Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 28 Years Later (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

28 Years Later (2025)

28 Years Later

28 Years Later (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

28 godina kasnije

Godina:

2025

Žanr:

znanstvena fantastika, triler, horor

Trajanje:

115 min

Režija:

Danny Boyle

Scenarij:

Danny Boyle
, Alex Garland

Glavne uloge:

Christopher Fulford
  >  Sam
Cillian Murphy
  >  Jim
Maura Bird
  >  Jimmy Jones
Rocco Haynes
  >  Young Jimmy
Alfie Williams
  >  Spike
Gordon Alexander
  >  Jonno
Olivia Morley
  >  Jimmy's Sister
Darcie Smith
  >  Jimmy's Sister
Sienna Giblin
  >  Girl Villager
Isla Vickers
  >  Jimmy's Sister
Theadora Rawlings
  >  Jimmy's Cousin Delilah
Amy Cameron
  >  Rosey
Sandy Batchelor
  >  Jimmy's Father
Edvin Ryding
  >  E. Sundqvist
Erin Kellyman
  >  Jimmy Ink
Haley Flaherty
  >  Jimmy's Aunty
Joe Blakemore
  >  Dave
Angus Neill
  >  Emaciated Infected

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
alex-din View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alex-din Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: 28 Years Later (2025)
    Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2025 u 14:45
Kraj je, u svakom pogledu, audio-vizuelno, stilski i sadržajno odličan i zapravo predstavlja i svojevrsnu poentu filma.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2025 u 19:45
Gledacu ) Eto, toliko od mene ovaj put )
Na vrh
dragan-rozic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dragan-rozic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2025 u 19:19
Na najrelevantnijem sajtu sto se tice filmova, IMDb-u, stanje je drugacije i trenutno kaze: a. kritika Metascore 76% b. publika 7,2. Ovdje je puno ujednaceniji odnos ocjena kritike i publike nego na Rottenu, sto znaci da ovdje nije bilo "pumpanja". Po ovome film je u gornjoj polovici po kvaliteti i zasluzuje da ga se pogleda bez pljucanja prije gledanja ili zbog nekakvih sterotipova. https://www.imdb.com/title/tt10548174/
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2025 u 17:36
Odličan film što se mene tiče. Ovo je nastavak priče vezane za virus na prvi film 28 Days Later, a ne kako piše u opisu 28 Weeks Later, Boyle i Garland nisu zainteresirani bili za drugi film u kojem oni nisu imali prste 28 Weeks Later.

Uglavnom film me oduševio što se tiče režije, scenografije, a pogotovo fotografije, montaže i glume, gluma mladog Alfieja Williamsa odlična, Jodie Comer i Ralph Fiennes standardno odlični. Film se može opisati kao i neka vrsta "coming of age" filma jer je glavni lik dječak, 12-godišnji Spike i pratimo kako se on pokušava učiti konkretnije živjeti u odraslom svijetu, zaraženom svijetu. Film ima dobru priču, jednako je film dramatičan koliko je i triler, druga polovica filma zbog određenih odluka nekih likova postaje više pustolovna drama nego triler, iako daleko od toga da nema još "thrilla". Možda se to nekima neće svidjeti jer će očekivati nešto luđe i dinamičnije u naraciji i radnji čitavog filma, ali meni je ovo baš odgovaralo, zrelije, ljudskije. Čak su mi i zasuzile oči u jednom momentu.

Sve u svemu radujem se pogledati sljedeća dva filma koja su najavili Boyle i Garland, koja će zaokružiti priču, kako su i najavili.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2025 u 17:39
U sledećem vraćaju i Cillian Murphyja beše. 👍
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2025 u 17:53
Da, potvrdili su Boyle i Garland, navodno u drugom filmu će imati manju rolu njegov lik, a u trećem vrlo važnu i veću rolu. U sva 3 filma je dio produkcije jer kao i u sljedeća 2 što će biti i u ovom je bio izvršni producent.

Sve skupa bit će zanimljivo kuda i kako će se ispreplesti životi likova ovoga i prvoga dijela. Radujem se.

Zanimljiva stvar kako sam pročitao jučer još je točno 28 tjedana do 2. filma koji izlazi početkom naredne godine. A 3. bi se trebao početi snimati po nagađanjima početkom naredne godine.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2025 u 18:43
Drago mi je zbog pozitivnih utisaka! Koliko god da ukusi umeju biti različiti, verujem da me ovaj, a moguće i naredni nastavci, neće razočarati niti ukrasti vreme.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2025 u 19:10
Pristojan film, poluinteresantne teme, takav i svet poduže izolovane Britanije, iz čijeg ostrvskog zaseoka naš mali junak kreće u inicijaciju zrelosti, manje-više. Prava mera dinamike, uzbuđenja i eto priče o da kažemo odrastanju. Ujedno i bitno drugačiji od prethodna dva filma, prilično drugačijeg tona i teme, po meni je to za pohvalu, vazda većina pravi jedno te isto nastavcima, ovde to nije slučaj, 28 Years Later gotovo sigurno neće biti ono što dobar deo gledatelja očekuje. Da li je to dobro ili loše, otkud znam, tek mi se dopao. Zbog svog finala deluje nedovršeno, zato što i nije 😂, rekosmo već da nas očekuju nastavci, ovo je eto meni interesantni uvodni film u kompleksniju, dužu priču nasilne, od sveta odsečene Britanije u kojoj obitavaju virusom inficirani i oni preživeli.

Radujem se sledećem.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 00:16
Ja ću se prvo morati podsjetiti starih. A kad, kad?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 00:40
Ovo je potpuno drugačiji film u odnosu na prethodne, hajde ukoliko zbog svoje lične želje kreneš da ih ponoviš, svakako oba vrede, svaki na svoj način. Ali da bi ušao u priču ovog pa filma, suštinski ti nije potrebno ponavljanje 28 Days/Weeks. Čak su i inficirani nešto drugo posle par decenija, sam svet, njegova pravila, kao i preživeli, naravno i likovi, ton filma, priča, teme koje čačka, baš sve je svoje, nije potrebno kakvo pa predznanje.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 00:57
Nije bitno koliko je različit, problem je što se ne sjećam svega iz starih pa da ne bi bilo da mi nešto promakne.
Ipak je prošlo podosta godina, neke scene mi i dalje jesu u glavi, ali ne sve.

Na vrh
Zagrivuk View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Zagrivuk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 07:41
Stvar ukusa film je mnogo los 1/10
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 09:14
Evo ja sam pogledao i ova 2 starija sad nedavno i moram reći jeli zbog protoka vremena malo, je, ali su meni osobno ti filmovi previše konvencionalno klasični za zombie/zaražene filmove, valjda sam ih pogledao sad previše već na tu šablonu, tako da mi nisu baš nešto, imaju solidnu priču, ali previše viđenu, a pogotovo iz današnje perspektive.

Zaključak da mi je ovaj novi film najbolji od ovoga svijeta, jednostavno mi je i sa odmakom dana od gledanja najviše ostavio impresiju, sad kakvu, svakakvu, ali je dijelova na mene na pozitivan način, drukčiji način, baš zbog toga što je ovdje totalno drukčiji pristup i što je nešto unikatno prikazano za ovaj svijet... sve skupa čekam zaokruživanje ove za mene dosta zrelije priče sa sljedeća 2 filma, oče li sljedeći filmovi biti stilski, žanrovski malo drukčiji od ovoga, vidjeti ćemo.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 10:09
I ja se moram podsetiti prethodnih.
Na vrh
Zake24 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zake24 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 21:42
Pa ljudi moji kakvo smeće i papazjanija od filma! Kuda si krenuo, nikuda! Gdje si bio, nigdje! Ocjena: 0/10
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2025 u 23:38
Meni odličan. Šta donosite sa sobom kad gledate film ili čitate knjigu, tako ćete delo i doživeti. Zato raspravljati nema puno smisla.

Film je svojevrsna oda životu, a pre svega smrti.

Ažurirao Atrahasis - 30.Srpanj/Jul.2025 u 23:49
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2025 u 09:21
Ok, sve je stvar ukusa i o ukusima treba raspravljati, a ne ona varijanta ne treba. Ovo je čisto smeće od filma, što retko kada kažem. Prokockano 2 sata bespotrebno. Trebalo je nazvati "28 shit later", jer ovaj film nije do kolena prethodnim delovima. Ima tu super kadrova, prirode, ali ono što fali u prvih sat vremena filma je ono što je krasilo prethodne delove, a to su zombiji. Retko kada viđeni, a u drugom delu filma je ista priča. Kako okreneš, smeće i to je to.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
bret valas View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bret valas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2025 u 13:57
Usrali su i sefa i stanicu! Kakav glupi zavrsetak filma!
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2025 u 14:38
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Ok, sve je stvar ukusa i o ukusima treba raspravljati, a ne ona varijanta ne treba. Ovo je čisto smeće od filma, što retko kada kažem. Prokockano 2 sata bespotrebno. Trebalo je nazvati "28 shit later", jer ovaj film nije do kolena prethodnim delovima. Ima tu super kadrova, prirode, ali ono što fali u prvih sat vremena filma je ono što je krasilo prethodne delove, a to su zombiji. Retko kada viđeni, a u drugom delu filma je ista priča. Kako okreneš, smeće i to je to.

Moje mišljenje je da kvalitet ovog filma nisu samo lepi kadrovi.
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Wuk86 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wuk86 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2025 u 17:06
Film nisam pogledao,a možda ni neću, verovatno skrećem sa teme, ali vidim da već ima
2 autorska prevoda ovog filma, jedan na srpskom, drugi na bosanskom. 
Kolege prevodioci, radije prevedite neki film za koji nema prevod, nema potrebe da se duplira.
Meni lično nije nikakav problem da gledam film sa hrvatskim ili bosanskim prevodom,
dok mi je srpski maternji. Verujem da svi manje više, razumemo.
Uglavnom je sve najavljeno, ko šta prevodi, nije teško pogledati spisak.
Ne bih da ispadnem neki mudrijaš, jednostavno gledajte na ovo kao na malu konstruktivnu kritiku.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.