| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Chikatilo (2021) |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Chikatilo (2021)Objavljeno: 28.Svibanj/May.2022 u 17:57 |
|
Mini seriju preveo rest77 ✨
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 17:46 |
|
Sto se tice Chikatila serijskog ubice koji je ubio na desetine dece oba pola i koga su jurili punih deset godina po tadasnjem SSSru, ima vise filmova. Citizen X - meni licno neprevazidjen Citizen X (TV Movie 1995) - IMDb Child 44 americko evropska koprodukcija sa Tom Hardy u glavnoj ulozi islednika Child 44 (2015) - IMDb Evilenko -italijanski film , podpuno autentican i originalan u pristupu sa fenomenalnim glavnim glumcem, najpoznatijiom po ulozi iz Paklene pomorandze Malcolm McDowell Evilenko (2003) - IMDb i sad ruska serija koju se spremam da gledam ....
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 19:18 |
|
Sad sam se cuo sa prevodiocem za drugu sezonu nema ruskih titlova. Moracemo da budemo strpljivi.
Rusi su poceli u zadnje vreme debelo da zajebavaju sa svojim serijama za koje NE IZBACUJU titlove ili ih izbace posle duzeg vremena.
Da li stite na taj nacin svoja autorska prava od piratorije , ili je nesto drugo u pitanju ne bih znao.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 20:41 |
|
Citizen X mi je odlican. Evilenko nisam gledao jer sam gledao i jedan dokumentarac, i onda rekoh dovoljno. Za `Child 44` tj. `Dete 44` za jednog lika Tom Rob Smit je bio inspirisan doticnim , lepo je iskoristio to u prici, ali ono o cemu je pisao ipak je sire ( tako da mozda ne bih stavio direktno da je prica o Andrei Chikatilo-u ) i deo trilogije zajedno sa `Tajni govor` i `Agent 6`, i sve mi je to ok. Mene mozda vise interesuje Ivan Denisovich kako je uradjen, mada sam davno citao knjigu i gledao One Day in the Life of Ivan Denisovich iz 1970. pa rekoh da se podsetim, ali ima i lepsih tema, npr. Grobnica za Borisa Davidovica, salim se malo, ali imaju mali broj strana tako da mogu da se procitaju za jedno popodne ili dva mozda. Ažurirao AlexDeLarge - 05.Srpanj/Jul.2022 u 20:51 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 20:50 |
|
Ko je TomRob Smit. Kakve veze ima Ivan Denisovic sa temom?
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 21:04 |
|
Tom Rob Smit je pisac trilogije cija je prva knjiga Dete 44, a radnje i teme u datoj trilogiji su sire, a inace nema veze samo povezujem da ga je inspirisao i Solzenjicin i neki drugi autori, dok je pisao, a za Dete 44 je koristio i npr. knjigu The Killer Department po kojoj je radjen Citizen X. A u temama nekih filmova ili serija smo cak i drasticno odstupalo od same teme filma, a ovo je vezano za Child 44. ![]() Ažurirao AlexDeLarge - 05.Srpanj/Jul.2022 u 21:17 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 22:41 |
|
Nisam znao ovo. Jel nesto filmovano od poglavlja iz knjige The killer department.
Jel mozda ovaj naslov preveden?
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2022 u 01:26 |
|
Veoma dobre prve dve epizode. Rusi su se bas potrudili da bude zanimljivo.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2022 u 18:03 |
|
Izuzetno dobra serija vrhunske produkcije, koja je donela dosta novina u pogledu Cikatila. Te novine su predpostavljam imaginacija i kreativnost autora serije. Fenomenalna gluma Cikatila, inteligentnog i lukavog psihopate. U seriji su veoma jasno predstavljeni razliciti karakteri i licnosti dva tima policajaca, lokalaca i islednika iz Moskve kao i sukob razlicitih pogleda na vodjenje istrage i sukob metodologija koje bi dovele do rezultata. Sukob starog rigidnog i novog policijskog pristupa. Gluma svih aktera je upecatljiva i iznad svakog proseka. Jedva sam gledajuci prethodnu epizodu cekao sledecu. Hvala jos jednom prevodiocu Restu mom prijatelju sto je preveo prvu sezonu. Nadajmo se , da necemo morati dugo da cekamo na ruske titlove za drugu sezonu, koji se za sada nisu pojavili. Ocena 10/10
|
|
![]() |
|
Nes*
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2022 u 05:10 |
|
Jos uvek nisu preveli drugu sezonu...jedino da neko uradi na sluh.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2022 u 17:44 |
|
Nece ti to niko prevoditi na sluh. Ostaje nam da cekamo. Rusi opasno zajebavaju sa svojim serijama zadnjih godina. Namerno ne izbacuju titlove. Stite se na taj nacin po mojoj predpostavci od piraterije, ili ako su imbecili nisu zainteresovani za plasman i prodaju dela svojih serija van Rusije!? To rade i drugi Nemci-primer serije Hindafing, Bugari itd...
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51197 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2022 u 18:50 |
|
Ne znam šta je razlog, ali sumnajm da je to. Pre mislim da je kod njih kao i ovde - ako neko hoće uradi, ako ne, onda nema. Titlovi se ionako rade za osobe oštećenog sluha, bilo ruski ili engleski, a ne da bi mi prevodili. I takvi sajtovi postoje, ali nisu besplatni. Ne možeš samo da se prijaviš i skidaš šta ti treba. A da plaćaš da bi prevodio za dž... Inače sam odgledala seriju do kraja i stvarno je dobra, ali nemam sad vremena da prevodim. A i Nagijev u ulozi Čikatila tako brblja i frflja da je milina prevoditi ![]() Možda, kad zahladni, ako se dotle ne pojave titlovi...
|
|
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2022 u 20:08 |
|
Mislim da titlovi treba da se rade za sve ljude, kako bi lakse pratili i usput ako su zainteresovani ucili jezik a ne samo za ljude sa slabijim sluhom. Nazalost je ova ''moda'' serija bez tilova sve prisutnija. Ima dosta imbecilnih stvari. Nemci su izdali na blureju fenomenalnu seriju o Bachu iz 1986 godine BEZ IKAKVOG TITLA. Sta je to sovinizam, nacionalizam, kultruroloska samodovoljnost, meni podpuno kao profesoru orgulja nenormalno.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2023 u 13:54 |
|
Dobra mini serija ali ima i druga sezona koja nije prevedena
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2023 u 18:05 |
Kad smo već kod pomenutog bestselera, urađena je i ekranizacija istog sa Tomom Hardijem u glavnoj ulozi. No, ipak kažu da je knjiga značajno bolja od filma. |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2024 u 14:23 |
|
Na bugarskom sajtu su se pojavili prevodi za drugu sezonu. Snimljena je i treca sezona. Mogu sve tri da se gledaju na Okko paltformi uz Vpn. Problem je jedino sto morate naci nekog rusa koji ima njihovu Mira karticu da plati....
|
|
![]() |
|
Nes*
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2024 u 10:25 |
|
Prevodi na kom jeziku? valjda ce se naci neko i to da resi..
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51197 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2024 u 10:34 |
|
Ima nekih titlova na bugarskom, ali 230 linija za 45 minuta... I na engleskom, istog kvaliteta. Tako da će prevod biti uglavnom na sluh. Planiram, čim budem imala vremena.
|
|
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2024 u 10:44 |
|
Ljubice ulepsala si mi dan sa ovom vescu.
Ja kao laik koji se dosta snalazi sa ruskim sam sa Se preveo sa bugarskog na srpski odgledao prvih 10 minuta titl je odlicnig kvaliteta i moze da se gleda. |
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2024 u 16:50 |
|
Titl je očajnog kvaliteta i to se odmah vidi kad počneš da prevodiš prevod prevoda, pritom mašinskog. Već drugi put danas čujem kako je AI napredovala i kako s tim može da se gleda. Ili su nam kriterijumi toliko nazadovali?
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |