Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Monkey Man (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Monkey Man (2024)

Monkey Man

Monkey Man (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Monkey Man

Godina:

2024

Žanr:

kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

121 min

Režija:

Dev Patel

Scenarij:

John Collee
, Paul Angunawela
, Dev Patel

Glavne uloge:

Nagesh Bhonsle
  >  Warden
Makrand Deshpande
  >  Baba Shakti
Jino A. Samuel
  >  Nishit
Pehan Abdul
  >  Hijra
Dayangku Zyana
  >  Hijra
Jeremy Tauziac
  >  Miss Ukraine
Vipin Sharma
  >  Alpha
Jatin Malik
  >  Young Kid
Alan Jiraiya
  >  Sheru
Vijay Kumar
  >  Adesh Joshi
Ashwini Kalsekar
  >  Queenie
Brahim Chab
  >  King Kobra
Jomon Thomas
  >  Mirza
Joseph J.U. Taylor
  >  Gerrard
Adithi Kalkunte
  >  Neela
Reva Marchellin
  >  Hijra

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Monkey Man (2024)
    Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2024 u 00:29
Impresivan rediteljski (dugometražnog filma) debi Dev Patela, naravno uz nešto svojih mana, ništa strašno, zapravo meni uzbudljiv, zdravo krvav akcijaš u domenu neka i klasičnog "osvetničkog filma". Ponešto iz zlatnog doba hongkongškog filma, nešto od savremenih akcija sa svih strana, minimalno uz one sumanute brze rezove, akanje frejmova, sa nešto itekako (jox bi rekao) poslastica scena. Ima tu nešto površne politike u pozadini, nedovoljno akcentovane, no ni to mi nije smetalo jer kada krenu da se lemaju i da se bockaju tako da lete staklići sve meni biva iznenađujuće u pravoj meri divljaštva a opet bez stripovskog preterivanja...najčešće. Uprkos ponekoj mani, napolitankica. U najmanjem zabavan. Meni.

Sjajna i jašta blesava ukombinovana Sombody to Love i Rivers of Babylon muzička tema tokom kidisanja i lemanja. Heart
Na vrh
skyspy111 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skyspy111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2024 u 10:41
Tesko smece , sve na vrat na nos.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2024 u 11:08
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

U najmanjem zabavan. Meni.

Evo vidiš kako je on ispod tebe napisao, pa tako napravi ubuduće i ti, samo stavi ovo što sam citirao i etoga.
Čemu tratiti vrijeme na ikakav sadržaj teksta kad se film može svesti na fejsbučki aksiom.
Počesto i na fejsbučku teoriju urote koja isto stane u 2 riječi.
Ne znam samo tko je dopustio pretvaranje foruma u twatter, baš im hvala.

Nego, pošto si ti očito film pogledao, ja nemam sad kad, daj mi reci nešto, reklamiran je po Indoneziji bio kao Bombajski John Wick.
Je li i ovdje glavni lik penzionirani stroj za ubijanje psetoljubac kojem krknu nekakvu džukeletinu pa će im on očitati bukvicu.

Ažurirao JoxerTM - 25.Travanj/Apr.2024 u 11:14
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 07:16
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

U najmanjem zabavan. Meni.

Nego, pošto si ti očito film pogledao, ja nemam sad kad, daj mi reci nešto, reklamiran je po Indoneziji bio kao Bombajski John Wick.
Je li i ovdje glavni lik penzionirani stroj za ubijanje psetoljubac kojem krknu nekakvu džukeletinu pa će im on očitati bukvicu.

Neje, ovaj je mlađan, nije stigao da se penzioniše od krvi, tek joj se posvećuje, a kucov se jedva i pojavljuje, služi da našem junaku prokrijumčari tridesetosmicu na kontrolisano mesto u kojem ovaj planira napraviti belaj, sudba mu je nepoznata.  A ovaj često dobija batinU, ne znam da li gosn Wick prolazi kroz to, dok i ovaj naš nije baš kakav pistoljero, tek je nešto posvete John Wicku u finalu, koreografija tek, moraju ga porediti sa nečim friškijim/uspešnim da bi se valjda bolje prodalo, no iako ima svojih posveta, dovoljno je svoj filmić. Nema kakvog američkog muscle automobila, ovde se bre juri trokolicom. ni pandurima ne mož da pobegneš predaleko time, kamoli da budeš kakav stripovski junak, nema ugnjetavana sirotinja raja rupija da si kupi John Wick arsenal, fancy garderobu, niti je motiviše sudba psa. 

Ažurirao puppet_master - 26.Travanj/Apr.2024 u 12:07
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 10:49

kucov se jedva i pojavljuje, služi da našem junaku prokrijumčari tridesetosmicu na kontrolisano mesto u kojem ovaj planira napraviti belaj, sudba mu je nepoznata.
... niti je motiviše sudba psa. 

Bio sam na rubu da ga obrišem jer stvarno više nemam vremena za betatestiranje, ali kad je tako, gledat ću.
Ne samo zbog ovoga naravno, ali to je ključno.

Ažurirao JoxerTM - 26.Travanj/Apr.2024 u 10:55
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 11:04
Pa možda nekome i ne odgovara radnja, uopšteno akcija, jurnjava, makljaža ,  meni je to pre bilo zanimljivo, ali u granicama neke realnosti,  više nije.  Pa da ima pas  , to oko džukela, skitnica ali nije gadan, to se u čaršiji više koristi kao pridev, elem ima na početku oko pištolja zezancija za John Wick-a i film Smile i moderna trokolica Smile pored onih skupih automobila, zaspao sam nisam završio film, ima to u pozadini što je puppet naveo, i ja mislim da je nešto ubačeno da bi bilo gledano, ili  kako reče prodavalo, normalno, ali i odlično ona nemaština i moderne zgrade i luksuz,  ali ne mogu da formiram utisak jer nisam pogledao do kraja. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 12:05
Ma ja volem akcije jer nisu na niovou, što bi rekao onaj primitivac Žika iz Ludih godina. Lepo, neozbiljno, tabanje, frka, panika, lete staklići, koreografisano poput plesa, sa svojim ritmom ako je dobro odrađeno (a slab sam na mjuzikle ionako), meni praznik. 

Ne mogu ni ja sve, Neesona, Stathama i te takve filmiće se trudim zaobići, sve bi mi ionako ličilo previše jedno na drugo, ne bih imao blage veze ni šta sam uopšte gledao, to mi je tek nešto produkcijski potkovaniji Steven Seagal film onda a to zbilja nisam u stanju ispratiti, dalek je to meni svet, u koje god ih ruho obukli pripovedači, ništa ja tu ne razumem. No ovo su braća Indusi, pa sam morao da overim. 
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 19:46
Ljudi, ako ocekujete neku OZBILJNU super brzu krvavu akciju, ovo obidjite.Gubljenje vremena.Hvala na prevodu
Na vrh
Boxter7 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boxter7 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 23:40
Milioner iz blata sa updejtovanim frimwearom na 2.1 kodnog imena karate kid. Skroz korektan film. Neočekujte američku akciju.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2024 u 22:26
Originalno postovano od strane dzindzin16 dzindzin16 piše:

Ljudi, ako ocekujete neku OZBILJNU super brzu krvavu akciju, ovo obidjite.Gubljenje vremena.Hvala na prevodu

Film je ekstra.
Ali ono... Baš ekstra.

Lažem naravno.
Lik je valjda na sebi primijetio da mu brada i tjelesna konstrukcija nalikuju Reevsu pa je logično da se ide oprobati u akcijskom johnwickovskom filmu.
Ali priča filma je sve ono što John Wick nije, ovom je liku oduzeto djetinjstvo i desetljećima će sanjati svoju osvetu.
Da ne bi kopirao vrhunske korejske osvetničke trilere lik nema sve isplanirano do u sitni detalj nego se oslanja na grabljenje prilika i najviše sreću (karmu).
Kako bi dizao živce kozoyebima što u filmu, što ovdje na forumu, pomoći će mu šačica (opasnih) trandži.
Konačno razno fajtanje je odrađeno vrhunski, a krv lije na sve strane ko u kakvom hororu.

Nije međutim dobro ispalo na dva mjesta nekakvo repanje, srećom nije ni nepodnošljivo ko u novom holivudskom smeću.
Priča nije dovoljno otišla u ekstreme za moj ukus, koketira se tu sa svim i svačim, malo s prostitucijom, malo s mistikom i religijom, itd, ali sve je u nekakvim mini dozama i nikako nije ekspodiralo.
I brate pretjeraše sa flashbackovima, trebalo ih je biti manje ili pospajati postojeće u najviše 2.

Pa da zaključim ovako.
Nije đubre od filma nego natprosječan akcijski osvetnički triler koji ipak nedovoljno riskira da bi postao mastwoč.
Gledati.

Dojam kvari riječ "mamojebac" na nekoliko mjesta u prijevodu. Sadržajno nije u duhu ijednog exYu temperamenta niti jezika pa molim prevoditelje da više prestanu s tim.
Imamo mi sočne i lijepe uvrede umjesto riječi koju niko ne koristi niti će.

Ažurirao JoxerTM - 10.Svibanj/May.2024 u 23:48
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 09:35
To je tacno nemamo tu psovku kod nas ali motherfuck.... je upravo to tako da ipak je americki film pa je i njihova psovka.
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 11:55
Bukvalno to znači, ali ne može sve da se prevodi bukvalno.
Ja tu reč uvek prevodim kao "drkadžija".
Na vrh
Bambula View Drop Down
Master translator
Master translator
El Presidente

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Bambula Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 12:46

Originalno postovano od strane dzindzin16 dzindzin16 piše:

Film je ekstra.
Ali ono... Baš ekstra.

Lažem naravno.
Lik je valjda na sebi primijetio da mu brada i tjelesna konstrukcija nalikuju Reevsu pa je logično da se ide oprobati u akcijskom johnwickovskom filmu.
Ali priča filma je sve ono što John Wick nije, ovom je liku oduzeto djetinjstvo i desetljećima će sanjati svoju osvetu.
Da ne bi kopirao vrhunske korejske osvetničke trilere lik nema sve isplanirano do u sitni detalj nego se oslanja na grabljenje prilika i najviše sreću (karmu).
Kako bi dizao živce kozoyebima što u filmu, što ovdje na forumu, pomoći će mu šačica (opasnih) trandži.
Konačno razno fajtanje je odrađeno vrhunski, a krv lije na sve strane ko u kakvom hororu.

Nije međutim dobro ispalo na dva mjesta nekakvo repanje, srećom nije ni nepodnošljivo ko u novom holivudskom smeću.
Priča nije dovoljno otišla u ekstreme za moj ukus, koketira se tu sa svim i svačim, malo s prostitucijom, malo s mistikom i religijom, itd, ali sve je u nekakvim mini dozama i nikako nije ekspodiralo.
I brate pretjeraše sa flashbackovima, trebalo ih je biti manje ili pospajati postojeće u najviše 2.

Pa da zaključim ovako.
Nije đubre od filma nego natprosječan akcijski osvetnički triler koji ipak nedovoljno riskira da bi postao mastwoč.
Gledati.

Dojam kvari riječ "mamojebac" na nekoliko mjesta u prijevodu. Sadržajno nije u duhu ijednog exYu temperamenta niti jezika pa molim prevoditelje da više prestanu s tim.
Imamo mi sočne i lijepe uvrede umjesto riječi koju niko ne koristi niti će.

Ja sam prevodio taj titl i prevodio sam motherfucker kao drkadžija ili seronja. Onda je Tona preradio moj titl na hrvatski i to je onda preveo kao mamojebac.
Zato gledajte originalni prevod a ne obrade na drugi jezik.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 12:54
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Bukvalno to znači, ali ne može sve da se prevodi bukvalno.
Ja tu reč uvek prevodim kao "drkadžija".

Motherfucker definition: a mean, despicable, or vicious person
Ne bi trebalo da bude ni drkadžija ali navikli smo pa tako pišemo.

Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 12:58
Znam za definiciju, ali kao što rekoh, prevodiš u duhu jezika.
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 14:30
Oni nemaju takvu psovku kao i mi, ali meni je uvijek prvo padalo na pamet kad oni to kažu u nekom našem kontekstu "jebenti mater". Nama je ovdje to neka ala psovko-poštapalica koja je najbliže tome kao njima ta "motherfucker". Iako doslovno nije točan prijevod, kao i ostale mnoge fraze i slične poštapalice, treba se gledati i kontekst, duh jezika i kako se primjenjuju u određenim istim situacijama. Ali svakako je bolje drkadžija nego mamojebac.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 14:50
Mislim da je koncept i značenje pojma "motherfucker" jasan i vrapcu na grani, pa ne treba traćiti vreme i zamlaćivati se oko značenja sve i da ostane napisano u originalu. Bukvalnog prevoda nema, a da se ostane u duhu jezika, pa mislim da ono što koriste cenjeni @Payutti i @Bambula svakako najviše odgovara suštini, misleći ujedno i na "snagu" psovke
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 19:00
Originalno postovano od strane Bambula Bambula piše:

Ja sam prevodio taj titl i prevodio sam motherfucker kao drkadžija ili seronja. Onda je Tona preradio moj titl na hrvatski i to je onda preveo kao mamojebac.
Zato gledajte originalni prevod a ne obrade na drugi jezik.

Misam htio tu imenovati nikoga, ali jesam napisao baš pod tom njegovom obradom i prije nego sam išta postao ovdje tako da bez brige. Wink
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 22:00
Znaci ova ocena 7.4 je motherfucker, i film je znaci obicno nista....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.