Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Chestnut Man (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Chestnut Man (2021)

Kastanjemanden

Kastanjemanden (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Lutke od kestena

Godina:

2021

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij

Trajanje:

60 min

Glavne uloge:

Sofie Gråbøl
  >  Marie Holst
Anders Hove
  >  Aksel
Ali Kazim
  >  Nehru
Anders Nyborg
  >  Abildgård
Fadime Turan
  >  It Technician
Lars Ranthe
  >  Nylander
Iben Dorner
  >  Rosa Hartung
Morten Brovn
  >  Frederik Vogel
Louis Næss-Schmidt
  >  Gustav Hartung
Liva Forsberg
  >  Le Thulin
David Dencik
  >  Simon Genz
Olaf Højgaard
  >  Tim Jansen
Simone Lykke
  >  Benedikte Skans
Morten Brovn
  >  Frederik Vogel
Mikkel Boe Følsgaard
  >  Mark Hess

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Chestnut Man (2021)
    Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2021 u 12:59
Pročitao Svejstrupov roman, pa ako nekog zanima ko je ubica, da ostavim taj podatak ovde javno. 😂 😂 😂
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2021 u 17:57
I šta, roman je debel ko 5 biblija da se morala raditi serija, a ne film?
Ostavi podatak je li baš morala serija ili se moglo spakirati u film ko Ime Ruže deblje od te knjige.

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2021 u 19:05
Roman, efektivno ima nekih 356 strana (bez specifikacije, naslovnice, posvete, pogovora...) i prilično je detaljan, te se komotno mogla uraditi mini-serija, što u ovom slučaju i jeste urađeno. Roman je odličan, uzbudljiv i drži pažnju. Pravi skandinavski, mračni misteri-triler (whodunnit tipa). Smile
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2021 u 20:45
I ja sam citao isto (mada od svakog skandinavskog autora po neku knjigu, iako ni Islandjani nisu losi) i bas me interesuje ekranizacija. Meni su taman mini serije, kao sto je sto su npr i Kobenova dela ekranizovana kroz serije, tako je i npr. Jusi Adler-Olsen mogao komotno, bar neko delo. Slicno Tom Rob Smit Dete 44 i nastavci, i dosta drugih,
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2021 u 21:10
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

I ja sam citao isto (mada od svakog skandinavskog autora po neku knjigu, iako ni Islandjani nisu losi) i bas me interesuje ekranizacija. Meni su taman mini serije, kao sto je sto su npr i Kobenova dela ekranizovana kroz serije, tako je i npr. Jusi Adler-Olsen mogao komotno, bar neko delo. Slicno Tom Rob Smit Dete 44 i nastavci, i dosta drugih,

Ne znam da li sam te dobro razumeo ovde, ali ekranizovano je već pet delova Adler-Olsenovog Department Q serijala. Confused
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2021 u 21:29
Ne samo kazem da su neka dela Jusi Adler-Olsena mogla umesto filmova biti mini serije. Kao sto je i npr za Tom Rob Smita bilo prostora za mini serije Dete 44, Tajni govor, Agent 6.
Na vrh
Boxter7 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boxter7 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2021 u 20:03
Odlicna serija. Kao i vecina skandinaskih trilera i ovaj je zaista dobar. Da ne postane klise al Ameri ne mogu da im prismrde na deset mesta.
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2021 u 09:54
Dobra mini serija, od mene 👍gore!
Na vrh
RobertoW View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj RobertoW Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2021 u 10:32
Serija odlična, malo za promenu da vidimo da u seriji nema ni jednog homoseksualnog para, jer sada po šablonu u holivudu sve to mora da ima. Lepo napisan scenario, obavezno pogledati
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2021 u 15:16
Odlična serija. Skandinavci stvarno umeju da naprave mnogo dobre serije sa ovakvom tematikom. Preporuka. P. S. kome se bude dopala ova serija preporuka da pogleda i The valhalla murders.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2022 u 15:04
Meni je ovo podpuno stereotipna sablonska serija, bez ikakve filmske potencije i kreativnosti utopljena u sivilo prosecnosti. U sustini dosadno do zla boga. Ocena4/10
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2023 u 14:27
Napokon odgledah. Vrhunski danski noir-triler i odlična adaptacija Svejstrupovog romana. Zaista sam uživao u istom, iako sam prethodno pročitao knjigu, te mi je radnja bila poznata kao i identitet ubice. Tako tipična, mračna atmosfera skandinavskih trilera, preneta je i na ovo ostvarenje. Radnja je uklopljena do poslednjeg detalja, nema praznog hoda, te priča drži pažnju od početka do kraja.

Svima koji vole "whodunnit" tip misteri-trilera, topla preporuka za pomenutu seriju. Thumbs Up
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2023 u 15:10
Kud nije azijska... Ovako moram preskočiti.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2023 u 16:46
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Koji sad argument imaš za preskakanje? Nit je istorijski, nit je drama, niti je prema istinitom događaju... LOLLOLLOL

Btw. azijati mogu samo da sanjaju o ovakvim atmosferskim trilerima, poznatim i kao scandi-noir. Ne kažem, dobri su u dosta toga, ali u ovom podžanru, u filmovima i serijama ovog stila, ne mogu ni prismrdeti evropskim severnjacima. Cool
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2023 u 16:59
Argument ovdje je: nedostatak vremena.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2023 u 17:12
Meni bgv iskreno bas suprotan utisak oko serije zbog  knjige `Čovek od kesten`. Ali ne mogu da se bunim, jeste ponavljaju se malo Skandinavci u knjigama ovog tipa, prirodno. Mada ko nije moze i datu i Forbrydelsen (2007). Jeste imaju tu specificnu atmosferu. 
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2023 u 14:35

Ja sam ovde dosao do predposlednje epizode i odustao, cak me ni kraj nije interesovao...
Krajnje dosadno , vec vidjeno i bez trunke originalnosti za moj ukus.Nema niceg novog i autenticnog.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2023 u 15:33
Aleksa pa dobro taj utisak, bgv drugi, ja treci, Boki, Brady, Robert, nego probaj Bron/Broen bar prvu sezonu ako ti se svideo Der  Pass , Saga je kao detektiv iz korejske Stranger , ili biras The Killing, ili dansku ili americku, probaj , a meni je nekako od tih poslednjih  prijao Koben i Oriol Paulo-va adaptacija  The Innocent, naravno koliko je ko gledao na tu temu, pa kinematografije raznih drzava, pa raspolozenje, trenutak,  pa kome sta legne, prija ...

Ažurirao AlexDeLarge - 22.Travanj/Apr.2023 u 15:52
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2023 u 16:21
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2023 u 17:23
Alex hvala za preporuku Inocent
 Broen Aka Most. odistao posle dve tri epizode, Killing posle prve, meni je kao ''Inkvizitoru

'' to bilo nekako dosadno.

E ko ceni moj ''strasni sud'' evo od mene  preporuke za seriju Eteros Ego koja je za mene jedno od vecih svetslih iznenadjenja zadnjih godina.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,211 sekundi.