Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Call (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Call (2020)

Kol

Kol (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Poziv iz prošlosti

Godina:

2020

Žanr:

kriminalistički, misterij, znanstvena fantastika, triler, horor

Trajanje:

112 min

Režija:

Chung-Hyun Lee

Scenarij:

Sergio Casci
, Chung-Hyun Lee

Glavne uloge:

Grace Lynn Kung
  >  Young-sook's mother
Ko Woo-rim
  >  Seo-yeon (young)
Park Ho-san
  >  Seo-yeon's father
Kim Sung-ryung
  >  Seo-yeon's mother (as Sung-ryung Kim)
Jonny Siew
  >  Sung-ho
Park Shin-hye
  >  Seo-yeon
Oh Jung-se
  >  Sung-Ho
Moon Chang-gil
  >  Junk collector
Jo Kyeong-sook
  >  Sun-hee
Song Yo-sep
  >  Police officer
Lee El
  >  Young-sook's mother
Ryu Kyung-soo
  >  Junior police officer
Lee Dong-hwi
  >  Baek Mi-hyun
Kyung-Sook Jo
  >  Sun-hee
Eugene Ko
  >  Min-hyun
Jeon Jong-seo
  >  Young-sook

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Call (2020)
    Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2020 u 04:12
Telefon zvoni.
Ženska se javlja i ustanovi da joj je sugovornica u prošlosti.
Jedna drugoj pomognu.

Poznata ideja, jel tako, već ste gledali barem jedan od naslova:
Frequency (2000)
The Caller (2011)
Signal (2016)
Mirage (2018)

E sad, ja ovaj The Caller (još) nisam pogledao, samo znam da je u sličnom stilu, ali ne znam valja li šta.
Frequency i Mirage su mi se baš svidjeli, a Signal je serija koju nisam mogao više nahvaliti gdje god sam o njoj pisao - a ovdje neću.

Dok su Frequency i Signal orijentirani na kriminal, a Mirage na čistu dramu, ovdje se film odlučio pretvoriti u scifi horor.
Pa će put popločan dobrim namjerama definitivno odvesti u pakao.
Ne usudim se napisati ijedan detalj da ne ukvarim, ali moram reći da me kraj ovog ionako dobrog filma dodatno oduševio.

Preporuka skoro svima.
Malu djecu spremiti u krpe prije gledanja, rekoh horor, naravno da nije za njih.
Oni koji se lože samo na "po istinitom događaju", lijepo molim preskočiti jer vas ovo ne zanima pa ćete bespotrebno popljuvati film.
Jednako kako ja pljujem po izdramatiziranim povjesno-ratnim biografijama.
Pa ako ja preskočim biografiju jer znam da to nije za mene, nemojte gnjaviti i sebe i ostale s ovim koji nije za vas.

Ažurirao JoxerTM - 29.Studeni/Nov.2020 u 04:24
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2020 u 13:42
Odličan. Uživao sam od početka do kraja. Pre svega odlična režija koja gledaoca šeta iz jedne vremenske dimenzije u drugu ali i sjajna studija pomračenja ljudskog uma. Ono što obožavam kod korejskih filmova, jeste, da vrlo često nemaju srećan kraj i ne povlađuju ukusu publike. Ovde je kraj, hajde da kažemo, ostao donekle otvoren, prepušten gledaočevoj mašti. Film je nešto između sci-fi-ja i horor-slešera. U listu srodnih filmova koje sam gledao, podseća na gore pomenute Frequency, Mirage i ja bih još tu dodao i odličan, španski Timecrimes. Što se tiče korejske kinematografije, ova tema i nije baš otkrivanje tople vode. Videli smo slične priče u filmovima Time Renegades i The Phone.

Ažurirao bgvracar - 03.Prosinac/Dec.2020 u 08:55
Na vrh
protectore View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj protectore Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2020 u 21:53
Odlican, mracan SF triler za one koji vole filmove sa uzrocno-posledicnim vezama proslosti i buducnosti.
Jedan od najboljih Netflix filmova.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2021 u 21:55
PAŽNJA SPOJLERI ispod.... ⚠️⛔

Ebeni poziv aka The Call aka Kol.
Nema tih para ili seksipila koji bi me naterao da gledam ovo.
A za Kadetonija gratis, iako sam nekoliko puta hteo da prekinem gledanje.
A nisam filmofil mazohista.
Volim sex, ali ne ovoliko...
Kad ga nisam prekinuo kad je našla stari telefon...
A najveća glupost ovih filmova je da ostaje stara svest iako joj je tata ostao živ...
Ili kako je klinka ubila 2 pandura... ili onog jagodaziju pre.
Da sam prekinuo film bila bi 5,0 jer nisam gledao do kraja...
Ovako... razmislicu i pokušati da nađem bar nesto vredno u ovom filmu, bar za ocenu više.

Trenutno 1,0 ko vrata sem ako neko ne nadmaši ovo.
Ovaj ovčji brabonjak od filma. 💩💩💩

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2021 u 00:01
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

A najveća glupost ovih filmova je da ostaje stara svest iako joj je tata ostao živ...
Na moju veliku žalost film je uletio u vaše natjecanje iako sam gore napisao da nije za ljubitelje "realizma" i da ćete ga popljuvati bezrazložno. Tongue
Ali dobro, ti si barem prenio utiske ovamo, ostali nisu.
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Ili kako je klinka ubila 2 pandura...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2021 u 08:45
Gledao sam The Caller 2011, i on je ostavio utiska na mene kako sam ga protumacio jer sam mislio da ce biti neko konkretnije objasnjenje, film je postavljen tako da moze da se tumaci, mada tu nema direktnog vizuelnog prikaza proslosti, i u sustini mi je tema pshisopatologije i ispoljavanje ponasanja shodno intenzitetu. socijalnopshiloloskih stresora, dakle nije mi SF. Video sam da je Sergio Casci scenarista i u prvom i u drugom, i da je navedeno da je film Kol baziran na potonjem, a prvi mi je dovoljan. Mozda je neko gledao oba pa moze da ukaze da li je sustina ista.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2021 u 14:38
Baziran jest no ne i isti.
Nisam gledao taj stariji, preskočio kad sam pročitao spojler - ovaj o kojem je tema utjelovljuje lik iz prošlosti koji je u starom samo glas i možebitna halucinacija.

Tako u ovom korejskom dileme nema. Sve je stvarno.
Ostaje međutim svjetski clifhanger na kraju, prava poslastica jer je riječ o pat poziciji pa gledatelj ima odlučiti sam što bi učinio da je na tom mjestu.
Ako gledatelj ima mašte. Ako nema, bolje da preskoči film.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2021 u 15:24
Da i u ovom je sve stvarno, tj. moguce,  misterija je u halucinacijama (poremecajima) prouzrokovani ... i unutrasnjom borbom,ali su ga napravili tako da mora da se porazmisli i povezuje.I ovde ako se uzme tumacenje koje je meni najlogicnije, diskutovali smo negde, zavrsen film, tj. nema izbora,  iako nije prikazano eksplicitno. Ok, odgledacu ga.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.