Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tumbbad (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Tumbbad (2018)

Tumbbad

Tumbbad (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2018

Žanr:

drama, fantazija, triler, horor

Trajanje:

108 min

Režija:

Anand Gandhi
, Adesh Prasad
, Rahi Anil Barve

Scenarij:

Narayan Dharap
, Anand Gandhi
, Mitesh Shah
, Adesh Prasad
, Rahi Anil Barve

Glavne uloge:

Dhundiraj Prabhakar Jogalekar
  >  Young Vinayak
Arohi Radhakrishnan
  >  Sarkaar
Harsh K.
  >  Hastar
Harish Khanna
  >  Raja - Samsthanik
Cameron Anderson
  >  Sgt Cooper
Ronjini Chakraborty
  >  Vinayak's Mistress
Sohum Shah
  >  Vinayak Rao
Deepak Damle
  >  Raghav
Mohammad Samad
  >  Pandurang
Anita Date-Kelkar
  >  Vaidehi - Vinayak's Wife
Mohd Samad
  >  Pandurang
Rudra Soni
  >  Sadashiv
Piyush Kaushik
  >  Grandmother
Jyoti Malshe
  >  Vinayak's Mother

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Tumbbad (2018)
    Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2023 u 14:58
Pre svega, nisam tip koji bi uopšte trebalo da piše išta o folk hororima jer oni suštinski nisu moj broj. Naravno da mogu videti i osetiti lepotu i vrednosti koju oni znaju nositi u sebi ali bajke i mitovi sa porukom, koliko god mračni bili, prosto nisu ono šta volim tražiti u žanru. Mahom su mi Tajland i Indonezija imali finih naslova u tom polju, meni i dalje neomiljenih koliko god zapravo kvalitetni oni bili. Tumbbad me tek delom podsećao na sve te filmove ali je uspevao biti svežiji, originalan, nešto čak i slojevitiji, Joxer bi rekao bonbon ili nešto tome slično. Sam zaplet ću ostaviti gledateljima, neka vas priča dočeka nespremne, verovatno će biti i efektnija tako. 

Kako bilo, Tumbbad je dakle sjajan predstavnik svog izraza, mitska, bezvremena priča okupana večitom kišom, vizuelno često prelep film, na sjajnim lokacijama, skoro sav u kulisama sirotinjskih četvrti, prastarih hramova, mračnih tunela, podruma i bunara (istina, nisam uvek bio siguran šta je dole a šta gore, no dešava se to meni, nije nužno vezano za ugao kamere niti kakve tobože mane snimatelja, savršena je kamera ovde), sve to u storiji o prokletstvu pohlepe i koristoljublja. Ozbiljan, bez nepotrebnog humora, plesa niotkuda ili trošasovnog trajanja, sveden i jasan, podeljen u tri poglavlja tokom odrastanja i zrelosti glavnog nam junaka, film kome je uspelo da me uvuče u svoj turobni svet, dok mi je, iznenađujuće, bilo stalo do sudbine likova iako mi nisu bili iole simpatični. Ko god voli sumorne, jezive bajke, itekako može naći užitak u ovome filmu. Mada, znate, bajka je za odrasle. Zapravo ubrzo po otvaranju filma, imamo scenu gde žena svog ostarelog supruga zadovoljava (good ole hand job) uz priču o obećanom zlatniku...ma, neka toga, nema ičega eksplicitnog niti vulgarnog tu, tek, eto, položaj žena u ovom filmu...pa, recimo da i nije najzavidniji koji se da smisliti, samo želim reći da ovo nije nužno bajka koju želite gledati sa kakvom decom, šta ja znam. 
Ne kucka mi se, svakako probajte film. Vredi.

Tumbbad may be the scariest movie youll see this year - Rediff.com

Ažurirao puppet_master - 29.Studeni/Nov.2023 u 15:09
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2023 u 15:13
Bas kratko,  i meni definitivno interesantan film i mislim da ga vredi pogledati.
Na vrh
contritum View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj contritum Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2023 u 20:01
@puppet_master odličan komentar. Gledao sam ovaj film davno ali znam da mi se baš dopao. Koliko sam pročitao najavljeni su drugi i treći deo koji će biti povezani sa ovim.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2023 u 23:54
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Joxer bi rekao

Puno je filmova koje treba pogledati do penzije.
Na moju nesreću, puno njih nije prevedeno.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2023 u 09:28
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Joxer bi rekao

Uči jezike ili se makar ludo, strastveno, divlje i detinje zaljubi u kakvu prevoditeljku, koja bi ti uzvratila istim, pride još uz pregršt prevoda za ono što ti srce ište, dabome. 

Ja bre ljude ne razumem išta na kojem god jeziku pričali, dok domaće jezike razumem čak i manje, viš da i ne gledam domaće filmove (od kako su počeli da ih snimaju u boji tj), prosto nemam pojma o čemu ti ljudi pričaju i zašto. Međutim, razumem jezik filma, sve bude lakše ondaK, a onda kada i tu pogubim niti, šta ima veze, gledam slike, kao sa knjigama uostalom. LOL 

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2024 u 15:23

Joxer bi rekao

E pa, eto ti najave, uskoro time i prevoda ovog filma, da ne fali prevoda do penzije. Approve
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2024 u 15:40

Joxer bi rekao

E pa, eto ti najave, uskoro time i prevoda ovog filma, da ne fali prevoda do penzije. Approve

Već ima prevod ovog filma na drugom sajtu.NikolaJe je rekao da će da proveri, ali eto sada će biti konkretno. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2024 u 15:50
Pride će biti prevod, rekao bih, autentičnog lingviste na našem sajtu, što može biti samo plus. 
Osim toga, taknuto-maknuto ili kako već, zašto nije bio prevod ovde ranije, tako nam je to. LOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2025 u 13:29
Ovo je ludo!
I to na pozitivan način.

Puppet, nije muža nego ljubavnika, ona mu je priležnica.
Znači ovako, već 12 godina neka treba je ljubavnica seoskom poglavaru (titula: sarkar) i rodila mu je dva sina, ovaj joj je obećao brda i doline u ondašnjem kontekstu, ali...
Ali ona još mora hraniti, paziti i maziti staru sarkarovu babuskaru kojoj ne znamo niti ćemo doznati koliko godina ima.
Baburina je ukleta da vječno bude gladna i da zauvijek živi, međutim ona zna gdje je blago i njen unuk sarkar to blago traži (ko zna iz koje goneracije jer će baba i dijete zvati unukom).

A blago, odnosno zlato, je od majke boginje prisvojio njen prvorođeni sin Hastar. Zbog svoje pohlepe majka je kasnije zabranila da mu se ime spominje i da mu se grade hramovi u kojima će ga štovati.
U indijskoj mitologiji Hastar se nigdje ne spominje, tako da filmska priča o nespominjaju ima smisla.

Naravno, nije sarkar jedini koji želi blago za sebe, pohlepa je nekome u krvi, nekome je nametnuta, a neko zna da se treba maknuti od nje, kad-tad.
Blago će se u filmu pronaći, naime Hastara se može prizvari pecivom u obliku njegovog kipa.
No neće sve završiti hepiendom jer vrijeme nosi sa sobom društvene promjene, ali pohlepa ne umire.

Ja sam blago rečeno oduševljen.
Sve je nenormalno dobro, i priča, i glumci i vizualni dio.

Osim zvuka. Iz nekog razloga originalni Hindi audio je pretih na puno mjesta, i nije samo u reizdanju, provjerio sa i prastaru verziju od tamil rockers, isti slučaj.

Neću ipak cijepiti.
Ovo je toliko dobro, da bih bio bezobrazan ako ne bih rekao:
Mastwoč!

I da, najavljen je Tumbbad 2, snimanje kreće tokom ove godine.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2025 u 14:05
Pisah to iznad mesecima pošto sam odgledao film, pominjao se u najavama prevoda pa uzeo da osvežim temu, inače ne volim pisati po sećanju, smislenije je odmah sa svežim utiskom, ako je kakva uteha do sada sam pozaboravljao i više 😂. Eto nije gospođa supruga već ljubavnica, živeše u kakvoj zajednici, gde znam sada 😂 Suština mu dođe da vredi pogledati film. 👍
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2025 u 17:58
Suštima mu dođe da si ti trebao tu stisnuti malo jače i uvjeriti me da pogledam odmah, umjesto da gubim vrijeme na testiranju mejnstrimuša.
Ovako prođe 74356387465837456 godina.

Dobro, došao je on na red, nije nestao, ali kad nešto valja, i još si mogao znati da će meni biti ludilo (nema nikakve romantične ljige, nema ratovanja, nema biografije, nego čista analiza i disekcija jednog od najgorih ljudskih poriva ko da su bajku pisala nekakava indijska braća Grim pa je ona u srži horor), onda molim te zagnjavi da gledam odmah.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,262 sekundi.