Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hak se wui Aka Election (2005)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Hak se wui Aka Election (2005)

Hak se wooi

Hak se wooi (2005)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2005

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

101 min

Režija:

Johnnie To

Scenarij:

Nai-Hoi Yau
, Tin-Shing Yip

Glavne uloge:

Bun Yuen
  >  Incense Master (as Yuen Bun)
Nick Cheung
  >  Jet
Eddie Cheung
  >  Mr. So (as Cheung Siu Fai)
David Chiang
  >  Chief Superintendent Hui
Louis Koo
  >  Jimmy
Ka-Tung Lam
  >  Kun (as Lam Ka Tung)
Suet Lam
  >  Big Head (as Lam Suet)
Tony Ka Fai Leung
  >  Big D
Ting Yip Ng
  >  Senior Inspector Tod
Shao-Peng Chen
  >  Uncle Monk (as Chan Siu Pang)
Maggie Siu
  >  Mrs. Big D
Chung Wang
  >  Whistle (as Wong Chung)
Tian-Lin Wang
  >  Uncle Teng (as Wong Tin Lam)
Raymond Ho-Yin Wong
  >  Detective Wong
Simon Yam
  >  Lok
Yong You
  >  China Police Captain (as Yao Yung)
Bing-Man Tam
  >  Uncle Cocky (as Tam Ping Man)
Ronald Yan
  >  Senior Inspector Yu

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hak se wui Aka Election (2005)
    Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 11:47
Sjajni, delom i zabavni uvid u strukturu trijade, veličanstven povratak Johnnie To-a koji je lutao nekoliko godina sa svojim filmovima, katkada daleko od odličnog naboja njegovih melanholičnih noir uradaka sa kraja devedesetih pa na ovamo. Election dokazuje da To ni najmanje nije izgubio svoj dar za žanrovske filmove podjednako bliske široj publici kao i kritičarima. (pisah ovo odavno, sada su ponovo retki filmovi gosn To-a) 

Elem, u toku su izbori za lidera jedne od vodeće grupacije hongkongške trijade, u igri su mahom sve sami ozbiljni “igrači” ali se izdvajaju dvojica najokorelijih, prilično različitih gangstera, Lok (Simon Yam) i Big D (Tony Leung Ka-Fai). Lok je tih, uvek sa nemim osmehom na licu, naizgled prijatan sa svima, no itekako rešen da se ugrabi ogromne moći koju nosi “kum” unutar ove kriminalne organizacije. Sa druge strane, Big D je klasični ulični gangster, bučan, nasilan, uvek spreman da svaki problem reši uz dosta krvi. Izbor ipak pada na Loka…no stvari se komplikuju kada se od njega potražuje da dokaže svoj novi položaj uz drevnu figuru zmaja, koja je prisutna u tradiciji od samog početka trijada, jos iz doba Ming dinastije. To međutim ostavlja prostor Big Diju da se zmajevog žezla domogne prvi, te nam onda sledi prljavi rat oko dotične figure, zapravo same moći unutar hongkongškog podzemlja… 

Film je uprkos manjku inače tipične akcije za filmove o trijadi, dinamičan, drži sve vreme pažnju, a kreće se raznim putanjama. Mene je u nekim trenutcima podsećao i na Sopranose, glede svakodnevnice bossova (doduše bez upliva u porodični život) i njihova međusobna nadmudrivanja, uz nemalo jurnjave i nasilja iako, rekoh, nema sveopšte pucačine sa zilion mrtvih, čime se stvari drže bliže zemlji, verujem. Glumci su takođe fenomenalni, počev od pomenutih ljutih rivala, preko odličnog Louis Koo-a (čiji će lik, sa punim pravom, dobiti posebnu pažnju u odličnom nastavku ovoga filma), preko fanovima dobro poznatih epizodista koji se pojavljuju u svim filmovima režije i produkcije Johnnie To-a.

Svaka preporuka, čak i onima koji inače ne prate HK kinematografiju.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 12:26
Pa covece moj ,kada da odgledamo sve ovo sto ti preporucujes .Vrlo rado bih sve ovo gledao ali ni za tri zivota ne bih mogao.Samo mi udaras ceznju i nerviram se CryCryCry
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 12:56
Kako misliš, kad.

Nitko od nas nema vremena za gledanje 5 filmova dnevno, osim ako nije plaćeni kritičar, jelda.
E pa kad je tako, onda stani i razmisli koje i kakve filmove ćeš ubuduće preskakati.
Koji filmovi ti nikako ne sjedaju i dosta ti je više tih sranja.
Superheroji? Imigracija? Krimići? Ljubići? Space opera? Nešto (još) drugo?

E onda kad si odredio "ove više neću" kreni polako jedan po jedan one koje "ove baš hoću".
Pa da vidiš kako se sve stigne.

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 13:36
Upravo tako, slazem se, ja isto pogledam mozda jedan film dnevno, ili dve epizode neke serije, sada bar imamo opciju da biramo sta necemo da gledamo, sto pre i nije bio slucaj nego je moralo da se snalazi i tad sam bas birao sta cu da gledam, a ne sta necu pa sta ostane gledam, neka prica do pre dvadesetak  godina  bar moje iskustvo,  a i vise je islo na preporuku, a nekad totalno pogresis,  sad skoro vise da ne mogu da gledam o serijskim ubicama, teske teme trgovina ljudima, ropstvo, teske zivotne egzistencijalne price, vise odgovaraju komedije, fantasy, time loop, animirani, neki zaguljen triler, ne znam umesto 7 Prisoners pre bih mozda ogledao Spiritwalker , naravno zavisi i od raspolozenja i koliko istih je neko pogledao.  Zato je mislim i nastao problem sto je sve prakticno dostupno, ogromna ponuda, puno i filmova i serija, a novi  dostupni skoro odmah nakon izlaska.  Mada ja vise volim knjige i stripove (kao i mange) nego filmove/serije.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 13:51
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Pa covece moj ,kada da odgledamo sve ovo sto ti preporucujes .Vrlo rado bih sve ovo gledao ali ni za tri zivota ne bih mogao.Samo mi udaras ceznju i nerviram se CryCryCry

Pa to (tema, preporuka) ostaje na forumu LOL ne mora se gledati sve odmah. Ne znam za druge ali eto ja zapravo i volim da skladištim gomilu filmova, pa se gleda potom natenane. Nisu mi najdraži oni dani kada nemam šta gledati pa krenem sa random novitetima (nije da nema čara i to, meni). Nije li upravo bolje spremiti si pozamašan niz filmova ionako?  Wink

Neću imati vremena uskoro, neka koji post/film više sada. 
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 14:01
Pa to i mislim ,neki film ,par epizoda neke serije ,jos i ako se stigne procitam neku knjigu ,stripove sam prestao nema vremena jos i za to nazalost. U zadnje vreme sam podetinjio pa sve vise gledam crtace ,sada ih ima stvarno dosta kvalitetnih ,nekako mi to najlakse legne. Ne volim mange i anime nisam nikad bio u toj prici ,ne znam meni to sve isto. Nemojte me shvatiti pogresno znam da nije.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 14:03
Ja sam ovaj komentar dao,jer je Puppet danas stavio desetak filmova pa sam zato rekao kade je sve odgledao nista ja nisam negativno mislio
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 14:12
Aman više sa time "kada si sve gledao" LOL i nije desetak već daj bože pet filmova preporučih danas ApproveTongue
(Running on Karma mi nije bio favorit baš) Approve

Radio sam u video klubu od svoje 13. godine, potom i posle srednje, potom radih i sa ovim digi formatima (do 2005. recimo), filmovi su moj život, na neki način i profesija bili kroz decenije. Ma šta Jox pisao, zapravo ne pravim kompromise LOL, gledaću svoju dozu filmova kada god mi se prohte, pa makar se Zemlja otvorila, ja gladovao, odje.bao gomilu sporednih budalaština u životu usput, koliko god me koštalo. Dabome. Vodi se takav život da je sve postalo kakvo odricanje, e pa oko filmova sam povukao crtu. Ima se vremena. Ako se i nema, ukrade se. LOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 14:55
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Ima se vremena. Ako se i nema, ukrade se. LOL
Bolje bi bilo da ukradeš djevojku. Tongue
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 15:00
Razmišljao sam o tome ozbiljno ovih dana. Sada sam slobodan jopet. Embarrassed

Moram se strpiti da nam se slože planete, ispada. Star
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 15:12
Meni vise na ponudu, koliki je izbor, i dostupnost. Dobro ovo je Hong Kong, Johnnie To, Andy Lau i taj fazon.  Kao i za sve. Secam se pre mada to ide i sa godinama koliko smo cekali ono tipa da se pojavi u video-klubu ili bioskopu ili neko nabavi, pa se gleda i komentarise uz pice, ..., ili pak muzika, ceka se drugar prvenstveno iz Engleske da dodje i potera koju plocu, disk pa se slusa isto uz druzenje, nije da toga nema i danas ali mnogo manje, preovladaju druge teme. Mada pominjali smo danas Rane pa mozda fora Kure ubice te nostalgija :)
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 15:14
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Razmišljao sam o tome ozbiljno ovih dana. Sada sam slobodan jopet. 
Ali ovaj put pazi da bude filmski moljac!

Pustimo mi "suprotnosti se privlače" srednjoškolske šeme.
Nismo mi više u godinama da nas potpuni nedostatak interesa za nešto nama "jako važno" ne živcira. Wink

Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Meni vise na ponudu, koliki je izbor, i dostupnost. Dobro ovo je Hong Kong, Johnnie To, Andy Lau i taj fazon.
Gornji film je definitivno u ponudi i to postoji BluRay izdanje.

Ažurirao JoxerTM - 26.Veljaca/Feb.2022 u 15:20
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 15:19
Spreaking of which, evo jedne anegdote. LOL

Nazad u ludim 1990-im...bejaše jedna miličica, Jelena, starija od mene nemalo, 1968. godište, pošto-poto da mi se uvuče u bokserice a ja jbt uzeo 4-5 filmova iz video kluba (lokalnog, jok onih u kojima sam radio, mora se odgledati i vratiti to). Došla mi i na gajbu, davi moju majku, hoće da me vodi u (hotel) Slaviju, da odmorimo. Meni, verovali ili ne, ne ide teško sa milicama, ponajmanje je kakav izazov seksati se, više mi se gledaju oni vražiji filmovi, naravno LOL Objasnim joj ja to nekako, ona me gleda kao ludaka (to mi se često ponavlja, sve i kada pristanem na koještarije LOL), te krene da zove hotel, da ih pita imaju li satelitsku i filmova? LOL Ja tu opet krenem, aman žeMska glavo, neću da gledam budalaštine sa tv-a nego ovo što mi se gleda. Prevarila me je u nekom momentu tih sedmica, nisam ja toliko nenormalan, poklekao Puppet Unhappy no jok te noći, gledao sam kakve meni fine filmove i tako mi je to. Nema kompromisa. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 15:22
Tako se to radi.
Film može uteć. Ona? Neće. Evil Smile
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 15:35
ne znam ,pre je sve bilo sladje,vrv zato sto se teze dolazilo do svega. Kad se setim redova ispred Juge i cekanje za kartu za King Konga,pa Atarija ili sinklera i cekanje da ono zujanje prodje i da se igrica ucita ,kad sam iz Engleske dobio prvi album Stone Roses boze koliko puta sam to slusao,pa prvi Monolit tri puta sam ga procitao ,Stripoteka ponedeljkom da izadje ili Denis sredom,sirius ,jbga sad sve na izvolte pa je izgubilo svoju draz cak i ono sto valja .
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 14:23
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

ne znam ,pre je sve bilo sladje,vrv zato sto se teze dolazilo do svega. Kad se setim redova ispred Juge i cekanje za kartu za King Konga,pa Atarija ili sinklera i cekanje da ono zujanje prodje i da se igrica ucita ,kad sam iz Engleske dobio prvi album Stone Roses boze koliko puta sam to slusao,pa prvi Monolit tri puta sam ga procitao ,Stripoteka ponedeljkom da izadje ili Denis sredom,sirius ,jbga sad sve na izvolte pa je izgubilo svoju draz cak i ono sto valja .

Pre si bio mlađi, dobri kjovo, svet je bio jedno ogromno, pogledom nesagledivo mesto magije, sve je bilo novo, neistraženo, potom idu muke, razočarenja, zidovi se skuče oko nas, probali smo, videli, manje smo gladni ponegde, ušuškamo se u kakvu već (kome pravu, kome veštačku) nešto nepomičniju sigurnost, a.k.a. starimo. Mi smo drugačiji. Smile 

Nema više redova ispred bioskopa, atarija i spectruma, novih teško dostpunih ploča ali ima nebrojeno drugih novotarija, radosti, lepote svuda oko nas, samo nam pogled može lutati ili ne tražiti dovoljno, dok i lakoća dostupnosti uz sve svoje realne mane, ima i dobrih strana. Ranije sam mogao čekati godinama na program Kinoteke ili tih par tv-kanala što imasmo, pa da daj bože vidim uvrh glave par filmova kakve (tobože) egzotične kinematografije, sada mogu mesec dana tumarati eto npr korejskim filmom kako mi dune, ne radujem se manje zbog toga što mi je sve na izvol'te, tek mi katkada pravi izbore težim LOL

Dok i van filmova/serija/boks mečeva i koječega nekada nedostupnog, ima i dalje pregršt drugih prelepih stvari svuda oko nas. Kao i uvek, svima, pre i posle nas, vreme je veći problem od svega drugog, najskuplje je, beskompromisno, nemoguće za savladati, pobeđuje uvek, uzima upravo taj deo nas kojima su oči bile širom otvorene, konačno i nas same, lepote ostanu nekome drugome, tako mu je to, što bi rekao Vonegat. LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 14:51
Slazem se, bas napisah skoro u temi Severance oko dostupnosti, obilja zbog izbora, ali i mogucnosti brze promene ako nam se film ne svidi.
I pitao sam se dobro svi su gledali klip, ali sam se pitao da li bih bio zadovoljan, ispunjen,  da imam ovo i da sam tako nesto radio, i odgovor je ne, mozda bih uzivao pogledao malo , ali u kolekcionarstvo ne ulazim ipak su to posebni ljudi i filozofija, jednostavno to me je pre vuklo, a sad mi vise nije bitno, imam po mom misljenju finu kolekciju knjiga, knjiga i pored filmova( adaptacija) koji su mi se svideli jako,  i to mi je ok i dovoljno .

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 15:08
A da film mi se svideo, u nekoj drugoj temi si ga pomenuo , secam se , HK, Johnnie To ili Andy Lau ko zna, mozda poredjenje jakuze i trijade SmileWink

Ažurirao AlexDeLarge - 11.Sijecanj/Jan.2023 u 15:25
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 15:27
Postaje se rob svojoj bilo strasti, bilo opsesiji, sa kolekcionarstvom, iz moje perspektive. Sakupljam tek knjige, iz zbilja specifičnih razloga, dalekih od tipičnog kolekcionarstva, sa trudom da mi to ne stoji nad glavom, da služi meni a ne ja tome, verovatno svakim danom sve dalji i od toga, sve su to predmeti, a i van toga, baš pre neki dan rekoh svojoj devojci, džaba svega ako su ljudi gov.na LOL. Gomilanje ma čega to neće promeniti, ako će išta. Strast, ljubav, ispunjenost valja tražiti u drugim, životnijim stvarima, okrenuti se bližnjima, sebi a ne vražijim predmetima, koliko oni uopšte znaju uzvratiti? Approve
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.