Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pluribus (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pluribus (2025)

Pluribus

Pluribus (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Pluribus

Godina:

2025

Žanr:

drama, znanstvena fantastika

Trajanje:

60 min

Glavne uloge:

James Cady
  >  Gordon Jump
Rhea Seehorn
  >  Carol Sturka
Carlos-Manuel Vesga
  >  Manousos
Micheal Ray
  >  Other #1
Max Reeves
  >  Margaux
Paris Maese
  >  Other #4
Darinka Arones
  >  Kusimayu
Allan McLeod
  >  Bob
Soledad Campos
  >  Manousos' Mom
Karolina Wydra
  >  Zosia
Menik Gooneratne
  >  Laxmi
McKenzie Scott
  >  Patient
Anna Mhairi
  >  Vesper
Karan Soni
  >  Deshpande
Kevin Chambers
  >  Dr. Nguyen

Odgovori Odgovori Stranica  123 6>
Korisnik
Poruka
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pluribus (2025)
    Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 02:03
Dajte komentirajte, valja li što?
Da li sliči na Breaking Bad?
Da li će Giligan nadmašiti samog sebe?
Ima li perspektivu ova serija?
O čemu se zapravo radi?

P.S.

Dali se piše odvojeno, osim ako se ne odnosi na Salvadora.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 02:50
Od gornjih pitanja mene zanima samo jedno:
"Da li sliči na Breaking Bad?"

Ako da, preskačem.
Ako ne, gledam.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 08:55
Nema veze ovo sa Breaking bad,ali uopste nije lose. Ne znam kako bih svrstao ovo ,prevashodno je Sf ,vrlo interesantna ideja ,malo sporija serija ali meni to odgovara.Moja preporuka.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 10:30
Ovo ti ima više veze sa X Filesovima, kako kaže sam Gilligan, da se vraća svojim korijenima, s obzirom da je bio jedan od scenarista te kultne serije. Iako normalno da nije isto jer ovdje nema nikakvog detektivizma, policije, sličnih stvari, ali valjda zna on zašto to kaže. SF, drama, psihološki triler, humor.

Ja se svakako radujem, ali čekat ću kraj 12. da sve izađe pa da pogledam sve skupa.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 10:45
Pa i ja cu cekati ali bas me zainteresovao opis pa sam morao da odgledam prvu i meni se za sad svidelo.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 11:14
Uh pa dve epizode su izasle i pitanje kakva je serija, da li valja. 

Isto cekam da se zavrsi sezona, jeste Vince Gilligan ucestvovao u ekipi i vise je radio na scenariu, nego na reziji, mislim na The X-Files.

Mene vise interesuje razvoj i sta je zamislio , jer su narucene dve sezone od strane Apple TV-a.

Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 13:14
Prva epizoda veoma zanimljiva i drugačija. Videćemo dalje...
Na vrh
mega games View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mega games Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 23:39
Pluribus recenzija (Epizode 1 i 2): Da li je ovo najbolja SF serija godine?

PLURIBUS: Kritika i analiza nove Apple TV+ serije Vinsa Giligana. Pročitajte duboku analizu radnje, tema i zašto je ova SF utopija zapravo zastrašujuća.

https://www.megablog.rs/pluribus/
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2025 u 00:51
Meni ovo jako, jako prija i obećava! Polovina i ja smo istinski oduševljeni nakon prve dve epizode. Neću lagati, očekivanja su mi bila prilično velika jer je Vince Gilligan podigao lestvicu prilično visoko sa Breaking Bad koji je za mene najbolja serija svih vremena! Na pijedestalu zajedno sa starim, izvornim Twin Peaks naravno. Uzevši u obzir da je čovek umešao prste i u X-Files, što sam u mladosti takođe obožavao, jasno je da sam i od noviteta baš puno očekivao bez griže savesti. I Gilligan je baš isporučio. Za sada.

Ne želim ništa da detaljišem ili spoilerišem o seriji. Ko želi da joj se prepusti možda je najbolje da to čini bez ikakvog predznanja. Reći ću samo da što se tiče žanrovske odrednice i tematike, Pluribus nema praktično ništa zajedničko sa Breaking Bad. Opet, u nekim detaljima, slici i načinu pripovedanja nazire se Gilliganov rukopis poznavaocima njegovog minulog rada.

Ono što me je kroz Breaking Bad ubedljivo najviše fasciniralo jeste kreatorovo poznavanje ljudske psihe i savršeno seciranje iste kroz socijalne i porodične odnose. Kod njega nema čiste podele na dobre i loše, svako je siv na svoj način, sa određenim vrlinama, slabostima i manama koje diktiraju događaje i njihove živote. Ta briljantnost u prikazu ljudskih individua i njihovih odnosa jasno se nazire i na samom startu ove serije sa prilično originalnom tematikom.

Za kraj jedino mogu reći da jedva čekam naredne epizode. Žao mi je što nisu odmah sve na raspolaganju da ih u dahu savladam i možda bi bolje bilo da sam sačekao da se serija skroz kompletira, ali jednostavno nemam to strpljenje i samodisciplinu u vreme kad ovakvih stvari nema ni na kašičicu. Idemo lagano nedelju po nedelju. Imaju to iščekivanje i čežnja svojih čari.

Za mene je sve potpuno jasno, ali opet ne mogu seriju blanko preporučiti svima. I ovo delo, kao i svako drugo, verovatno će polarizovati publiku gde će je jedni obožavati, a drugi osporavati. Mislim da će ponajmanje biti onih negde u sredini. Ljubitelji Breaking Bad (ukoliko su u seriji videli makar malo više i dalje od same žanrovske tematike), fanovi Gilligana i obožavaoci onog inteligentnog i intrigantnog slojevitog SF-a lišenog šljašteće akcije i pucačine apsolutno su svoji na svome i mogu seriji da se prepuste mirne savesti i sa povelikim očekivanjima. Ostali svako po svojoj savesti i osećaju.

I da, hvala za ekspresno brze i kvalitetne prevode!!
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2025 u 07:54
Da isto hvala na prevodima,mada ih nisam docekao jer sam odgledao i drugu pre naseg prevoda i ovo je zaista pravo prijatno iznenadjenje za mene. Slazem se sa Ar8c dace ih biti sigurno dosta kojima se ova serija bas nece svideti ali meni je zasada odlicna.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 11:11
Treća epizoda na nivou... Uništiti svet ili ne, pitanje je sad...
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 11:47
Hehe ja koliko se secam otkad sam na forumu ovo je prva serija koju Iga komentarise posle svake epiozode a mozda i gresim
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 12:10
Ne grešis, ali ova serija stvarno ima neki vybe koji meni apsolutno odgovara. Em ima Sf premisu, em je originalna, em ima taj neki satiricno-filosofski odnos prema ljudskom rodu u celini. Neko je napisao komentar - "Eto, konačno svi srećni i zadovoljni na planeti, samo je jedna žena nasla da se buni..." :)
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 15:31
Ova serija ima tako velik potencijal, ma nemerljiv! SF kao žanr jeste prilično zgodan za maštarije, tu je sve moguće i dozvoljeno, ali Pluribus ima i dodatni, rekao bih filozofski potencijal u ogromnim proporcijama! Savršen je za stavljanje u poziciju junaka, te promišljanje o tome kako bismo mi reagovali da se nađemo u njihovoj koži! Inače nova epizoda je spremna i jedva čekam da je ovog vikenda izgustiram!

Hajde da ovo malo odvojim i upozorim na mali SPOILER, pa ko ne želi dalje neka ne čita, a vi što se gledali možda možemo malo da prodiskutujemo:

Elem, bukvalno imamo šekspirovsku dilemu na tacni: Da li se prikloniti većini i biti deo jednog naizgled savršenog sveta, bez sukoba, ratova, podela, nerviranja, gde svako ima svoje mesto i može da zna sve iz bunara nepresušnog kolektivnog znanja? Cena je "samo" potpuno gubljenje individualnosti, sopstvene ličnosti, intime i nekih sakupljenih tajni. Rekao bih savršen i veoma unapređen ideal koga su pokušali da dosegnu komunisti, makar u teoriji, gde ćemo svi biti jednaki i imati tačno onoliko koliko nam treba. Ili sa druge strane po svaku cenu želeti da sačuvamo sopstvenu individualnost, te na svaki način pokušati da "popravimo" novoustanovljeni svetski poredak tako što bismo ga vratili na staro, gde ratujemo, ubijamo se bez milosti, varamo i lažemo jedni druge....

Da me je neko ovo pitao pre nekoliko godina apsolutno bih se saživeo sa našom glavnom junakinjom, kontrirao novom poretku i na svaki način želeo da sačuvam svoje JA! Ali sada, sa ove distance, u ovom sadašnjem momentu, svetu i stepenu civilizacije, moram reći da više nisam tako siguran. U doba rastuće idiokratije sve sam skloniji ideji da kažem "dođavola sa individualnošću, kud svi tud i mali Mujo, pa eto mene u bunaru i na izvorištu kolektivne svesti i zajedništva!"

Šta vi mislite o svemu ovome i kako biste vi postupili na mestu naše frustrirane junakinje?
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 17:16
Sto se mene tice tu nema dileme uopste,ja sam na strani na se junakinje ,na stranu to sto gubis svoje ja ,vec jednostavno gubis motiv za zivotom. Ako sve znas ,sve ti znanje sveta dostupno ,nemas nista novo da naucis pa cemu onda sve ,sve gubi smisao. A da ne pricam o sreci ,Kako znas da si srecan ako si sve vreme srecan to je onda ravna linija I naravno gubitak emocija jer nema srece bez tuge I obrnuto ne ide jedno bez drugog. Mislim da je poenta za sad ove serije to sto je glavna protagonistkinja u seriji u stvari dala njima smisao u zivotu a to je Kako nju uciniti srecmom.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 20:20
Sviđa mi se ova opservacija Mozgaću malo i o njoj! Mada, nisam isprobao kako bi to bilo ako mi je svo znanje sveta na raspolaganju i baš me zanima da li bih u tom slučaju izgubio volju za životom
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mega games Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 13:47
Ljudi, je l' gledao neko 4. epizodu? Meni je ovo najbolja epizoda do sad, konačno se zakuvava. Napisao sam malo dužu analizu onog kraja u bolnici, koga zanima: [RECENZIJA EPIZODE 4]
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 14:59
Naravno da se gledalo! Sad već pomalo imam problem sa tim da nedeljno dobijem porciju od svega 45 minuta nakon nestrpljivog iščekivanja. Šteta što se ne može cela serija odgledati u par navrata. Ali tako je kako je. Gilliganov rukopis pršti na sve strane, toliko je velik potencijal da prosto nemam ideju koliko će sve to još potrajati i koliko će biti mašte da se stvari kvalitetno odmotavaju. Čista fantazija!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mega games Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 15:53

Razumem te skroz! I ja se svake nedelje lomim da li da čekam da se nakupi, ali radoznalost uvek pobedi pa moram odmah da pogledam. 😂

S druge strane, možda je i bolje ovako, jer Giliganov stil traži da se malo 'svari' svaka epizoda. Da bindžujemo, možda bi nam promakli oni sitni detalji u kojima je on majstor.

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 23:07
Slažem se. Svakako će jednom u bližoj budućnosti sve ići na reprizno gledanje i utvrđivanje gradiva kako valja, a tada će to teći puno bolje kako i zaslužuje
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 6>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.