Poludeli Fontovi!
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=11598
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 22:36 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Poludeli Fontovi!
Objavio: Piskaralo
Tema: Poludeli Fontovi!
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2006 u 14:54
Problem se javio relativno skoro, kako pojma nemam: u svim titlovima kao i u svim programima (osim Opere!!!) sa srpskim language packom latinična slova su mi se potpuno pomešala sa ćiriličnim i to nepravilno.. Npr: Ž se transformisalo u Ћ (umesto u Ж po nekoj logici tako da npr umesto ŽENA piše ЋENA), Š u Љ, Č u И itd tako da mi titlovi ni na šta ne liče. Sve ovo se dešava pod Times New Roman ili Arial fontom (fontovi sa oznakom O) dok kad promenim u YuTimes font (ili bilo koji sa oznakom T) ni ne prepoznaje slova ŠĆČĐŽ... Pokušao sam i manuelno da popravim titlove što je ogroman posao ali su greške ostale.
Čak i kad skinem ganc nov titl sa neta (srpski ili hrvatski nebitno) greške su tu pod bilo kojim playerom ili fontom. A kao što se vidi iz priloženog pri kucanju bilo kog texta nemam nikakvih problema. Pokušao sam i da reinstaliram SVE fontove al ni to nije pomoglo. Molim vas za bilo kakvu pomoć jer mi se ne reinstalira Windows zbog ovakve iritirajuće gluposti!
|
Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2006 u 18:02
Šta god bio problem, meni prvo na pamet padne neki spyware koji zna da pravi raznorazne gluposti po kompjuteru, pa zašto ne bi i ovako nešto? O kojim programima govoriš kad kažeš "sa srpskim language pack-om"? Jesi li probao da ih ponovo instaliraš? Jesi li proverio podešavanja u player-ima? A da stvaviš neki drugi font ( osim Times New Roman) koji ima naša slova? Ne znam, čudan problem ( bar meni) i nisam imao priliku da se sretnem sa sličnim....
-------------
|
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2006 u 00:46
Veruj mi da sam sve pokusao sa svim mogucim fontovima i podesavanjima sa plejerima i reinstalacijom kodeka.. ubi me u pojam! Programi sa srpskim LP su npr WhereIsIt ili Winamp i sl(pa i sam Serbian Latin LP za XP) i u svima njima dolazi do ovakvih gresaka a u Operi sa srpskim jezikom je sve ok! E to me tek baca u rebus! Cak i glupava domaca igrica Internet Jamb pravi ovakve greske pa mi pise: "Upiљite rezultat"!!! A mislim da spyware nemam mada to nikad ne mozes biti 100% siguran....
|
Objavio: darije
Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2006 u 01:02
Jesi li probao u podešavanjima Windoews-a? Control Panel -> Regional and Language Options - pa stavi Serbian (latin) na sva tri ona polja... mada ovo verovatno nije...
A jesi li probao u tim programima da podesiš Serbian - latin? Znači u svakom programu posebno.
-------------
|
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2006 u 19:01
Oooo da.. sve je to podeseno a problem ostaje! Ma ima samo da mi kvrcne ovih dana i pa-pa Windows! Ocigledno je negde sistem pobrljavio sa onim UNICODE-om ili ANSII-jem i sad se ne da ispraviti! Ako imas jos koju idejicu postuj ovih dana pre nego sto ubacim moj opaki bootabilni WinXP DVD!
|
Objavio: stonex
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2006 u 18:40
|
E vidi, potpuno isti problem sam imao skoro i nakon traženja odgovora po forumima odustao sam i uradio repair Windows-a . Sada sve šljaka kao i nekada .
|
|