| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pluribus (2025) |
Odgovori
|
Stranica 123 6> |
| Korisnik | |
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pluribus (2025)Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 02:03 |
|
Dajte komentirajte, valja li što?
Da li sliči na Breaking Bad? Da li će Giligan nadmašiti samog sebe? Ima li perspektivu ova serija? O čemu se zapravo radi? P.S. Dali se piše odvojeno, osim ako se ne odnosi na Salvadora. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 02:50 |
|
Od gornjih pitanja mene zanima samo jedno: "Da li sliči na Breaking Bad?"
Ako da, preskačem. Ako ne, gledam. |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 08:55 |
|
Nema veze ovo sa Breaking bad,ali uopste nije lose. Ne znam kako bih svrstao ovo ,prevashodno je Sf ,vrlo interesantna ideja ,malo sporija serija ali meni to odgovara.Moja preporuka.
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 10:30 |
|
Ovo ti ima više veze sa X Filesovima, kako kaže sam Gilligan, da se vraća svojim korijenima, s obzirom da je bio jedan od scenarista te kultne serije. Iako normalno da nije isto jer ovdje nema nikakvog detektivizma, policije, sličnih stvari, ali valjda zna on zašto to kaže. SF, drama, psihološki triler, humor.
Ja se svakako radujem, ali čekat ću kraj 12. da sve izađe pa da pogledam sve skupa. |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 10:45 |
|
Pa i ja cu cekati ali bas me zainteresovao opis pa sam morao da odgledam prvu i meni se za sad svidelo.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 11:14 |
|
Uh pa dve epizode su izasle i pitanje kakva je serija, da li valja. Isto cekam da se zavrsi sezona, jeste Vince Gilligan ucestvovao u ekipi i vise je radio na scenariu, nego na reziji, mislim na The X-Files. Mene vise interesuje razvoj i sta je zamislio , jer su narucene dve sezone od strane Apple TV-a. |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 13:14 |
|
Prva epizoda veoma zanimljiva i drugačija. Videćemo dalje...
|
|
![]() |
|
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Paris, France Status: Offline Points: 238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2025 u 23:39 |
|
Pluribus recenzija (Epizode 1 i 2): Da li je ovo najbolja SF serija godine?
PLURIBUS: Kritika i analiza nove Apple TV+ serije Vinsa Giligana. Pročitajte duboku analizu radnje, tema i zašto je ova SF utopija zapravo zastrašujuća. https://www.megablog.rs/pluribus/ |
|
|
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2025 u 00:51 |
|
Meni ovo jako, jako prija i obećava! Polovina i ja smo istinski oduševljeni nakon prve dve epizode. Neću lagati, očekivanja su mi bila prilično velika jer je Vince Gilligan podigao lestvicu prilično visoko sa Breaking Bad koji je za mene najbolja serija svih vremena! Na pijedestalu zajedno sa starim, izvornim Twin Peaks naravno. Uzevši u obzir da je čovek umešao prste i u X-Files, što sam u mladosti takođe obožavao, jasno je da sam i od noviteta baš puno očekivao bez griže savesti. I Gilligan je baš isporučio. Za sada.
Ne želim ništa da detaljišem ili spoilerišem o seriji. Ko želi da joj se prepusti možda je najbolje da to čini bez ikakvog predznanja. Reći ću samo da što se tiče žanrovske odrednice i tematike, Pluribus nema praktično ništa zajedničko sa Breaking Bad. Opet, u nekim detaljima, slici i načinu pripovedanja nazire se Gilliganov rukopis poznavaocima njegovog minulog rada. Ono što me je kroz Breaking Bad ubedljivo najviše fasciniralo jeste kreatorovo poznavanje ljudske psihe i savršeno seciranje iste kroz socijalne i porodične odnose. Kod njega nema čiste podele na dobre i loše, svako je siv na svoj način, sa određenim vrlinama, slabostima i manama koje diktiraju događaje i njihove živote. Ta briljantnost u prikazu ljudskih individua i njihovih odnosa jasno se nazire i na samom startu ove serije sa prilično originalnom tematikom. Za kraj jedino mogu reći da jedva čekam naredne epizode. Žao mi je što nisu odmah sve na raspolaganju da ih u dahu savladam i možda bi bolje bilo da sam sačekao da se serija skroz kompletira, ali jednostavno nemam to strpljenje i samodisciplinu u vreme kad ovakvih stvari nema ni na kašičicu. Idemo lagano nedelju po nedelju. Imaju to iščekivanje i čežnja svojih čari. Za mene je sve potpuno jasno, ali opet ne mogu seriju blanko preporučiti svima. I ovo delo, kao i svako drugo, verovatno će polarizovati publiku gde će je jedni obožavati, a drugi osporavati. Mislim da će ponajmanje biti onih negde u sredini. Ljubitelji Breaking Bad (ukoliko su u seriji videli makar malo više i dalje od same žanrovske tematike), fanovi Gilligana i obožavaoci onog inteligentnog i intrigantnog slojevitog SF-a lišenog šljašteće akcije i pucačine apsolutno su svoji na svome i mogu seriji da se prepuste mirne savesti i sa povelikim očekivanjima. Ostali svako po svojoj savesti i osećaju. I da, hvala za ekspresno brze i kvalitetne prevode!!
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2025 u 07:54 |
|
Da isto hvala na prevodima,mada ih nisam docekao jer sam odgledao i drugu pre naseg prevoda i ovo je zaista pravo prijatno iznenadjenje za mene. Slazem se sa Ar8c dace ih biti sigurno dosta kojima se ova serija bas nece svideti ali meni je zasada odlicna.
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 11:11 |
|
Treća epizoda na nivou... Uništiti svet ili ne, pitanje je sad...
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 11:47 |
|
Hehe ja koliko se secam otkad sam na forumu ovo je prva serija koju Iga komentarise posle svake epiozode a mozda i gresim
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 12:10 |
|
Ne grešis, ali ova serija stvarno ima neki vybe koji meni apsolutno odgovara. Em ima Sf premisu, em je originalna, em ima taj neki satiricno-filosofski odnos prema ljudskom rodu u celini. Neko je napisao komentar - "Eto, konačno svi srećni i zadovoljni na planeti, samo je jedna žena nasla da se buni..." :)
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 15:31 |
|
Ova serija ima tako velik potencijal, ma nemerljiv! SF kao žanr jeste prilično zgodan za maštarije, tu je sve moguće i dozvoljeno, ali Pluribus ima i dodatni, rekao bih filozofski potencijal u ogromnim proporcijama! Savršen je za stavljanje u poziciju junaka, te promišljanje o tome kako bismo mi reagovali da se nađemo u njihovoj koži! Inače nova epizoda je spremna i jedva čekam da je ovog vikenda izgustiram!
Hajde da ovo malo odvojim i upozorim na mali SPOILER, pa ko ne želi dalje neka ne čita, a vi što se gledali možda možemo malo da prodiskutujemo: Elem, bukvalno imamo šekspirovsku dilemu na tacni: Da li se prikloniti većini i biti deo jednog naizgled savršenog sveta, bez sukoba, ratova, podela, nerviranja, gde svako ima svoje mesto i može da zna sve iz bunara nepresušnog kolektivnog znanja? Cena je "samo" potpuno gubljenje individualnosti, sopstvene ličnosti, intime i nekih sakupljenih tajni. Rekao bih savršen i veoma unapređen ideal koga su pokušali da dosegnu komunisti, makar u teoriji, gde ćemo svi biti jednaki i imati tačno onoliko koliko nam treba. Ili sa druge strane po svaku cenu želeti da sačuvamo sopstvenu individualnost, te na svaki način pokušati da "popravimo" novoustanovljeni svetski poredak tako što bismo ga vratili na staro, gde ratujemo, ubijamo se bez milosti, varamo i lažemo jedni druge.... Da me je neko ovo pitao pre nekoliko godina apsolutno bih se saživeo sa našom glavnom junakinjom, kontrirao novom poretku i na svaki način želeo da sačuvam svoje JA! Ali sada, sa ove distance, u ovom sadašnjem momentu, svetu i stepenu civilizacije, moram reći da više nisam tako siguran. U doba rastuće idiokratije sve sam skloniji ideji da kažem "dođavola sa individualnošću, kud svi tud i mali Mujo, pa eto mene u bunaru i na izvorištu kolektivne svesti i zajedništva!" Šta vi mislite o svemu ovome i kako biste vi postupili na mestu naše frustrirane junakinje?
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 17:16 |
|
Sto se mene tice tu nema dileme uopste,ja sam na strani na se junakinje ,na stranu to sto gubis svoje ja ,vec jednostavno gubis motiv za zivotom. Ako sve znas ,sve ti znanje sveta dostupno ,nemas nista novo da naucis pa cemu onda sve ,sve gubi smisao. A da ne pricam o sreci ,Kako znas da si srecan ako si sve vreme srecan to je onda ravna linija I naravno gubitak emocija jer nema srece bez tuge I obrnuto ne ide jedno bez drugog. Mislim da je poenta za sad ove serije to sto je glavna protagonistkinja u seriji u stvari dala njima smisao u zivotu a to je Kako nju uciniti srecmom.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2025 u 20:20 |
|
Sviđa mi se ova opservacija
Mozgaću malo i o njoj! Mada, nisam isprobao kako bi to bilo ako mi je svo znanje sveta na raspolaganju i baš me zanima da li bih u tom slučaju izgubio volju za životom
|
|
![]() |
|
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Paris, France Status: Offline Points: 238 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 13:47 |
|
Ljudi, je l' gledao neko 4. epizodu? Meni je ovo najbolja epizoda do sad, konačno se zakuvava. Napisao sam malo dužu analizu onog kraja u bolnici, koga zanima: [RECENZIJA EPIZODE 4]
|
|
|
Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 14:59 |
|
Naravno da se gledalo! Sad već pomalo imam problem sa tim da nedeljno dobijem porciju od svega 45 minuta nakon nestrpljivog iščekivanja. Šteta što se ne može cela serija odgledati u par navrata. Ali tako je kako je. Gilliganov rukopis pršti na sve strane, toliko je velik potencijal da prosto nemam ideju koliko će sve to još potrajati i koliko će biti mašte da se stvari kvalitetno odmotavaju. Čista fantazija!
|
|
![]() |
|
mega games
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 15:53 |
|
Razumem te skroz! I ja se svake nedelje lomim da li da čekam da se nakupi, ali radoznalost uvek pobedi pa moram odmah da pogledam. 😂 S druge strane, možda je i bolje ovako, jer Giliganov stil traži da se malo 'svari' svaka epizoda. Da bindžujemo, možda bi nam promakli oni sitni detalji u kojima je on majstor. |
|
|
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2025 u 23:07 |
|
Slažem se. Svakako će jednom u bližoj budućnosti sve ići na reprizno gledanje i utvrđivanje gradiva kako valja, a tada će to teći puno bolje kako i zaslužuje
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123 6> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |