| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Monkey Man (2024) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77217 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Monkey Man (2024)Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2024 u 00:29 |
|
|
Impresivan rediteljski (dugometražnog filma) debi Dev Patela, naravno uz nešto svojih mana, ništa strašno, zapravo meni uzbudljiv, zdravo krvav akcijaš u domenu neka i klasičnog "osvetničkog filma". Ponešto iz zlatnog doba hongkongškog filma, nešto od savremenih akcija sa svih strana, minimalno uz one sumanute brze rezove, akanje frejmova, sa nešto itekako (jox bi rekao) poslastica scena. Ima tu nešto površne politike u pozadini, nedovoljno akcentovane, no ni to mi nije smetalo jer kada krenu da se lemaju i da se bockaju tako da lete staklići sve meni biva iznenađujuće u pravoj meri divljaštva a opet bez stripovskog preterivanja...najčešće. Uprkos ponekoj mani, napolitankica. U najmanjem zabavan. Meni.
Sjajna i jašta blesava ukombinovana Sombody to Love i Rivers of Babylon muzička tema tokom kidisanja i lemanja.
![]() |
||
![]() |
||
skyspy111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2024 u 10:41 |
|
|
Tesko smece , sve na vrat na nos.
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2024 u 11:08 |
|
Evo vidiš kako je on ispod tebe napisao, pa tako napravi ubuduće i ti, samo stavi ovo što sam citirao i etoga. Čemu tratiti vrijeme na ikakav sadržaj teksta kad se film može svesti na fejsbučki aksiom. Počesto i na fejsbučku teoriju urote koja isto stane u 2 riječi. Ne znam samo tko je dopustio pretvaranje foruma u twatter, baš im hvala. Nego, pošto si ti očito film pogledao, ja nemam sad kad, daj mi reci nešto, reklamiran je po Indoneziji bio kao Bombajski John Wick. Je li i ovdje glavni lik penzionirani stroj za ubijanje psetoljubac kojem krknu nekakvu džukeletinu pa će im on očitati bukvicu.
Ažurirao JoxerTM - 25.Travanj/Apr.2024 u 11:14 |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77217 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 07:16 |
|
Neje, ovaj je mlađan, nije stigao da se penzioniše od krvi, tek joj se posvećuje, a kucov se jedva i pojavljuje, služi da našem junaku prokrijumčari tridesetosmicu na kontrolisano mesto u kojem ovaj planira napraviti belaj, sudba mu je nepoznata. A ovaj često dobija batinU, ne znam da li gosn Wick prolazi kroz to, dok i ovaj naš nije baš kakav pistoljero, tek je nešto posvete John Wicku u finalu, koreografija tek, moraju ga porediti sa nečim friškijim/uspešnim da bi se valjda bolje prodalo, no iako ima svojih posveta, dovoljno je svoj filmić. Nema kakvog američkog muscle automobila, ovde se bre juri trokolicom. ni pandurima ne mož da pobegneš predaleko time, kamoli da budeš kakav stripovski junak, nema ugnjetavana sirotinja raja rupija da si kupi John Wick arsenal, fancy garderobu, niti je motiviše sudba psa.
Ažurirao puppet_master - 26.Travanj/Apr.2024 u 12:07 |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 10:49 |
|
Bio sam na rubu da ga obrišem jer stvarno više nemam vremena za betatestiranje, ali kad je tako, gledat ću. Ne samo zbog ovoga naravno, ali to je ključno.
Ažurirao JoxerTM - 26.Travanj/Apr.2024 u 10:55 |
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 11:04 |
|
|
Pa možda nekome i ne odgovara radnja, uopšteno akcija, jurnjava, makljaža , meni je to pre bilo zanimljivo, ali u granicama neke realnosti, više nije. Pa da ima pas , to oko džukela, skitnica ali nije gadan, to se u čaršiji više koristi kao pridev, elem ima na početku oko pištolja zezancija za John Wick-a i film
i moderna trokolica pored onih skupih automobila, zaspao sam nisam završio film, ima to u pozadini što je puppet naveo, i ja mislim da je nešto ubačeno da bi bilo gledano, ili kako reče prodavalo, normalno, ali i odlično ona nemaština i moderne zgrade i luksuz, ali ne mogu da formiram utisak jer nisam pogledao do kraja. |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 12:05 |
|
|
Ma ja volem akcije jer nisu na niovou, što bi rekao onaj primitivac Žika iz Ludih godina. Lepo, neozbiljno, tabanje, frka, panika, lete staklići, koreografisano poput plesa, sa svojim ritmom ako je dobro odrađeno (a slab sam na mjuzikle ionako), meni praznik.
Ne mogu ni ja sve, Neesona, Stathama i te takve filmiće se trudim zaobići, sve bi mi ionako ličilo previše jedno na drugo, ne bih imao blage veze ni šta sam uopšte gledao, to mi je tek nešto produkcijski potkovaniji Steven Seagal film onda a to zbilja nisam u stanju ispratiti, dalek je to meni svet, u koje god ih ruho obukli pripovedači, ništa ja tu ne razumem. No ovo su braća Indusi, pa sam morao da overim.
|
||
![]() |
||
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 19:46 |
|
|
Ljudi, ako ocekujete neku OZBILJNU super brzu krvavu akciju, ovo obidjite.Gubljenje vremena.Hvala na prevodu
|
||
![]() |
||
Boxter7
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2024 u 23:40 |
|
|
Milioner iz blata sa updejtovanim frimwearom na 2.1 kodnog imena karate kid.
Skroz korektan film. Neočekujte američku akciju.
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Svibanj/May.2024 u 22:26 |
|
Film je ekstra. Ali ono... Baš ekstra. Lažem naravno. Lik je valjda na sebi primijetio da mu brada i tjelesna konstrukcija nalikuju Reevsu pa je logično da se ide oprobati u akcijskom johnwickovskom filmu. Ali priča filma je sve ono što John Wick nije, ovom je liku oduzeto djetinjstvo i desetljećima će sanjati svoju osvetu.
Da ne bi kopirao vrhunske korejske osvetničke trilere lik nema sve isplanirano do u sitni detalj nego se oslanja na grabljenje prilika i najviše sreću (karmu). Kako bi dizao živce kozoyebima što u filmu, što ovdje na forumu, pomoći će mu šačica (opasnih) trandži. Konačno razno fajtanje je odrađeno vrhunski, a krv lije na sve strane ko u kakvom hororu. Nije međutim dobro ispalo na dva mjesta nekakvo repanje, srećom nije ni nepodnošljivo ko u novom holivudskom smeću. Priča nije dovoljno otišla u ekstreme za moj ukus, koketira se tu sa svim i svačim, malo s prostitucijom, malo s mistikom i religijom, itd, ali sve je u nekakvim mini dozama i nikako nije ekspodiralo. I brate pretjeraše sa flashbackovima, trebalo ih je biti manje ili pospajati postojeće u najviše 2. Pa da zaključim ovako. Nije đubre od filma nego natprosječan akcijski osvetnički triler koji ipak nedovoljno riskira da bi postao mastwoč. Gledati. Dojam kvari riječ "mamojebac" na nekoliko mjesta u prijevodu. Sadržajno nije u duhu ijednog exYu temperamenta niti jezika pa molim prevoditelje da više prestanu s tim. Imamo mi sočne i lijepe uvrede umjesto riječi koju niko ne koristi niti će. Ažurirao JoxerTM - 10.Svibanj/May.2024 u 23:48 |
||
![]() |
||
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1512 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 09:35 |
|
|
To je tacno nemamo tu psovku kod nas ali motherfuck.... je upravo to tako da ipak je americki film pa je i njihova psovka.
|
||
![]() |
||
payutti
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 11:55 |
|
|
Bukvalno to znači, ali ne može sve da se prevodi bukvalno.
Ja tu reč uvek prevodim kao "drkadžija". |
||
![]() |
||
Bambula
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
El Presidente Pridružen: 09.Kolovoz/Aug.2011 Status: Offline Points: 1354 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 12:46 |
|
Ja sam prevodio taj titl i prevodio sam motherfucker kao drkadžija ili seronja. Onda je Tona preradio moj titl na hrvatski i to je onda preveo kao mamojebac. Zato gledajte originalni prevod a ne obrade na drugi jezik. |
||
![]() |
||
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1623 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 12:54 |
|
Motherfucker definition: a mean, despicable, or vicious person Ne bi trebalo da bude ni drkadžija ali navikli smo pa tako pišemo. |
||
![]() |
||
payutti
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 12:58 |
|
|
Znam za definiciju, ali kao što rekoh, prevodiš u duhu jezika.
|
||
![]() |
||
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 14:30 |
|
|
Oni nemaju takvu psovku kao i mi, ali meni je uvijek prvo padalo na pamet kad oni to kažu u nekom našem kontekstu "jebenti mater". Nama je ovdje to neka ala psovko-poštapalica koja je najbliže tome kao njima ta "motherfucker". Iako doslovno nije točan prijevod, kao i ostale mnoge fraze i slične poštapalice, treba se gledati i kontekst, duh jezika i kako se primjenjuju u određenim istim situacijama. Ali svakako je bolje drkadžija nego mamojebac.
|
||
![]() |
||
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 14:50 |
|
|
Mislim da je koncept i značenje pojma "motherfucker" jasan i vrapcu na grani, pa ne treba traćiti vreme i zamlaćivati se oko značenja sve i da ostane napisano u originalu. Bukvalnog prevoda nema, a da se ostane u duhu jezika, pa mislim da ono što koriste cenjeni @Payutti i @Bambula svakako najviše odgovara suštini, misleći ujedno i na "snagu" psovke
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 19:00 |
|
Misam htio tu imenovati nikoga, ali jesam napisao baš pod tom njegovom obradom i prije nego sam išta postao ovdje tako da bez brige. ![]() |
||
![]() |
||
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 22:00 |
|
|
Znaci ova ocena 7.4 je motherfucker, i film je znaci obicno nista....
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |