Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Suburra (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Suburra (2015)

Suburra

Suburra (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Suburra

Godina:

2015

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

130 min

Režija:

Stefano Sollima

Scenarij:

Sandro Petraglia
, Stefano Rulli
, Tushar Dutt
, Carlo Bonini

Glavne uloge:

Jean-Hugues Anglade
  >  Cardinal Berchet
Claudio Amendola
  >  Samurai
Antonello Fassari
  >  Padre di Sebastiano
Pierfrancesco Favino
  >  Filippo Malgradi
Elio Germano
  >  Sebastiano
Marco Quaglia
  >  Dentista
Paolo Maria Scalondro
  >  Colonnello Mordenti
Lidia Vitale
  >  Moglie Malgradi
Giulia Gorietti
  >  Sabrina (as Giulia Elettra Gorietti)
Alessandro Borghi
  >  Numero 8
Adamo Dionisi
  >  Manfredi Anacleti
Greta Scarano
  >  Viola
Davide Iacopini
  >  Giovane sacerdote
Giacomo Ferrara
  >  Spadino Anacleti
Yulia Kolomiets
  >  Jelena

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
kumek View Drop Down
Master translator
Master translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kumek Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Suburra (2015)
    Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2015 u 12:52
Suburra (2015)

IMDB

Žanr: krimi, drama, triler
Jezik: italijanski

Poznat kao Samuraj, gangster želi da mali gradić u blizini Rima, pretvori u Atlantik Siti, pun kasina. Korumpirani političar koji voli prostitutke i kokain štiti kriminal uz pomoć moćnog kardinala. Šefovi lokalne mafije prihvataju projekat i rade za zajednički cilj, međutim rat između bandi izgleda kao da će okončati Samurajeve snove o budućnosti.

Režija: Stefano Solima
Scenario: Đankarlo De Kataldo i Karlo Bonini
U glavnim ulogama: Greta Skarano, Pjerfrančesko Favino, Žan-Ague Anglade, Elio Germano, Đulija Gorieti, Alesandro Borđi...

Prevod:
kumek

TITL

Ažurirao kumek - 05.Studeni/Nov.2015 u 18:48
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2015 u 23:57

Hvala kumek ruza

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
monster View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj monster Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 21:11
Odlican film. Pravi predstavnik italijanskih filmova o mafiji. Ubistva su jednostavna bez holivudskih akcionih scena. Realan film.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2017 u 21:21
Jedan poziv menja sve.    

Odličan film, preporuka.    

* uz par predvidljivih scena, ali sasvim OK.     

** hvala dragoj Jovani akak Maloj Maci 5 na preporuci filma.    
Na vrh
dacan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dacan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2018 u 19:30
Odličan film a i serija je veoma dobra
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2019 u 01:16
Mislio sam da je istoimena serija prethodila filmu, a izgleda da je bilo obratno.
U svakom slučaju film je završno poglavlje serije, tj. epilog.
Tako da preporučejem da se prvo pogleda serija Suburra: Blood on Rome (2017-2019).    
Serija je ipak bolje odrađena. A film je simpa.   

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2020 u 14:00
Odlican film
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2021 u 18:20
Film je izvanredan.Apsolutna preporuka.Seriju nisam gledao.Pjerfrancesko Favino.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 15:08
Kakva je ovo filmčina, krimić na kub. 
Političari direktno iz vlade, mrtva prostitutka, droga portorož, ucene, ishitreno ubistvo, rat žabarskog ganga sa ciganskim gangom, ogromna lova mafije u pozadini da bi se izgradila besna periferija tj kakav Rim na vodi, ovi divljaju i ugrožavaju koješta, frka i u Vatikanu, pa jajarenje, izdaje, kao i odanost, pucnjave, potom još ishitrenih ubistava, čemu slede proračunata ubistva, dakle cirkus, svega sam imao ovde. Uživancija. 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 16:11
Da odličan je film, ja sam mislio puppet da si gledao pošto si pomenuo za Adagio tipa novi film Stefano Sollima, i Suburra mi je ipak najbolji. Vidi se i u Adagaio da je  krimi neo-noir fazon. Ništa na tvoj račun samo onako se prisetih oko komentara za poslednji film.

Ni ja nisam gledao seriju, trebao sam tada, valjda je serija ili neka sezona uvod u film, ali ima ko bolje zna. 

Ažurirao AlexDeLarge - 01.Lipanj/Jun.2024 u 16:33
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 16:36
Nisam ranije, gledao tek (pa zaboravio) A.C.A.B., nešto amerikanizovanih koještarija, no pratio ga iz daleka (jer nisam mogao da overim serije, plus ih je pominjao Danilo, onda obično begam od toga), voleo sam nešto filmova njegovog oca, Thomas Miliana u njima, specifični junak špageti westerna u za početak Solliminim (oca) filmovima, heroj radničke klase i ugnjetavanih u Južnoj Americi, kada nije Che, onda je bio Thomas Milian u ludačkim kaubojcima Sergio Sollime, nastavivši čitav taj mit, talas i Corbucci, Giulio Petroni. Nebitno, gubim se, tek želim da kažem da sam Stefano Sollimu više pratio iz senki, nezgodni su mi ti autori koji tuku i po televiziji, ne može se tek tako uhvatiti vreme da se posveti tako nečijem opusu, ukoliko ja moram gledati nekoliko serija pored filmova. Moj imbecilni opsesivno-kompulsivni perfekcionizam/bubice/zapravo čisto ludilo kada rešim da izboksujem nečiju filmografiju u komadu/cugu. Prosto se moraju složiti kockice, imati vrlo konkretnog vremena.

Srećom pa sam se sada razbol'o LOLLOL pa kada ne mogu biti odveć produktivan član društva, uzoran građanin i sav taj džez, vala mogu da krenem da bijem poljskom haubicom po filmovima/serijama Stefano Sollime konačno. Tj sa filmovima sam gotov, sada slede te serije, kukala mi majka. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 16:58
Oki, razumem.  
Udri po serijamaWink
Mada ima puno filmova koje hoću , možda probam datu seriju da izguram.
 I da ti poželim da  što pre ozdraviš , što je i najvažnije!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 17:37
Hvala, budem Thumbs Up
Nisam još odlučio koju ću seriju probati od svih tih čudesa u koje je ovaj umešao prste, dopada mi se ponešto likova iz Suburre, ali možda ipak uzmem nešto drugo, da se ne nadovezujem baš na jedno te isto zaredom. Gomorrah mi pa ima suviše epizoda da bih se odmah zarobio njom, možda izbor padne najpre na ZeroZeroZero
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 18:08
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Kakva je ovo filmčina, krimić na kub. 
Političari direktno iz vlade, mrtva prostitutka, droga portorož, ucene, ishitreno ubistvo, rat žabarskog ganga sa ciganskim gangom, ogromna lova mafije u pozadini da bi se izgradila besna periferija tj kakav Rim na vodi, ovi divljaju i ugrožavaju koješta, frka i u Vatikanu, pa jajarenje, izdaje, kao i odanost, pucnjave, potom još ishitrenih ubistava, čemu slede proračunata ubistva, dakle cirkus, svega sam imao ovde. Uživancija. 

Ma čekaj, pa preskačeš čovječe!

Prvo gledaj Gomoru, pa tek onda ove druge. Zašto?
Da citiram dijelove koji nisu iza paywalla od Pavičića vezane doduše za kritiku filma Pirane:
https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-televizija/jurica-pavicic-o-mafiji-na-filmu-ako-je-gomorra-bila-napuljski-kum-pirane-su-napuljski-goodfellas-8372996
Citiraj

Napuljski novinar i pisac Roberto Saviano proslavio se kad je 2006. objavio knjigu dokumentarne proze “Gomorra” koja se bavila razornim posljedicama camorre na napuljsko i talijansko društvo. Netom po izlasku, knjiga je slobodno adaptirana u izvanredni film režisera Mattea Garronea.

Mafijaši obično vole kako ih se u filmu prikazuje - pogotovo ako ih se mistificira. Međutim, ovaj put stvari nisu stajale tako. Saviano i Garrone dotakli su mafiju tamo gdje je najosjetljivija, raskrinkavajući ekonomske, ekološke, urbanističke i socijalne posljedice njenog djelovanja. Camorra je bila bijesna.

Saviano je taj bijes platio skupo. Idućih godina, živio je život koji se ne može zvati normalnim, spavajući pod stražom u karabinjerskim kasarnama da izbjegne naručeni atentat. No, ako je Savianov život zastao, karijera nije. “Gomorra” je u međuvremenu pod Savianovom kreativnom kontrolom pretvorena i u tri sezone odlične TV serije u režiji Stefana Sollime. Saviano je, k tomu, objavio još i zbirku priča i tri romana.

...

Kod Saviana je jasno da mafije ne bi bilo bez suučesnika, a suučesnici su i politika, i biznis, i crkva, i sami građani Napulja koji to podržavaju. Kod Saviana, Napolitanci su jako nalik Hrvatima: sami su kreirali one koji im sišu krv, i još ih vole.

Iako je Pavičić u pravu s ovom zadnjom rečenicom, vidjelo se to na zadnjim izborima, mislim da stanje nije puno drugačije u ostalim exYU državama.

Stoga, prvo Gomora. Može?

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 18:26
Dobro, toga ima 60ak epizoda pa sam mislio da ostavim za kraj, no ok, videću kako ću već.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 18:32
Ajde ne izvlači se, to smlatiš u dva popodneva.
Tri. Ok, koji dan više, ne'š ti.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2024 u 13:55
Samo da bude jasno, politički aspekt krimića mi ja vazda bio najdosadniji, ne jurim to, niti je to ono što filmove/serije Sollime izdvaja od drugačijih krimića. Ima interesantne likove, zaplete, ulica i igrarije direktno na njoj, a neka uzrokovane kakvim god već vrhom, su ono što meni biva najzabavnije u tim storijama. Vazda je i kakva borba za prevlast u vrhu gangova, no taj politički deo mi je najmanje interesantan. 

Nadam se da Gomorra nema akcenat na tome. Svejedno sam se ipak upustio u gledanje ZeroZeroZero i vrlo dobra je serija, kratka, osam epizoda, ne razvlači se priča unedogled, ne nabacuje mi se zilion likova, doduše nije akcenat na ulici, no vala nije ni sa nekakvom bagrom po skupštini. Lakše mi je utrošiti dan na to, pa se prebaciti na neki film, oporaviti od bindžovanja na tren, te nastaviti potom sa tim Italo serijama. Zaboravih iznad da kažem da pikiram i Romanzo Criminale, seriju tj,svakako postoji i film, stariji, doduše radio ga je Mikele Plaćido, nevezano za Sollimu, pa ću se posvetiti seriji, film sam možda i gledao, moram konstatovati svešćicu, nebitno za ovu priču i putanju ionako. 

Kako bilo, neću naravno propustiti ni Gomorru (seriju tj a Garroneov film sam gledao i nije mi se dopao tada, odveć, tada sam ga smatrao izvikanim), vala ću poslušati i tog gospon Pavičića glede tog Piranhas (La paranza dei bambini), moram negde tu između svega toga uglaviti i onaj žabarski Dogman.  Poenta je da itekako ima šta da se gleda. party0006
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2024 u 14:01
Naravno da ima.
To što se većina drži samo holivuda kao da ništa drugo ne postoji, njihov je problem.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2024 u 14:16
Ima (meni) hollywood svoju svrhu, samo se mora biti obazriv. 

Poslednji posao mi je bio ludački isrcpljujuć, bio često na nogama preko 24h (a prethodnu noć nespavao skoro po pravilu) i šta ću onda sa 35-40h nespavanja da puštam film/seriju gde moram biti fokusiran, još ne gledam to sa prevodima, već moram biti povrh svega i u "engleskom modu" a bukvalno ne znam više gde se nalazim od premora, naravno da je hollywood onda jedini smisleni izbor, poenta je da se opustim i uspavam. Hajde, dođem k sebi ako me zbilja uvuče u priču, a ako ne, bože moj, makar odmorim konačno. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Lipanj/Jun.2024 u 15:34

isto što je puppet komentarisao, pa sam pogledao sa suprugom Shéhérazade

Romanzo Criminale nisam gledao, nisam ni čuo za tu bandu iz Rima, možda da se ima u vidu, 

A što se Holivuda tiče nagledao sam se  filmova pa tamo negde do cirka 2004 godine bilo je bar meni podosta dobrih ostvarenja, onda slabije jednostavno su mi bili sve lošiji, ali  što ne bežim od Holivuda ili mainstreama i tu bude dobrih ostvarenja , jeste samo treba potrefiti, nekad se i omane, šta da se radi, kao što pogledam i ovaj noviji grindhouse, dakle sve po malo Smile

Ažurirao AlexDeLarge - 02.Lipanj/Jun.2024 u 15:40
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.