Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kamikaze (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kamikaze (2021)

Kamikaze

Kamikaze (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2021

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

30 min

Glavne uloge:

Charlotte Munck
  >  Astrid
Sevik Perl
  >  Niels
Johan Rheborg
  >  Thomas
Marie Reuther
  >  Julie
J Sebastian Lee
  >  Seo-Jun Nam
Anders Matthesen
  >  Psyko-Bo
Lars Thiesgaard
  >  Police officer
Roberto David García
  >  ChavoXX
Carla Philip Røder
  >  Constance
Thomas Archer
  >  Tom
Mads Reuther
  >  Tom
Iris Cayatte
  >  Consuelo
Casper Kjær Jensen
  >  Micke
Natalia del Riego
  >  Julie
Hazel Watt
  >  Police officer

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kamikaze (2021)
    Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2022 u 08:58
Interesantna Nemacka serija,sasvim atipicna za tazne teen serije,tj. nije ovo uopste tinejdzerska serija,sem sto je glavna junakinja tinejdzerka. Jedna ozbiljna serija koja postavlja pitanja o zivotu i smrti.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2022 u 09:14
Samo da ispravim Danska serija ,izvinjavam se 
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2022 u 09:37
Da ona je emitovana novembar/decembar 2021, i planirao sam da je odgledam 8 epizoda/30min vidim da je otvorena po pitanju nastavka, a HBO Max/Europe ne nudi neke  informacije, da li je koliko-toliko zaokruzena prica?
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2022 u 09:51
Ne mogu ti reci ,na 6 epizodi sam javljam kad odgledam
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2022 u 09:56
Ok, hvala.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 07:35
Odgledao seriju,zaokruzena je po meni i ne treba joj nikakav nastavak.E sad sto oni planiraju 2 sezonu to je njihov problem. Serija je malo sporija nekima ce mozda biti i dosadna ali meni se svidela.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 08:09
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Odgledao seriju,zaokruzena je po meni i ne treba joj nikakav nastavak.

Hvala na informaciji, tako da mogu da pocnem, u poslednje vreme sve vise volim mini-serije.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 10:27
Ja isto,nemam vise zivaca za maratonske serije,gubim interesovanje jbm li ga valjda ide sa godinama SmileSmile
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 10:48
Meni nije do nerava, njih nisam imao ikada pa sam ipak uspevao da se izborim sa 5-6 sezona koječega, već prosto nemam više vremena ni interesovanja da gledam zilion sati ičega sa istim likovima a najčešće i sa razvučenom i razvodnjenom radnjom. Neću se iznervirati već umreti od dosade 😄 zašto bih to radio sebi.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 19:39
Pogledah. Da razradjuje priču oko života i smrti, i suicida nije spoiler videćete nakon 12 minuta ( a i  postavljen je uvod na engleskom, vezan da je to fikcija koja ... i  ako imate... propričajte ili potražite... ok mi je u prvoj epizodi ali u svakoj pa baš i ne, ipak subjektivno, mislim možda nas treba podsećati ali mene lično ne, a sličnu situaciju sam imao pre godinu dana u široj porodici kada je devojka, jedinica, praktično iste dobi  zbog korone ostala bez oba roditelja i rođenog ujaka sa kojim je živela u istoj kući, u periodu od 3 dana ).

U suštini  kako se nosimo sa nastavkom življenja, bolom, patnjom, tugom nakon tragedije i gubitka porodice  ( teška priča, mada i ona je relativna i zavisi od mnogo faktora, u smislu kako će se odraziti...) i kroz specifično realizovanu dramsku priču ( narativni tok ide napred-nazad kako idu..., i na neki nacin dve paralelne price sa osvrtima, vremeski...ne samo to, ima tu još stvari da ne pišem bili bi spoiler-i) tj. pratimo nakon tragedije turbulentni put i način ponašanja, kroz njenu priču, misli i viđenje stvari,  u ovom slučaju mlade, lepe, materijalno dobrostojeće osamnaestogodišnje Julie.

Ovako nemam neki utisak. Mišljenja sam da nešto ovakvog tipa treba pogledati u nekom trenutku, mada gledao sam i čitao, i slušao slične priče, samo je pitanje u kom trenutku i raspoloženju. Mada u suštini poruku šalju uvodne reči i sam kraj. Ovakve priče su teške za analiziranje. Vidim šta bi bio potencijalni nastavak, ali to bi bila sasvim druga priča.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Ožujak/Mar.2022 u 21:51
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 19:49
Eh? Ta meni je sve palo na pamet (da ne nabrajam) osim te teme. Pomislih da bih mogao gledati kakvu teen (sa varijacijom) seriju u nekom skorašnjem periodu dok se čeka Euphoria, što će ionako potrajati.

Neka onda ipak. Ne fali mi tek tuđih viđenja i ideja svega toga u formi serije. Da se ne upuštam u priču, tek eto, meni je svojevremeno onaj dokumentarac The Bridge bio odličan, uprkos mojim iskustvima, stavu, mišljenju. No nisam u stanju da gledam tako šta više.  
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 20:07
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Eh? Ta meni je sve palo na pamet (da ne nabrajam) osim te teme. Pomislih da bih mogao gledati kakvu teen (sa varijacijom) seriju u nekom skorašnjem periodu dok se čeka Euphoria, što će ionako potrajati.

Neka onda ipak. Ne fali mi tek tuđih viđenja i ideja svega toga u formi serije. Da se ne upuštam u priču, tek eto, meni je svojevremeno onaj dokumentarac The Bridge bio odličan, uprkos mojim iskustvima, stavu, mišljenju. No nisam u stanju da gledam tako šta više.  

Ne znam, ima poruku na kraju, ali evo kjovo je otvorio temu, možda će još dodati , možda neko ima drugačije mišljenje, evo baš kod Deu tae-ro ra-i-beu (2013) , Stolu i meni je zadovoljavajuć film, Vračarcu i Joxer-u nije, s tim što sam rekao da ako se nešto zanemari, ili da je kreativniji a bilo je prostora bio bi još bolji. Baš i sa Mapo mosta koji se javlja u  filmu, tokom nekoliko godina sa njega je pokušano preko 100 suicidnih skokova, a mislim da je par dana pre premijere  filma jedan aktivista se ubio skočivši sa njega. The Bridge sam gledao, ali možda mi i nije bio potreban, a mnogo ranije gledao sam Faces of Death svih 6 delova.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Ožujak/Mar.2022 u 20:18
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 20:11
Tako da ću ubuduće gledati komedije, animirane, crtaće i erotski nabijene simpatične filmoveWink. To stalno govorim, ali opet gledam drame i priče o svemu i svačemu,  dosta mi je više teških priča.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Ožujak/Mar.2022 u 20:20
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 20:20
Ne volim poruke po filmovima, kao u školici, sačuvajbože (neka ih, tek kažem), volim pripovedače, ispričaju priču, pa ko šta izvuče iz nje, u tome već vidim lepotu, bez autorovog trljanja očiju gledateljima ikakvim porukama . Verovatno bih ionako mislio sve suprotno a i ne bih to piskarao, neka koje makar misli i za mene samog, može svet i bez njih LOL Meni se ex milica obesila, žena koja me je odgajila je skočila sa mosta (na beton, jok u reku), majka se pa svesno urnisala radom iako je imala niz težih moždanih udara u ranoj mladosti, što ju je odvelo na isto mesto, otac se na svoj pa način samoubijao godinama uspevši na kraju epohalno, šta će meni vražiji film (ili serija) da poruči o tome, neka ih. 

Podseti me na rumunske priče o tranziciji LOL pošto ja ne znam kroz šta sam prolazio i prolazim svakodnevno tu gde jesam, pa će rumunski film da mi ispriča priču, što kažeš sa porukom, aman ljudi... LOL neka i njih, nije mi naravno poenta u tome da je išta u svemu navedenom, njima samima, besmisleno, nepotrebno, glupavo, tek ja eto mogu komotno da budem i izuzet iz njihove (samoubistvene kao i rumunsko-tranzicione) cele priče. I svima lepo. Approve

Ažurirao puppet_master - 30.Ožujak/Mar.2022 u 20:25
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 20:34
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ne volim poruke po filmovima, kao u školici, sačuvajbože (neka ih, tek kažem), volim pripovedače, ispričaju priču, pa ko šta izvuče iz nje, u tome već vidim lepotu, bez autorovog trljanja očiju gledateljima ikakvim porukama .

Da, skratio sam, pošto smo u jednoj temi pričali o tome, a i ja sam isto imao muku oko člana porodice 7 godina , muke žive.  Nego i ovde mlada Julie priča svoju priču, prikazana emocionalna i psihička stanja, odmotava životni 'film' , analizira svoje pokušaje i postupke itd. Pak stavili su poruku, u stilu šta bi u toj situaciji a pomoglo, mada i njoj je ali posle srecnih okolnosti na kraju posle dva neuspesna pokusaja i stalnog razmišljanja samou.... pomoglo,osvestilo je, traži pomoć, želi da živi, fikcija je pa ipak pa možda je to u službi onog sa početka u tim situacijama potražite pomoć ili pak šta se vidi kao izbavljenje iz takve situacije . To je to. Sada ce se neko  buniti da je spoiler pa sam stavio sivo. Kazem opet je tesko objasniti a da ne se ne otkrije po nesto.

Ažurirao AlexDeLarge - 31.Ožujak/Mar.2022 u 11:07
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 07:48
Pa ne znam,slozio bih se skoro u svemu sa Alexom ali ipak mislim da nije poenta i glavna tema serije sucid,jeste provlaci se sve vreme kroz seriju ali pre se naglasava sam zivot i lepota zivota i razne varijante istog kroz prizmu putovanja oko sveta, da kazem. Da je teska tema ,jeste i ja da sam znao sta je vrv ne bih gledao ,sto rekoste obojica dosta mi je teskih drama ali eto slucajno krenuh i odgledah.Sad meni je ostavila jak utisak  
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 09:03
Možda nisam bio odveć precizan, stalno (džabe) govorim da mi nije mudro piskarati uveče posle čitavog dana na nogama sa maglom u umu LOL 

Nisu meni teme o suicidu teške, naravno vraćaju me na mesta na kojima ne želim nužno biti (ali, come on, nema izazova na milim pozicijama gde je sve pesma, to i nije život već kakva bajka), no ne vidim samo tamu tih tema, naprotiv čak, to je ogroman deo mog života i sudbina bezmalo svih koje sam voleo, nema mesta suzama i tami tu, ne živimo svi u Diznilendu pa nam je sve mimo šarenila kakav šok i užas. Bilo bi (možda, sve je relativno) lepo da je drugačije ali, jbg, nije. Nije izbor na meni ionako, mogu samo (duboko) da poštujem tuđe.

Eventualno bi me zabrinuo pristup, "kako mali Perica zamišlja životne probleme i krize", gde klincima mamica i tatica plate filmsku školicu, pa nam oni potom pričaju o teškom životu, tragičnim sudbinama, pomračenju uma, ne baš o buntu, hrabrosti, romanticizmu srednjeg prsta životu, nego eto, društveno angažovano, tobože ljudski, sentimentalno, avaj oduzeto od realnosti čak i kada crpe ideje iz stvarnog života o kojem možda i nisu u poziciji da mudruju, no eto imaju svoju ideju o tome šta je pomoć, šta je pravi izbor tralalala. Ne mora da znači, jasno je da pričam o svojoj napamet "zabrinutosti" oko pristupa, nevezano za ovu konkretnu seriju ionako. Zašto bih se davio u tome, neka se čuje svačije, dabome, no ja imam svoje, i bre ne bih delio svoje stavove, misli i iskustva, poslao bih fu.cked up ideje ljudima u krizi, nije im potrebno to, imalo. Tome (kao i manjku vremena i tome što zaspim na pola filma kamoli serije itd LOL) je moj izbor da se ne petljam sa tim temama, ne zbog njihove tobože težine. Smile

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2022 u 11:41
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Pa ne znam,slozio bih se skoro u svemu sa Alexom ali ipak mislim da nije poenta i glavna tema serije sucid,jeste provlaci se sve vreme kroz seriju ali pre se naglasava sam zivot i lepota zivota i razne varijante istog kroz prizmu putovanja oko sveta, da kazem. Da je teska tema ,jeste i ja da sam znao sta je vrv ne bih gledao ,sto rekoste obojica dosta mi je teskih drama ali eto slucajno krenuh i odgledah.Sad meni je ostavila jak utisak  

Ok, tebi je ostavio jak utisak, meni da treba ipak pogledati na tu direktnu temu, puppet opet ima svoje vidjenje na osnovu rečenog,  a ima starijih filmova koji isto dobro obradjuju te teme a različite okolnosti, i okidači kao i životne dobi,

Jeste prožeto i ti što si rekao i ja, samo mi je zanimljivo to što si rekao za poentu a onda šta je ipak ona uradila. Mada kažem  ponekad pišem uopšteno da ne bi nagoveštavao, a ipak  i da se predoči šta da se očekuje, pa često moj sklop rečenica nije dobar, jer se dvoumim da li da napišem ili ne, pa piši-briši fazon. Ali dobro, mislim da je sasvim dovoljno rečeno.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2022 u 17:05

Alex hvala za info o ovoj seriji. Ovo mi je promaklo. Pogledacu pa javljam utiske.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,531 sekundi.