Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Spencer (2021)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Spencer (2021)

Spencer

Spencer (2021)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Spencer

Godina:

2021

Žanr:

biografski, drama, povijesni, ljubavni

Trajanje:

117 min

Režija:

Pablo Larraín

Scenarij:

Steven Knight

Glavne uloge:

Laura Benson
  >  Angela (Dresser)
Elizabeth Berrington
  >  Princess Anne
Thomas Douglas
  >  Earl John Spencer
Stella Gonet
  >  The Queen
Lore Stefanek
  >  Queen Mother
Kristen Stewart
  >  Princess Diana
John Keogh
  >  Michael
Oriana Gordon
  >  Lady Sarah Chatto
Olga Hellsing
  >  Sarah Ferguson
Rick Vargas
  >  Prince Edward
Jack Nielen
  >  Prince William
Freddie Spry
  >  Harry
Michael Epp
  >  Lance Corporal Jacobs
Niklas Kohrt
  >  Prince Andrew
Amy Manson
  >  Anne Boleyn
Wendy Patterson
  >  Maria
Marianne Graffam
  >  Barbara (Nanny)
Shaun Lucas
  >  Photographer
Ryan Wichert
  >  Staff Sergeant Wood
Jack Farthing
  >  Prince Charles
Ben Plunkett-Reynolds
  >  Footman Brian
James Harkness
  >  Footman Paul
Libby Rodliffe
  >  Pamela (Maid)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Spencer (2021)
    Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2021 u 05:14
Prijevod je uradio fruskogorac 👍
Na vrh
SIN View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SIN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2021 u 13:18
Ne znam odakle vučete ove podatke, ali trebao bi ih postaviti netko tko je zapravo gledao film. Nemate Timothy Spalla i Sally Hawkins uopće na popisu glumaca, a oni su najbitnije sporedne uloge u filmu. I to uopće nije ljubavni film, ni malo.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2021 u 15:08
Film je biografski i drama, to je to... nije uopšte ljubavni.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2021 u 15:21
Kristen Stewart odlična, možda i uloga za Oskara. 

Film i nije toliko dobar, jer se previše veže za Dajanino ludilo,
a u probleme kraljevske porodice zadire samo po površini. 
Ima još dosta da se priča na temu princeze Dajane, 
ali za sad je ovoliko dozvoljeno režiseru, čudi me 
i da su dozvolili ovako nešto. 

Kristen Stewart 9/10, 
mislim da je zaslužila barem nominaciju za Oskara. 
Film i nije nešto posebno, samo spora smorna drama, 
nije loš ali daleko od odličnog. 
Ocena 6/10. 

Pogledajte film ako vas zanima ova tema, 
ima dosta ludih informacija koje možda niste znali 
o princezi Dajani i kraljevskoj porodici pa zbog toga vredi pogledati.

Ažurirao Black Raven - 04.Prosinac/Dec.2021 u 15:26
Na vrh
Goran87BG View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Goran87BG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2021 u 22:22
Ovde oskara može dobiti samo onaj ko uspe da odgleda film do krajaLOL.
Besmisleni dijalozi, neuverljiva gluma, naporan do bola...
Na vrh
SIN View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SIN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2021 u 22:46
Ne znam kako je moj komentar namjenjen stranici filma završio na forumu u temi o filmu, no tako valjda ovdje stvari funkcioniraju. Nije mi bila namjera, no nebitno sad.

A kad sam već tu ...
Slažem se da film nije očaravajući, očekivao sam ipak više. No, za one koju ne znaju dobro engleski, ako su ga gledali s jedinim (trenutno) postojećim srpskim ili hrvatskim titlom (ista stvar, praktično) onda je stvar puno gora. Katastrofa od titla, a time dijalozi uistinu postaju "besmisleni".

Ne znam zašto je ova hrpa bezveznih znakova ispod, ali nisam je ja stavio, a maknuti ju ne mogu niti editiranjem posta. Neka me netko uputi, ako nije problem, jer ovako što ne vidjeh ni na nijednom forumu. Btw. nije "ubacivano" ništa što bi eventualno "zbunilo" program. Samo obično tipkanje teksta. Čak i smajlića maknuh, ali nije pomoglo.

Nije to ništa, samo gremlini. Ni mi ne znamo koga i zašto napadaju LOL

Ažurirao LjubicaSP - 05.Prosinac/Dec.2021 u 00:05
Na vrh
SIN View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SIN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2021 u 00:42
Pa dobro, onda su "gremlini" mogli maknuti i sve što je u italicu, zar ne? Big smile(function(){window['__CF$cv$params']={r:'6b88e1395ed5d3ff',m:'0ed85a2220990867a68755cd052a395e03b43f66-1638661226-0-AawQXbHbt/yvC7LhtJhfK+QkM/UNoJB0cL+VhqcNQNGTMP7JgJhMIieApt5SMSdDXvtEMwqh46WbzHkPKcTeULLdQFr7y9lnvcH0wUfyUdheRtISX6I74pukjiZRZKP8qIVCQADbAec8Uu0FyLMjsRYniKc0zHLIwF0Vq0xDx0QK',s:[0x93bdc1cbbf,0x43b07d43db],}})();
Na vrh
SIN View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SIN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2021 u 00:44
Evo opet.
Baš me briga, nije do mene LOL (function(){window['__CF$cv$params']={r:'6b88e4e31dd3d3ff',m:'b3bad6c9c36a2b259a03a51c884ad657da818194-1638661376-0-AeQkm8L/868yhcO9+fIJK0aaLiJD/g4Ld0DIcoOi25FwSLC8EBNMl9Oh19WFHM8hM2z57oWzwkx1zkKWkMozU6f+QF/lrt0Glz3E6gFqcMdkPuK7J2J0CiB5YvgYQJxg8Naq3ePJNwSXNQ1/yy3DBd9HXjjVRhRQvoI+HskrHWFE',s:[0xcbb530c4c5,0x01d1f4ec17],}})();
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2021 u 01:59
Originalno postovano od strane Goran87BG Goran87BG piše:

Ovde oskara može dobiti samo onaj ko uspe da odgleda film do krajaLOL.
Besmisleni dijalozi, neuverljiva gluma, naporan do bola...

Ja odgledao dva puta, bez i sa prevodom.
Film ne bi ni gledao nego me supruga naterala 
da probam da prevedem film jer nije bilo prevoda, 
i na 2/3 prevedenog neki kolega me spasao muke. yayinsane 

A za Oskar (za glumicu) verovatno će se boriti  Kristen Stewart, 
Lady Gaga, Emma Stone, Jodie Comer, Anya Taylor-Joy, 
možda Rooney Mara... ali barem 3 od ovih 6 će biti.

U muškoj konkurenciji skoro sigurno 
osvajaju Will Smith ili Johnny Depp 
(ako ih ne zeznu Bruce Willis i Nicolas Cage heheprst LOL ).

Film "Spencer"  možda bude nominovan, 

jer uvek se u prvi plan guraju takvi filmovi... Jacky (2016), Iron Lady (2012)...

Ažurirao Black Raven - 05.Prosinac/Dec.2021 u 02:14
Na vrh
cumuluss View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cumuluss Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2021 u 18:03
E sad malo iz ženskog ugla, pošto smo mi, jelte, ciljna grupa ovog filma.
Film nije loš, nije dosadan i do sada je nabolji koji sam gledala o Dajani. Radnja prati samo tri dana tokom božićnih praznika, prikazuje stanje, probleme i šta ne valja u Britanskoj kraljevskoj porodici. Priča prati samo neka njena osećanja u tom periodu a ne ceo život i pošto nije baš tipična biografija, više mi je legao. Kristen Stjuart je dobro odradila posao i iskupila se za sav negativan publicitet koji je imala zbog "Sumrak sage".

Spenser nije za deset ali je daleko bollji nego što su ga kolege forumaši nešto ranije opisali. Uošte nije bio dosadan, priča lepo teče i zaokružena je ali što se tiče verodostojnosti informacija, možda ne bi bilo loše pogledati youtube klip njenog kuvara (čiji se lik pojavljuje u filmu) koji iskreno govori šta je istina a šta ne u filmu. Mnogo toga je opisao kao "više simbolika" nego sto je zaista istina (da ne spojlujem) ali verujem da je bilo puno bizarnosti i da je film kao takav čak i omekšan.
Na vrh
SIN View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj SIN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2021 u 18:53
Cumuluss ...
Vrlo lijep post - koncizan, realan, osoban.

Jedino bih dodao da ne bih rekao da je film rađen za žensku publiku, nego za ljubitelje filmske umjetnosti, jer ovaj fiilm nije, kako si dobro rekla, "tipična biografija", nego je pomalo artistički (bilo to dobro ili loše) - nije "normalan", uobičajen mainstream film.

Isto tako ... Kirsten Stewart.
Nju je valjda 98,3% ljudi poistovjetilo sa Sumrak sagom (iako, obzirom o kakvim filmovima je riječ, ona je i to odglumila odlično), ali poanta je da je ona na filmu već 20 godina, sa hrpom filmova iza sebe, no većina njih su "mali" filmovi, nezavisni filmovi, barem pola njih pravi mali biseri, koje većina neće valjda nikada vidjeti, jer im neće biti "servirani".
Npr.  Speak The Cake Eaters, Yellow Handkerchief iz razdoblja još prije
"Sumraka". Pa Welcome to the Rileys, Camp X Ray ... itd.

Što se tiče Oscara, iskreno, meni ovo nije izvedba za kipić (iako ne znam kakva će biti konkurencija), ali ne bih imao ništa protiv da ga dobije, jer je odavno zaslužila barem koju nominaciju.
No, cura nije dio mainstrema, govori što misli, a takvi baš i ne dobiju što zaslužuju ili vrlo rijetko. Uostalom i sama je rekla da joj se živo "fućka" hoće li ga dobiti ili ne. Nije zbog toga snimala film, niti ih inače snima zbog toga.
(function(){window['__CF$cv$params']={r:'6b8f23a0b88d911b',m:'41724ad865cb8ca95d1e74a799ca0ddf40bd1d1b-1638726861-0-AbZjDjfm1Ybf9CK0troJSMns08jAaGqk6w4bjzFVKhOWdTzn9c0Nd0ajptr5B/Tn50Lmeo/79h7N+GYs82OTNMXjso74reiV31POIGQoG4NN7e8dYYDLnAfVT5T7mzJ5B0pX6OuM7xet/sAEzy6jMkMPGhZibDRYUqaPV5ECkw0NnklwrfW3UN5R03iZy4Q//Q==',s:[0x370b7adc2a,0x62cc45a5aa],}})();
Na vrh
fe-natasa-tomic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj fe-natasa-tomic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2021 u 17:34
Dosada do boli, loše...
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2021 u 11:16
Odličan , Kristen Stewart perfektna kao i uvijek . 
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2021 u 19:44
Nisam gledao i ne planiram.
Jer svaka filmska priča o Lejdi Di mora biti pravoverna (u smislu zvanične biografije i verzije o ubistvu) i politički korektna.
Bila je verujem obična žena... sa vrlinama i manama, strahovima, emocijama, pravim i pogrešnim odlukama...
kao i mnoge britanske princceze pre nje.
Ne očekujem neku novu senzacionalnu istinitu priču dok ne pobedi komunizam u Britaniji.

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2022 u 00:39

Film je fenomenalan! Prelepa kinematografija, odlične muzičke kompozicije, a atmosfera filma apsolutni pogodak... Kristen Stjuart ovde ne postoji, toliko se dobro utopila u ulogu, zaista zaslužuje sve pohvale...

Ono što moram da naglasim je da ovo nije biografski film, već psihološka studija lika Dajane tokom par dana u kojima se radnja odvija...
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.