Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Izrada titlova - PREVODJENJE
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Izrada titlova - PREVODJENJE

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
chikenkiller View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chikenkiller Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Izrada titlova - PREVODJENJE
    Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 20:46

Htio bih prevoditi titlove,ima  li kakav program koji bi mi pomogao u tome.
nesto kao rijecnik a da ima dobru bazu rijeci?
Kako to rade "profesionalci" ?

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2006 u 20:57
Pa pazi ovako, ja mu nisam neki stručnjak u oblasti prevođenja, ali koliko ja znam postoje neki programi za ovo što tražiš...međutim , rezultati nisu ohrabrujući...
Moj ti je savet program Babylon , ima ogromnu bazu reči i videćeš - vrlo je zanimljiv za korišćenje. Probaj.
Inače dobar program za rad sa prevodima je SubtitleWorkshop.
Na vrh
klaki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klaki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 12:32
Ja instalirao Babylon 6 ali nema prevoda sa engleskog na srpski. Znas li mozda ima li negde da se skine ? Recnik sam skinuo eng-srp i srp-eng ali ga ima za prevodjenje pojedinih reci ali ne i recenica celih.Postoje samo jezici koji su u default-u.
12.Zabranjen je uplaod titlova koji u imenu sadrže PREVEDITE ili MOLIM PREVOD kao i titlovi koji su na kineskom, japanskom i drugim egzotičnim jezicima. Takodje i zahtevanje da neko prevodi za vas

Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2006 u 14:16
ehm, kako ti može prevesti rečenice, a da valja? to su gluposti.
kad te čeka 1260 redaka za prevest, šta radiš? sjedneš i prevedeš, nema druge.
Na vrh
klaki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klaki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2006 u 09:44

Moze. Da ne verujes. Probao sam sa engleskog na nemacki i RADI. Ima po koja rec koju ne prevede (od 50 mozda 1) ali posle peske pregledas ceo prevod pa prepravis. Nema mucenja. Perfektno radi ali ima dobru bazu za nemacki. Srpski ili hrvatski nisam nasao.

12.Zabranjen je uplaod titlova koji u imenu sadrže PREVEDITE ili MOLIM PREVOD kao i titlovi koji su na kineskom, japanskom i drugim egzotičnim jezicima. Takodje i zahtevanje da neko prevodi za vas

Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2006 u 13:39
prepravi taj nemački za nas, majstore 
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2006 u 16:23
klaki jesi li to pokusao sa Babylon-m i to ovim sa gornjeg linka??? Ili neki drugi program?  Daj da vidim  i  to cudo.
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
klaki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klaki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2006 u 12:33
Pa o babylon-u i pricam,samo sto nema sa nekog stranog jezika na Srpski a za cudo ni hrvatski.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.