Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Juror #2 (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Juror #2 (2024)

Juror #2

Juror #2 (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Porotnik #2

Godina:

2024

Žanr:

triler

Trajanje:

114 min

Režija:

Clint Eastwood

Scenarij:

Jonathan A. Abrams

Glavne uloge:

Nicholas Hoult
  >  Justin Kemp
Bria Brimmer
  >  Bailiff Wood
Ella Fraley
  >  Hostess
Melanie Harrison
  >  Campaign Manager (VO)
Jason Coviello
  >  Luke
Megan Mieduch
  >  Allison's Friend
Phil Biedron
  >  Vince
Art Newkirk
  >  Mr. Carter
Hedy Nasser
  >  Courtney
Chikako Fukuyama
  >  Keiko

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Juror #2 (2024)
    Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 23:28
Baš dobar film, prijatno iznenađenje konačno. Materija poznata, još jedna priča iz sudnice, plus snažna moralna dilema. Dosta originalno, još jedan pogodak veterana Eastwooda. Film me je sve vreme držao uvučenog u priču, bez sekunde gubitka koncentracije. Za današnje standarde - bukvalno premija! Naravno, hvala i za ovo Payutti
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2024 u 23:54
Ček da se umetnem kao štit dok ne dođe Mizi da ubije ovog što snima u desetoj deceniji.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2024 u 02:12
Eastwoodov film gledam, taman da snima samo zid 120 minuta. Kakav je čovjek inspiracija, wow. Film je jako dobra starog kova sudska drama, bravo za originalnu priču, scenarij. Sumnja, moralna dilema, pravda, načela, poricanja, integritet, sve se to veže uz lik/likove ovoga filma.

Bravo ponajviše za Houlta i Messinu, a i tu su drago viđene face Sutherland, Simmons, Collette. Svi su na nivou. Gospodin Eastwood je odradio jako dobar posao kao i uvijek. Film je klizio i klizio.

Ovako ozbiljno pitanje mi odavno nije postavio neki film "Što bi ti učinio da se ova situacija tebi dogodi?", ozbiljno zbog situacije i odgovora.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2024 u 18:16
Originalno postovano od strane sasa-stipisic sasa-stipisic piše:

Ovako ozbiljno pitanje mi odavno nije postavio neki film "Što bi ti učinio da se ova situacija tebi dogodi?", ozbiljno zbog situacije i odgovora.

Baš tako, to i jeste najveći kvalitet i inače odlične priče. Do poslednje sekunde drži u neizvesnosti kako će se razrešiti gigantske moralne dileme sa dramatičnim posledicama.

SPOILER:
Verujem da bi većina na kraju popustila i odlučila da spasi svoju guzicu, baš kao što je glavni lik i uradio, ali ne pre nego što je dao materijal za odličan film. Sa druge strane teško da bi državni tužioc sa političkim aspiracijama usled griže savesti stavila sve na kocku i postupila po savesti, a upravo tako je i završeno, ujedno dajući nadu gledaocu da pravde ponegde još ima. Eastwood inače voli ta neka filmska isterivanja pravde, često na sirov i surov način, ali opet uz trijumf pravde i poštenja. Stara škola, nema šta, a ovo je najbolji mogući način za finiš jedne veličanstvene i neverovatno duge karijere!
KRAJ SPOILERA

Inače slažem se da je film mogao biti duži uz dodatni razvoj likova, ali i ovako traje skoro dva sata pa je pitanje koliko bi držao pažnju današnjeg prosečnog auditorijuma. Sve je taman kako treba biti, a sama činjenica da su neka prilično jaka imena pristala na svedene i gotovo epizodne uloge, dovoljno govori o jačini Eastwoodove reputacije i poštovanju koje starina apsolutno zaslužuje.
Na vrh
Sorin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sorin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2024 u 20:42
Uz svo poštovanje prema legendi Istvudu, ovo je jedan sasvim prosečan film, ni po čemu bitan. Imajući u vidu njegove godine+neke propuste u radnji filma, gotovo se pitam da li je stvarno on režirao ili je samo marketinški prisutan. Elem, film je skromnog budžeta, isuviše televizičan, što napisa IgaBiva. Nema u njemu ničeg originalnog, osim što nam je na samom početku otkiveno ono što bi u većini drugih ostvarenja bio twist na samom kraju. A to je, što se tiče uspeha filma, mač sa 2 oštrice. Nadalje, količina naivnosti je prevelika. Lik je autom udario prilično korpulentnu osobu i iako ništa nije uočio pokraj vozila, ostade u zabludi da je u pitanju životinja. Radi kao novinar (nebitno, sve i da ne radi to), ali je za osobu koja je poginula na istom drumu i u isto vreme kad se on tu kretao saznao tek na suđenju. Penzionisani policajac koji se zainteresovao za slučaj expresno biva izbačen iz porote i kasnije ga više nema, baš kao i advokata koji je najpre čuo priznanje ubice, a onda lakonski odgovorio da je najbolje da sve ostane u tajnosti, jer-ne ispalti se priznati. Okružni tužioc lično obilazi domaćinstva tragajući za autom koji je bio na servisu. Itd, itd... Možda smo mi kao gledaoci imali moralne dileme pitajući se kako bi smo postupili, a glavni lik u filmu ih gotovo uopšte nije imao, on je spreman da nevinog čoveka otera na robiju, a najvažnije mu je da prikrije dokaze i sakrije istinu. Ovaj film, baš kao i nekoliko drugih koji su isforsirani u poslednje vreme (npr. Heretic), mogu da prođu samo zbog današnjih, aktuelnih standarda, kako to napisa @ar8c.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2024 u 21:55
Klint Istvud..... sta dalje....94 godine i opet naj vecima drma kavez ma koliko imaloi nekih sitnih propusta ipak covek pokazao sta je stara skola i kako se filmovi prave glume i rade, niko nije savrsen pa ni ovaj film po nekim stvarima ali sa 94 godine sve to tako ... ajde bre samo onaj ko nezna recice da je mlaka voda,, nije za bravo ali svaka cast majstore....i sta bi ti uradio da se tebi desi ovako nesto a .....
Na vrh
arzak View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arzak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 12:20
Originalno postovano od strane Sorin Sorin piše:

Uz svo poštovanje prema legendi Istvudu, ovo je jedan sasvim prosečan film, ni po čemu bitan. Imajući u vidu njegove godine+neke propuste u radnji filma, gotovo se pitam da li je stvarno on režirao ili je samo marketinški prisutan. Elem, film je skromnog budžeta, isuviše televizičan, što napisa IgaBiva. Nema u njemu ničeg originalnog, osim što nam je na samom početku otkiveno ono što bi u većini drugih ostvarenja bio twist na samom kraju. A to je, što se tiče uspeha filma, mač sa 2 oštrice. Nadalje, količina naivnosti je prevelika. Lik je autom udario prilično korpulentnu osobu i iako ništa nije uočio pokraj vozila, ostade u zabludi da je u pitanju životinja. Radi kao novinar (nebitno, sve i da ne radi to), ali je za osobu koja je poginula na istom drumu i u isto vreme kad se on tu kretao saznao tek na suđenju. Penzionisani policajac koji se zainteresovao za slučaj expresno biva izbačen iz porote i kasnije ga više nema, baš kao i advokata koji je najpre čuo priznanje ubice, a onda lakonski odgovorio da je najbolje da sve ostane u tajnosti, jer-ne ispalti se priznati. Okružni tužioc lično obilazi domaćinstva tragajući za autom koji je bio na servisu. Itd, itd... Možda smo mi kao gledaoci imali moralne dileme pitajući se kako bi smo postupili, a glavni lik u filmu ih gotovo uopšte nije imao, on je spreman da nevinog čoveka otera na robiju, a najvažnije mu je da prikrije dokaze i sakrije istinu. Ovaj film, baš kao i nekoliko drugih koji su isforsirani u poslednje vreme (npr. Heretic), mogu da prođu samo zbog današnjih, aktuelnih standarda, kako to napisa @ar8c.

Slazem se sto posto, uz puno postovanje Istvuda kao glumca, a posebno rezisera.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 16:23
Ja ću biti kratak ovaj put ) Imam na spisku ovaj film za gledanje sa kojim se legendarni Clint i oprostio od režije. A Kiefer Sutherlandu je bila želja da radi sa Clintom i drago mi je da mu se to i ispunilo i ostvarilo. Živeo Clint )
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 18:14
Originalno postovano od strane Sorin Sorin piše:

Možda smo mi kao gledaoci imali moralne dileme pitajući se kako bi smo postupili, a glavni lik u filmu ih gotovo uopšte nije imao, on je spreman da nevinog čoveka otera na robiju, a najvažnije mu je da prikrije dokaze i sakrije istinu.

Ja sam upravo neko kome je logika esencijalno važna stvar i umem biti sitničav po tom pitanju, ali u vezi ovog filma jednostavno nisam imao srca jer je zaista jedan od retkih pogodaka u poslednje vreme Ima nekih sitnica i naivnosti koje mu se mogu zameriti, ali to je minorno u poređenju sa opštim utiskom vrlo dobro odrađenog posla. Čak i da samo uzmemo u obzir godine legendarnog glumca/režisera i činjenicu da se ovim oprašta od nas u profesionalnom smislu, zaslužuje da ne budemo baš oštri poput mača u kritikama.

Nego, ne bih se složio samo oko dela koji je gore citiran, a to znači i da ću još malo SPOILOVATI:
Elem, da naš glavni lik nije imao moralnih dilema i da je rešio da optuženog "baci pod voz", bilo bi dovoljno samo da se u startu prikloni svim ostalim porotnicima i proglasi ga krivim. Opšte raspoloženje je takvo i vodi ka brzom dostizanju jednoglasnosti. Čak i ex policajac u prvi mah je bio spreman da podrži većinski stav i da se vrati svom redovnom životu. Porotnik broj 2 zapravo zakuvava priču i sve nas ostavlja u utisku i pod iščekivanjem da uradi "pravu stvari", kako god je mi zamišljali, ali podrazumevano da nevina osoba bude oslobođena. Naravno da je nelogično očekivati da javni tužilac rizikuje i profesionalnu i političku karijeru, pogotovo nakon što je već pobedila, ali upravo to je taj završni twist koji daje pečat filmu i koji nam donosi taj tako vredan i iščekivan osećaj da nekakva pravda ipak pobeđuje.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 20:46
Da ne dužim , uz  mane i naivnosti, bez kojih se moglo, meni se svideo film.
Na vrh
Sorin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sorin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 23:33
@ar8c Da se razumemo-film nije smeće, bolji je od većine drugih koji se trenutno pojavljuju. Ali nikako nije remek delo, nije ni nešto što će se pamtiti, nije ni nešto što će mi ikada pasti na pamet da pogledam ponovo. Pobrojao sam tek par prilično naivnih stvari koje su u znatnoj meri korišćene kao osnova priče. A ima ih još. I to pokazuje slabosti od kojih pati scenario, konstruisan tako da priča teče fluidno i vodi do zamišljenog kraja, po svaku cenu. Ok, takođe ništa novo, to je sada standard. Na žalost. Što se moralnih dilema glavnog lika tiče, i dalje ostajem pri onom što sam napisao i ne mogu da prihvatim način na koji ti to predočavaš-da, njega malo grize savest i njemu je krivo da nevin čovek plati za zločin koji nije učinio, pa stoga "zakuvava" priču. Ali me niti jednog trenutka nije ubedio da je zarad toga spreman da prizna, pa otuda kod mene nikakve tenzije u tom smislu nije ni bilo. Uostalom, kretanje priče nam je davalo do znanja da njegovo priznanje nije opcija.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2024 u 23:43
Ponekad pricam stvari iz mog ugla i onako laicki sa odgledanih bar 30 hiljada filmova i kolekcijom opriginala od bar 12 hiljana naslova , volim film ali i pored svega toga nemogu sebi da dozvolim da ja dajem sud o jednom velikanu kao sto je Klin Istvud za njegov zivot i delo, za yakve velicine mi smo svi ovde da me neko ne razume pogresno male bebe, a ipak laprdamo, jednostavno svidi ti se film ili ne , kraj price( nista licno)
Na vrh
Djansla10 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Djansla10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2024 u 11:20
Dobar film. U Klintovom maniru. Bez puno fantaziranja i izmišljanja tople vode.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2024 u 17:38
@ Sorin

Ništa ti ja ovde ne namećem, niti u nešto ubeđujem. Svako ima pravo da sudi i ocenjuje za sebe, tu nema nikakve dileme. Nisam čak ni razmatrao kvalitet, da li je remek delo i slično. Meni je bio vrlo gledljiv i pravo osveženje (iako ne i savršen), ali nemam ništa protiv ako je nekome čisto smeće. Ukusi i to je to, nema diskusije.

Ovde samo govorim o jednom detalju i pričam o čistoj logici stvari. Dakle, ako od 12 ljudi imaš deset jednoglasnih, jedan se kao lomi iako je i on spreman da se uklopi u većinu, a na kraju sve zavisi samo od tvog jednog glasa, nije li više nego logično da, ako želiš da se izvučeš iz neprilike i krivicu svališ na drugoga, jednostavno i ti glasaš da je kriv i to je to. Jednoglasna osuda, izvukao si se i ideš kući.

Umesto toga upravo on pravi razdor i ubacuje crva na konto čega i imamo film. Nije li takav rasplet signal da lik ima neku moralnu dilemu i nije li to povod da se do kraja očekuje nešto? Čekamo rasplet i epilog moralne dileme. U tom smislu bio je antiklimaks, ali opet zgodan twist što je konačno i on glasao isto, odnosno uradio nešto što bi se očekivalo da uradi odmah ako ne pati od moralnih dilema. I onda opet finalni twist sa tužitejlkom koja ipak pegla stvari i dovodi ih gde treba...

Eto, to je suština mog neslaganja čisto sa neke logičke strane, ali opet ni to ne mora da znači da je logika kakvu ja vidim i smatram jednaka i za sve druge. Poštujem svaki različit stav, sve dok se jednako poštuje i moj.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2024 u 21:49
Samo bog moze da sudi svakome, a zakon prestupnicima, niko drugi nema pravo da sudi ni o cemu,sve drugo je laprdanje u prazno, ili ti kako se kaze u novije vreme "imam svoje misljenje" ....
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2024 u 23:09
Svaka čast Istočnojšumi što se nikada ne predaje i pravi kvalitetne filmove u desetoj deceniji, pa ušao je u Ginisovu knjigu jer je trenutno najstariji živi reditelj na svijetu, možda ima i starijih, ali oni ne snimaju ili su umrli.
Znači, takva snaga i energija nije viđena u Holivudu, šta je njegova zvezda vodilja ne znam, ali znam da mu se i dalje živi, čim snima i zdravlje ga služi.
Želim mu sve najbolje, i da se ne predaje!
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2024 u 23:22
@ Shadow07
Niko nema pravo na mišljenje? Super, hajde da zatvorimo sve forume, medije, kritike... Promašio si malo priču, pogotovo sa glorifikacijom javnih ličnosti i idejom "ko sam ja da sudim"!

Prvo, svako ko se bavi javnim radom apsolutno je podložan kritici i sudu javnosti koja ga kupovinom bioskopskih karata (u ovom slučaju) finansira i hrani. Drugo i javne ličnosti su ljudi od krvi i mesa koje moraju da jedu, seru i rade sve ono što rade i "obični" ljudi. Misliš li da su jedni vredniji od drugih? Nonsens i bespotrebno unižavanje samog sebe. Zbog čega bi i jedan Clint Eastwood bio izuzet i zbog čega mi ovde ne bismo smeli da razgovaramo o njegovim delima i ukrštamo mišljenja kada je on čitav svoj opus i napravio da ga gledamo i o njemu polemišemo??

Svi smo mi ljudi, jednaki pod nebom koji vredimo isto. Neko se bavi ovim poslom, neko onim, jedni su popularniji i bogatiji, drugi sve suprotno, ali svi su samo smrtni ljudi i apsolutno svi imaju jednako pravo na stav, mišljenje i sud. Posebno ako su dobronamerni i poštuju tuđe mišljenje.

P.S. Nisi jedini koji imaš kolekciju filmova, niti si jedini koji si ih (konkretno za više od pola veka) gledao na desetine hiljada!
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2024 u 01:11
Jel bi moglo bez ovoga "Samo bog moze da sudi svakome"? Šta je ovo, crkveni sabor? Hoće inkvizicija sad da spaljuje? 
Znam da ste poludeli jer poslednjih 8 godina gledate praznu kantu za đubre ali ovo je prevršilo svaku meru.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2024 u 02:22
E baš neću, neću pa neću, da mi neki rogonja tamo
kvari srećuuuuu!!!!!
Marmelada, čokolada, bide, lavabo i kada,
tuširam se samo tada kada želim da se rešim smrada!!!!

Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2024 u 04:46
@ar8c druze svako ima pravo na svoje misljenje i svako ima pravo da ima svoj ukus a o tome se ne raspravlja jer smo svi razliciti i volimo slicne ili razlicite stvari ali stojim pri tome da niko nema pravo nikome da sudi jer je neko javna licnost ili bilo ko , evo ja tebi nemam prava da sudim sto moju malo i sprdnju osudjujes a ne poznajes me, sve si u pravu sve sto si rekao slazem se sve ovo postoji da bi se pricalo o svemu ovome koje je namenjeno na ovom sajtu ali niko druze nema prava nikome da sudi , sve podrzavam ali to nikad niko. the end ....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.