Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gladiator II (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Gladiator II (2024)

Gladiator II

Gladiator II (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2024

Žanr:

drama, akcija, avantura

Trajanje:

148 min

Režija:

Ridley Scott

Scenarij:

Peter Craig
, David Franzoni
, David Scarpa

Glavne uloge:

Denzel Washington
  >  Macrinus
Derek Jacobi
  >  Gracchus
Connie Nielsen
  >  Lucilla
Pedro Pascal
  >  Marcus Acacius
Richard McCabe
  >  Quaestor
Rory McCann
  >  Tegula
Tim McInnerny
  >  Thraex
Alexander Karim
  >  Ravi
Yuval Gonen
  >  Arishat
Lee Charles
  >  The Goth
Yann Gael
  >  Bostar
Alec Utgoff
  >  Darius
Joseph Quinn
  >  Emperor Geta
Chidi Ajufo
  >  Gladiator
Riana Duce
  >  Hyacinthia
Paul Mescal
  >  Lucius
Fred Hechinger
  >  Emperor Caracalla

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Gladiator II (2024)
    Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 00:06
Prvi film Gladijator je remek delo koje nece moci prevazici nikada ni jedan ni sada ni bilo kada u buducnosti, to se ne ponavlja i samo nastavljanje price je nekako besmisleno, ali za nove generacije (mladje) mozda i dobro , mada kad odgledas prvi gladijator sve drugo je nekako labavo, video sam neke klipove iz filma i licno smtram prema prilozenom da nece biti ni priblizno na nivou prvoga Gladijatora( moje laicko misljenje)
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 00:35
Nije laičko. Otkad je sveta i veka pa i kraće profesionalci smo u zaključu da su nastavci besmisleni falsifikati koje fizički zakoni sprečavaju da stignu original.

Naravoučenije: Ovaj film je neukusan.

Sem naravno ako Mizi nije promenio zakon gravitacije u kom slučaju cestitamo
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 16:05
Bilo je slučajeva da nastavak bude na nivou ili čak bolji od prvenca. Isto tako i u vezi remake filmova. Nije čest slučaj, ali ima primera i desi se ponekad. Ne kažem da će tako biti i u slučaju Gladiatora. To ostaje da se vidi i jako je teško potući original. Doduše u ovom slučaju isti je režiser u pitanju, koji je po svemu sudeći vrlo zadovoljan onim što je napravio u nastavku, tako da mu treba dati šansu. Ja najviše rezerve imam prema izboru glavnog glumca, odnosno naslednika Russela, ali opet kažem - treba dati šansu.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 17:11
Kvaka je da u svakom od tih slučajeva nastavak nije bio bespotreban.
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 17:52
Molim za primer nastavka koji je na nivou ili čak bolji od prvenca. Mislim da sam konzumirao sve prvence i (pokušao pre odustajanja) sve drugence i ne sećam se takvog ishoda. Kao što rekoh to je protiv fizike jer kultni prvenci imaju status neuporedivosti. Ako mislite na neke šklj kreacije B i C produkcije, to me baš i ne zanima.
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 18:03
Na primer, Terminator 2.
Nekima je bolji i drugi deo Kuma, mada meni nije.
Mrzi me sad da razmišljam, ovo mi je prvo palo na pamet, mada ih sigurno ima još.
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 18:32
Ma ja sam siguran da će i Gladiator 2 nekima biti bolji od 1, i da je nekima Blade Runner 2 bolji od 1. 
Ali to su nedefinisane subjektivne stvari zbog kojih postoji status neuporedivosti originala.

Ima i kopija Mona Lize za koje može da se kaže da su lepše od Leonardove i možda i jesu ali nisu. Status.
Jedan je original, ostalo su kopije.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 18:37
Originalno postovano od strane ProtivuNeukusa ProtivuNeukusa piše:

Molim za primer <span style=": rgb43, 43, 43;">nastavka koji je na nivou ili čak bolji od prvenca. Mislim da sam konzumirao sve prvence i (pokušao pre odustajanja) sve drugence i ne sećam se takvog ishoda. Kao što rekoh to je protiv fizike jer kultni prvenci imaju status neuporedivosti. Ako mislite na neke šklj kreacije B i C produkcije, to me baš i ne zanima.</span>

Evo onako iz prve, bez mozganja i bez zalaženja u nižu produkciju:
- Alien 2 (Aliens)
- Terminator 2
- Dune 2

Dune remake je takođe remake primer koji nije slabiji od prethodnika (za mene je jači). Ima toga svakako još. Naravno, uvek se neko može pozvati na ukus, ali govorimo o filmovima koji su globalno prepoznati kao vrlo kvalitetni i uticajni nastavci koji ne zaostaju za prvencem.

Inače baš i ne volim da razdvajam nastavke u okviru franšize jer su delovi jedne iste priče. Ali i to je neka druga, opširnija tema.

Uzgred, za mene lično je nastavak Blade Runnera takođe bolji od prvenca iako sam manjina. Obožavam stil Villeneuvea, a i objektivno nastavak ima visok kvalitet.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:04

Molim za primer nastavka koji je na nivou ili čak bolji od prvenca. Mislim da sam konzumirao sve prvence i (pokušao pre odustajanja) sve drugence i ne sećam se takvog ishoda. Kao što rekoh to je protiv fizike jer kultni prvenci imaju status neuporedivosti. Ako mislite na neke šklj kreacije B i C produkcije, to me baš i ne zanima.

Neke "dvojke" koje nisu navedene prethodno, a bolji film od prvijenca ako se mene pita:
- Mad Max 2
- Evil Dead 2
- Leathal Weapon 2
- The Divine Move 2
- Puss in Boots 2
- Star Trek 2 (Wrath of Khan)
- Star Wars 2 (Empire Strikes Back)
- Dead Snow 2
- Indiana Jones 2
- Journey 2

Vjerojatno sam koji tu i zaboravio, ali niko me dosad nije pitao za nekakve primjere pa jebga nemam pripremljenu listu nekakvu.

Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Uzgred, za mene lično je nastavak Blade Runnera takođe bolji od prvenca iako sam manjina. Obožavam stil Villeneuvea, a i objektivno nastavak ima visok kvalitet.

Taj bi meni bio među primjerima gdje je nastavak podjednako dobar kao i prvi film.
Ali drugih primjera gdje nastavak nije razočaranje, ali ne mogu reći da je bolji nego da je jednako dobar bi bilo i previše da sad krenem nabrajati, evo samo nekoliko: The Raid 2, X-men 2, Infernal Affairs 2, Drunken Master 2, Cold Prey 2, Jesse Stone 2, Happy Death Day 2(U), itd.

Ažurirao JoxerTM - 30.Listopad/Oct.2024 u 19:19
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:31
Slažem se sa Joxerom za sve što je napisao.
Na pr. Empire strikes back ubedljivo najbolji deo.
ar8c, ne slažem se za Aliens. Meni je Alien za klasu bolji.
Ali sve su to subjektvna mišljenja, tako da po meni ne postoji nešto što se zove
status neuporedivosti originala.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:41
Svašta.
Tko to diktira što je kultno ostvarenje sa statusom neusporedivosti? Pokojni Ebert? Žiri za Oscara ili Zlatnu Palmu?

payutti ti je gore lijepo objasnio.
Nekome je Alien bolji od dvojke, nekome je dvojka bolja, a nekome su podjednako dobri iako su stilski različiti.
I taj alien 2 je stoga kategorija "ako se mene pita". Pa nismo zaboga roboti da svi imamo isto mišljenje.
A ako ti tražiš blagoslov nekakavog "autoriteta" umjesto mišljenja članova foruma, onda si na krivom mjestu.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:42
Svašta.
Tko to diktira što je kultno ostvarenje sa statusom neusporedivosti? Pokojni Ebert? Žiri za Oscara ili Zlatnu Palmu?

payutti ti je gore lijepo objasnio.
Nekome je Alien bolji od dvojke, nekome je dvojka bolja, a nekome su podjednako dobri iako su stilski različiti.
I taj alien 2 je stoga kategorija "ako se mene pita". Pa nismo zaboga roboti da svi imamo isto mišljenje.
A ako ti tražiš blagoslov nekakavog "autoriteta" umjesto mišljenja članova foruma, onda si na krivom mjestu.
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:53
Onda sa tim "ako se mene pita", "po meni lično" i "za mene" ne razumete me u sintaksi "kultno ostvarenje ima status neuporedivosti" te neću više raspravljati o tome. Nije to pitanje autoriteta nego hronologije i logike. Rečenica "Ali sve su to subjektvna mišljenja, tako da po meni ne postoji nešto što se zove status neuporedivosti originala." je besmislena jer status upravo i postoji da bi prevazišao subjektivnost.

Ne zanima me vaše mišljenje a opet sam tu, niti ima šta ko da mi objašnjava a pogotovo ne deca bez osnove logike i znanja.

I naravno bez ukusa.

Puss in boots. Hahahahahahahahahaa peglapisswank
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 20:29
Druga Žikina Dinastija
Tesna Koža 2
Sekula se opet ženi
Vampiri su među nama aka Ćao Inspektore 2
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 20:43
I Hajde da se volimo 2 i Mi smo đavoli 3. 
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:15
Šalim se, nije Mačak u čizmama tako loš animirani film za decu. Ima i gorih.
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:15
Ja nemam problem sa tvojim mišljenjem, a ako tebe ne zanima naše koje se, gle čuda, razlikuje od tvog, ne znam šta radiš na forumu.
Možeš sam sa sobom da diskutuješ.
Tolerantnost i uvažavanje tuđeg mišljenja ti očigledno nije jača strana.
Izvini što je "dete bez logike i znanja" bilo šta reklo.
Prilično sam siguran da sam stariji od tebe, mada je to potpuno nebitno i ne znači da ako je neko stariji, da je pametniji i obrazovaniji.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:18

I naravno bez ukusa.

Puss in boots. Hahahahahahahahahaa peglapisswank

Na žalost ja nemam danas snage ni energije za išta, pa umjesto toga:

Pretpostavljam da je Critical Drinker neki anonimus, a crtani filmove, posebno japanski, su namijenjeni predškolskoj djeci AKA balavurdiji AKA Mizi.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:41
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Ja nemam problem sa tvojim mišljenjem, a ako tebe ne zanima naše koje se, gle čuda, razlikuje od tvog, ne znam šta radiš na forumu.
Prilično sam siguran da sam stariji od tebe, mada je to potpuno nebitno i ne znači da ako je neko stariji, da je pametniji i obrazovaniji.

Strašno šta sve sebi ljudi danas dozvole, pa imeđu ostalog da se izdignu kao vrhunski kritičari i svojim ekstremističkim stavovima i wannabe autoritetom dele etikete šta je sa ukusom, a šta ne, pa onda još nepoznate ljude nazivaju decom Ali dobro, nije to više ništa iznenađujuće.

Uzgred, Joxer je naveo dosta primera filmova gde u najmanju ruku nastavak nije slabiji od prvenca, a pogotovo nije "neukus". Dalo bi se tu još ponešto iskopati, ali nema svrhe, pa se zato kolegi zahvaljujem na trudu

A što se tiče Aliena, to jeste pomalo škakljiva tema jer je Scott sa izvornim Alienom zaista pomerio granice neviđeno i stvorio istinski kultni film. Njegov pristup SF-Hororu je pre svega klaustrofobičan i psihološki. Sa druge strane Cameron je imao drugačiju filozofiju i poput Terminatora tematiku obuhvatio akcijom. I njegov uticaj na dalji razvoj žanra je ogroman pa iz tih razloga ta dva ostvarenja stavljam ruku pod ruku. Stvar je ukusa šta kome više odgovara i oko toga nema polemike, ali oba nastavka su revolucionarna u nekom svom mikrosvetu i jako uticajna. Podjednako snažnog ukusa!
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:43
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Prijatelju. Da li je posve nemoguće shvatiti da nije sve u mišljenjima nego postoje stvari usvojene od većine kao pravilo? Status neuporedivosti je notorna činjenica kao i gravitacija. Nije subjektvna mera kvaliteta nego zakon kojim se razdvaja original od kopije kao što zakon gravitacije razdvaja zakrivljenje prostor-vremena od ideje da stena pada jer je deo božjeg carstva kojem je u prirodi da teži centru svemira kao što su naši poštovani preci mislili pre Njutna.

U tom smislu me ne zanima tvoje mišljenje, da li je Zemlja ravna.

Ostalo što podleže ukusima možemo do sutra ali do nikud jer svako ima svoje mišljenje i tu pomoći nema.
Da li je zanimljivo da ti kažeš da voliš Terminator 3 a ja Ajkulu 33? Onako.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.