ažurirao frm1 - 11.Lipanj/Jun.2007 u 03:09
Na vrh
zoky View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zoky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 18:06
ma jbt lege buraz sređuje komp neka datoteka od windowsa mi se obrisala i do subote, nedelje ništa

poludjet ću bez kompa!
Na vrh
frm1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj frm1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 20:02
Pa, ti mu uzmi komp i uradi ovo sto sam ti gore rekao. :)
Na vrh
ditras View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ditras Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 20:06
Ako ga vec nisi deinstarila udji u safemode pre nego sto se podigne sistem i uradi system restore , probaj da se setis datuma kada ti je poslednji put dobro radio ako ne uspe onda kao sto ti rece kolega :PONOVNA INSTALACIJA, mada nikad se ne zna i nezahvalno je pricati kad nesto nemas ispred sebe.)
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 20:58
ditras, nema tu safe moda, njemu nedostaje ntldr, a bez toga ne može ništa bootati, može samo bootati s cd/dvd ili tako nešto, ali ne može bootati instalirani os, sve dok ne napravi repair ili recovery..
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 22:35
Ma znam, Dngy, ali...
Originalno postovano od strane darije darije piše:

... sam takvih iskustva sa Win98 i WinME... I mogao se upaliti.... Zbog toga sam ga i pitao koji OS ima.... 

Originalno postovano od strane zoky zoky piše:

ma jbt lege buraz sređuje komp neka datoteka od windowsa mi se obrisala i do subote, nedelje ništa

poludjet ću bez kompa!

Citiraj Pa, ti mu uzmi komp i uradi ovo sto smo ti gore rekli. :)
Na vrh
frm1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj frm1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2007 u 23:46
Win98 moze da boot-uje bez ntldr-a jer... on nema ntldr (NT LoaDeR) ;).
Imaju ga NT based Windows-i (2000, XP i Vista su bazirani na NT kernelu, kao i naravno stariji NT4 i prethodni).
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2007 u 00:15
I još jednom: ZATO SAM GA I PITAO KOJI OS IMA? Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.