Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Yi ngoi AKA Assassins (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Yi ngoi AKA Assassins (2009)

Yi ngoi

Yi ngoi (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2009

Žanr:

misterij, triler

Trajanje:

89 min

Režija:

Soi Cheang

Scenarij:

Kam-Yuen Szeto
, Lik-Kei Tang

Glavne uloge:

Alexander Mong Wah Chan
  >  Wong
Stanley Sui-Fan Fung
  >  Uncle (as Shui-Fan Fung)
Louis Koo
  >  Ho Kwok-fai, The Brain
Suet Lam
  >  Fatty
Frank Michael Liu
  >  Police Detective (as Chung Kei Lau)
Richie Jen
  >  Chan Fong-chow (as Richie Ren)
Michelle Ye
  >  Woman
Sherwin Ming
  >  Client
Monica Siu-Kei Mok
  >  Brain's wife
Yuqin Han
  >  Chan Fong-chow's wife
Cheung Wing Lai
  >  Wong's Father
Siu Kwan Lui
  >  Shopkeeper
Jo Hung San
  >  Landlord
Lui Yiu Tung
  >  Bus Driver
Peter Wai-Hung Lau
  >  Trad Boss
Frank Zong-Ji Liu
  >  Police Detective

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Yi ngoi AKA Assassins (2009)
    Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2023 u 22:39
Dok čekamo korejski rimejk koji iz nekog razloga još nije dostupan...
Ljudi lete za rimejcima bespotrebno, pa evo da ne bi bilo nismo znali da ima.

Vidjeli smo i dosad šeme, što na filmu što u seriji, gdje pojedinac ili ekipa namiješta ubojstva da izgledaju kao obična nesreća.
Naravno uvijek nešto pođe po zlu, tako to ide u ovim pričama, a ovdje će vođa tima za asasinacije u jednom trenutku posumnjati da je izdan.
Pa krenuti u istragu i obračun sa možebitnim "krivcima".

Za očekivati uz ovakvu ideju, da je film holivudski, bilo bi tu bezbroj akcijskih scena, nula emocija i imbecilnih dijaloga "ja sam tvoj otac".
Srećom, nije.

Umjesto jurnjave i ispeglane estetike, kinezi su odabrali poprilično mračan i staložen stil špijunskih trilera bez uljepšavanja kadrova.
E, meni se to sviđa.
Pa nije li u današnje doba bez blokova špijunaža i tehnike iz nje savršen materijal za plaćena ubojstva koja tako ne izgledaju?

Ako koga zanima je li paranoja glavnog lika (prikazana izvrsno) samo u njegovoj glavi ili gdje ima dima ima i vatre, pogledajte.
Ljubitelji isključivo akcije ili romantike, preskočite i tražite dalje.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2025 u 09:53
Rimejk se pojavio. Uz naznaku da nisam gledao ni original, ni korejsku verziju, neobično mi je da je razlika u IMDB ocenama originala i rimejka tako drastična (6.6 i 4.8). Confused Zar je korejski film baš toliko lošiji? 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2025 u 10:59
 Proveriti ili sačekati, na MyDramaList  je bolja situacija, Leterboxd između, ne gledam ocene, tj. moram videti hteo ili ne, ali se ne vodim istim, ali jedino to kad padne i bude ispod 5. mali je  broj filmova, na prste prebrojati koji su mi bili korektni,  , Poslednji koji mi je bio podnošljiv i korektan Ash & Dust iako rekoh da bih voleo da sam video u formi kratkog je   ocena sad 3,8,  , retko mali broj linija pa i Raven je to prokomentarisao čini mi se ( uzeću da prevodim  Hundreds of Beavers , zanimljiv film, bar meni, šala oko prevoda) . 
Ja sam to uradio  u slučaju npr. japankog Key of Life. Pa najviše mi je prijao HK End Game, pa  izvorni japanski  Key of Life , pa korejski Luck-Key.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2025 u 11:03
Verovatno će Joxer pogledati i dati komentar.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2025 u 23:29
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Proveriti ili sačekati, na MyDramaList  je bolja situacija, Leterboxd između, ne gledam ocene, tj. moram videti hteo ili ne, ali se ne vodim istim, ali jedino to kad padne i bude ispod 5. mali je  broj filmova, na prste prebrojati koji su mi bili korektni,  , Poslednji koji mi je bio podnošljiv i korektan Ash & Dust iako rekoh da bih voleo da sam video u formi kratkog je   ocena sad 3,8,  , retko mali broj linija pa i Raven je to prokomentarisao čini mi se ( uzeću da prevodim  Hundreds of Beavers , zanimljiv film, bar meni, šala oko prevoda) . 
Ja sam to uradio  u slučaju npr. japankog Key of Life. Pa najviše mi je prijao HK End Game, pa  izvorni japanski  Key of Life , pa korejski Luck-Key.

Ovaj Ash & Dust mi deluje barem na osnovu trejlera, baš jeftino urađen. Loša gluma i jeftini kadrovi, tako da mi ocena deluje primereno. Međutim dešavanja i atmosfera me podsetiše na jedan španski film koji nikad nisam bio u mogućnosti da prevedem pošto su engleski prevodi za isti, mission impossible. Jednostavno, kao da ne postoje.

https://www.imdb.com/title/tt5096478/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_in_0_q_la%2520jauria

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 09:06

Verovatno će Joxer pogledati i dati komentar.

Neće. LOL

Da se radi o (meni) nedostupnom originalu ili da nisam znao da je nešto rimejk, onda bih.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 10:48
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Ovaj Ash & Dust mi deluje barem na osnovu trejlera, baš jeftino urađen. Loša gluma i jeftini kadrovi, tako da mi ocena deluje primereno. Međutim dešavanja i atmosfera me podsetiše na jedan španski film koji nikad nisam bio u mogućnosti da prevedem pošto su engleski prevodi za isti, mission impossible. Jednostavno, kao da ne postoje.

Pa da samo sa, pogledao poster kao puppetWink, ne gledam trailer-e osim kad komentarišem da nema neki veći spoiler. i bacio pogled na druge sajtove da li ima neki bolji opis i zanr da se usaglasi, tako sam i video ocenu i  usput da nema komentara, pa dobro pogledao ima i tu neke draži. 
 Meni teško i ovako da ga nađem, videh ime i pomislih da je  The Pack  nisam video godinu, kad ono kolumbijski, pa onda serija La Jauría, Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.