Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Poor Things (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Poor Things (2023)

Poor Things

Poor Things (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Uboga stvorenja

Godina:

2023

Žanr:

drama, komedija, ljubavni, znanstvena fantastika

Trajanje:

141 min

Režija:

Yorgos Lanthimos

Scenarij:

Tony McNamara
, Alasdair Gray

Glavne uloge:

Willem Dafoe
  >  Dr. Godwin Baxter
Keeley Forsyth
  >  Allison, Alfie's Maid
Kathryn Hunter
  >  Swiney
Vicki Pepperdine
  >  Mrs. Prim
Mark Ruffalo
  >  Duncan Wedderburn
Hanna Schygulla
  >  Martha Von Kurtzroc
Jack Barton
  >  Fop #1
Emma Hindle
  >  Woman with Kid in London Street
Suzy Bemba
  >  Toinette
Emma Stone
  >  Bella Baxter
Andrew Hefler
  >  Boring Guy
Anders Olof Grundberg
  >  Kid in London Street
Angela Paula Stander
  >  Lisbon Doorman
Attila Kecskeméthy
  >  Burly Guy
Vivienne Soan
  >  Duchess
John Locke
  >  David
Carminho
  >  Fado Singing Woman
Christopher Abbott
  >  Alfie Blessington
Ramy Youssef
  >  Max McCandless
Damien Bonnard
  >  Father
Charlie Hiscock
  >  Fop #2
Wayne Brett
  >  Priest
Jerrod Carmichael
  >  Harry Astley
Owen Good
  >  Gerald
Margaret Qualley
  >  Felicity
Jeremy Wheeler
  >  Ship Officer
Miles Jovian
  >  Gangplank Steward 2
Roderick Hill
  >  Man in Park
Kate Handford
  >  Kitty
Kecskeméthy Attila
  >  Burly Guy
Attila Dobai
  >  Hapless Student

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
aleksandar-kojic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksandar-kojic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Poor Things (2023)
    Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2023 u 17:18
Jao,jedva čekam prevod! Ima li nagoveštaja?
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2023 u 21:55
Originalno postovano od strane aleksandar-kojic aleksandar-kojic piše:

Kakav prevod, čoveče?

Film počinje da se prikazuje u bioskopima tek od 8. decembra, što znači da će prevod biti negde 2024-e.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2023 u 23:29
Originalno postovano od strane aleksandar-kojic aleksandar-kojic piše:

Jaoj Kojiću, a gde žuriš Kebo bre?

Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2023 u 23:42
Iza svakog ugla vreba Aleksandar Kojić Keba.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2023 u 09:24
Kad vidim u potpisu filma prezime Lantimos, bežim glavom bez obzira. Verovatno još jedno njegovo, "ništa ni o čemu" ostvarenje. Cool
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2023 u 18:54
He, eto, jos jedna potvrda stare izreke - ukusi su razliciti. Posle gornje recenice, morao sam da proverim..i ova cetiri njegova filma koja sam gledao - The Killing of a Sacred Deer, Dogtooth, The Favourite, The Lobster..za mene su sasvim dobri filmovi.
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2023 u 19:01
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Kad vidim u potpisu filma prezime Lantimos, bežim glavom bez obzira. Verovatno još jedno njegovo, "ništa ni o čemu" ostvarenje. cool

Apsolutno se slažem. Ja bih tu dodao i Vesa Andersona.
Doduše, moja žena voli njegove filmove (Andersonove, ne Lantimosove )
Na vrh
Debilius View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Debilius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2023 u 23:56
Klass, spomen na Lobstera me vratio u momenat kad sam gledao taj film.
Moglo je sve bit ispričano u 30 minuta, ali je ovaj odlučio napravit žvaku od
filma. Čemu to filovanje napetosti oduljivanjem? Ne kažem da mi se film nije
svidio, ali sumornost se može prikazat i na kraći način.

Ovaj ću gledat kad izađe, i naravno da će bit tu borba ko će ga prije prevest
jer je razvikuša. Ženski Frankenštajn, ok. Dobro da nije ženski Anštajn.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2023 u 17:41
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Kad vidim u potpisu filma prezime Lantimos, bežim glavom bez obzira. Verovatno još jedno njegovo, "ništa ni o čemu" ostvarenje. cool

Apsolutno se slažem. Ja bih tu dodao i Vesa Andersona.
Doduše, moja žena voli njegove filmove (Andersonove, ne Lantimosove )

Amen

Doduše uvek se nekako ponadam boljem ishodu, a ovde malo priča i žanr golicaju. Probaću pa kako ispadne
Na vrh
Stressman View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stressman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2023 u 13:12
Kažu da njegove filmove amerikanci koriste za ispitivanje zatvorenika u Gvantanamu...jedva čekam da se pojavi za skidanje...uu zamisli dati pare u bioskopu za neki njegov film :-)
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2024 u 00:09
Film koji je lud, opaljen, ali i malo mu je falilo da mi opravda taj svoj hype. Stilski i po likovima nešto između Burtona i Lyncha. Zanimljiv i zabavan, je, ali opet ima i nemali broj bespotrebnih scena seksa i to mi je čak za (ne)vjerovat najviše pokvarilo film. Ok, neke su nužne radi lika koji zapravo otkriva sebe kao sebe, jer glavni lik kojeg živi tj. glumi odlična u ulozi Emma Stone je zapravo beba mozgom koja je "zarobljena" u tijelu odrasle žene (i po hormonima). Tako da u suštini film prati odraslu osobu koja na puno brži i impulzivniji način otkriva sebe, manire i ponašanja ljudi, te svijet kao svijet, sve ljepote i grozote. Odlična i impresivna scenografija i fotografija. Dosta dobro ostvarenje sve skupa kad se sagleda, ali ne odlično ili fantastično.
Na vrh
Djgretz View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Djgretz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2024 u 22:49
Humor,crni humor,satira,film je malo naporan zbog scena sexa(čak na granici neukusa),ali unatoč tome jako dobar. Nije film kojemu unaprijed znate radnju,bez obzira na najave!
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2024 u 23:32
Mada ja filmove Jorgosa Lantimosa uopsteno volim, manje ili vise od filma do filma, stoji da ima nepotrebnog filozofiranja, ali  dato ostvarenje mi se svidelo. 
U poslednje vreme gledam filmove ili serije sa bespotebnim scenama, verovatno je receno u komentarima, ima ih i ovde, to mi kvari utisak, ali napisacu vise.  
Na vrh
Branko K View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Branko K Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2024 u 19:22
Zavidna scenografija i kostimografija koji krase ovaj film su svaršeno odrađeni i to ne samo u grubom vizualnom obliku nego kao i svojevrsna simbolika vezana za priču, svijet, ljude… Također film krasi uvijek netipična glazba koju Lathimos voli imati u svojimfilmovima, ali ono što je u žarištu filma upravo su uloge glavnog trojca: Stone – Dafoe – Ruffalo i nijansiran prikaz njihovih suprotnosti koje inherentno nose u sebi (Duncan je istovremeno zavodljiv i patetičan) ili do njih dolaze rastom tijekom filma, kao što se Bellin vokabular razvija od guturalnih ekspresija do akademske razine. Kako Yorgos dirigira radnjom i njezinim tokom je maestralno: od same priče, načina snimanja kamerom, prikaza svijeta, prikaza interijera, sve… To je rijetkost danas za vidjeti. Ovaj film je u svakome segmentu tako pametno i predivno snimljen da nema šanse da vas ne očara na bilo koji način. Da ne kažem kako je zanimljivo osmišljen interijer God-ove vile u to povijesno doba. To igranje paralelnim vremenima stopljenim u jedno je vrhunsko...... https://filmoviandserije.wordpress.com/2024/02/03/poor-things-2023
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2024 u 13:10
Originalno postovano od strane Branko K Branko K piše:

Zavidna scenografija i kostimografija koji krase ovaj film su svaršeno odrađeni i to ne samo u grubom vizualnom obliku nego kao i svojevrsna simbolika vezana za priču, svijet, ljude… Također film krasi uvijek netipična glazba koju Lathimos voli imati u svojimfilmovima, ali ono što je u žarištu filma upravo su uloge glavnog trojca: Stone – Dafoe – Ruffalo i nijansiran prikaz njihovih suprotnosti koje inherentno nose u sebi (Duncan je istovremeno zavodljiv i patetičan) ili do njih dolaze rastom tijekom filma, kao što se Bellin vokabular razvija od guturalnih ekspresija do akademske razine. Kako Yorgos dirigira radnjom i njezinim tokom je maestralno: od same priče, načina snimanja kamerom, prikaza svijeta, prikaza interijera, sve… To je rijetkost danas za vidjeti. Ovaj film je u svakome segmentu tako pametno i predivno snimljen da nema šanse da vas ne očara na bilo koji način. Da ne kažem kako je zanimljivo osmišljen interijer God-ove vile u to povijesno doba. To igranje paralelnim vremenima stopljenim u jedno je vrhunsko...... https://filmoviandserije.wordpress.com/2024/02/03/poor-things-2023

Svaka čast, odličan prikaz!

Pogledao sam film pre nedelju dana i još sam pod utiskom.

Nesumnjivo najneobičniji Lantimosov rad do sada, još razbarušeniji i u režiji  (uslovno rečeno) barokniji, čipkastiji od izdanja u The Favourite, ali sa svim stilskim odlikama njegovih dosadašnjih filmova (naglašeni donji rakursi, često korišćenje širokougaonih kamera kao i ribljeg oka, stilizacija likova, priča koju osim na doslovnom nivou možemo tumaćiti i kao alegoriju, obavezna tačka plesa u filmu itd).

Definitivno remek delo što se tiče scenografije i kostimografije, znalački vođena priča sa reminiscencijama na Frankeštajna Meri Šeli, vizualna steam punk stilizacija sa Belle epoque primesama  na Lantimosov način.

Film sam razumeo kao fikcionalizovanu alegoriju o čoveku i njegovom razvojnom putu u životu, od infantilnog perioda do perioda zrelosti. Samorazvitak, suočavanje sa svim fenomenima koje nosi život, do konačnog suočavanja sa pokvarenošću sveta i još mnogo toga. Dobar je i ironičan kraj, kada naša junakinja svoj samorazvitak okonačava ostvarivši se u večnom ljudskom snu - i sama postaje neka vrsta Boga, onoga koji kreira i koji se u toj kreaciji poigrava, uz dozu lantimosovske duhovitosti. Ne verujte onima koji će vam objašnjavati da je ovo jedan feministički film, to je baš uprošćeno i površno posmatranje.

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2024 u 14:21

Evo i klipa gde jedan od kritičara-amatera pokušava da objasni simboliku, temu i poruku filma.
Za mene je u nekim stvarima pogodio, na nekoliko mesta je fulao, ali u svakom slučaju vredno je kao polazišna tačka za neki razgovor ili debatu o filmu.

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 10:52

Ovo je film isklucivo za gledanje u bioskopu. Za mene licno remek delo.
Ocena 10/10 Ema Ston i Mark Rufalo su pokidali sa glumom. 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 11:14
Da slazem se sa svim komentarima, jedino da su mi neke scene visak, ali ne mari, sad kad razmislim.
Na vrh
arzak View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj arzak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 12:25
Za mene prosjecan film. Dok sam ga gledao imao sam utisak da gledam izopacenog Pinokia. Mark Rufalo prijatno iznenadjene.

Ažurirao arzak - 27.Veljaca/Feb.2024 u 12:38
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Veljaca/Feb.2024 u 21:06
Pokušaću da odgledam, neću da se predam!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.