| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Le Vourdalak (2023) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1624 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Le Vourdalak (2023)Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2024 u 17:19 |
|
Da li je "The Vourdalak" dobar film... jeste, ali meni nije prijao.
Da li je čudan horor... bogme i to jeste. Kamera i grafički prikaz (ako se to tako može nazvati) su me baš smorili. Iako je priča dobra, i bar meni zanimljiva, to je nedovoljno da bi i film ostao upamćen. Stariji horor filmofili slobodno mogu da pogledaju ovaj film, ali mlađa publika bolje naka ga zaobiđe (jer neće izdržati ni 10minuta).
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2024 u 18:58 |
|
Rekao bih da je dobar dok se drži priče A. Tolstoja, čim odmakne srože se u hipsteraj i zaista iritantno neprimerenu modernost. Fotografija je stvarno promašaj, ali ima i dosta čudnih nelogičnosti. Zašto se Petar oblači u žensku odeću, odakle onaj prst u jajetu, na šta liči Gorča, da li je ovo uopšte adaptacija... Pa onda i neki detalji koji su mučili prevodioca
![]() Ko želi može na netu da nađe SF fanzin Terra br. 18, u njemu ima prevod Tolstojeve priče na srpski, čisto da vidi koliko je priča dobra, prava horor priča, i da shvati koliko je ovaj film daleko od toga. Ažurirao Filaret - 03.Travanj/Apr.2024 u 21:26 |
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 241 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2024 u 22:34 |
|
Prevod je uradio Filaret ✨
|
|
![]() |
|
aleksandar-kojic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 05.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 186 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Svibanj/May.2024 u 17:54 |
|
Po meni je ovo komično. Baron Vurdalak je zanimljivije prikazan u Alan Fordu. Reditelj je pokušao da napravi umetnički film sa lepim vizuelnim prizorima prirode, mekim zamagljenim tonovima i rasplinutim obrisima, uz sjajnu muzičku podlogu i jedino to mi se dopalo. Sama priča je bledunjava, a glumci su smešni. Tolstojeva novela je preveliki zalogaj za jednog amatera kakav je Adrien Beau. Mislim da je i velemajstor Mario Bava nešto petljao sa Wurdulakom, a genijalni Zulawski je sve to već 1972, snimio fenomenalno u svom "Diabelu", o kom sam pisao na ovom forumu. Adrien Beau je bezobrazno ukrao mnoge scene od Zulawskog, ali nije uspeo da ih poveže u montaži, pa je krpio i ušivao gde stigne.
|
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 02:40 |
|
Izbegavam da komentarisem ovakve filmove.Reci bilo sta, moze napraviti zabunu i odvratiti potencijalnog konzumenta istog.Pokusas, pa vidis godi li ti.Ja ga necu hvaliti ali cu reci da mi je prijao.Hvala na prevodu.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |