Problem s podizanje windovsa
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=13976
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 23:45 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Problem s podizanje windovsa
Objavio: zoky
Tema: Problem s podizanje windovsa
Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2007 u 19:56
kada palim komp pojavi mi se ovo:
Intldr is Missing Press Ctrl+Alt+Del to restart
Hvala!
|
Odgovori:
Objavio: sipa
Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2007 u 20:39
|
moraces da reinstaliras win. mada mi se to par puta javilo kad je pukla memorija, tj ram. promeni ram pa probaj
SRECNO
|
Objavio: Dngy
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2007 u 00:19
Mislim da ti tu nema pomoći, morat ćeš napraviti repair windowsa...uništio si si boot sekvencu i repairom možeš riješiti problem.. sretno
|
Objavio: darije
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2007 u 05:24
Koji OS imaš? Da li si u skorije vreme instalirao neki program/programe? Pregledaj StartUp i proveri da li negde ne piše INTldr.exe, ako postoji takav program koji startuje sa Windows-om, izbaci ga iz StartUp-a!!!!
Druga stvar: Ako nisi siguran i iskusan u radu sa Registry bazom, ili nemoj ovo da radiš ili probaj pa šta bude:
Prvo što ćeš odraditi jeste backup registry baze: Klikni na Start -> Run pa ukucaj: regedit ->OK Ideš na File->Export i sačekaš par minuta (ili sekundi, u zavisnosti kolika ti je baza) Ovime ćeš moći da povratiš Registry u slučaju bilo kakvih problema nadalje.... Zatim ideš klik na Edit-> Find i ukucaj: INTldr.exe -> Find Now. Ako ga pretraga pronađe, desni klik DELETE Obriši sve što ima veze sa ovim.... Restartuj kompjuter....
Kažem ti, ovo radiš na ličnu odgovornost!!!
-------------
|
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2007 u 09:54
|
Darije, ali ako je dobio onu poruku, sumnjam da će to moći napraviti jer neće moću ući u windowse, ona poruka se, po mom iskustvu, javlja prije boot screena, tamo gdje ti provjerava CD/DVD boot...
|
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2007 u 14:25
Da znam, ali imao sam takvih iskustva sa Win98 i WinME... I mogao se upaliti.... Zbog toga sam ga i pitao koji OS ima....
-------------
|
Objavio: frm1
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2007 u 03:07
Ne moras da reinstaliras Win. Boot-uj sa instalacionog diska, pokreni recovery console, kopiraj ntldr sa cd-a na particiju sa koje se inace radi boot.
Ako posle toga kojim slucajem ne radi, javi opet ovde i napisi sta prijavljuje.
|
Objavio: zoky
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2007 u 18:06
ma jbt lege buraz sređuje komp neka datoteka od windowsa mi se obrisala i do subote, nedelje ništa
poludjet ću bez kompa!
|
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2007 u 20:02
|
Pa, ti mu uzmi komp i uradi ovo sto sam ti gore rekao. :)
|
Objavio: ditras
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2007 u 20:06
|
Ako ga vec nisi deinstarila udji u safemode pre nego sto se podigne sistem i uradi system restore , probaj da se setis datuma kada ti je poslednji put dobro radio ako ne uspe onda kao sto ti rece kolega :PONOVNA INSTALACIJA, mada nikad se ne zna i nezahvalno je pricati kad nesto nemas ispred sebe.)
|
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2007 u 20:58
|
ditras, nema tu safe moda, njemu nedostaje ntldr, a bez toga ne može ništa bootati, može samo bootati s cd/dvd ili tako nešto, ali ne može bootati instalirani os, sve dok ne napravi repair ili recovery..
|
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2007 u 22:35
Ma znam, Dngy, ali...
darije piše:
... sam takvih iskustva sa Win98 i WinME... I mogao se upaliti.... Zbog toga sam ga i pitao koji OS ima....
|
zoky piše:
ma jbt lege buraz sređuje komp neka datoteka od windowsa mi se obrisala i do subote, nedelje ništa
poludjet ću bez kompa!
|
Pa, ti mu uzmi komp i uradi ovo sto smo ti gore rekli. :)
|
-------------
|
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2007 u 23:46
Win98 moze da boot-uje bez ntldr-a jer... on nema ntldr (NT LoaDeR) ;). Imaju ga NT based Windows-i (2000, XP i Vista su bazirani na NT kernelu, kao i naravno stariji NT4 i prethodni).
|
Datum objave: 12.Lipanj/Jun.2007 u 00:15
I još jednom: ZATO SAM GA I PITAO KOJI OS IMA?
-------------
|
|