Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Poludeli Fontovi!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Poludeli Fontovi!

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Piskaralo View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Piskaralo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Poludeli Fontovi!
    Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2006 u 14:54
Problem se javio relativno skoro, kako pojma nemam: u svim titlovima kao i u svim programima (osim Opere!!!) sa srpskim language packom latinična slova su mi se potpuno pomešala sa ćiriličnim i to nepravilno.. Npr: Ž se transformisalo u Ћ (umesto u Ж po nekoj logici tako da npr umesto ŽENA piše ЋENA), Š u Љ, Č u И itd tako da mi titlovi ni na šta ne liče. Sve ovo se dešava pod Times New Roman ili Arial fontom (fontovi sa oznakom O) dok kad promenim u YuTimes font (ili bilo koji sa oznakom T) ni ne prepoznaje slova ŠĆČĐŽ... Pokušao sam i manuelno da popravim titlove što je ogroman posao ali su greške ostale.
Čak i kad skinem ganc nov titl sa neta (srpski ili hrvatski nebitno) greške su tu pod bilo kojim playerom ili fontom. A kao što se vidi iz priloženog pri kucanju bilo kog texta nemam nikakvih problema. Pokušao sam i da reinstaliram SVE fontove al ni to nije pomoglo. Molim vas za bilo kakvu pomoć jer mi se ne reinstalira Windows zbog ovakve iritirajuće gluposti!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2006 u 18:02
Šta god bio problem, meni prvo na pamet padne neki spyware koji zna da pravi raznorazne gluposti po kompjuteru, pa zašto ne bi i ovako nešto?
O kojim programima govoriš kad kažeš "sa srpskim language pack-om"? Jesi li probao da ih ponovo instaliraš?
Jesi li proverio podešavanja u player-ima? A da stvaviš neki drugi font ( osim Times New Roman) koji ima naša slova?
Ne znam, čudan problem ( bar meni) i nisam imao priliku da se sretnem sa sličnim....
Na vrh
Piskaralo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Piskaralo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2006 u 00:46
Veruj mi da sam sve pokusao sa svim mogucim fontovima i podesavanjima sa plejerima i reinstalacijom kodeka.. ubi me u pojam! Programi sa srpskim LP su npr WhereIsIt ili Winamp i sl(pa i sam Serbian Latin LP za XP) i u svima njima dolazi do ovakvih gresaka a u Operi sa srpskim jezikom je sve ok! E to me tek baca u rebus! Cak i glupava domaca igrica Internet Jamb pravi ovakve greske pa mi pise: "Upiљite rezultat"!!! A mislim da spyware nemam mada to nikad ne mozes biti 100% siguran....
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2006 u 01:02
Jesi li probao u podešavanjima Windoews-a?
Control Panel -> Regional and Language Options - pa stavi Serbian (latin) na sva tri ona polja...
mada ovo verovatno nije...

A jesi li probao u tim programima da podesiš Serbian - latin? Znači u svakom programu posebno.

Ažurirao darije
Na vrh
Piskaralo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Piskaralo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2006 u 19:01
Oooo da.. sve je to podeseno a problem ostaje! Ma ima samo da mi kvrcne ovih dana i pa-pa Windows! Ocigledno je negde sistem pobrljavio sa onim UNICODE-om ili ANSII-jem i sad se ne da ispraviti! Ako imas jos koju idejicu postuj ovih dana pre nego sto ubacim moj opaki bootabilni WinXP DVD!
Na vrh
stonex View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stonex Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2006 u 18:40
E vidi, potpuno isti problem sam imao skoro i nakon traženja odgovora po forumima odustao sam i uradio repair Windows-a . Sada sve šljaka kao i nekada .
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.