Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Memento (2000)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Memento (2000)

Memento

Memento (2000)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2000

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

113 min

Režija:

Christopher Nolan

Scenarij:

Christopher Nolan
, Jonathan Nolan

Glavne uloge:

Joe Pantoliano
  >  Teddy
Guy Pearce
  >  Leonard
Carrie-Anne Moss
  >  Natalie
Mark Boone Junior
  >  Burt
Kimberly Campbell
  >  Blonde
Russ Fega
  >  Waiter
Jorja Fox
  >  Leonard's Wife
Harriet Sansom Harris
  >  Mrs. Jankis
Larry Holden
  >  Jimmy
Thomas Lennon
  >  Doctor
Marianne Muellerleile
  >  Tattooist
Callum Keith Rennie
  >  Dodd
Stephen Tobolowsky
  >  Sammy Jankis
Buzz Visconti
  >  Motel Guest
Doshia Darmane
  >  Motel Guest
Stephanie Searson
  >  Jimmy's Daughter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
jafforidza View Drop Down
Moderator
Moderator
YT insider

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jafforidza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Memento (2000)
    Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2010 u 01:25
Memento (2000)

IMDB

Žanr: Triler-psiho
Trajanje: 113 min
Režija: Christopher Nolan

Uloge:
Guy Pearce ... Leonard
Carrie-Anne Moss ... Natalie
Joe Pantoliano ... Teddy Gammell
Mark Boone Junior ... Burt

Nepoznati provalnici su upali u kuću Leonarda Šelbija i ubili mu ženu, a njemu naneli teške povrede glave, koje su prouzrokovale redak i neizlečiv poremećaj: sećanje mu se briše svakih 15 minuta što čini potragu za ubicom njegove žene nemogućim. Zato Leonard sebi piše poruke, ljude koji su mu bitni slika polaroid aparatom, a najznačajnije uspomene tetovira na svom telu. Da bi uspeo da sastavi sve kockice mozaika, primoran je da se osloni na druge za koje nije siguran da li su na njegovoj strani...

I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2010 u 19:45
Odličan film! Napet, neobičan, dobre tematike. Meni super! Odličan koncept nizanja scena koji mi se jako svidio. Tipično Nolanovski zaplitanje radnje da se izgubiš.
Svaka preporuka!

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
matic59 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj matic59 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2011 u 19:18
da, film je na nivou...
maticcc..
Na vrh
stevalaza View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stevalaza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2011 u 16:34
Neznam meni nije lego,nije mi se svideo uopste...

Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2011 u 17:38
Originalno postovano od strane stevalaza stevalaza piše:

Neznam (ovo se piše odvojeno Confused )meni nije lego,nije mi se svideo uopste...

Kome se ne sviđa ovaj film,ili nije normalan ili nije skontao film LOL Meni je Memento jedan od najboljih trilera ikad napravljenih,gledala sam ga 5 puta i iskreno svaki put sam uživala Tongue

Ažurirao Rea - 21.Listopad/Oct.2011 u 18:10

Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2016 u 02:16
Nesumnjivo fenomenalan film, ali šta je rešenje ovog filma?
Da li je Lenijeva žena mrtva, da li je Leni zapravo Semi i šta bi to onda značilo?
Šta ako je sam Leni ubio svoju ženu...?
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Diana0000 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Diana0000 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2018 u 18:39
odličan film, ali shvaćam kako ne paše svakome. začudilo me što sam od poznanika i prijatelja dobila dosta negativnih komentara o njemu. uglavnom kažu kako im je teško pratiti film. ja nisam imala tih problema
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2018 u 19:05
Odličan. Preporuka.   

Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2018 u 21:24
Odličan. Preporuka.
Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2020 u 12:31
Ljudima ovaj film ne sviđa jer je nelinearan i navikli su na neku radnju koja nije toliko komplikovana. Film je fenomenalan i osećam da je pisac Zatvorenog ostrva bio inspirisan ovim filmom.
Na vrh
Zabuza View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zabuza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2025 u 05:19
Филм за сва времена. 10/10!
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2025 u 18:35
Хвала на препоруци Блеk Рејвен-е. Имам га у колекцији четвр века и још га нисам одгледао.
2025 - Max
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2025 u 18:55
Originalno postovano od strane Gewehr98 Gewehr98 piše:

Ljudima ovaj film ne sviđa jer je nelinearan i navikli su na neku radnju koja nije toliko komplikovana. Film je fenomenalan i osećam da je pisac Zatvorenog ostrva bio inspirisan ovim filmom.

Ako je nekoga film "izvozao" pa mu se zato ne sviđa, nije problem u filmu.
Ima puno težih za praćenje koji prekoncentriraju gledatelja.
Neki ispadnu na kraju dobro, neki ne, ali ovaj, bar ja mislim, nije težak za pohvatati sve konce.

Druga mogućnost za nesviđanje je izbor između dobra i zla uvjetovan određenom bolešću protagonista.
Svojim će izborom stvoriti vlastitu religiju kao kakav lažni prorok.

Bez dubokog ulaska u filozofiju, psihologiju i općenito naoružanu ameriku, mislim da bilo tko može uživati u filmu pod uvjetom da ne traži nešto već viđeno bezbroj puta.
Ali ako se čovjek zamisli, posebno u današnje vrijeme prepuno diktatora, autokrata i zlih ljudi na visokim položajima, ako se zamisli što nekoga može natjerati u ludilo:
Film za čuvati u kućnoj kolekciji.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,171 sekundi.