Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Napoleon (2023)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=104333
Datum ispisa: 10.Lipanj/Jun.2026 u 23:00
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Napoleon (2023)
Objavio: JoxerTM
Tema: Napoleon (2023)
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2023 u 15:56
Ta matematika bi meni bila drugačije ispisana.
Povijesnobiografske papazjanije (Napoleon, Lost Country, itd) vs filmovi rađeni iz ljubavi = 0:1

Odgovori:
Objavio: arzak
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2023 u 17:00
"dajdžestirano" Cemu ovo brate Iga? Imamo dovoljno svojih rijeci za sve.

Objavio: Mizi
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2023 u 20:54
Napoleon, Napoleon, ko je u igri, ja ili on?

Objavio: arzak
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2023 u 16:53
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Napoleon, Napoleon, ko je u igri, ja ili on?
Tebi je stvarno dosadno. Samo se..s a nista pametno jos nijesi napisao.

Objavio: Bula
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2023 u 17:25
Navodno je Stanley Kubrick planirao snimiti film o njemu, a trebao ga glumiti Jack Nicholson. 
Šteta što nije, sve sam više uvjeren kad vidim koliko lošeg se štanca danas s tehnikom o kojoj stare generacije nisu mogle ni sanjati.

Svejedno ću ga otići pogledati, mada je kako čujem veći naglasak na produkciju nego dijalog.

Objavio: payutti
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2023 u 19:11
Originalno postovano od strane 45-marko-bulatovic 45-marko-bulatovic piše:

Navodno je Stanley Kubrick planirao snimiti film o njemu, a trebao ga glumiti Jack Nicholson. 
Šteta što nije, sve sam više uvjeren kad vidim koliko lošeg se štanca danas s tehnikom o kojoj stare generacije nisu mogle ni sanjati.

Svejedno ću ga otići pogledati, mada je kako čujem veći naglasak na produkciju nego dijalog.

Ne nevodno, nego sigurno. Šteta što ga nije snimio, jer je po meni Kjubrik najveći režiser svih vremena. Svaki film mu je malo remek-delo.
Hteo je da snimi i A.I., ali je smatrao da kompjuterska tehnologija nije dovoljno napredovala, pa je prava na film predao Spilbergu, koji ga je snimio posle njegove smrti. Nažalost, imao je još projekata koje nikad nije realizovao.

Što se tiče Napoleona, sigurno ću ga pogledati. Verovatno Director's cut, koji koliko čujem, traje preko četiri sata. Ako je tako, onda je ovo iskasapljena verzija namenjena današnjim instant generacijama.
Šteta što neko drugi nije odigrao ovo umesto Finiksa, koji je po meni dobar, ali pomalo precenjen glumac.

Datum objave: 25.Studeni/Nov.2023 u 19:19
Originalno postovano od strane arzak arzak piše:

Tebi je stvarno dosadno. Samo se..s a nista pametno jos nijesi napisao.

For gad sejk, nemoj se svađati s menom, nego sa ženom.
Inače, Žoakin je fin, ali ima i bolji glumci.
Bata Paskaljević bi bio odličan kao Napoleon.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2023 u 19:37
Da jeste kao što je payutti napisao, sigurno, e sad razlog se navodi standardno finansiranje i `neuspeh` nekih istorijskih filmova a jedan od njih je i film,  Bondarchuk-a, `Waterloo`, mada ko zna sta se tu sve desavalo .Mnogi  poznati glumci su bili u izboru da dobiju ulogu pre Nikolsona jedan od njih je i Dejvid Hemings,  dok je Odri Hepbern  odbila ulogu, pa je mislim Sarlota Rempling trebala da bude sledeca kojoj ce biti ponudjeno, mozda gresim itd. I ja mislim da je steta. Gledao sam filmove, citao , nisam dugo,  mislim da cu da pogledam film verovatno sa porodicom.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2023 u 13:30
Nema tija para...

Objavio: beogradski
Datum objave: 28.Studeni/Nov.2023 u 17:25
Napoleon cu mozda gledati mada bila je odavno serija ili mini serija a igrao je Armand assante

Objavio: puppet_master
Datum objave: 28.Studeni/Nov.2023 u 17:38
Dabome, to su osamdesete još, doduše bilo je svega i svačega mimo toga. U mojoj kući, dok je bila punija, slavio se čak i onaj film Desiree, sa Brandom. 

Nisam zainteresovan, Ridley Scott je za mene, dakle lično meni, jedan od najbezličnijih autora koji radi u Hollywoodu, koliko god mogu izbegavam ga, tek mi je recimo Ron Howard još i dalji. Naravno da ima izuzetaka u oba slučaja, nemam ja naviku da pljujem po rediteljima, samo kažem da se tako u ponekim slučajevima jezivo ne slažu moje, hehe, frekvencije sa njihovim. Skoro po pravilu ne budemo u istom filmu. Nevezano za tamo neke filmove od pre xx godina, pričam o poslednjih nekoliko dekada njihovih filmova tek. 

Ako bih baš morao, što srećom nije slučaj, gledao bih (i dalje teška srca) seriju https://www.imdb.com/title/tt0253839/" rel="nofollow - Napoleon (2002)
iako bih pre svega toga radije ponovo čitao "Rat i Mir" npr, prosto ne volim na ekranu istorijske, ratne, kamoli tek priče o vojskovođama Dead neka toga drugim gledateljima, gledaće se i biti popularno, ne brinem ja. LOL

Objavio: dzems0
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2023 u 17:17
[/QUOTE] Hteo je da snimi i A.I., ali je smatrao da kompjuterska tehnologija nije dovoljno napredovala, pa je prava na film predao Spilbergu, koji ga je snimio posle njegove smrti. Nažalost, imao je još projekata koje nikad nije realizovao. 

Ovo nisam znao, ali za mene je i Spilbergov A.I. remek delo i njegov najbolji film!

-------------
Chepe

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2023 u 04:42
Što se tiče đeda Stivena, za mijene je Šindlerova lista rijemek delo i to je to.

Prso Napoleon kao napolitanka, jbg.
Da li je do scenarija?
Da li je do redatelja?
Da li je do efjekata?
Da li je do Žakija koji se kao Feniks uzdiže, ali na dole u ovom kejsu?

Pa, da li je moguće da od milijona glumaca na ovom planetu baš Džoni Keš i Džoker glume Bolanpartu???
Malo je mnogo malo, pa i previše.

Fak of Finiče, ti nikada nećeš biti Kristijano Bejl i Danilo Dey Luis!!!

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2023 u 20:18
Osgiliath hvala za prevod ✨

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2024 u 21:00
Bambula hvala za prevod ✨

Objavio: Munzeland
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 15:27
Uffff... meni ovo baš loše i dosadno

Objavio: Atrahasis
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 21:55
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Originalno postovano od strane 45-marko-bulatovic 45-marko-bulatovic piše:

Ne nevodno, nego sigurno. Šteta što ga nije snimio, jer je po meni Kjubrik najveći režiser svih vremena. Svaki film mu je malo remek-delo.
Hteo je da snimi i A.I., ali je smatrao da kompjuterska tehnologija nije dovoljno napredovala, pa je prava na film predao Spilbergu, koji ga je snimio posle njegove smrti. Nažalost, imao je još projekata koje nikad nije realizovao.

Što se tiče Napoleona, sigurno ću ga pogledati. Verovatno Director's cut, koji koliko čujem, traje preko četiri sata. Ako je tako, onda je ovo iskasapljena verzija namenjena današnjim instant generacijama.
Šteta što neko drugi nije odigrao ovo umesto Finiksa, koji je po meni dobar, ali pomalo precenjen glumac.

Čisto da se nadovežem. Ozbiljno se šuška da su Spilberg i Tom Henks dobili sva prava da odrader adaptaciju ogromnog scenarija, ili bolje je reći građe o životu Napoleona koju je Kjubrik revnosno skupio i objedinio u celinu. Pričali sa Kjubrikovom ćerkom Vivijen o ozbljnim namerama da realizuju ovaj projekat. Trebalo bi da bude odrađen u formi sedmodelne serije, a iza projekta bi stajao HBO.

Inače, koliko volim Ridlija i njegove istorijske filmove poput Gladijatora i Kraljevstva nebeskog, ovo mi je ostavilo gorak ukus u ustima. U svakom smislu...

-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙

Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 23:52
Fak Spielberg, Henks end Napoleon!

Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2024 u 00:10
Da budem pošten, dopada mi se upotreba polifonog pevanja sa Korzike u saundtreku:

Neverovatna i fascinantna je povezanost tog polifonog pevanja i onog u Gruziji i sa područja Kavkaza.

Polifono pevanje iz Gruzije i neverovatna pesma Cinckaro ili "Izvor voda/Vrelo" (najbolja u izvođenju Hamleta Gonašvilija) na neki neobičan način doprinela je gotičkoj, mračnoj i mističnoj, a ujedno opojnoj atmosferi sjajnog filma Nosferatu reditelja Vernera Hercoga:

-------------

Objavio: jojo385
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2024 u 09:47
"Čisto da se nadovežem. Ozbiljno se šuška da su Spilberg i Tom Henks dobili sva prava da odrader adaptaciju ogromnog scenarija, ili bolje je reći građe o životu Napoleona koju je Kjubrik revnosno skupio i objedinio u celinu. Pričali sa Kjubrikovom ćerkom Vivijen o ozbljnim namerama da realizuju ovaj projekat. Trebalo bi da bude odrađen u formi sedmodelne serije, a iza projekta bi stajao HBO."
A jel ti imas PECAT za ovo ili si izmislio.Obicno se postavi link o suskanju. Ili si izmislio ?

Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2024 u 15:40
Imam pečat, uzmeš napišeš to na Google-u i izaći će ti intervju sa Spilbergom! 

-------------

Objavio: ar8c
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2024 u 17:13
Očekivao sam da mi ova biografska epopeja neće sasvim leći i takva očekivanja su potpuno ispunjena. Mlako i isprazno, rekao bih i prilično bespotrebno. Naravno, produkcija je vrhunska, kostimi, scenografija, ambijent koji je sjajno dočaran, upečatljivi detalji... Da se samo ti atributi vrednuju kod filmova, bilo bi ovo top. Ali...

Prvo i osnovno, jasno je da je priča ispolirana i ispeglana na način da legne prosečnom gledaocu, naravno na način kako to doživljavaju kreatori dela. Poznavaoci istorijske faktografije pronašli bi i poneku nedoslednost i nepreciznost, ali OK, mogu se oprostiti određene stilske i terminološke slobode u ime umetničkog dojma.

Imam problem sa odabirom glavnog glumca koga inače veoma cenim i smatram ga jednim od najtalentovanijim na sceni. To sam pretpostavio već nakon odgledanog trailera, a utisak se nije popravio nakon premijere. Jednostavno imam utisak da on nije idealan lik za ulogu u fizičkom smislu, ali ni po pitanju glumačkog stila. Recenzent je to lepo primetio i poentirao sa asocijacijom na izvanrednog Jokera.

Takođe, opisani događaji datiraju u vreme kada je Napoleon tek zagazio u treću deceniju života, a Joaquin je to uveliko pregazio i čak se nisu potrudili ni da ga malo tehnološki "podmlade i upodobe" kad je trebalo. Sa druge strane mislim da je supertalentovana Vanessa Kirby razbila ulogu i da je kao skrojena za lik fatalne Josephine.

Konačno, gledaoci koji preferiraju akciju, epske bitke i konkretne stvari biće mahom smoreni i uskraćeni za ono što traže. Barem ako stavimo u proporciju dužinu filma i konkretan sadržaj. Oni kojima leži dramski aspekt filma i koji rado iščekuju taj neki specifičan odnos diktatora i njegove "konkubine", što zapravo i jeste siže ovog poduhvata, takođe neće mnogo da se usreće, uz dobre šanse da i oni ostanu smoreni i uskraćeni za ono što je film od starta obećavao.

Mislim da Ridley Scott nije baš profitirao sa ovim filmom kada se podvuče crta njegove prebogate karijere, te da je ovo jedno sasvim prosečno filmsko izdanje, za mrvu ispod proseka opusa čuvenog reditelja. Ima se šta videti, uloženo vreme nije uzaludno protraćeno, ali isto tako čovek ne gubi mnogo, ili ne gubi praktično ništa ukoliko ga jednostavno preskoči. Stariji filmofili sigurno pamte projekat na istu temu gde su glavne uloge podelili Armand Assante i Jacqueline Bisset. To mi je nekako imalo više smisla, još uvek mi je prva asocijacija na Bonapartu Assante. A možda sam samo omatorio

Objavio: Goran87BG
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2024 u 15:29
Predstaviše čoveka kao nekog tunjavog, mutavog i depresivnog lika, a on najveći svetski vojskovođa...facepalm
Nemoguće je sa tim osobinama nekakav minimum u životu postići, a ne sve ovo.
Nažalost slažem se sa ostalima da ovo nije uloga za Phoenixa ma koliko god ga gotivio, možda bi mu prijalo da ode u neku komediju malo da izađe iz učmalosti, sve uloge na isti kalup igra.

Objavio: Ljubivoje
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2024 u 00:39
Moćan film, Ridley Scott je ostao dosledan svom prepoznatljivom, raskošnom stilu a sačuvao je i umeće da od svakog glumca u filmu izvuče ono najbolje. Možda je mogao da ide i na dva filma, tu toliko ima građe jer je to bilo jedno izuzetno kompleksno vreme, kada su se rađale republike a carevine ulazile u poslednji krug svog postojanja. Samo bitka kod Waterlooa zaslužuje poseban film, ovde bi izdvojio ulogu vojvode od Wellingtona koga je maestrano odigrao Rupert Everett. No međutim, današnje vreme traži dinamičnu filmsku radnju bez previše mozganja a i malo koga zapravo interesuje istorija tako da je morao ovo da zbrza i primamljivo upakuje. Mislim da ovaj film treba pogledati bar dva puta, ima puno detalja koji promaknu u prvom gledanju a urađeni su vrlo precizno, praktično bravurozne minijature, Joaquin Phoenix odličan, moguće je da bude predložen za Oskara a isto važi i za Vanessu Kirby.

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2024 u 19:17
Ljubivoje, da nisi komičar, mejbi???

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2024 u 19:55
Čim neko kaže da neki film treba gledati dva puta, ili je plaćenik ili ne smijem reći ili kako si rekao - komičar.
Fata je Fata, al' dvaput je dvaput.

A mejbi je mejbelin.

Objavio: Tom Brady
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2024 u 16:00
E moj Napoleone, dođoše i tebi žene glave🙂 Očekivao sam više od fila, iskreno.

Objavio: Stressman
Datum objave: 22.Svibanj/May.2024 u 14:22
Nisam fan Napoleona(ništa manji zločinac od dežurnih krivaca,podatci na kraju filma) a ni film nije baš nešto,ali zahvaljujući ovom filmu konačno sam pogledao Napoleon Dynmite https://youtu.be/vE4VlA_9OrI?si=YOaBa64ts3T7YV4N

Objavio: beogradski
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2025 u 21:23
Nije mi se svideo film. Fan sam Joaquin Phoenix-a ali je sklon da ima projekte ili koji mi se ne svidjaju ili koje i ne planiram da gledam.. Na prim er necu gledati Eddington, zatim isto tako Joker 2, niti Beau Is Affraid, isto tako mislim da necu ni C'mone C'mone, pa isto tako i kad je u pitanju projekat Mary Magdale a na zalost odgledao sam do kraja mozda najgluplji film ikada Innherent Vice. Ima tu jod filmova za propusttiti ali Joaqin ipak zna i da ima dobre filmove, barem po nekom mom ukusu. A sto se tice filma Napoleon, iz mnogo aspekata nisam zadovoljan a slazem se sto je Goran87BG napisao kako su predstavili Napoleona a tako je uradio reziser ovog filma Ridley Scott. Lose uradjeno, lose. Mada poceo sam ja ima poprilicno vremena da izbegavam ratne a pogotovu istorijske i to sa razlogom. Pa eto na primer ovaj film

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk