Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - I Swear (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

I Swear (2025)

I Swear

I Swear (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

I Swear

Godina:

2025

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Trajanje:

120 min

Režija:

Kirk Jones

Scenarij:

Kirk Jones

Glavne uloge:

Shirley Henderson
  >  Heather Davidson
Peter Mullan
  >  Tommy Trotter
Maxine Peake
  >  Dottie Achenbach
Gordon Peaston
  >  Councillor Spalding
Isla Mercer
  >  Young Caroline
Andrew McPhail
  >  James' Friend
Scott Ellis Watson
  >  Young John Davidson
Andrea Bisset
  >  Lucy
Paul Donnelly
  >  Billy Dean
Steven Cree
  >  David Davidson
Francesco Piacentini-Smith
  >  Murray
David Carlyle
  >  Chris Achenbach
Adam McNamara
  >  PC
Douglas Rankine
  >  Doctor Colin Hargreaves
Robert Aramayo
  >  John Davidson
Chris Dixon
  >  James
Christina Modestou
  >  Alison
Anthony Capaldi
  >  Andy

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ivoii View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ivoii Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: I Swear (2025)
    Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 17:45
Jedan od boljih filmova zadnjih godina
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2026 u 04:17
Zašto se, prokleto, ne govori o ovom filmu? Zašto niko ni riječi na bilo kom dijelu interneta ne kaže o ovom dragulju? Ovo je remek - djelo, remekčurda. Ovo je film za oskara. 

Kao neko ko nikad ne čita radnju filma i ne informiše se, kako bi u hodu otkrivao sve što trebam da otkrijem o nekom filmu, ovo sam počeo da gledam očekivajući neku prosječnu komediju o toretovom sindromu. Međutim, kako je film odmicao, shvatao sam da ja gledam nešto što je božanske klase, nešto što je iznad svih očekivanja. 

Ne znam da li je savršenija koncepcija, scenario ili gluma, naročito kod glavnog glumca Roberta Amaja. Ovaj čovjek je toliko perfektno odigrao ulogu, da sam morao da ga izguglam da vidim da li on zaista ima toretov sindrom ili je samo previše talentovan glumac. Pohvale i na račun mladog Skota Elisa Votsona, koji igra ulogu Džona u prvih pola sata filma i , baš poput Amaja, to radi besprjekorno.

Ovo je najsmješnija i najduhovitija nekomedija koju sam gledao. Ovo prosto nije komedija, ovo je drama, koja govori o teškoj bolesti. Film u kojem se saosjećate sa Džonom, ali i sa svima sa kojima Džon ostvaruje interakciju. Svjesni ste da gledate tešku priču, tešku i tužnu dramu o momku, koji ima bolest. A opet, umirete od smijeha gledajući. 
To je najoriginalniji filmski poduhvat koji sam vidio u posljednje vrijeme. Režiser Kirk Džouns je ranije radio razne komedije, ali ovaj put je stvorio filmsko remek - djelo, duhovitije od svih njegovih komedija, a kao što rekoh, ovo nije komedija. 

Ovaj film me jako podsjeća na film 'C.O.D.A', u koji sam se te 2021. godine zaljubio na prvi pogled i odmah rekao da je za oskara. Na dodjeli, moja želja se ostvarila, moj favorit je pobijedio, a uz 'Best Picture' za 'C.O.D.A-u', Troj Kotsur je postao druga osoba sa oštećenim sluhom koja je dobila oskara za najbolju sporednu ulogu. Preponosan sam bio gledajući sve to, a sada ponovo imam sličan osjećaj. 

Šta će biti s ovim filmom, ne znam, ali ovo mora da dobije mnogo više pažnje, nego što je to do sada bio slučaj. 
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2026 u 11:58
Ima li prevoda aka prijevoda?
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 03:10
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Ima li prevoda aka prijevoda?

https://titlovi.com/titlovi/i-swear-415611/

Mizi, izvoli, a zahvali gospodinu @lovac666
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2026 u 16:48
Preporuka!

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2026 u 22:24
Eto i ti da pohvališ još nešto od friškijih filmova, krenulo te je, mada zaboravih šta ti je još ovih dana bilo filmski potaman. ☺️

Brine me to sve drama, istiniti slučaj pogotovo izbegavam, no na IMDb se navodi i "dark comedy" što me pa privlači. Ovde su doduše i Shirley Henderson i Peter Mullen, pa bih mogao dati šansu filmu.

Šta ti kažeš Mizi, biva li film ujedno i blesav/zabavan ili se ipak priča drži više kakvih "ozbiljnijih" tonova? Neka je tema kojekakvih naših stanja suštinski ozbiljna, to nije razlog da ne bude i duhovito i luđe prikazano to sve. Taj deo me buni, jer je mukica verovati imdb-u sa tamošnjim žanrovskim odrednicama 😂
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2026 u 10:58
Ima tuge, ima svega, i ušteda je mega!
Na vrh
Boxter7 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Boxter7 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2026 u 22:13
Izuzetan film! Henderson izdominirao. Dao bi mu Oskara ne bi trepnuo.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2026 u 00:53
Nemam stav o filmu, ide mi upravo na ekranu, ok je svakako, nego su me nasmejala moja slična iskustva sa ocem i direktorom škole (nevezano doduše za turetov sindrom). Shirley Henderson je odlična, nju sam mnogo voleo u filmovima od pre 25 ili tu negde godina, Intermission i šta sve ne, gde god sam je gledao bila je odlična pa ne čudi to što razbija i ovde. 👍
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2026 u 11:44
Hm... tema odlicna, film prosek. Mozda cak i ispod proseka. Nije komedija a nije ni drama. Malo jaci dokumentarac. Steta, bilo je prostora za odlicnu dramu jer je tema takva. Ocena 6.

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2026 u 21:28
Meni je dobar film, da je bilo prostora da se malo dotera , da se produbi malo, bilo je, ali mi i ovako ne smeta, uvid i da se posalje poruka.
 Onako ljudski film, vredi pogledati.
Na vrh
mgrobar View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mgrobar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2026 u 14:52
Totenhemov fan,kao i moj brat je napisao sve kako bih i ja rekao,ali je objasnio sustinu i lepotu i znacaj filma mnogo bolje nego sto bih ja.Sad neko napise kako je gluma losa,ispod proseka.Film je fenomenalan,sad pocinjem Japansku pa Koreansku verziju Even If This Love Disappears from the World Tonight .. Mnogi ovde komentarisu neke filmove fenomenalni,a ono ispod proseka,ili mi ne leze.Ne bih nabrajao sad koji su,svako ima svoj ukus. Ovaj film je 10 od 10 za mene
Na vrh
brgljez View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj brgljez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2026 u 18:22
jedan prekrasan film sa porukom/poukom. fanatik je to odlično formulirao "najduhovitija nekomedija". vrh u svakom pogledu. još samo mogu reći, obavezno gledanje.
Aaa?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2026 u 16:54
Negdje u nekoj temi o besmislenim i bespotrebnim biografijama raznoraznih krvožednih ubojica u glavnoj ili sporednoj ulozi, napisao sam da je I Swear - potreban.
Na žalost sam to napisao jer koliko god se društvo pomiče naprijed, to je puževim korakom zato što nas zli ljudi nastoje vratiti u pećinarska plemena.

Zamislite sebe u prilici da stanete ispred engleske kraljice majke, pokoj joj duši, i povičete fucc da queen!A ta i takva kraljica majka, sljednica kolonizatorske kulture pljačke i ubojstava, shvaća i prihvaća o čemu se tu radi i nonšalantno prelazi preko uvrede.
S druge strane, ološ s ulice, đubrad koja bi vlastitu majku prodala za 2 centa, maltretira čovjeka koji nije birao bolest koju ima, kojoj se ne zna lijek, jer oni znaju bolje od liječnika i nekakve kraljice.

Nemojte misliti da bagra postoji samo u britaniji, dovoljno je pogledati komentare na vijesti po raznim portalima.
To je gamad koja smatra da šerijat mora postati zakon u civiliziranom svijetu, i da je lik ne daj bože umjesto fucc kraljicu viknuo fucc mohammad, da bi lika trebalo listom smaknuti.

Ne očekujte sapuničarsko srceparajuću priču, očekujte dokument o ekstremnom primjeru bolesti za koju lijeka nema, ali više od toga, dokument o prihvaćanju i neprihvaćanju u suvremenom društvu.
Za razliku od karcinoma, ova vas bolest neće ubiti, ali će vas pratiti do kraja života, patit ćete se kao da patnje nema dovoljno, pa se postavlja pitanje što je gore - samo zato što nam je društvo gnjilo.

Ovo je jedan od onih filmova koji ima snagu promijeniti zakon kao korejski Silence.
Biografija i za one kojima je pun ku**c nebitnih biografija.
Očekujem ako ne u Britaniji, da se zakon promijeni kod nas i da se bilo kakvo zlo odnošenje prema osobama sa Turetovim sindromom kažnjava dugotrajnim zatvorom u El Salvadoru.

Mastwoč.
Na vrh
alterego View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alterego Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2026 u 09:54
Dobar 6.5/10
Na vrh
gastarbajter View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gastarbajter Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2026 u 22:16
Odlićno!
Na vrh
BianconeriDiBelgrado View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj BianconeriDiBelgrado Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2026 u 02:35
Предобар филм, микс емоција од почетка до краја филма...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.