Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Pluribus (2025)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107507
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 04:14
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Pluribus (2025)
Objavio: Mizi
Tema: Pluribus (2025)
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 02:03
Dajte komentirajte, valja li što?
Da li sliči na Breaking Bad?
Da li će Giligan nadmašiti samog sebe?
Ima li perspektivu ova serija?
O čemu se zapravo radi?

P.S.

Dali se piše odvojeno, osim ako se ne odnosi na Salvadora.

Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 02:50
Od gornjih pitanja mene zanima samo jedno:
"Da li sliči na Breaking Bad?"

Ako da, preskačem.
Ako ne, gledam.

Objavio: kjovo
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 08:55
Nema veze ovo sa Breaking bad,ali uopste nije lose. Ne znam kako bih svrstao ovo ,prevashodno je Sf ,vrlo interesantna ideja ,malo sporija serija ali meni to odgovara.Moja preporuka.

Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 10:30
Ovo ti ima više veze sa X Filesovima, kako kaže sam Gilligan, da se vraća svojim korijenima, s obzirom da je bio jedan od scenarista te kultne serije. Iako normalno da nije isto jer ovdje nema nikakvog detektivizma, policije, sličnih stvari, ali valjda zna on zašto to kaže. SF, drama, psihološki triler, humor.

Ja se svakako radujem, ali čekat ću kraj 12. da sve izađe pa da pogledam sve skupa.

Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 10:45
Pa i ja cu cekati ali bas me zainteresovao opis pa sam morao da odgledam prvu i meni se za sad svidelo.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 11:14
Uh pa dve epizode su izasle i pitanje kakva je serija, da li valja. 

Isto cekam da se zavrsi sezona, jeste Vince Gilligan ucestvovao u ekipi i vise je radio na scenariu, nego na reziji, mislim na The X-Files.

Mene vise interesuje razvoj i sta je zamislio , jer su narucene dve sezone od strane Apple TV-a.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 13:14
Prva epizoda veoma zanimljiva i drugačija. Videćemo dalje...

Objavio: mega games
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2025 u 23:39
Pluribus recenzija (Epizode 1 i 2): Da li je ovo najbolja SF serija godine?

PLURIBUS: Kritika i analiza nove Apple TV+ serije Vinsa Giligana. Pročitajte duboku analizu radnje, tema i zašto je ova SF utopija zapravo zastrašujuća.

https://www.megablog.rs/pluribus/" rel="nofollow -

Objavio: ar8c
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2025 u 00:51
Meni ovo jako, jako prija i obećava! Polovina i ja smo istinski oduševljeni nakon prve dve epizode. Neću lagati, očekivanja su mi bila prilično velika jer je Vince Gilligan podigao lestvicu prilično visoko sa Breaking Bad koji je za mene najbolja serija svih vremena! Na pijedestalu zajedno sa starim, izvornim Twin Peaks naravno. Uzevši u obzir da je čovek umešao prste i u X-Files, što sam u mladosti takođe obožavao, jasno je da sam i od noviteta baš puno očekivao bez griže savesti. I Gilligan je baš isporučio. Za sada.

Ne želim ništa da detaljišem ili spoilerišem o seriji. Ko želi da joj se prepusti možda je najbolje da to čini bez ikakvog predznanja. Reći ću samo da što se tiče žanrovske odrednice i tematike, Pluribus nema praktično ništa zajedničko sa Breaking Bad. Opet, u nekim detaljima, slici i načinu pripovedanja nazire se Gilliganov rukopis poznavaocima njegovog minulog rada.

Ono što me je kroz Breaking Bad ubedljivo najviše fasciniralo jeste kreatorovo poznavanje ljudske psihe i savršeno seciranje iste kroz socijalne i porodične odnose. Kod njega nema čiste podele na dobre i loše, svako je siv na svoj način, sa određenim vrlinama, slabostima i manama koje diktiraju događaje i njihove živote. Ta briljantnost u prikazu ljudskih individua i njihovih odnosa jasno se nazire i na samom startu ove serije sa prilično originalnom tematikom.

Za kraj jedino mogu reći da jedva čekam naredne epizode. Žao mi je što nisu odmah sve na raspolaganju da ih u dahu savladam i možda bi bolje bilo da sam sačekao da se serija skroz kompletira, ali jednostavno nemam to strpljenje i samodisciplinu u vreme kad ovakvih stvari nema ni na kašičicu. Idemo lagano nedelju po nedelju. Imaju to iščekivanje i čežnja svojih čari.

Za mene je sve potpuno jasno, ali opet ne mogu seriju blanko preporučiti svima. I ovo delo, kao i svako drugo, verovatno će polarizovati publiku gde će je jedni obožavati, a drugi osporavati. Mislim da će ponajmanje biti onih negde u sredini. Ljubitelji Breaking Bad (ukoliko su u seriji videli makar malo više i dalje od same žanrovske tematike), fanovi Gilligana i obožavaoci onog inteligentnog i intrigantnog slojevitog SF-a lišenog šljašteće akcije i pucačine apsolutno su svoji na svome i mogu seriji da se prepuste mirne savesti i sa povelikim očekivanjima. Ostali svako po svojoj savesti i osećaju.

I da, hvala za ekspresno brze i kvalitetne prevode!!

Datum objave: 11.Studeni/Nov.2025 u 07:54
Da isto hvala na prevodima,mada ih nisam docekao jer sam odgledao i drugu pre naseg prevoda i ovo je zaista pravo prijatno iznenadjenje za mene. Slazem se sa Ar8c dace ih biti sigurno dosta kojima se ova serija bas nece svideti ali meni je zasada odlicna.

Datum objave: 15.Studeni/Nov.2025 u 11:11
Treća epizoda na nivou... Uništiti svet ili ne, pitanje je sad...

Datum objave: 15.Studeni/Nov.2025 u 11:47
Hehe ja koliko se secam otkad sam na forumu ovo je prva serija koju Iga komentarise posle svake epiozode a mozda i gresim

Datum objave: 15.Studeni/Nov.2025 u 12:10
Ne grešis, ali ova serija stvarno ima neki vybe koji meni apsolutno odgovara. Em ima Sf premisu, em je originalna, em ima taj neki satiricno-filosofski odnos prema ljudskom rodu u celini. Neko je napisao komentar - "Eto, konačno svi srećni i zadovoljni na planeti, samo je jedna žena nasla da se buni..." :)

Datum objave: 15.Studeni/Nov.2025 u 15:31
Ova serija ima tako velik potencijal, ma nemerljiv! SF kao žanr jeste prilično zgodan za maštarije, tu je sve moguće i dozvoljeno, ali Pluribus ima i dodatni, rekao bih filozofski potencijal u ogromnim proporcijama! Savršen je za stavljanje u poziciju junaka, te promišljanje o tome kako bismo mi reagovali da se nađemo u njihovoj koži! Inače nova epizoda je spremna i jedva čekam da je ovog vikenda izgustiram!

Hajde da ovo malo odvojim i upozorim na mali SPOILER, pa ko ne želi dalje neka ne čita, a vi što se gledali možda možemo malo da prodiskutujemo:

Elem, bukvalno imamo šekspirovsku dilemu na tacni: Da li se prikloniti većini i biti deo jednog naizgled savršenog sveta, bez sukoba, ratova, podela, nerviranja, gde svako ima svoje mesto i može da zna sve iz bunara nepresušnog kolektivnog znanja? Cena je "samo" potpuno gubljenje individualnosti, sopstvene ličnosti, intime i nekih sakupljenih tajni. Rekao bih savršen i veoma unapređen ideal koga su pokušali da dosegnu komunisti, makar u teoriji, gde ćemo svi biti jednaki i imati tačno onoliko koliko nam treba. Ili sa druge strane po svaku cenu želeti da sačuvamo sopstvenu individualnost, te na svaki način pokušati da "popravimo" novoustanovljeni svetski poredak tako što bismo ga vratili na staro, gde ratujemo, ubijamo se bez milosti, varamo i lažemo jedni druge....

Da me je neko ovo pitao pre nekoliko godina apsolutno bih se saživeo sa našom glavnom junakinjom, kontrirao novom poretku i na svaki način želeo da sačuvam svoje JA! Ali sada, sa ove distance, u ovom sadašnjem momentu, svetu i stepenu civilizacije, moram reći da više nisam tako siguran. U doba rastuće idiokratije sve sam skloniji ideji da kažem "dođavola sa individualnošću, kud svi tud i mali Mujo, pa eto mene u bunaru i na izvorištu kolektivne svesti i zajedništva!"

Šta vi mislite o svemu ovome i kako biste vi postupili na mestu naše frustrirane junakinje?

Datum objave: 15.Studeni/Nov.2025 u 17:16
Sto se mene tice tu nema dileme uopste,ja sam na strani na se junakinje ,na stranu to sto gubis svoje ja ,vec jednostavno gubis motiv za zivotom. Ako sve znas ,sve ti znanje sveta dostupno ,nemas nista novo da naucis pa cemu onda sve ,sve gubi smisao. A da ne pricam o sreci ,Kako znas da si srecan ako si sve vreme srecan to je onda ravna linija I naravno gubitak emocija jer nema srece bez tuge I obrnuto ne ide jedno bez drugog. Mislim da je poenta za sad ove serije to sto je glavna protagonistkinja u seriji u stvari dala njima smisao u zivotu a to je Kako nju uciniti srecmom.

Datum objave: 15.Studeni/Nov.2025 u 20:20
Sviđa mi se ova opservacija Mozgaću malo i o njoj! Mada, nisam isprobao kako bi to bilo ako mi je svo znanje sveta na raspolaganju i baš me zanima da li bih u tom slučaju izgubio volju za životom

Datum objave: 23.Studeni/Nov.2025 u 13:47
Ljudi, je l' gledao neko 4. epizodu? Meni je ovo najbolja epizoda do sad, konačno se zakuvava. Napisao sam malo dužu analizu onog kraja u bolnici, koga zanima: https://www.megablog.rs/pluribus-recenzija-epizoda-4/" rel="nofollow - [RECENZIJA EPIZODE 4]

-------------
http://www.megablog.rs/" rel="nofollow - Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Datum objave: 23.Studeni/Nov.2025 u 14:59
Naravno da se gledalo! Sad već pomalo imam problem sa tim da nedeljno dobijem porciju od svega 45 minuta nakon nestrpljivog iščekivanja. Šteta što se ne može cela serija odgledati u par navrata. Ali tako je kako je. Gilliganov rukopis pršti na sve strane, toliko je velik potencijal da prosto nemam ideju koliko će sve to još potrajati i koliko će biti mašte da se stvari kvalitetno odmotavaju. Čista fantazija!

Datum objave: 23.Studeni/Nov.2025 u 15:53

Razumem te skroz! I ja se svake nedelje lomim da li da čekam da se nakupi, ali radoznalost uvek pobedi pa moram odmah da pogledam. 😂

S druge strane, možda je i bolje ovako, jer Giliganov stil traži da se malo 'svari' svaka epizoda. Da bindžujemo, možda bi nam promakli oni sitni detalji u kojima je on majstor.

-------------
http://www.megablog.rs/" rel="nofollow - Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Datum objave: 23.Studeni/Nov.2025 u 23:07
Slažem se. Svakako će jednom u bližoj budućnosti sve ići na reprizno gledanje i utvrđivanje gradiva kako valja, a tada će to teći puno bolje kako i zaslužuje

Objavio: Dakson
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2025 u 03:29
"Pluribus" me je oduševio. Odgledao sam četiri epizode u dahu. Sada čekam petu, "Got Milk", 26.11. Jedno pitanje mi se zasad nameće - šta je sa kriminalnim / nasilnim / opasnim delom čovečanstva i svim tim iskustvom koje je takođe inkorporirano u zajedničko "Mi"? Pretpostavljam da su negativci obuzdani kolektivnom svešću, ali to su i dalje negativci, sa ko zna kakvim počinjenim zlodelima. Da li im je možda automatski oprošteno i zašto? Nadam se da je Vince obradio i to pitanje, kao što se u startu posvetio problematici intime, odnosno, odsustvu iste.

-------------
Hvala svima na dobrim prevodima.

Datum objave: 24.Studeni/Nov.2025 u 08:08
U pitanju je visoko evoluirana kolektivna svest daleko iznad naših sadašnjih poimanja koja sama (po) sebi nema nikakvih razloga da čini kriminal. Pojedinac je samo šraf u efikasnoj mašineriji entiteta, sa potpuno jednakim pravima i obavezama. Individua u isto vreme ima sve i nema ništa.

Sve aktivnosti pojedinaca pre reseta sada su samo sećanja i deo kolektivne svesti. Nebitno je ko je šta radio, sve je oprošteno i sve je isključivo u funkciji naprednog kolektivnog.

Tako barem ja vidim stvari nakon prvih epizoda. Naravno da su svakakva iznenađenja moguća jer je materija ograničena isključivo maštom kreatora, a dobro znamo da je stari lisac Giligan ima na pretek.

Datum objave: 27.Studeni/Nov.2025 u 12:20
Samo da podsetim da se pojavila i peta epizoda...

Datum objave: 27.Studeni/Nov.2025 u 16:58
Jeste, stigla preko reda zbog "ćurka" dana u USA, ali nisam stigao juče da pogledam. Upravo se oštrim i ne mogu dočekati

Objavio: brgljez
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2025 u 19:56
nemam običaj gledat dok sezona ne završi, ali s obzirom na ovoliki broj više nego pozitivnih kritika morao sam pokleknuti i pogledati svih 5 epizoda. pa da se pridružim, eto nam i nešto jako jako zanimljivo i dobro u ovoj godini... za sada. završni utisak nakon završetka sezone.

-------------
Aaa?

Objavio: peksijan
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2025 u 21:57
Prva eopizoda fantazija, i onda za mene ogroman pad. Iz epizode u epizodu sve siromasnije i sve nemastovitije, da se tako izrazim.

Datum objave: 28.Studeni/Nov.2025 u 08:34
Zaista genijalno! Gilliganov "rukopis" 100%, baš kao i u Breaking Bad. Naizgled spor razvoj događaja i preterano bavljenje trivijalnostima, ali onda šok i preokret sa novim zapletom koji gledaoca drži prikovanim i nateranim na bavljenje materijom dugo nakon gledanja. Poznata i više nego dobrodošla matrica.

Očigledno je insistiranje na psihološkom i socijalnom aspektu likova nakon važnih događaja i donošenja odluka. U tome je Gilligan apsolutni velemajstor. Savršeno psihološko seciranje glavne junakinje i prezentovanje svih onih sitnih ljudskih mana i kvaliteta, što njegova dela čini tako brutalno preciznim i iskrenim. Uh, kakvu smo poslasticu dobili i šta nas tek sve čeka

Datum objave: 28.Studeni/Nov.2025 u 10:17
Uf ovoliki hype oko ove serije,nznam bas da li je ovoliko zasluzila pohvala. Meni je ovo sve gore i gore. I dalje je to solidna serija ali su poceli da se gube polako ,kao da su svasta zapoceli i sad ne znaju dalje sta ce. Pa imamo previse monologa glavnog lika koja je pocela maksimalno da me iritira sa svojom pojavom . Bar je takav moj utisak,valjda ce ici nekako ka boljem.

Datum objave: 28.Studeni/Nov.2025 u 14:41
Kjovo druže, sve zavisi šta od serije očekuješ i koliko ti stil naracije prija. Ja stalno pravim paralele sa Breaking Bad, ne u smislu priče, već načina pripovedanja priče, odnosno kreatorovog stila. I u Breaking Bad beše usporavanja ritma, dužim zadržavanjima na naizgled trivijalnim stvarima, ali kad se sagleda kao celina shvati se da je sve to bilo tačno kako i koliko je trebalo.

Kapiram da u slučaju Pluribus ljudi od starta žele neka šokantna otkrovenja, povezivanja konaca priče i generalno konkretnim stvarima, ali ja sam znao da to tako neće ići i prija mi baš ovako kako jeste. Odgovara mi taj lagani tempo, insistiranje na sitnim detaljima i psihološki aspekt u slučaju glavnog lika. Sasvim sigurno ćemo dobiti sve, ili makar većinu odgovora kad bude vreme, ali još uvek je prerano.

Pratimo prvu sezonu, a koliko pamtim, od starta su predviđene minimim tri. U slučaju uspeha pretpostavljam da će ih biti barem 5-6, što dolazi na nivo Breaking Bad sa svojih 60+ epizoda ili ako se vratimo na X-Files takođe se sećamo većeg broja sezona i epizoda, a i tu je Gilligan umešao prste. Pošto je ovo maštarija, nema limita i ograničenja da se stvari raspliću na duge staze.

Zaista očekujem da baš sve legne na svoje mesto, ali moraćemo biti strpljivi. Idealno bi bilo sačekati da se sve snimi i pogledati u dahu, ali nema šansi da budem toliko strpljiv. Život brzo teče da bih dozvolio luksuz da je ne gledam sada i odmah. Naravno, nemam nikakvu iluziju da ovaj i ovakav materijal može baš svima maksimalno da se svidi. Samo iznosim svoj stav i iskreno oduševljenje...

Datum objave: 28.Studeni/Nov.2025 u 16:47
Uf ar8c drug moj ti si koliko vidim ovo maltene pa licno shvatio ,nista ja nemam protiv toga sto se ljudima svidja toliko ,samo se meni ne svidja toliko pa i zato moj komentar cisto iznosim svoje misljenje. Mozda ga i promenim,nece biti prvi put .

Datum objave: 29.Studeni/Nov.2025 u 19:04
Naopako, pa otkud ću nešto lično shvatati, posebno sa tvoje strane druže Kjovo Niti želim terati bilo koga da mu se dopada, niti će moje mišljenje i ukus moći iko da menja koliko god se trudio! Pogrešno si me shvatio.

Zapravo, samo mi malo neobično jer si od početka serije bio skroz pozitivan u prethodnim pisanijama, a odjednom si okrenuo ćurak pa mi malo nejasno! Ali ni to nije razlog da bih išta lično shvatio. Naprotiv, samo te onako drugarski nagovaram da budeš još malo strpljiv, posebno ukoliko ti je poznat Gilliganov stil do sada. Cenim da bi lako mogao biti nagrađen. Ovako ili onako, guramo dalje samo pozitivno

Objavio: alterego
Datum objave: 29.Studeni/Nov.2025 u 23:11
Nisam gledao, ali imam dojam da će mi ovo biti veliko razočaranje

Objavio: Dakson
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2025 u 05:26
Čudi me da gospođa Kerol do sada već nije iskoristila priliku da ih izbombarduje pitanjima i tako zaviri u umove, na primer, najvećih savremenih pisaca. Ako ne to, onda makar da raščivija neke od najvećih globalnih tajni. Ili makar da se pozabavi tračevima iz šou biznisa. :)) Možda i da otkrije da li je Paul stvarno blaženopočivši, pa ga sve ove godine odmenjuje Billy. :)))) Opcije su bezgranične. Možda je Gilligan i u tom pravcu razmišljao. Videćemo... I, da! https://forum.titlovi.com/member_profile.asp?pf=173512" rel="nofollow - ar8c poslastica, nego šta! Perfektna analiza karaktera glavne junakinje. Pritom je Rhea fenomenalna u ovoj ulozi. Ta glumica mi je otkrovenje. U "Better Call Saul" je bila perfektna, a u "Pluribusu" donosi opet tu svoju harizmu. Serija 1/1 po mom ukusu.

-------------
Hvala svima na dobrim prevodima.

Datum objave: 30.Studeni/Nov.2025 u 08:47
Ma nema sanse da odustanem ,rekoh na kraju da nije ipak tako losa ,ali da sam mnogo vise ocekivao posle onakvog pocetka. Videcemo ima jos vremena.

Datum objave: 30.Studeni/Nov.2025 u 13:15
@ Dakson

Kapiram da je toliko usredsređena na opravljanje sveta, da uopšte ne razmišlja u tom smeru koga spominješ, a koji bi bio baš interesantan za videti. Zapravo ona toliko ignoriše ceo taj novi poredak da mi je čak i logično da se ne bavi ličnim upgradeom. Više bih tako nešto očekivao od onih preostalih neresetovanih sudeći po karakteru istih. Ali opet ni njima to ne bi baš puno značilo jer su suočeni sa vrlo brzim otklanjanjem anomalije, resetom i utapanjem u kolektivno.

Meni trenutno najviše misli lete u pravcu karaktera tog reseta. Da li je u pitanju vanzemaljska napredna civilizacija koja želi da popravi i našu, a ljudi će, kao i obično, pronaći način da sve uprskaju na svoju štetu? Ili je suprotno, da pod plaštom opšte dobrobiti neki napredni um želi da zloupotrebi ljudski kolektiv i energiju za svoje mračne ciljeve, za otimanje ljudskih resursa, pa čak usput i planetarnih? Nešto bih pre rekao da bi ovo drugo bilo zanimljivije za dalji tok radnje, iako su slične stvari već obrađivane u SF ranije! Mada opet je prostora za originalnost na pretek. Videćemo...

I da, slažem se, izbor glavne glumice je izvanredan! Savršeno se uklopila u ulogu najnesrećnije i najmrzovoljnije žive osobe na svetu, prosto ne mogu da zamislim bolju! Tu je svakako Gilligan znao šta radi imajući u vidu da je već sarađivao sa dotičnom. Kao što rekoh, baš mi je sve za sada sjajno leglo, a tek očekujem ono najbolje...

Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2025 u 18:44
Morali da angažuju ''glumca u pokušaju'', čuvenog bivšeg rvača koji nag čita listu nominovanih na dodeli Oskara.......
Angrypegla

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 09:31
Slozio bih se sa Mizijem,u ovako ozbiljnoj seriji stvarno nema mesta za Johna Cenu,nemam nista protiv njega cak i volim njegove filmove da gledam ,Mirotvorac mi odlican ali ovde nikako. I dalje sam misljenja da je ovo sve gore i gore. Pa mislim dokle cemo da slusamo poruku sa sekretarice . Ne znam nesto mi ovde ne stima kako treba i dalje.

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 12:19
Ja bukvalno uživam u svakoj epizodi. Evo, prođe i šesta. A, Cena? Pa, neka ga... Skoro pa cameo, zgodno. Glumi sam sebe, verovatno nisu imali para da angažuju Džeka Nikolsona, kakve veze ima što je Cena... Meni je to duhovito...

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 12:31
Rekoh da ću kad se završi sezona da pogledam, ali `zdirnuo sam kroz špijuna` interesantna ideja , i  meni se stil koji je i ovde kao i u BB i  u BCS sviđa.  Videćemo konačne utiske.

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 12:49
Pa da li jesu ili nisu imali para za Nikolsona nije bitno , nisam mislio da mora neka filmska velicina nego jednostavno ne ide uz ovakvu pricu takvo sprdanje ,nije takav narativ serije i mogao je bilo koji glumac. Mislim meni je zasmetalo ali dobro vecini se vrv svidja i stalno ide poredjenje sa Breaking bad ,po meni ni po cemu nema veze sa tom serijom ni senzibilitet ni gluma ma nista. Ima eto Giligan u potpisu za kojeg iskreno nesto nisam ni mnogo cuo dok nije ova serija krenula. Nisam znao ni da je za Dosije X zasluzan ,svaka mu cast na tom i naravno za Breaking bad ,Better call Saul mi nikad nije legao ,mislim da se previse ponavljao u odnosu na BB. Sve u svemu dobra serija ali opet nista vrhunski,ponavljam to je moje misljenje.

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 13:32
Ma naravno, meni je BSC više prijao od BB.
 Da jeste učestvovao više oko scenaria nego režije, i bio izvršni producent kod serije ‚The X-Files`.  Sad se setih i serije `Millennium` i mislim da je  ostala u senci `The X-Files` jer su se emitovale u isto vreme.
Dobro zbog teme, mene asocira kako počinju epizode, kako se razvija potom, tempo i dinamika, itd, pa i Kim (Rhea Seehorn) kako glumi, ali rekoh samo sam počeo, i početak mi je zanimljiv videćemo do kraja.

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 14:27
Pocetak Pluribusa je vrhunski prve dve epizode odlicne posle po meni krece pad kvaliteta. A Milenium je jedna od najboljih serija po meni i stvarno nezasluzeno se nigde ne pominje maltene.

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 20:03
Ne znam zbog čega se Vins ponižava i kompromituje, tvorac onakve serije da unajmi jebenog Sinana, dokle to dodvoravanje???
Da li je podlegao pritiscima, ucenama, da li su producenti zahtevali, tko zna?
Svakako minus od mene, iako se neće mnogo zabrinuti što sam ga iskritikovao, ali ovo nije smelo da mu se dogodi, promašaj.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 22:25
Svašta. Čemu toliki prezir prema Ceni, nije da je bitan, niti nosi išta na plećima u ovoj seriji, niti inače uzima odveć hleb talentovanijim glumcima, neće mu dati sigurno nešto gde bi npr Sean Penn bio bolji izbor. Tip je još jedan zabavljač, kakvih je tona oduvek, što muzičara, komičara iz noćnih klubova, boraca ili eto pa kečera, koji deo svoje, kakve-takve, harizme prodaju i sa velikih/malih ekrana, ima svoju publiku, delom popularnost, nije sasvim ni antitalenat, niti pa ima silno zahtevne izazove. Zašto je toliko bitan da bi previše pokvario ugođaj. Ja na petoj epizodi izgubio pažnju i strpljenje, možda probam da završim makar nju, videću već mogu li dalje, ne privlači me baš. Tako da ne znam kakav je Cena tu, šta je i kako je, nije da to tek napamet piskaram, samo mi je nebitan, da bih ga doživeo kao kakvu blamažu kreatora/serije, svojim kakvim-takvim učešćem.

Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2025 u 10:35
Apsolutno savršenstvo! Serija za obavezno čuvanje u arhivi i podsećanje s vremena na vreme. Već sada! Gilliganov stil je toliko prepoznatljiv da bih ga i zatvorenih očiju prepoznao. Poređenja sa BB nisu u vezi sadržaja, već stila pripovedanja, a to je tako očigledno.

Genijalan je potez i uvođenja Cene u celu priču, tako Gilliganovski. Jedna je stvar šta mislimo o njegovim glumačkim (ne)kvalitetima, a druga što je on izuzetno popularna figura tamo odakle potiče serija i što se savršeno uklapa u ideju da kolektivna svest odabere neko svima prepoznatljivo i popularno lice da priča o fitnesu i/ili ishrani. Briljantno i potpuno smisleno za svrhu ove priče. Iz epizode u epizodu sve je još bolje i bolje, a ne mogu dočekati narednu!

Samo jedna digresija u vezi Gilligana. On nije učestvovao na bilo koji način u kreaciji sjajne serije Milennium. Jeste Chris Carter koji je režirao i X-Files, a u potonjem jeste učestvovao i Gilligan.

Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2025 u 11:17
Ok Jovu ne podseca, nista sporno, tebe ar8c  i mene podseca , tebe na BB, mene i na BSC, to je to , po stilu .
Tacno je da Vince nije radio na seriji `Millennium` samo me podseti na seriju koju smo gledali, a koja se  slabo pominje, i nekako kao da je ostala u senci  serije `The X-files` , rekoh mozda zbog toga sto su se istovremeno emitovale.
Radio je sa Carter-om  na seriji `The Lone Gunmen`.

Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2025 u 18:25
Da, sve si u pravu. Postoji razlog zbog čega stalno apostrofiram BB prilikom poređenja, a ne BCS i to je iz razloga što BCS nikada nisam ni pogledao! Jednostavno je utisak nakon BB bio toliko snažan i savršen da sam se plašio da nikakav spin-off ili šta već ne može biti na tom nivou, pa da se ne razočaram i razočarenje delom reflektujem i na BB. Možda sam se i prevario, možda sam u slučaju te serije puno propustio, ali eto, nikako da pronađem volje i vremena da to proverim u praksi...

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 08:34
Ne znam ja sam sve razocaraniji po pitanju ove serije,sta reci za najnoviju dosadno ,razvuceno spojler mozda sledi nznam kako ce to videti,samo zato da bi nam docarali kako je jadna usamljena ,pa to se valjda podrazumeva. Prvih 15 min ladno preskociti jedino ako ne zelite da cujete jos 4,5 puta poruku na telefonskoj sekretarici. Posle deo sa Peruancem da kazem zanimljivije i tako se covek ponasa koji ima karakter i koji nece nista da ima sa njima a ne ova antipaticna osoba koja umesto da igra golf i glupira se sa vatrometom( inace totalno besmisleno) bolje da se sto neko rece informisala pa iskreno ne znam sta bih pre pitao kolektivnu svest a ne da se ponasam kao debil. I da ova episoda dosta podseca na BB sa tim sto su takve epizode imale smislen pocetak i kraj.

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 10:36
Strpljiv si, alal vera, ja pa prekinuo sa šestom, meni bome dovoljno. Ima svog šmeka ali me ne intrigira šta će se desiti, likovi hajde nisu ni pravljeni da nam se silno dopadnu, ne iritira me ona, nisam se vezao prosto.

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 11:07
Ma odgledacu do kraja jer mislim da generalno i ideja i sama prica su fantasticni ali mi se realizacija sve manje svidja  

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 12:40
Kjovo, druže moj, mislim da je krajnje vreme da batališ! Zašto sebe mučiš bezveze? Pa nije sve namenjeno svima, a toliko toga može da se pronađe i kvalitetno utroši vreme.

Mislim da je kod tebe, a i kod nekih drugih, problem u očekivanjima. Neko nakon inicijalne ideje iščekuje konkretne stvari i silna otrkovenja koja će ga držati na ivici. A u realnosti dobili smo jedan klasičan slowburner poput Severance, gde će neko maksimalno uživati, a ne tako mali deo najstrašnije napljuvati. I to je sve OK, različiti smo ljudi.

U svakom slučaju ovde otkrovenja stižu na kašičicu, a akcenat je stavljen na lični pakao glavne junakinje, potpuno nesnađene u novim okolnostima, gde upravo to neprestano ponavljanje scena (govorna poruka na telefonu) treba jasno da dočara njenu frustraciju. Elem, ja u nekim slučajevima volim slowburner materiju, mada ređe i samo kad je baš dobro odrađena i meni iz nekih razloga bliska. Ova, baš kao i Severance, meni jesu svakako.

Ne kažem da ovde neće biti nekih otkrovenja, ali očigledno da moramo biti strpljivi. Ako možemo. Odrađena je jedna sezona, a u planu su još najmanje dve. U slučaju dobrog feedbacka (što do sada jeste slučaj), valja očekivati i dodatne sezone. Puno je to potencijalno vremena da se nešto konkretizuje. Verovatno nas na kraju svake sezone čeki neki baš WOOOW događaj, čisto da nas drži još nekoliko meseci ili celu godinu zagrejanim.

Tako će makar biti u mom slučaju i trenutno jedini problem koji u seriji pronalazim jeste što nema toga još više, brže, sada i i odmah! Ali zaista ne vidim razlog zašto bi neko na silu terao dalje i maltretirao sebe samog!?

P.S. Ovo sve pišem bez da sam odgledao najnoviju epizodu, ali nemam ni trunke sumnje da ću ostati na istom i nakon nje. Jedva je čekam i spremam se za gledanje

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 12:51
"Mislim da je kod tebe, a i kod nekih drugih, problem u očekivanjima. "

Kod mene obrnuto recimo, meni je ideja nezrela, hteo da prekinem kod postavke priče, jer me ne zanima kako će se to razvijati, uvek se upetljaju, volim one Quiet Earth i neki beše sa Hayden Christensenom "Vanishing...u nekoj ulici" koji su mali, nepretenciozni, ima finog naglaska na ambijent, ovde mi je odmah bilo sve suprotno. Međutim, želeo sam da vidim šta će se raditi sa likovima, njom pre svega. Avaj, davi me ipak, opet mi se prosto ne dopada da budem u njenom društvu toliko epizoda, što u kombinaciji sa zapletom, nije dovoljno da me sadrži. Zadrži, pre 😂
Nije dakle do mojih očekivanja, mada i šta ima da naglabamo napamet o onome šta neko peti očekuje, malo je bez veze, sto ljudi - sto ćudi, lakše svako kaže svoje, nego za svakog ponaosob nekog tamo drugog 😂

Ćuti još sam i dobro izdržao. Izubijah šest epki, od mene vala i previše.

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 13:06
Btw, to meni, lately, i dođe najbolji pristup, upravo izbrišem svako očekivanje i ne može jednostavnije se "obratim" delu sa "Hajde sad, ispričajte mi priču", pa ako me vežu, čime god, super, ako i ne, "hvala lepo, doviđenja", neću da se nerviram više prosto.

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 13:09
Sedma epizoda jeste najsporija do sada, pa je, samim tim i najizazovnija za gledanje. Mogla je da se spakuje i da bude dinamičnija, ali imam utisak da su autori baš time hteli da naglase ono prazninu ideje u koju je upala glavna junakinja, što dovodi u pitanje i njenu posvećenost prvobitnoj želji da menja novi svet, odnosno da postepeno sve više zapada u ravnodušnost prema svetu oko sebe. Zato Paragvajac tvrdoglav kao i ona... A, da li se mi mirimo sa svetom oko nas, igramo golf razbijajući tudje prozore, kao i Kerol i da li bilo šta činimo da svet koji nas okružuje promenimo na bolje? Ili smo totalno zadovoljni onim kako taj svet izgleda, kao onaj "uniformni" u seriji?

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 14:08
ar8c 
uf gresis drug moj,nije stvar u ocekivanjima,jednostavno mi se ne svidja kako ide tok radnje,ja ponajvise volim slowburner serije i filmove ,Severance ne smatram takvom ,tu se uvek nesto desavalo i za tri klase je bolje od ove vec sada. Jesu i oni malo u drugoj sezoni da kazem upropastili ali za Pluribus je i dalje klasa po meni. Inace nisam od onih koji odustaju ono sto sam zapoceo da gledam to i odgledam do kraja. Ne mucim se konkretno zadnju sam svasta nesto uradio dok je tekla epizoda,ono radim nesto ,pogledam aha ide poruka moze opet nesto i dodjoh do krajaSmileSmile.

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 14:17
A posle ispada da ja trolujem, smaram, kvarim utiske, kontriram, namerno podbadam, mrzim cijeli univerzum, pa ja samo menjam Papija dok popravlja računar.

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 14:28
Pa kako trolujem ako mi se ne sviđa nešto i naglasim svoj ugao, ne petljam se u te budalaštine ovo je prelepo, za nešto što je drugima kaka, niti lupetam da je nešto užas, što je drugima top. Bole me brige ionako šta ko misli i kako doživljava šta god ovde, na meni je da kažem svoje, ne solim ikome pamet da šatro greši a ja samo znam istinu 😂. Trolovanje je nešto peto. Ne zajebaji. Samo mi ti još fališ sa fiks idejama

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 16:14
Sve OK ljudi, samo sam izrazio mišljenje, a siguran sam da je kod nekih očekivanje bilo drugačije, posebno kod onih koji su očekivali jednak tempo kao u BB. Barem sam na takvih par utisaka nabasao na drugim mestima, tipa ovo je dosadno i ništa se ne dešava!

Kod vas je situacija drugačija i poštujem. Puppet je odustao i to mi je dobar pristup. Ne leži mu, ne povezuje se, ćao doviđenja! Kjovo pak mazohistički tera dalje i gunđa, ali i to je super. Možda bude nagrađen za trud i strpljenje

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 16:25
Haha nasmejaste me ,sad sebe vidoh kao ona dva stara muppetovca sto stalno nesto gundjaju i cude se sto uopsta gledaju muppet show ali i dalje nastavljaju da gledaju i gundjaju. Ispadoh ja takav

Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2025 u 22:38
Ja ne rekoh ništa, ali ti si se sad odao

Uzgred, odgledah... Ma sjajno! Onako laganim tempom, ovaj put da se proveri koliko je zapravo čvrst Peruanac i koliko čvrsta Carol može izdržati samoće. Ispostavilo se jedva mesec dana. Mudro odigrano od strane kolektivne svesti...

Objavio: Heryshaf
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 20:36
Pluribus je odlično snimljena serija, kvalitetna na svakom polju. To je jako čudno, jer se ne sećam da je neka ujedno tako dobra serija u isto vreme bila toliko dosadna za gledanje. Početna ideja nosila je iskru nezamislivih mogućnosti, izbora, a ušlo se u neko sterilisano stanje i dosadu.

Objavio: peksijan
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 10:01
Da ponovim, prva epizoda ludilo, a onda strmoglavi pad. Baš sam razočaran, i mnogo mi je žao. Iz epizode u epizodu sve siromašnije i neinteresantnije. Nadam se da je Vins u maniru BB, radio dozirano, tako da u jednom momenti zavoza samo tako.

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 08:31
Sta bi nema komentara na zadnju epizodu,koja btw je po meni do sada najgora i vrlo predvidiva .
Ja cekao neko da nesto napise da ne budem opet gundjalo ali nisam mogao da izdrzim

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 09:43
Ih, bre, Kjovo druže, pa nećemo valjda svaku epizodu zasebno da rangiramo?LOL A očekivao sam da se upravo ti javiš obzirom da cenim kako poslednja epizoda nije po ukusu onih koji željno čekaju akciju. Meni je i dalje sve super, konačna ocena sledi kad se zaokruži komplet serija, a jedino zbog čega i dalje žalim jeste što sve to teče jako sporo i što dobijam(o) sadržaj na kašičicu tih nekih 45 minuta nedeljno. Ja bih sve sada i odmahWink

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 14:10
Naravno da je i deveta epizoda odlična. Jedina zamerka jeste što ne donosi bilo kakav nagoveštaj razrešenja cele misterije, već ćemo morati da čekamo drugu sezonu... Pa, dalje... Ko preživi...

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 14:50
Odgledacu i 9 ,vidim da je i ona izasla,i mislim da ce to biti to sto se mene tice. Ispostovao sam prvu sezonu ali vise necu da maltretiram sebe a i vas kojima se svidja.

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 15:59
Ma otkud nas maltretiraš, pa ne možemo svi u svemu da se složimo. Meni je čak zanimljivo i poželjno čuti drugačija (obrazložena) mišljenja, čisto da vidim razlike u perspektivi gledanja na materiju ili čega god bilo zbog čega nam se utisci dijametralno raziđu. Meni i dalje nije skroz jasno zbog čega su ti vremenom utisci baš toliko pali, ali OK...

Najvažnije je da se ne patiš ako ti ne prija. Ima drugih stvari koje će bolje leći. Dobro ste mi ukazali da je pre vremena izašla nova epizoda, a sigurno je pomerena zbog praznika. Još bolje, eto meni nove doze ranije od očekivanogSmile Ali sa druge strane znam da je poslednja u sezoni i da će proći dosta vremena dok ne stigne nova. Za mene predugo koliko god to bilo. I još znam da ništa neće biti razrešeno. Tako je kako je...

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 10:11
I tako je spuštena zavesa na prvu sezonu. Okončano je fenomenalno, čak i bolje nego što sam očekivao! Naravno, ko je očekivao neka velika razrešenja najvećih pitanja (ko je napravio reset, kako, zašto i kuda nas sve to vodi) mora biti razočaran ili makar uskraćen. Kome je prioritet psihološki aspekt i stavljanje u fokus ljudske jedinke (ili više njih) koja se našla nepripremljena u potpuno neverovatnoj priči, ko je željan da gleda reakcije na sve to, prilagođavanje, laganu evoluciju u shvatanju i prihvatanju, (a verujem da je Gilligan vrlo svesno krenuo baš u takav posao), taj prosto mora biti svoj na svome.

Kako god bilo, serija ima svoju publiku i ta publika i treba nastaviti da joj bude posvećena. Lično, ne mogu dočekati drugu sezonu i biće mi predugo čekanje sve i da nastavak sledi sutra. Toliko!

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 11:35
Eto zadnja epizoda mi je bila ok,mozda zato sto je i onog Peruanca bilo vise ,on mi je nekako mnogo blizi i po razmisljanju i po svemu drugom,sledi spojler,nego ova koja je pokazala koliko je sebicna i samo na sebe misli i cim joj nije po volji odmah menja curak pa bi da spasava svet

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:26
Kjovo, bre, nije Peruanac, nego Paragvajac :)

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:34
To sve menja 🤣

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:43
LOL

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:48
Puppet master 
HahahaSmileSmileSmileSmile

Izvini Iga ne znam sto sam zapeo za Peru

Objavio: Shadow07.
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 21:38
I kako vam se generalno dopala serija, i imali stvarno komedije kako pise da je komedija ,darama naucna fantastika ili opet samo njesra sa imdba?

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 21:38
p.s. nevolim americke komedije nesto u zadnjih 10 godina a horore pogotovo....

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 21:56
Otkuda sad još i horor, ako je do imdb-a, tamo se zna svašta navesti pod žanr, no ovo ti neće biti u horor obrisima, doduše prekinuo sam kod šeste epizode pa ne znam u kojem pravcu se potom išlo. Nije baš ni komedija, iako ima zabavnog tona, radije vidi sam zaplet i to kako ti ide sa glavnim likom, ne vezuj se za žanrovski okvir, tako će pre zbuniti, mešavina je koječega.

Ako to oko komedija i horora pa reče nevezano za dilemu oko gledanja ove serije, zanemari moj komentar 😂 ja pa ne volim špijunske, misterije, kostimirane period drame, biografije, friškije domaće i one filmove kod kojih me odmah na početku oteraju sa onim "rađeno po istinitom događaju", iako svuda i oko svega navedenog ima izuzetaka, pa se tu i tamo potrudim da ne budem preterano isključiv, iako se kada im ipak pružim priliku, često ispostavi da je to na moju štetu 🤣

Objavio: klass
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 22:00
Od prve do poslednje epizode na delu je besomucno razvlacenje. Prva epizoda...cemu sluzi onaj davez sa citanjem, pa onda beskrajna, besmislena prica izmedju glavnog lika i valjda njene devojke. Ovaj obrazac se ponavlja iz epizode u epizodu. Svaka epizoda je bukvalno filler — razvučena, besmislena i izuzetno dosadna. Gledalac može da ode da skuva kafu, vrati se, i neće propustiti ništa bitno iz radnje. 

Likovi pripadaju kolektivnom umu koji deli sva osećanja, tako i kada se glavni lik izdere na jednu, ubije desetak miliona, svi oni su manjkali od nekog stresa a preziveli osecaju posledice.

Zasto onda svi nisu drogirani kada je glavna glumica drogirala onu "svoju" u, bese, cetvrtoj epizodi?

Ili, kada onaj lik sa Trampovim avionom krese neku iz svog harema, da li su svi ukljuceni u te odnose, da li svi osecaju? Kako li muskarci "to" osecaju?! :D  

Da li u tom slucaju deljenje osecanja postoji ili ne postoji? Neka se autori odluce a ne ovako,'ocu kakim, necu kakim. 

Ili, gde nestadose svi ljudi, desetine, stotine hiljada, milioni, bar tu u njenoj okolini? Otisli jer im ona smeta?! Kakvo debilno objasnjenje. :D 

Hm, kao da gledam The Last Man on Earth, samo što je ta serija mnogo bolja, duhovitija i zanimljivija, uprkos x puta manjem budžetu.

I tako, serija sa jednim i po glumcem (glumicom) i statistima, je prepuna rupa. Bas prepuna. Nije za ozbiljno gledanje. Ocena 3.

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 22:05
@Arsi

Ne čitaj klassovu kritiku, život je jedan.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 00:14
@puppet ma to horore sto sam napisao da nevolim nema veze sa ovom serijom, samo sam onako naveo da te americke  ( sve su amerikanci zrtve) nevolim onako kao zanr, a za to komedija procitao sam na onom idiopatskom sajtu imdb da je komedija itd itd , pogledacu svakako pa ako ide ide ako ne znase brisemo i idemo dalje, ja inace naj vise volim filmove i serije o pljackama,kriminalne trilere sa pravim zapletima itd koji imaju smisla, avanture svakako akcione itd , eto volim i nase filmove i serije , ima i poneka dobra komedija nasa naravno a filmova podosta a i serija bogami, inace momentalno gledam neke akcione komedije ruske koje su blize nasem senzibilitetu i prava je uzivancija, a to amerikanci i komedija pfff. nema veze , napisem ja nekad nesto koje jedno sa drugim nema veze , mislim nesto pa spojim ali hebiga niko nije bezgresan , hahaha inace gledam rusku seriju i snova zdrastvujte ....@mizi svako ima pravo da pise sta hoce ako ne ponizava tudje stavove i ukuse, i nepise nista na licnoj osnovi, omalovazavanje, vredjanje itd... mislim pravila postoje,bar ja tako mislim , nek pise , sad ko veruje veruje hahaha...

-------------
Shadow

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 01:08
Senko, hoćeš da gledaš ovu seriju ili nećeš?

Ima svako pravo, ali u suštini postoje dva mišljenja, moje i suprotno.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 03:58
Mizi odgleda ja brate 3 epizode i dosta je,,,,ovo na imdb 8.2 ocena, za mene je ovo tesko njesra, gledam ti ja sf,i misterije itd volim sve to ali ovo,je meni bas lose.....

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 09:03
Mizi jesi li ti gledao,nisam video da si se izjasnio kakva ti serija. Ja sam dosta blizu Klassovom misljenju ne bas toliko kriticno ali tu je.
I slozio bih se Last man on earth mi je mnogo bolja mada se razlikuju u senzibilitetu ono vise vuce na komicno ali su glumci klasa za ove ovde ,ovde su svi iritantni narocito dve glavne zenske uloge.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 09:45
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

@Arsi Ne čitaj klassovu kritiku, život je jedan.

Ha, ha, MiziWizi, slatko me nasmeja sadaLOL
Evo sam se toliko potresao zbog različitog mišljenja da sam u momentu uništio hard disk na kome mi je Pluribus, u planu je samobičevanje kao čin kažnjavanja, a na koncu i samospaljivanje kako bih se rešio muka i bola izazvanih drugačijim ukusom! Pozivam i Igu da se zajedno samobičujemo i da se sve to javno prenosi na TV, uz naše traženje oprosta i iskupljenjaSmile

Postoje ljudi čije mišljenje mi znači i koje uzimam u obzir dok ga čitam, a postoje i oni koji tu privilegiju nisu do sada zaslužili. Ali bez obzira kojoj grupi pripadali, dovoljno sam svoj, iskusan i izgrađen kao ličnost, da mi apsolutno niko i nikada ne može uticati na mišljenje i ukus!

Upravo iz tih razloga na mene ne može uticati ni klass, ni Shadow, ni bilo ko treći, a posebno me iskreno zabole za tvoje mišljenje MiziWizi! Nego vidim da lagano postaješ opsednut mojim mišljenjem i komentarima. Bilo bi interesantno istražiti psihološku pozadinu svega toga, ali ipak preskačem jer nemam vremena za beskorisne radnje. Kako god bilo, samo ti nastavi da me čitaš jer me motivišeš da pišem još više i češćeThumbs Up

Objavio: brgljez
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 12:24
jel gotova sezona? je. pa kaže...
sama ideja i početak su obećavali. tehnički i glumački je to ok odrađeno.
no, ono što su u bcs bili začini koji se pojave jednom/dvaput u epizodi ovdje je zauzelo pola radnje sezone, i to ni približno kvalitetno ko u bcs. dakle, bespotrebno razvlačenje. ima jedno 4-5 epizoda viška. komotno se mogu pogledati recimo prve 4 i deveta bez da išta propustimo.
glavni lik je prilično iritantan jer podsjeća na današnje prepametne poguzije čiji je jedini smisao u životu prodavati maglu, putovati okolo i žderati.
manousos je puno zanimljiviji lik na kojem se mogla izgraditi serija.
ako se u drugoj sezoni ne desi akcioni triler, nakon uspavanke "razmišljamo štošmo sad", ovo će biti veliko razočaranje za ljubitelje bb i bcs ili samo jednog od dvoje.

-------------
Aaa?

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 12:51
Ne posustaj ar8c u svojim uverenjima. Plur1bus je carski, a ako si na Fb, učlani se official fun page, ima tamo jako dobrih i duhovitih komentara...

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 14:26
U bre vec ima i fun page .

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 14:29
Tacno ,da su vise radnju bazirali oko Manousosa(Peruanca) bilo bi mnogo zanimljivije i slazem se 5,6,7,8 mogu slobodno da se preskoce jedino ako neko mozda nece napamet da nauci sta je snimljeno na telefonskoj sekretarici,ja mogu da se pohvalim da jesam.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 17:05
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Ne posustaj ar8c u svojim uverenjima. Plur1bus je carski, a ako si na Fb, učlani se official fun page, ima tamo jako dobrih i duhovitih komentara...

Ma gde da popuštam? Nikad nisam i nikad neću jer nisam labilna ličnost. Takav sam kakav sam, sa manama i vrlinama svakako, a samo slabi karakteri dozvoljavaju da im drugi formiraju mišljenje i ukus, odnosno da se povijaju kako vetar duva. Da li postoji milijarda fanova serije ili nas je samo deset, meni se isto hvata i u njoj jednako uživam. Čak sam i navikao da budem manjina.

Uzgred, protivnik sam društvenih mreža, nisam ni na jednoj, tako da ideja o učlanjenju otpada. I po tom pitanju sam jako kategoričanSmile Ali eto, drago mi je čuti da ima još ljudi na svetu koji uživaju jer ako serija jeste gledana i voljena, onda to praktično garantuje još novih epizoda i sezona, a ja samo to i tražim, isključivo za lični užitak. U svakom slučaju hvala i za taj infoThumbs Up

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 18:43
Nikada nisam napisao svoje misljenje o nekom projektu da je dobro ili lose a da sam pritom zeleo da uticem na necije misljenje dali ce da odgleda to ili nece , uvek napisem iskljucivo svoj utisak kako je meni to leglo ili ne, nista drugo, niti pa neko moze da utice na necije misljenje i da ga baduvej haha natera da nesto odgleda ili ne a jos manje da se slozi sa istim , nikad,,,,odgledam . kazem meni ok ili ne i to je to, svako ima dovoljno godina da bi mogao da odluci sta mu valja a sta ne ma koliko drugi pisali ono ili ovo, sa svojih 50 godina bas se i nezamaram sa tudjim misljenjima vec ih samo uzimam u obzir ili ne a zakljucak je znase uvek moj na kraju , to smatram da i svi drugi rade i da ovako razmisljaju, jednostavna obicna diskusija a sta je nekome po volji ili ne to svako za sebe zna....

Objavio: klass
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 19:23
Ma serija, odnosno sama ideja, je toliko glupava da nemam reci. Npr. vanzemaljci su poslali neki signal. Kada su zemaljski naucnici dekodirali signal, ispostavilo se da je to nekakav recept, bukvalno. Po tom receptu su "skuvali" nekakvu supicu, to jest stvorili su, kreirali... neko svesno bice koje je okupiralo misa a onda i ljude. Pa bre ti naucnici su pravi bogovi... cuj dobijes recept za Karadjordjevu a ti napravis inteligentni zivot. Ma cudo nevidjeno. 

Zatim sirenje. Ako zanemarimo glupost da je taj "virus" za nekoliko sati okupirao ceo svet, kako je moguce da nije preuzeo sva ziva bica? Ranije smo videli da mu misevi itekako odgovaraju. Ona scena kada su ga prosipali avionima, da li je "virus" imao selekciju, birao koje zivo bice ce da preuzme? Da nije kodiran samo za ljude a zivotinje ignorise, osim kada su mu neophodne, kao mis s pocetka? Genijalno

Pošto je "virus" svestan, odmah se postavlja pitanje: odakle mu informacije o sebi? Ko ga je stvorio, kako, zašto, šta mu je svrha, zašto ne ubija...? Gde su sve te podatke čuvali – u tom signalu?! Ili je možda HDD ili SSD stigao zajedno sa receptom kao prilog pa se "virus" kasnije informisao?! ;) 

Ili, maltene svi su oni jedno, za sebe govore "mi" i sve sto se desi jednom coveku, svi osecaju. Znaci i onaj na Antarktiku i onaj na Arktiku su u potpunoj simbiozi. Kako, cime su povezani? Autori pokušavaju da objasne u 8. epizodi: "Nešto što ima veze sa elektromagnetnim poljem, što svi ljudi imaju, ali ga ne koriste." Ma idi...Objasnjenje nivo jaslice. LOL  Dakle, svi smo mi antene, samo ne znamo. A ovamo se patimo zbog 5G. :D 

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 19:30
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Mizi jesi li ti gledao,nisam video da si se izjasnio kakva ti serija. Ja sam dosta blizu Klassovom misljenju ne bas toliko kriticno ali tu je.
I slozio bih se Last man on earth mi je mnogo bolja mada se razlikuju u senzibilitetu ono vise vuce na komicno ali su glumci klasa za ove ovde ,ovde su svi iritantni narocito dve glavne zenske uloge.

Nisam, pripremam se, saće minus da udari od Nove godine, pa ću da gledam, ne izlazim nigde, ne radim ništa, ja sam jedan veliki hipnotisani gomilač.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 19:36
To je standardni problem sa time kako mali Perica (pisci za tv) zamišlja naučnu fantastiku, koja se piše za tv po defaultu razvučeno, sam format je problematičan. Puna soba pisaca retko kada može biti smislen način da se ispriča neka priča, ako već nije nastala po originalnom književnom delu. Naravno da će biti krcato što rupama, što pitanjima bez odgovora, da bi se čekalo 2 godine na sledeću sezonu i još razvlačenja, pitanja, minimalno odgovora. Baš ne volim televizijski sci-fi. I onda kada bolje funkcioniše i nudi više negoli ovde, mahom i dalje ne nudi (meni) dovoljno. Još se trudim, zbilja, da u sve uđem otvoreniji, svestan mana formata, i ne vredi. Uživam tek u ponekom detalju onda kada uopšte i za to dobijem šansu od scenarista, i to je to. Ne pišu ovo ni pisci, ni naučnici, sa te strane me ne iritiraju toliko rupe koje očekujem na putu, već taj besomučni prazni hod gde me uporno guraju od serije, umesto da mi nude mamce koji bi me neka i prevarili da ostanem. 😂

Objavio: laser5
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2025 u 04:30
Dobra,gledajte,ima sve.

Objavio: skyspy111
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2025 u 19:23
Sagledah prvu sezonu ,Zadnje tri epizode se nista ne dogadja, Finale katastrofa ,Emocije nula .Zaista ne znam sta bi ih moglo u drugoj sezoni izvadit iz blata,

Objavio: ernad-fakic
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2026 u 13:03
Ako vam je pažnja i strpljenje na levelu TikToka, onda ovo remek-djelo nije za vas.

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2026 u 13:11
Sad svasta bas nazivamo remek-delom,ali u nedostatku kvaliteta eto i ovo dobija taj epitet.

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2026 u 14:03
Ok, mi je serija. To je taj stil, ali da je moglo krace moglo je, na dosta mesta su razvukli po mom misljenju nepotrebno,   na ustrb da se odredjene stvari upotpune, mozda su ostavili za nastavak pa ce tu mozda lepo objasniti. Oko toga  kako je snimljena, nemam zamerki.

Zanimljiva je postavka, dobro znamo kojoj se strani pridruzujemo i zbog cega, eto videcemo borbu i ko zna sta ce ubaciti,  malo da zakomplikuju. 

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2026 u 14:19
Ih bre zar i ti Alex ,hmm sad vec pocinjem da sumnjam da je do mene SmileSmile

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2026 u 20:18
Remek delo, nego šta! Nego, uspeo sam i ja konačno pronaći jednu manu, verovali ili ne. Pročitah da kreatori serije nigde ne žure, da sve to rade onako natenane i uz užitak, pa je nastavak planiran tek tamo negde za 2027!!!Unhappy

Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2026 u 20:44
Arsi vas je navukao na tanak led,
a ispod leda John Cijena vas gleda.

Evo, uskoro krećem da gledam i javljam utiske nakon svake epizode.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk