| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Napoleon (2023) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Napoleon (2023)Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2023 u 15:56 |
|
|
Ta matematika bi meni bila drugačije ispisana. Povijesnobiografske papazjanije (Napoleon, Lost Country, itd) vs filmovi rađeni iz ljubavi = 0:1
|
||
![]() |
||
arzak
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2011 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Points: 85 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2023 u 17:00 |
|
|
"dajdžestirano"
Cemu ovo brate Iga? Imamo dovoljno svojih rijeci za sve.
|
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2384 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2023 u 20:54 |
|
|
Napoleon, Napoleon, ko je u igri, ja ili on?
|
||
![]() |
||
arzak
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2011 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Points: 85 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2023 u 16:53 |
|
|
||
![]() |
||
Bula
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 07.Sijecanj/Jan.2023 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Points: 61 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2023 u 17:25 |
|
|
Navodno je Stanley Kubrick planirao snimiti film o njemu, a trebao ga glumiti Jack Nicholson. Šteta što nije, sve sam više uvjeren kad vidim koliko lošeg se štanca danas s tehnikom o kojoj stare generacije nisu mogle ni sanjati. Svejedno ću ga otići pogledati, mada je kako čujem veći naglasak na produkciju nego dijalog.
|
||
![]() |
||
payutti
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(4)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2023 u 19:11 |
|
Ne nevodno, nego sigurno. Šteta što ga nije snimio, jer je po meni Kjubrik najveći režiser svih vremena. Svaki film mu je malo remek-delo. Hteo je da snimi i A.I., ali je smatrao da kompjuterska tehnologija nije dovoljno napredovala, pa je prava na film predao Spilbergu, koji ga je snimio posle njegove smrti. Nažalost, imao je još projekata koje nikad nije realizovao. Što se tiče Napoleona, sigurno ću ga pogledati. Verovatno Director's cut, koji koliko čujem, traje preko četiri sata. Ako je tako, onda je ovo iskasapljena verzija namenjena današnjim instant generacijama. Šteta što neko drugi nije odigrao ovo umesto Finiksa, koji je po meni dobar, ali pomalo precenjen glumac. Ažurirao payutti - 25.Studeni/Nov.2023 u 19:22 |
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2384 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2023 u 19:19 |
|
For gad sejk, nemoj se svađati s menom, nego sa ženom. Inače, Žoakin je fin, ali ima i bolji glumci. Bata Paskaljević bi bio odličan kao Napoleon. |
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2023 u 19:37 |
|
|
Da jeste kao što je payutti napisao, sigurno, e sad razlog se navodi standardno finansiranje i `neuspeh` nekih istorijskih filmova a jedan od njih je i film, Bondarchuk-a, `Waterloo`, mada ko zna sta se tu sve desavalo .Mnogi poznati glumci su bili u izboru da dobiju ulogu pre Nikolsona jedan od njih je i Dejvid Hemings, dok je Odri Hepbern odbila ulogu, pa je mislim Sarlota Rempling trebala da bude sledeca kojoj ce biti ponudjeno, mozda gresim itd. I ja mislim da je steta. Gledao sam filmove, citao , nisam dugo, mislim da cu da pogledam film verovatno sa porodicom.
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2023 u 13:30 |
|
|
Nema tija para...
|
||
![]() |
||
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2023 u 17:25 |
|
|
Napoleon cu mozda gledati mada bila je odavno serija ili mini serija a igrao je Armand assante
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2023 u 17:38 |
|
|
Dabome, to su osamdesete još, doduše bilo je svega i svačega mimo toga. U mojoj kući, dok je bila punija, slavio se čak i onaj film Desiree, sa Brandom.
Nisam zainteresovan, Ridley Scott je za mene, dakle lično meni, jedan od najbezličnijih autora koji radi u Hollywoodu, koliko god mogu izbegavam ga, tek mi je recimo Ron Howard još i dalji. Naravno da ima izuzetaka u oba slučaja, nemam ja naviku da pljujem po rediteljima, samo kažem da se tako u ponekim slučajevima jezivo ne slažu moje, hehe, frekvencije sa njihovim. Skoro po pravilu ne budemo u istom filmu. Nevezano za tamo neke filmove od pre xx godina, pričam o poslednjih nekoliko dekada njihovih filmova tek. Ako bih baš morao, što srećom nije slučaj, gledao bih (i dalje teška srca) seriju Napoleon (2002) iako bih pre svega toga radije ponovo čitao "Rat i Mir" npr, prosto ne volim na ekranu istorijske, ratne, kamoli tek priče o vojskovođama
neka toga drugim gledateljima, gledaće se i biti popularno, ne brinem ja. ![]() |
||
![]() |
||
dzems0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2023 u 17:17 |
|
|
[/QUOTE]
Hteo je da snimi i A.I., ali je smatrao da kompjuterska tehnologija nije dovoljno napredovala, pa je prava na film predao Spilbergu, koji ga je snimio posle njegove smrti. Nažalost, imao je još projekata koje nikad nije realizovao.
Ovo nisam znao, ali za mene je i Spilbergov A.I. remek delo i njegov najbolji film!
|
||
|
Chepe
|
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2023 u 04:42 |
|
|
Što se tiče đeda Stivena, za mijene je Šindlerova lista rijemek delo i to je to.
Prso Napoleon kao napolitanka, jbg. Da li je do scenarija? Da li je do redatelja? Da li je do efjekata? Da li je do Žakija koji se kao Feniks uzdiže, ali na dole u ovom kejsu? Pa, da li je moguće da od milijona glumaca na ovom planetu baš Džoni Keš i Džoker glume Bolanpartu??? Malo je mnogo malo, pa i previše. Fak of Finiče, ti nikada nećeš biti Kristijano Bejl i Danilo Dey Luis!!! |
||
![]() |
||
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 20:18 |
|
|
Osgiliath hvala za prevod ✨
|
||
![]() |
||
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2024 u 21:00 |
|
|
Bambula hvala za prevod ✨
|
||
![]() |
||
Munzeland
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 15:27 |
|
|
Uffff... meni ovo baš loše i dosadno
|
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 21:55 |
|
Čisto da se nadovežem. Ozbiljno se šuška da su Spilberg i Tom Henks dobili sva prava da odrader adaptaciju ogromnog scenarija, ili bolje je reći građe o životu Napoleona koju je Kjubrik revnosno skupio i objedinio u celinu. Pričali sa Kjubrikovom ćerkom Vivijen o ozbljnim namerama da realizuju ovaj projekat. Trebalo bi da bude odrađen u formi sedmodelne serije, a iza projekta bi stajao HBO. Inače, koliko volim Ridlija i njegove istorijske filmove poput Gladijatora i Kraljevstva nebeskog, ovo mi je ostavilo gorak ukus u ustima. U svakom smislu...
|
||
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 23:52 |
|
|
Fak Spielberg, Henks end Napoleon!
|
||
![]() |
||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2024 u 00:10 |
|
|
Da budem pošten, dopada mi se upotreba polifonog pevanja sa Korzike u saundtreku:
Neverovatna i fascinantna je povezanost tog polifonog pevanja i onog u Gruziji i sa područja Kavkaza. Polifono pevanje iz Gruzije i neverovatna pesma Cinckaro ili "Izvor voda/Vrelo" (najbolja u izvođenju Hamleta Gonašvilija) na neki neobičan način doprinela je gotičkoj, mračnoj i mističnoj, a ujedno opojnoj atmosferi sjajnog filma Nosferatu reditelja Vernera Hercoga:
|
||
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
||
![]() |
||
jojo385
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2024 u 09:47 |
|
|
"Čisto da se nadovežem. Ozbiljno se šuška da su Spilberg i Tom Henks dobili sva prava da odrader adaptaciju ogromnog scenarija, ili bolje je reći građe o životu Napoleona koju je Kjubrik revnosno skupio i objedinio u celinu. Pričali sa Kjubrikovom ćerkom Vivijen o ozbljnim namerama da realizuju ovaj projekat. Trebalo bi da bude odrađen u formi sedmodelne serije, a iza projekta bi stajao HBO."
A jel ti imas PECAT za ovo ili si izmislio.Obicno se postavi link o suskanju. Ili si izmislio ? |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |