Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Zone of Interest (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Zone of Interest (2023)

The Zone of Interest

The Zone of Interest (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2023

Žanr:

drama, povijesni, ratni

Trajanje:

105 min

Režija:

Jonathan Glazer

Scenarij:

Martin Amis
, Jonathan Glazer

Glavne uloge:

Benjamin Utzerath
  >  Fritz Sander, Topf & Sons
Medusa Knopf
  >  Elfryda
Andrey Isaev
  >  Bronek
Sandra Hüller
  >  Hedwig Höss
Johann Karthaus
  >  Claus Höss
Lilli Falk
  >  Heidetraut
Nele Ahrensmeier
  >  Inge-Brigitt Höss
Nele Ahrensmeier
  >  Inge-Brigitt Höss
Anastazja Drobniak
  >  Hans Höss
Julia Polaczek
  >  Annagret Höss
Julia Babiarz
  >  Dilla the Dog
Andrey Isaev
  >  Bronek
Christian Friedel
  >  Rudolf Höss
Wolfgang Lampl
  >  Hans Burger
Stephanie Petrowitz
  >  Sophie
Max Beck
  >  Schwarzer

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Zone of Interest (2023)
    Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 12:44
Odgledah ga sinoć, ali mi je muka bila da pišem recenziju. (Zato što ljude boli patka za moje recenzije). Uglavnom, katastrofa od filma. Ima tu par dobrih stvari, ali ovo da ima ocjenu 7.9 i da uzima mjesto danskom ostvarenju "Promised Land", pa to je zločin.
Na vrh
mile-milic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mile-milic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 13:28
Uvek mi je interesantno koliko jedan isti film može da izazove potpuno, čak  dijametralno, različite utiske. Gledajući ovaj film ,a bio sam upoznat šta je tema, sve vreme sam osećao duboku uznemirenost. Ona verovatno proizilazi upravo iz fenomenalne realizacije, pre svega, rediteljske ideje i postupka kao i dosledne ( svedene) glumačke igre koja je na momente gotovo dokumentaristička. Pitanje koje me je i dugo i nakon filma proganjalo je - kako je moguće da ljudi postanu toliko neosetljivi i nezainteresovani za nešto što se događa tu, pored njih. Nikakve emocije. Nikakve. Da ne pominjem empatiju koje nema ni u naznakama. Ta hladnoća, sistematičnost i čak i mogućnost da se uživa u životu dok je sveprisutna patnja takoreći (pa i bukvalno) u vazduhu. Film Konferencija koji govori o čuvenom sastanku na kome se rešavalo jevrejsko pitanje imao je tu neku bezdušnu atmosferu, ali i činjenicu da se radnja samog filma ipak odvija daleko od mesta stradanja i taj birokratski pristup najjezivijim planovima (koji postoji i u Zoni Interesa) nekako je bilo lakše razumeti. Ovde je, po meni, najveća vrednost filma upravo to što ne ostavlja prostora kod normalnog ljudskog bića za bilo kakvo opravdanje i opominjuće poručuje da se zapitamo šta su uzroci ( a ne bavi se njima) koji dovode do toga da ljudi postanu neljudi, i da posle svega mogu da kažu : ,,Samo sam radio svoj posao". 
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 13:46
Originalno postovano od strane TotenhemovFanatik TotenhemovFanatik piše:

Odgledah ga sinoć, ali mi je muka bila da pišem recenziju. (Zato što ljude boli patka za moje recenzije). Uglavnom, katastrofa od filma. Ima tu par dobrih stvari, ali ovo da ima ocjenu 7.9 i da uzima mjesto danskom ostvarenju "Promised Land", pa to je zločin.

Napiši ti svoj prikaz, ima nas koje interesuju tuđi stavovi i viđenja i koji smo spremni na diskusije, oponiranja i rasprave bez namere da po svaku cenu budemo u pravu.

Eto, npr. ja Bastarden (2023) AKA The Promised Land, koji sam sa zanimanjem pogledao, uopšte ne smatram jako bitnim ili dobrim filmom. Sve je u njemu dobro, od glumaćke podele, preko scenografije, kostimografije, priče i atmosfere, ali mi je naprosto bio predvidiv i nekako shematičan. Od svih glumaca, Mads mi je tu bio i najmanje uverljiv. 

Sa druge strane, jedan drugi, dansko-islandski film, preporučujem svima. Reč je o Vanskabte land (2022) poznatijem kao Godland

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
NORRIN RADD View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NORRIN RADD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 14:28
Svaka ti čast Iga kad smiješ reći CAR JE GO! Ovaj film sam dugo iščekivao pa je razočaranje tim veće.Kaze neko u komentaru ,,hvaljen od cijele zapadne kritike". Pa hajde probaj da ga ne pohvališ.Odmah si antisemit,neo-nacista itd. I kakav sastanak o konačnom riješenju? Kada je taj sastanak održan Hess je već pola godine bio u londonskom toweru. I zar bi tip koji se boring rukama I nogama (bar u filmu) da ostane u Aušvicu na svoju ruku odletio u Britaniju.A autoru filma može se predložiti da snimi film otrenutnom stanju u Palestini. Evo mu od mene naslov ZONE OF GENOCIDE.

Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 14:28
@2b0rn0t0b Naravno, mušljenja su različita i tu su da se dijele, naročito na mjestima na kojima je raspravka zdrava i striktno argumentativna, bez nametanja stavova. Mogu da se složim sa tobom oko "Obećane Zemlje", jer si apsolutno u pravu. Ponavljam, film mi se toliko dopao, da mislim da bi trebao da ima svoje mjesto na dodjeli, ali sam svjestan svega što si naveo. Što se tiče "Godland", gledao sam ga čim je izašao. Dobar dobar
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 14:31
Originalno postovano od strane TotenhemovFanatik TotenhemovFanatik piše:

Sigurno  nikog ne boli patka, svi pogledi su dobrodosli zato i postoji forum. Bila je samo nepotrebna diskusija  kod prevoda korejskih filmova, znam jer sam se zahvalio za prevod. 
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mile-milic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 14:43
Originalno postovano od strane NORRIN RADD NORRIN RADD piše:

Svaka ti čast Iga kad smiješ reći CAR JE GO! Ovaj film sam dugo iščekivao pa je razočaranje tim veće.Kaze neko u komentaru ,,hvaljen od cijele zapadne kritike". Pa hajde probaj da ga ne pohvališ.Odmah si antisemit,neo-nacista itd. I kakav sastanak o konačnom riješenju? Kada je taj sastanak održan Hess je već pola godine bio u londonskom toweru. I zar bi tip koji se boring rukama I nogama (bar u filmu) da ostane u Aušvicu na svoju ruku odletio u Britaniju.A autoru filma može se predložiti da snimi film otrenutnom stanju u Palestini. Evo mu od mene naslov ZONE OF GENOCIDE.

To nije Isti Hess. Postoje dva Rudolfa Hesa . Jedan je bio Hitlerov zamenik u stranci i hteo da sklopi mir sa Velikom britanijom  i uhapšen je u Škotskoj 1940. Drugi je Rudolf Hes komandant logora u Aušvicu da 1943. Uhvaćen 1946 i obešen pored krematorijuma u Aušvicu.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 14:58
Nije, i prezimena im se drugacije pisu, nisam siguran ali ja mislim da on nije ucestvovao na koferenciji  (Wannsee ) 20. januara 1942. godine, i u istoimenom protokolu, mozda gresim , onda je krenulo u Ausvicu i Treblinki.
Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mile-milic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 15:08
Nije učestvovao a ne znam i zašto je to bitno. Ja sam pominjao taj film koji se bavi Wannsee konferencijom samo kao primer.
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NORRIN RADD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 16:12
Eh onda sorry ja sam million da postoji samo jedan Rudolf  Hes. Nisam ti je mlad pa da odmah trazim po internetu. Ali ipak mislim da je film mogao biti bolji. Pa u film nategnuto I braća Grim ispadoše nacisti

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 19:44
Rudolf Hess, Hitlerov zamenik

Rudolf Höss, komandant koncentracionog logora Aušvic

Na vrh
Oldeuboi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Oldeuboi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 19:46
Mislim da je problem sa ovom recenzijom to što je previše pristrasna. IgaBiva je ovaj film shvatila ili shvatio kao svoj poklon za 13. rođendan u vreme kada je/ga drma pubertet. Film na originalan, nepatetičan način prikazuje bezdušnost pripadnika jedne nacije koje je proizvelo najveće stradanje jednog naroda u 20. veku. (nemojte o filmu da sudite zbog trenutne situacije na Bliskom istoku). Ja bih umesto ove gore kritike ubacio komentar korisnika @mile-milic koji je shvatio poruku filma.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 19:46
Nazi manijaci!!!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2024 u 19:51
Naci manijazi!
Mici.
Na vrh
Sorin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sorin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 09:39
Tragično promašena oficijelna recenzija, ne po prvi put. U mnogo manje reči @mile-milic je objasnio sve. Dodao bih da značajnu notu u filmu daje Rudolfova supruga, Hedvig. Toliku, da bih ustvrdio da je ovo film o njima, a ne (samo) njemu. Jer, njenu bezdušnost i hedonizam pokraj vrata ljudskoga pakla teško je rečima opisati.
Na vrh
marijana-vuckovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj marijana-vuckovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 13:04
Za mene je ovaj film skoro pa remek djelo.
Na vrh
Sandra91Bgd View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sandra91Bgd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 14:02
Imam baš velika očekivanja od ovog filma, uzela sam karte za Fest, ali su do sad svi komentari i mišljenja takva da ispada da je film skoro pa gubljenje vremena. Svakako ću ga pogledati, ali se sada već ničemu ne nadam. :)
Na vrh
aleksandar-kojic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksandar-kojic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 15:33
Sve pohvale mile-milicu.Sjajan komentar.Kratko,jasno a opet sveobuhvatno.Mislim da je zaslužio komentar nedelje.
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NORRIN RADD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 16:48
Pa poštovani Mile vi ili niste sa ovih prostora ili barem niste bili tu za vrijeme rata.Ako jeste onda ne mogu da shvatim vas komentar. Ja sam baš u ratu vidio sličnu situaciju,kako komšije preotimaju stanove I uredjuju balkone a ljudi nestaju preko noći I nikog nije briga.Tako da znam o tom iz prve ruke. LP.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 17:45
^ Tacno. I, to je samo jedan primer. Covek je veoma prilagodljiva zverka. Brzo se privikne i na dobre a i na lose promene i pocinje da radi neke stvari koje nije ni zamisljao da bi mogao da ih radi. I to je jace od njega. 

Masa ljudi nije ni svesna da krsi neke zakone, norme... Jednostavno, prilagodi se ili... I kada, ako, dodje vreme za naplatu njima nije jasno sta su to lose radili. Radio sam svoj posao..Takva su vremena bila...

Bez uvrede ali kome je to nesto novo..kao da zivi u staklenom zvonu ili bas nista ne zna o zivotu. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,218 sekundi.