| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Jedno hvala i jedna najava |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Bula
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 07.Sijecanj/Jan.2023 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Points: 61 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Jedno hvala i jedna najavaObjavljeno: 12.Studeni/Nov.2023 u 09:45 |
|
Veliki pozdrav, još veće hvala, svima koji su zaslužni da bi netko u samo par klikova uživao u filmu. I ja sam jedan od njih. "Friški" sam ovdje, ali koristim priliku da najavim titl koji pripremam već mjesecima, i računam da bi uskoro trebao biti završen. Serija se zove Lonesome Dove (1989.) https://www.imdb.com/title/tt0096639/ Zrno po zrno, od prijevoda koji pedantno radim nastaje titl koji bi, nadam se, trebao razveseliti sve ljubitelje legendarne mini serije. Ažurirao 45-marko-bulatovic - 17.Studeni/Nov.2023 u 16:52 |
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 02.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2471 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2023 u 10:28 |
odlično! idem upisati u popis najava. inače, imamo mjesto kamo se najavljuje što će tko raditi,
da ne rade trojica jedan film, da se malo samohvalimo i još ima nekih praktičnih razloga---> |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72035 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2023 u 11:20 |
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2023 u 21:20 |
|
Dobro došao
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51186 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2023 u 00:05 |
|
|
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2023 u 01:20 |
Bravo za izbor, stvarno najbolja mini serija, kao pasionirani ljubitelj vesterna to tvrdim pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću. A da li znaš da ovde već postoje prevodi za Lonesome Dove i za Return to Lonesome dove? |
|
![]() |
|
Bula
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2023 u 08:31 |
|
Znam. No, želim napraviti "bogatiji" i precizniji titl, jer, kako izuzetno dobro znam tu seriju i njenu tematiku, ona to svakako i zaslužuje. Upravo sad, prisjećam se kad sam je prvi put gledao na TV-u, davne 1993., pa onda opet 1995. Poslije toga, tko zna koliko puta. Mislim da još negdje imam VHS sa zadnjom epizodom... tadašnji titl je bio ok, no može se uraditi bolje. Četvrti dio sam zgotovio i rado bih dao na pregled. (Ovdje me možete uputiti kako ide s tim)
Ažurirao 45-marko-bulatovic - 13.Studeni/Nov.2023 u 18:34 |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2023 u 19:10 |
|
Koja podudarnost (dokaz da je super serija 😆) imam je i ja na VHS-u i gledao sam je ne znam koliko puta a prvi put zima 1989/90.
U prvom postu kažeš za par meseci da će biti gotov prevod, a sad da je gotov četvrti deo, dobro si dodao gas. Za pravljenje i proveru titla najbolje pročitaj uputstva zs pravljenje titla. Olakšaće ti rad. |
|
![]() |
|
Bula
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2023 u 08:21 |
|
Nekako sam se od starta više "uhvatio" zadnje epizode, jer je ključna i ima dosta prostora za precizniji titl. To je, naravno, scena gdje Gus na samrti razgovara s Callom, a i posljednja gdje novinar pokušava "izvući" koju riječ. Gle, više manje je sve odrađeno, a ostalo mi je završno finiširanje i provjera jel to to. Titl neće imati nijednu pravopisnu grešku (gldam, pšem), i sva imena likova su točno ubačena. Rečenice i dijalozi su lijepo ukomponirani, CPS neće "bubriti", nijedna linija nije prekratka da samo "blicne" na ekranu.
Ažurirao 45-marko-bulatovic - 17.Studeni/Nov.2023 u 18:01 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |