Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=99507 Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 22:36 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Chestnut Man (2021)Objavio: bgvracar
Tema: The Chestnut Man (2021)
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2021 u 12:59
Pročitao Svejstrupov roman, pa ako nekog zanima ko je ubica, da ostavim taj podatak ovde javno. 😂 😂 😂
Odgovori: Objavio: JoxerTM
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2021 u 17:57
I šta, roman je debel ko 5 biblija da se morala raditi serija, a ne film?
Ostavi podatak je li baš morala serija ili se moglo spakirati u film ko Ime Ruže deblje od te knjige.
Objavio: bgvracar
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2021 u 19:05
Roman, efektivno ima nekih 356 strana (bez specifikacije, naslovnice, posvete, pogovora...) i prilično je detaljan, te se komotno mogla uraditi mini-serija, što u ovom slučaju i jeste urađeno. Roman je odličan, uzbudljiv i drži pažnju. Pravi skandinavski, mračni misteri-triler (whodunnit tipa).
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2021 u 20:45
I ja sam citao isto (mada od svakog skandinavskog autora po neku knjigu, iako ni Islandjani nisu losi) i bas me interesuje ekranizacija. Meni su taman mini serije, kao sto je sto su npr i Kobenova dela ekranizovana kroz serije, tako je i npr. Jusi Adler-Olsen mogao komotno, bar neko delo. Slicno Tom Rob Smit Dete 44 i nastavci, i dosta drugih,
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2021 u 21:10
AlexDeLarge piše:
I ja sam citao isto (mada od svakog skandinavskog autora po neku knjigu, iako ni Islandjani nisu losi) i bas me interesuje ekranizacija. Meni su taman mini serije, kao sto je sto su npr i Kobenova dela ekranizovana kroz serije, tako je i npr. Jusi Adler-Olsen mogao komotno, bar neko delo. Slicno Tom Rob Smit Dete 44 i nastavci, i dosta drugih,
Ne znam da li sam te dobro razumeo ovde, ali ekranizovano je već pet delova Adler-Olsenovog Department Q serijala.
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2021 u 21:29
Ne samo kazem da su neka dela Jusi Adler-Olsena mogla umesto filmova biti mini serije. Kao sto je i npr za Tom Rob Smita bilo prostora za mini serije Dete 44, Tajni govor, Agent 6.
Objavio: Boxter7
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2021 u 20:03
Odlicna serija. Kao i vecina skandinaskih trilera i ovaj je zaista dobar. Da ne postane klise al Ameri ne mogu da im prismrde na deset mesta.
Objavio: bokidante
Datum objave: 20.Listopad/Oct.2021 u 09:54
Dobra mini serija, od mene 👍gore!
Objavio: RobertoW
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2021 u 10:32
Serija odlična, malo za promenu da vidimo da u seriji nema ni jednog homoseksualnog para, jer sada po šablonu u holivudu sve to mora da ima. Lepo napisan scenario, obavezno pogledati
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2021 u 15:16
Odlična serija. Skandinavci stvarno umeju da naprave mnogo dobre serije sa ovakvom tematikom. Preporuka. P. S. kome se bude dopala ova serija preporuka da pogleda i The valhalla murders.
Objavio: aleksayu
Datum objave: 26.Kolovoz/Aug.2022 u 15:04
Meni je ovo podpuno stereotipna sablonska serija, bez ikakve filmske potencije i kreativnosti utopljena u sivilo prosecnosti.
U sustini dosadno do zla boga.
Ocena4/10
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2023 u 14:27
Napokon odgledah. Vrhunski danski noir-triler i odlična adaptacija Svejstrupovog romana. Zaista sam uživao u istom, iako sam prethodno pročitao knjigu, te mi je radnja bila poznata kao i identitet ubice. Tako tipična, mračna atmosfera skandinavskih trilera, preneta je i na ovo ostvarenje. Radnja je uklopljena do poslednjeg detalja, nema praznog hoda, te priča drži pažnju od početka do kraja.
Svima koji vole "whodunnit" tip misteri-trilera, topla preporuka za pomenutu seriju.
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2023 u 15:10
Kud nije azijska... Ovako moram preskočiti.
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2023 u 16:46
JoxerTM piše:
Koji sad argument imaš za preskakanje? Nit je istorijski, nit je drama, niti je prema istinitom događaju...
Btw. azijati mogu samo da sanjaju o ovakvim atmosferskim trilerima, poznatim i kao scandi-noir. Ne kažem, dobri su u dosta toga, ali u ovom podžanru, u filmovima i serijama ovog stila, ne mogu ni prismrdeti evropskim severnjacima.
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2023 u 16:59
Argument ovdje je: nedostatak vremena.
Datum objave: 21.Travanj/Apr.2023 u 17:12
Meni bgv iskreno bas suprotan utisak oko serije zbog knjige `Čovek od kesten`. Ali ne mogu da se bunim, jeste ponavljaju se malo Skandinavci u knjigama ovog tipa, prirodno. Mada ko nije moze i datu i https://titlovi.com/serije/forbrydelsen-3037700/" rel="nofollow - Forbrydelsen (2007). Jeste imaju tu specificnu atmosferu.
Datum objave: 22.Travanj/Apr.2023 u 14:35
Ja sam ovde dosao do predposlednje epizode i odustao, cak me ni kraj nije interesovao...
Krajnje dosadno , vec vidjeno i bez trunke originalnosti za moj ukus.Nema niceg novog i autenticnog.
Datum objave: 22.Travanj/Apr.2023 u 15:33
Aleksa pa dobro taj utisak, bgv drugi, ja treci, Boki, Brady, Robert, nego probaj Bron/Broen bar prvu sezonu ako ti se svideo Der Pass , Saga je kao detektiv iz korejske Stranger , ili biras The Killing, ili dansku ili americku, probaj , a meni je nekako od tih poslednjih prijao Koben i Oriol Paulo-va adaptacija https://www.imdb.com/title/tt10147644/?ref_=nm_flmg_t_4_wr" rel="nofollow - The Innocent , naravno koliko je ko gledao na tu temu, pa kinematografije raznih drzava, pa raspolozenje, trenutak, pa kome sta legne, prija ...
Objavio: puppet_master
Datum objave: 22.Travanj/Apr.2023 u 16:21
JoxerTM piše:
Datum objave: 22.Travanj/Apr.2023 u 17:23
Alex hvala za preporuku Inocent
Broen Aka Most. odistao posle dve tri epizode, Killing posle prve, meni je kao ''Inkvizitoru
'' to bilo nekako dosadno.
E ko ceni moj ''strasni sud'' evo od mene preporuke za seriju Eteros Ego koja je za mene jedno od vecih svetslih iznenadjenja zadnjih godina.