Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Gladiator II (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=106073
Datum ispisa: 24.Srpanj/Jul.2026 u 01:16
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Gladiator II (2024)
Objavio: Shadow07.
Tema: Gladiator II (2024)
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 00:06
Prvi film Gladijator je remek delo koje nece moci prevazici nikada ni jedan ni sada ni bilo kada u buducnosti, to se ne ponavlja i samo nastavljanje price je nekako besmisleno, ali za nove generacije (mladje) mozda i dobro , mada kad odgledas prvi gladijator sve drugo je nekako labavo, video sam neke klipove iz filma i licno smtram prema prilozenom da nece biti ni priblizno na nivou prvoga Gladijatora( moje laicko misljenje)

Odgovori:
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 00:35
Nije laičko. Otkad je sveta i veka pa i kraće profesionalci smo u zaključu da su nastavci besmisleni falsifikati koje fizički zakoni sprečavaju da stignu original.

Naravoučenije: Ovaj film je neukusan.

Sem naravno ako Mizi nije promenio zakon gravitacije u kom slučaju cestitamo

Objavio: ar8c
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 16:05
Bilo je slučajeva da nastavak bude na nivou ili čak bolji od prvenca. Isto tako i u vezi remake filmova. Nije čest slučaj, ali ima primera i desi se ponekad. Ne kažem da će tako biti i u slučaju Gladiatora. To ostaje da se vidi i jako je teško potući original. Doduše u ovom slučaju isti je režiser u pitanju, koji je po svemu sudeći vrlo zadovoljan onim što je napravio u nastavku, tako da mu treba dati šansu. Ja najviše rezerve imam prema izboru glavnog glumca, odnosno naslednika Russela, ali opet kažem - treba dati šansu.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 17:11
Kvaka je da u svakom od tih slučajeva nastavak nije bio bespotreban.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 17:52
Molim za primer nastavka koji je na nivou ili čak bolji od prvenca. Mislim da sam konzumirao sve prvence i (pokušao pre odustajanja) sve drugence i ne sećam se takvog ishoda. Kao što rekoh to je protiv fizike jer kultni prvenci imaju status neuporedivosti. Ako mislite na neke šklj kreacije B i C produkcije, to me baš i ne zanima.

Objavio: payutti
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 18:03
Na primer, Terminator 2.
Nekima je bolji i drugi deo Kuma, mada meni nije.
Mrzi me sad da razmišljam, ovo mi je prvo palo na pamet, mada ih sigurno ima još.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 18:32
Ma ja sam siguran da će i Gladiator 2 nekima biti bolji od 1, i da je nekima Blade Runner 2 bolji od 1. 
Ali to su nedefinisane subjektivne stvari zbog kojih postoji status neuporedivosti originala.

Ima i kopija Mona Lize za koje može da se kaže da su lepše od Leonardove i možda i jesu ali nisu. Status.
Jedan je original, ostalo su kopije.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 18:37
Originalno postovano od strane ProtivuNeukusa ProtivuNeukusa piše:

Molim za primer <span style=": rgb43, 43, 43;">nastavka koji je na nivou ili čak bolji od prvenca. Mislim da sam konzumirao sve prvence i (pokušao pre odustajanja) sve drugence i ne sećam se takvog ishoda. Kao što rekoh to je protiv fizike jer kultni prvenci imaju status neuporedivosti. Ako mislite na neke šklj kreacije B i C produkcije, to me baš i ne zanima.</span>

Evo onako iz prve, bez mozganja i bez zalaženja u nižu produkciju:
- Alien 2 (Aliens)
- Terminator 2
- Dune 2

Dune remake je takođe remake primer koji nije slabiji od prethodnika (za mene je jači). Ima toga svakako još. Naravno, uvek se neko može pozvati na ukus, ali govorimo o filmovima koji su globalno prepoznati kao vrlo kvalitetni i uticajni nastavci koji ne zaostaju za prvencem.

Inače baš i ne volim da razdvajam nastavke u okviru franšize jer su delovi jedne iste priče. Ali i to je neka druga, opširnija tema.

Uzgred, za mene lično je nastavak Blade Runnera takođe bolji od prvenca iako sam manjina. Obožavam stil Villeneuvea, a i objektivno nastavak ima visok kvalitet.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:04

Molim za primer nastavka koji je na nivou ili čak bolji od prvenca. Mislim da sam konzumirao sve prvence i (pokušao pre odustajanja) sve drugence i ne sećam se takvog ishoda. Kao što rekoh to je protiv fizike jer kultni prvenci imaju status neuporedivosti. Ako mislite na neke šklj kreacije B i C produkcije, to me baš i ne zanima.

Neke "dvojke" koje nisu navedene prethodno, a bolji film od prvijenca ako se mene pita:
- Mad Max 2
- Evil Dead 2
- Leathal Weapon 2
- The Divine Move 2
- Puss in Boots 2
- Star Trek 2 (Wrath of Khan)
- Star Wars 2 (Empire Strikes Back)
- Dead Snow 2
- Indiana Jones 2
- Journey 2

Vjerojatno sam koji tu i zaboravio, ali niko me dosad nije pitao za nekakve primjere pa jebga nemam pripremljenu listu nekakvu.

Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Uzgred, za mene lično je nastavak Blade Runnera takođe bolji od prvenca iako sam manjina. Obožavam stil Villeneuvea, a i objektivno nastavak ima visok kvalitet.

Taj bi meni bio među primjerima gdje je nastavak podjednako dobar kao i prvi film.
Ali drugih primjera gdje nastavak nije razočaranje, ali ne mogu reći da je bolji nego da je jednako dobar bi bilo i previše da sad krenem nabrajati, evo samo nekoliko: The Raid 2, X-men 2, Infernal Affairs 2, Drunken Master 2, Cold Prey 2, Jesse Stone 2, Happy Death Day 2(U), itd.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:31
Slažem se sa Joxerom za sve što je napisao.
Na pr. Empire strikes back ubedljivo najbolji deo.
ar8c, ne slažem se za Aliens. Meni je Alien za klasu bolji.
Ali sve su to subjektvna mišljenja, tako da po meni ne postoji nešto što se zove
status neuporedivosti originala.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:41
Svašta.
Tko to diktira što je kultno ostvarenje sa statusom neusporedivosti? Pokojni Ebert? Žiri za Oscara ili Zlatnu Palmu?

payutti ti je gore lijepo objasnio.
Nekome je Alien bolji od dvojke, nekome je dvojka bolja, a nekome su podjednako dobri iako su stilski različiti.
I taj alien 2 je stoga kategorija "ako se mene pita". Pa nismo zaboga roboti da svi imamo isto mišljenje.
A ako ti tražiš blagoslov nekakavog "autoriteta" umjesto mišljenja članova foruma, onda si na krivom mjestu.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:42
Svašta.
Tko to diktira što je kultno ostvarenje sa statusom neusporedivosti? Pokojni Ebert? Žiri za Oscara ili Zlatnu Palmu?

payutti ti je gore lijepo objasnio.
Nekome je Alien bolji od dvojke, nekome je dvojka bolja, a nekome su podjednako dobri iako su stilski različiti.
I taj alien 2 je stoga kategorija "ako se mene pita". Pa nismo zaboga roboti da svi imamo isto mišljenje.
A ako ti tražiš blagoslov nekakavog "autoriteta" umjesto mišljenja članova foruma, onda si na krivom mjestu.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 19:53
Onda sa tim "ako se mene pita", "po meni lično" i "za mene" ne razumete me u sintaksi "kultno ostvarenje ima status neuporedivosti" te neću više raspravljati o tome. Nije to pitanje autoriteta nego hronologije i logike. Rečenica "Ali sve su to subjektvna mišljenja, tako da po meni ne postoji nešto što se zove status neuporedivosti originala." je besmislena jer status upravo i postoji da bi prevazišao subjektivnost.

Ne zanima me vaše mišljenje a opet sam tu, niti ima šta ko da mi objašnjava a pogotovo ne deca bez osnove logike i znanja.

I naravno bez ukusa.

Puss in boots. Hahahahahahahahahaa peglapisswank

Objavio: Mizi
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 20:29
Druga Žikina Dinastija
Tesna Koža 2
Sekula se opet ženi
Vampiri su među nama aka Ćao Inspektore 2

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 20:43
I Hajde da se volimo 2 i Mi smo đavoli 3. 

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:15
Šalim se, nije Mačak u čizmama tako loš animirani film za decu. Ima i gorih.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:15
Ja nemam problem sa tvojim mišljenjem, a ako tebe ne zanima naše koje se, gle čuda, razlikuje od tvog, ne znam šta radiš na forumu.
Možeš sam sa sobom da diskutuješ.
Tolerantnost i uvažavanje tuđeg mišljenja ti očigledno nije jača strana.
Izvini što je "dete bez logike i znanja" bilo šta reklo.
Prilično sam siguran da sam stariji od tebe, mada je to potpuno nebitno i ne znači da ako je neko stariji, da je pametniji i obrazovaniji.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:18

I naravno bez ukusa.

Puss in boots. Hahahahahahahahahaa peglapisswank

Na žalost ja nemam danas snage ni energije za išta, pa umjesto toga:

Pretpostavljam da je Critical Drinker neki anonimus, a crtani filmove, posebno japanski, su namijenjeni predškolskoj djeci AKA balavurdiji AKA Mizi.

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:41
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Ja nemam problem sa tvojim mišljenjem, a ako tebe ne zanima naše koje se, gle čuda, razlikuje od tvog, ne znam šta radiš na forumu.
Prilično sam siguran da sam stariji od tebe, mada je to potpuno nebitno i ne znači da ako je neko stariji, da je pametniji i obrazovaniji.

Strašno šta sve sebi ljudi danas dozvole, pa imeđu ostalog da se izdignu kao vrhunski kritičari i svojim ekstremističkim stavovima i wannabe autoritetom dele etikete šta je sa ukusom, a šta ne, pa onda još nepoznate ljude nazivaju decom Ali dobro, nije to više ništa iznenađujuće.

Uzgred, Joxer je naveo dosta primera filmova gde u najmanju ruku nastavak nije slabiji od prvenca, a pogotovo nije "neukus". Dalo bi se tu još ponešto iskopati, ali nema svrhe, pa se zato kolegi zahvaljujem na trudu

A što se tiče Aliena, to jeste pomalo škakljiva tema jer je Scott sa izvornim Alienom zaista pomerio granice neviđeno i stvorio istinski kultni film. Njegov pristup SF-Hororu je pre svega klaustrofobičan i psihološki. Sa druge strane Cameron je imao drugačiju filozofiju i poput Terminatora tematiku obuhvatio akcijom. I njegov uticaj na dalji razvoj žanra je ogroman pa iz tih razloga ta dva ostvarenja stavljam ruku pod ruku. Stvar je ukusa šta kome više odgovara i oko toga nema polemike, ali oba nastavka su revolucionarna u nekom svom mikrosvetu i jako uticajna. Podjednako snažnog ukusa!

Datum objave: 30.Listopad/Oct.2024 u 21:43
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Prijatelju. Da li je posve nemoguće shvatiti da nije sve u mišljenjima nego postoje stvari usvojene od većine kao pravilo? Status neuporedivosti je notorna činjenica kao i gravitacija. Nije subjektvna mera kvaliteta nego zakon kojim se razdvaja original od kopije kao što zakon gravitacije razdvaja zakrivljenje prostor-vremena od ideje da stena pada jer je deo božjeg carstva kojem je u prirodi da teži centru svemira kao što su naši poštovani preci mislili pre Njutna.

U tom smislu me ne zanima tvoje mišljenje, da li je Zemlja ravna.

Ostalo što podleže ukusima možemo do sutra ali do nikud jer svako ima svoje mišljenje i tu pomoći nema.
Da li je zanimljivo da ti kažeš da voliš Terminator 3 a ja Ajkulu 33? Onako.

Datum objave: 03.Studeni/Nov.2024 u 18:41
ProtivuNeukusa@ ipak mislim da trebas da imas postovanja za payuttija , bambulu, ljubicusp, kumeka i ostale vrhunske i stvarno jake prevodioce od kojih svi mi ( bar velika vecina) ocekujemo svaki prevod da bi imali sta da gledamo, treba ceniti njihov trud, vreme i sve to postovati, ovakve price su ti bespotrebne jer ovo nije nacin kako se zahvaliti nekome ko sa jos nekim drugim ljudima i drze ovaj sajt,, svako ima svoje misljenje ali ipak respekt za neke koji su ovde dobrovoljno i odvajaju svoje vreme da bi mi imali sta da gledamo , nista licno...

Objavio: korisnik100
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2024 u 11:58
totalni promasaj,ni sjena od prethodnog

Objavio: jojo385
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2024 u 11:14
Spektakl je docaran. Prica je nategnuta ali i uvjerljiva. Maximus je
.arao sve sto stigne, pa tako je njegovo .aranje proizvelo junaka
za ovaj nastavak. Osobno nisam razocaran. Spektakl sa pomorskim
bitkama je stvaran. Nadam se Gladiator III.

Datum objave: 25.Studeni/Nov.2024 u 21:33
Originalno postovano od strane jojo385 jojo385 piše:

Spektakl sa pomorskim bitkama je stvaran.

Nije.
Krokodili - da, nilski konji - da, ali morski psi - ne.
Nemoguć transport.

Priča ne da je nategnuta nego je bezobrazno kombinirana sa događajima između kojih je nekoliko stotina godina razlike.
Jedan od careva prikazan kao razmaženo derle je u stvarnosti bio manijakalni ubojica, ne da se nije uspaničio zbog negodovanja podanika, nego je brutalno posmicao sve koji su zucnuli kontra njega u Aleksandriji.
Oklopi izgledaju kao da ih niko nije taknuo desetljećima, a zna se da su ih glancali toliko da se sjaje ko pasja kesa.
Najgori bezobrazluk amerkanizacije tuđe kulture je pak Denzelova "biografija" kojom se sugerira da je bio rob, a nije, pa je otamo postao vlasnik čegaliveć sve u areni, a nije, pa je skončao nelogičnim napadom na mladića.
U stvarnosti je bio član visokog društva i dospio na mjesto cara (vladao godinu dana pa je krknut).

Ima još promašaja, ali nema veze.
Ovo nije Gladijator 2 nego Černobil 2, dakle sve što unutra vidite je živa istina i bilo je upravo tako.
Mo'š mislit.

Objavio: jojo385
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2024 u 11:54
Najbolji nas ptijatelj Google maze : When it comes to the Colosseum sea battle in “Gladiator II,” Scott is surprisingly not deviating too far from history. A form of ancient Roman theater was called “naumachia,” in which sea battles were staged for entertainment either in basins where battles had already taken place or in flooded amphitheaters.

Datum objave: 26.Studeni/Nov.2024 u 14:39
Nije sporan vodom napunjen amfiteatar, zapisi o tome postoje.
Ali morski psi unutra? Ne. I s današnjom tehnologijom bi bilo skoro nemoguće (mora plivati stalno da se ne uguši).

Datum objave: 26.Studeni/Nov.2024 u 20:20
Ti si mene caknula, caknula, iz života maknula, maknula, zato što si takati, takati, jedared ćeš plakatiiiii!!!!

Objavio: iromafia111
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2024 u 23:23
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ali morski psi unutra? Ne. I s današnjom tehnologijom bi bilo skoro nemoguće (mora plivati stalno da se ne uguši).

Ček' malo... Imaju morske pse, a vanzemaljce ne?Confused

-------------

Datum objave: 27.Studeni/Nov.2024 u 00:37
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Ček' malo... Imaju morske pse, a vanzemaljce ne?Confused

Polako, pa treba nešto ostaviti i za treći film temeljen na povijesnim činjenicama.
Scenarij piše Erich von Däniken, u čast njemu rimski natpisi će biti na njemačkom, a ne na engleskom ko u dvojci.

Šuška se da će u tome trećem konačno obojati kipove, nisu imali dovoljno para za to sada jer su potrošili pare na ljubičastu boju na pretorijanskim strijelcima (crnu neću ni spominjati).
Naime, ljubičasta boja je i danas skupa kao u rimsko doba kad su skupe ljubičaste toge mogli imati skoro samo carevi jer se proizvodila mljevenjem bezbroj školjki samo za jednu togu. Ali kako film podučava publiku, određeni pretorijanci su bili toliko bogati da su mogli priuštiti nešto ljubičasto ko što se današnji tiktokeri kurče s bijesnim luksuzom.

Ajde kad već naprđivam, nekad davno kad smo svi imali ručne satove, zbog sunca određeni dio ruke bi ostao bijel.
Pa su glumcima davno u povijesnim filmovima zbog uštede na šminki, kad CGI nije postojao, stavljali kožne i metalne narukvice da se taj bijeli dio ne vidi.
Kako bi ispoštovao stari Holivud i svoj prethodni film, a nikako ne povijesne činjenice, Ridley Scott je stavio razne narukvice ama baš svakome iako kod Rimljana to niko nije nosio. Ma ni gladijatori.
Ne zna se što će s ovim biti u gladijatoru trojki.

I da se vratim još malo na vanzemaljce.
Što mislite kako je majmun iz srednje i južne amerike dospio ovdje u dvojku? Dondas, da. Kapućin.

Objavio: iromafia111
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2024 u 19:03

Polako, pa treba nešto ostaviti i za treći film temeljen na povijesnim činjenicama.
Scenarij piše Erich von Däniken.

Ima logike. Chariots of the Gods (Božje kočije, Kočije bogova). Rimljani su obožavali utrke kočija. I bogove. Koji dio nije jasan? LOL

-------------

Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2024 u 19:50
Posle gledanja, moram da kazem da je bleda senka u pogledu prvog dela,(licno meni) u prvom delu prica je bila zasnovana na prevari, ljudskom licemerstvu i izdaji , na pravdi koja je morala da pobedi i naj bitnije na emociji gladijatora sa svojom porodicom, zadnja scena kad ga docekuju u polju ispred njihove kuce kad on prolazi u taj svet je nesto ne zamenjivo i ne ponovljivo, jeste drugi deo dobar, tehnicki, sve te scene savremenost i to ali malo vise nestvarnih momenata, nema tu maste i emocije kao u prvom delu, napredna tehnologija ali ipak nista nije od osecanja koje je prikazano u prvom delu,to nekako fali , moje laicko misljenje i stvar ukusa naravno...

Objavio: elvismasni
Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2024 u 22:35
Nisam uspio u komadu pogledati vec sam preskako dosta, više mi je dramski za žene nego neka akcija

Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2024 u 13:58
Prosječan film ako ga ne uspoređujem sa prvim. Uteg prethodnika mu ne ide na ruku jer logično svatko će htio, ne htio uspoređivati, a film je uspoređujući slab. Loš scenarij, dijalozi pretežito slabi i nezanimljivi (par izuzetaka), montaža slaba, Mescal mi uopće nije dobar bio u ovoj ulozi, pogrešan odabir glumca, solidan glumac inače. Ridley Scott je slabo odradio ovaj film, sve mi je nekako isforsirano. Otpočetka me priča nije usisala, niti mi je kliklo sa glavnim likovima, sa pričom, šta se tiče moga zaključka dva glavna neprijatelja ovoga filma su i inače dva glavna temelja dobroga filma ----> scenarij i montaža.

Pohvale za glumu Pedra Pascala i Denzela Washingtona koji jednostavno svojom karizmom kao i svuda jede scene i jede film. Film ima i nešto zanimljivih scena, situacija, dijelova, nije da nema, ali kompletno film ne funkcionira homogeno, kao harmonija. Blago razočaran, ali ne i iznenađen.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2024 u 22:34

Neke "dvojke" koje nisu navedene prethodno, a bolji film od prvijenca ako se mene pita:
- Mad Max 2
- Evil Dead 2
- Leathal Weapon 2
- The Divine Move 2
- Puss in Boots 2
- Star Trek 2 (Wrath of Khan)
- Star Wars 2 (Empire Strikes Back)
- Dead Snow 2
- Indiana Jones 2
- Journey 2

Vjerojatno sam koji tu i zaboravio, ali niko me dosad nije pitao za nekakve primjere pa jebga nemam pripremljenu listu nekakvu.

Taj bi meni bio među primjerima gdje je nastavak podjednako dobar kao i prvi film.
Ali drugih primjera gdje nastavak nije razočaranje, ali ne mogu reći da je bolji nego da je jednako dobar bi bilo i previše da sad krenem nabrajati, evo samo nekoliko: The Raid 2, X-men 2, Infernal Affairs 2, Drunken Master 2, Cold Prey 2, Jesse Stone 2, Happy Death Day 2(U), itd.

Izvinjavam se što idem malo u off topic, ali vidim da je Džokser naveo Indiana Jones 2. Meni je npr. treći deo franšize značajno bolji od prva dva dela.

Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2024 u 01:03
Nije valjda da je lošiji od originala? Bože svašta. Obično su kopije bolje. Za šolje.

pegla peglapegla

Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2024 u 19:07
@ProtivuNeukusa ha ha ha , iako je ironija ali si ga ovaj put pogodio ali bas hahaha

Objavio: ce-aleksandar-panic
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2024 u 18:55
Denzel Washington glumi rimskog kralja Ancus Marcius, rimljani se u grobu okreću. Šta je sledeće Jennifer Lopez da glumi kraljicu Elizabetu. Stvarno su maštoviti ovi današnji režiseri, totalno obrću naopačke rasizam.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2024 u 20:19
Bravo, Pano!!!

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2024 u 20:21
pano pravo u centar, bravo, napravise spdnju od filmova ali zato imamo i rusku kinematografiju malo za promenu a tamo ljudi kidaju ,,,,

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2024 u 22:09
Bred Pit da glumi Šaka Zulu.

Objavio: southbanat
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2024 u 22:56
nisam odusevljen 1 film mnogo bolji

Objavio: Ljubivoje
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2024 u 10:43
Jedini loš film Ridlija Skota koga inače svrstavam u prva 3 svetska reditelja. Ostao je prepoznatljiv po svom raskošnom postavljanju scene, naročito u segmentima akcije. Izabrao je, uostalom kao i uvek vrhunske glumce a uspeo je i da izvuče najbolje od njih, po svom ukusu. Sve se to lepo vidi i tu zamerki nema. Promašaj je napravljen u fabuli radnje, od početka pa skoro do kraja. Mnogo nelogičnosti, nerealnih događaja (nezavisno od istorijskih činjenica), praznih dijaloga i zamorne patetike. Kroz sve to vidi se i naglašena potreba da se kopira orginal skoro pa u svim segmentima što ovaj film opasno vuče ka merilima drugorazredne Holivudske produkcije. Gladiator uopšte nije ni trebao da dobije nastavak kao uostalom ni Blade Runner pa i mnogi drugi, bio je zaokružen i potpun, sasvim dovoljan. Retki su nastavci koji su bili bolji od orginala. Po meni to je Alien 2 recimo pa čini mi se i onaj drugi film o Hanibalu, egal sa prvim filmom. Možda se Ridli umorio, popustili mu refleksi pa je pristao da žrtvuje svoju orginalnost za velike pare

Objavio: bgvracar
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2024 u 13:43
Gledajući Gladijatora 2, saznajem da su se u bici kod Salamine borili Trojanci protiv Persijanaca?!?! LOL

Ono ništa atinska flota predvođena Temistokleom. Svašta na ovom svetu. Pitam se da li je Ridli Skot angažovao nekog istoričara kao savetnika. Možda je razlog to što je film prevashodno namenjen američkoj publici koja evropsku istoriju poznaje još gore od evropske geografije.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2024 u 16:33
Mhm da, čini se da znam otkud Scottu ideja da je ljubičasta boja bila uobičajena kao i sve druge:
https://stablediffusionweb.com/image/18665362-purple-roman-gladiator" rel="nofollow - https://stablediffusionweb.com/image/18665362-purple-roman-gladiator

Ilitiga: AI art.
Ko nedavno oni crnci SS-ovci, isto AI. LOL

Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2024 u 17:14
Tja, bolje zadržati prvi film u lepom sećanju.

Biće da se SS-ovci u grobu prevrću LOL

-------------

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2024 u 20:37
Upravo odgledano , detaljno, ka ta sto fa, toliko nelogicnosti, toliko ne istinitih stvari( makar i za fikcije) ovo je sebi ridli skot malo bar 30 cm poceo da kopa propast, onakav reziser , scenarista , pisac a ovakva glupost providna jos na pocetku od njega je bas razocarenje, ali tu je prvi film koji cemo opet da odgledamo po 1000ti put i ovaj ce jako brzo biti samo bledo lose secanje....

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2024 u 22:07
Ridli Skot iz ded.
Mislim na njegovu karijeru.

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2024 u 11:27
Publika i kritika su dali svoj sud, a ovaj put sam i ja na istom koloseku. Ovaj film jednostavno nije trebao da postoji i to je to. Uz svo predznanje o filmu i moju rešenost da se ne pozivam i ne poredim sa originalom, da ne tražim nedoslednosti i odstupanje od istorije, da se prosto prepustim slici, bitkama i efektima bez ikakvih velikih nadanja - opet sam ostao uskraćen za tako mala očekivanja.

Isprana priča, monotonija, jak osećaj već viđenog i totalno pogrešan odabir glavnog glumca (priznajem da mi je od ranije taj dečko Mescal skroz nedorečen i antipatičan). Jedva sam izdržao da ga odgledam do kraja, potpuno ravnodušan za epilog priče i sudbinu likova.

Nekada treba znati kada se povući i otići u penziju dok je još uvek reputacija na vrhuncu ili makar blizu. Nakon ovoga, a pogotovo Napoleona, jasno je da je Ridley ozbiljno okasnio i nadam se da neće dalje okušavati sreću u tako poznom životnom dobu. Biologiju je nemoguće prevariti. Izuzetak koji potvrđuje pravilo (po meni) jeste Eastwood koji jeste "okačio kopačke o klin" zvanično, ali se oprostio uz veoma dobar naslov i u sutonu života pravio je filmove vredne pažnje.

Objavio: Cibalius
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2025 u 23:29

Publika i kritika su dali svoj sud, a ovaj put sam i ja na istom koloseku. Ovaj film jednostavno nije trebao da postoji i to je to. Uz svo predznanje o filmu i moju rešenost da se ne pozivam i ne poredim sa originalom, da ne tražim nedoslednosti i odstupanje od istorije, da se prosto prepustim slici, bitkama i efektima bez ikakvih velikih nadanja - opet sam ostao uskraćen za tako mala očekivanja.

Isprana priča, monotonija, jak osećaj već viđenog i totalno pogrešan odabir glavnog glumca (priznajem da mi je od ranije taj dečko Mescal skroz nedorečen i antipatičan). Jedva sam izdržao da ga odgledam do kraja, potpuno ravnodušan za epilog priče i sudbinu likova.

Nekada treba znati kada se povući i otići u penziju dok je još uvek reputacija na vrhuncu ili makar blizu. Nakon ovoga, a pogotovo Napoleona, jasno je da je Ridley ozbiljno okasnio i nadam se da neće dalje okušavati sreću u tako poznom životnom dobu. Biologiju je nemoguće prevariti. Izuzetak koji potvrđuje pravilo (po meni) jeste Eastwood koji jeste "okačio kopačke o klin" zvanično, ali se oprostio uz veoma dobar naslov i u sutonu života pravio je filmove vredne pažnje.

Komentar ti je na mjestu.
Sve potpisujem Clap

Objavio: jogurtmen
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2025 u 11:34
Juče ga odgledao i ako nisam imao prevelika očekivanja, doživeo sam totalno razočaranje! Nadao sam se da će Ridli Skot barem uspeti da napravi prosečan i donekle zanimljiv film, ali ... jedva sam čekao da se završi. Moj utisak je da je film rađen za publiku do 16 godina, koja ne zna kako kvalitetno da potroši slobodno vreme.

@ar8c

Sa svim se u potpunosti slažem, odličan komentar!

Objavio: brglljez
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2025 u 14:06
ovaj film je trebo završit u bunkeru i ne biti prikazan.

Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2025 u 20:46
Originalno postovano od strane brglljez brglljez piše:

ovaj film je trebo završit u bunkeru i ne biti prikazan.

Slažem se, pozdravijo te cizlan.

Objavio: BruderNS
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 11:41
Bogme , retko los film , srecom pa sam premotavao po 10-20 sekundi ....i pored toga film nije ostavio ama bas nikakav trag u mom secanju...Uglavnom nije vredno gledanja .

Objavio: Goran87BG
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 12:55
Najbolja scena ovog glupog filma je kada Denzel objašnjava onom paćeniku kako ga je uzeo za gladijatora jer vidi bes u njegovim očima, a onda prikažu njegovu facu a ovaj ga gleda ko tele u šarena vrata.LOL 
Bukvalno je sve lošije u poređenju sa prvim delom... gluma, dijalozi, nerealne borbe sa hibridnim životinjama... žali bože izgubljenog vremena i novca uloženog u ovo sranje.

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2025 u 00:08
Ipak(dao sam mu sansu i pogledao) u zadnjih 5 godina ubedljivo jedan od losijih filmova....

Objavio: puppet_master
Datum objave: 09.Ožujak/Mar.2025 u 15:10
Sunce ti... tri stranice o ovom filmu 😂😂
Prvi zbilja nisam mogao da svarim, probao ga više puta ali baš mi nije išlo, malo kog autora ne volim poput Ridley Scotta, ono kada ti neki tip prosto ne leži čega god se uhvatio. Ali da čak i iz zezanja probam, pazi sad, drugog Gladijatora ništa manje, ne vidim ni u svim mojim ludilima. Neka ste se makar raspisali 😂😂

Objavio: Valerij
Datum objave: 01.Svibanj/May.2025 u 01:23
Moglo je ovo mnogo bolje da se napravi ali mislim da se tamo u Holivudu nešto pokvarilo dolaskom voke priče u sve i svašta. Crnac robovlasnik, kojekakve gluposti, svaka čast Denzelu ali ovo da je pametan je morao da odbije. Skroz loše.

Objavio: GorankaEna
Datum objave: 13.Svibanj/May.2026 u 13:08
hvala svima na komentarima. neću ni probati...

Objavio: leo-mesi
Datum objave: 13.Svibanj/May.2026 u 13:11
Originalno postovano od strane GorankaEna GorankaEna piše:

Pogledajte...nije toliko loše. Nije kao prvi deo ali nije ni negledljivo.
P.S. Denzel Vošington igra negativca. Prvi put u karijeri.

Objavio: fAzazel
Datum objave: 13.Svibanj/May.2026 u 13:52
Originalno postovano od strane leo-mesi leo-mesi piše:

A Training Day?

-------------
My name is Legion, for we are many

Objavio: Black Raven
Datum objave: 13.Svibanj/May.2026 u 14:17
Originalno postovano od strane fAzazel fAzazel piše:

A Training Day?

I American Gangster (2007)... i Safe House (2012)... ima verovatno i još neki film.

Objavio: leo-mesi
    Datum objave: 13.Svibanj/May.2026 u 14:33
    Originalno postovano od strane fAzazel fAzazel piše:

A Training Day?

Da. U pravu si. I u filmu Američki gangster igra negativca. Ali i u rimejku Sedam veličanstvenih...pa i u filmovima Equalizer, gde igra junaka ali koji koristi brutalne metode.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
    Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk