Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kung Fu Tootsie (2007)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kung Fu Tootsie (2007)

Kung Fu Tootsie

Kung Fu Tootsie (2007)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Kung Fu Tootsie

Godina:

2007

Žanr:

komedija, akcija

Režija:

Jaturong Mokjok

Scenarij:

Jaturong Mokjok

Glavne uloge:

Erik Markus Schuetz
  >  Mr. Jonas
Jaturong Mokjok
  >  Foey
Jim Chauncheun
  >  Mha-yonghai
Kohtee Aramboy
  >  Kaytree
Chookiat Iamsook
  >  Kun
Pokchat Thiamchai
  >  Poey-Poey
Sittichai Pabchompoo
  >  Tien
Kreangsak Riantong
  >  Sienpau
Charlie Ruedpokanon
  >  Waiter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kung Fu Tootsie (2007)
    Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 19:49
Vođa jedne mafijaške grupe ostane bez ruke.
Kako ne bi izgledali oslabljeni, zamijenit će ga njegov brat blizanac.
Koji je gej.
I sad treba uvjeriti sve ostale da je on taj brat, malo pomalo uspijevat će - dok mu bratova djevojka, jer joj se hoće, ne uvali afrodizijak. Auf.

Film je parodija na sve i svašta, a vidjet ćete takvog humora kakvog niste nigdje drugo.
Kung fu u naslovu znači bit će borbe, ali ne samo koreografirane za potrebe komedije, nego uz to i baš prave kvalitetne tabačine.

Na žalost engleski jezik (dodao sam titlove) previše pripitomljava neke scene, jer u engleskom baš nedostaje psovačke žestine.
To ćete osjetiti odmah na početku kad trandža podučava glavnog lika kako vrijeđati.
Cow i whore nekako više zvuči kao uvrede na razini vrtića, nije dovoljno sočno kao kurvetino i kravetino. Da ne spominjem nedostatak spominjanja p. materine itd.

Film je htio biti skroz poseban, nije se dao zavesti holivudskim standardima, pa glavni lik neće upadati u nikakve romantične veze.
Scenarij trola i njega, i njegovog brata, i curu od brata, i sve ostale u filmu, a ponajviše trola vas.
I kad pomislite da vas više ništa ne može istrolati, dočeka vas maksimalno trolerski kraj.

Ako ste sjw i osjetljivi ste na pitanja političke korektnosti, ne dirajte, film bezobrazno karikira i ruga se svemu i svakome, posebno sjw.
Tražite li komediju egzotiku kakvu još niste vidjeli, i zanima vas samo da se dobro zabavite i nasmijete u ova depresivna vremena, pogledajte.

Ažurirao JoxerTM - 07.Svibanj/May.2021 u 20:00
Na vrh
Tetragramatonski kle View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 20:02
Znam nekog ko bi to začinio sočnim psovkama. 😁
Lik ima doktorat iz te oblasti. ✔️
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 20:10
Pusti psovke, mada i ne moraš, no što odustade od Fearless kungfu king? Jeste da se nemalo brblja ali rade i opaki laktovi tamo 😄 makar zbog toga bi ga vredelo pružiti svekolikoj, je li, raji.
Na vrh
Tetragramatonski kle View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 20:25
Nisam mogao da se izborim sa engleskim transkriptom. Zapravo, nisam imao živaca. Bilo je nekih gapova, nejasnoća, pokušaja da se prilagodi prevod. A dijalozi su, barem se meni čini, a nekome sa već napisao, k'o da Azerbejdžanac i Rumun pričaju na lošem klingonskom. Jednostavno mi nije leg'o, a nisam imao ni vremena, ako ćemo iskreno.
Meni The final master (2015) izgleda mnogo bolje, samo još da ga neko odradi. 🙃
Počeo sam da radim na Mohist mechanism (2021) i shvatih da 'fali 27 min. filma, ali snaći ću se.

Ažurirao Tetragramatonski kle - 07.Svibanj/May.2021 u 21:47
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 20:47
Lepo, gledaće se verovatno oba, hvala 🙂
Ovo svakako već gledasmo u Jet Li varijanti, iako se ne sećam da mi se dopao ič. Sada mi je samo koreografija interesantna bila, stadoh na pola, nikako da završim a tamo turnir samo što nije 😄
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 21:29
Originalno postovano od strane Tetragramatonski kle Tetragramatonski kle piše:

Znam nekog ko bi to začinio sočnim psovkama. 😁
Lik ima doktorat iz te oblasti. ✔️
Da ali ovo nije korejski film tako da ništa od toga. Wink
Odnosno treba uključiti maštu kod gledanja filma.

Malo detaljnije za one koji nisu shvatili što želim reći, zašto engleski prijevod nije baš sretno rješenje.

U jednom trenutku lik očito prema emociji što njegovoj što sugovornika prestravljenih time što čuju, pljuje nešto baš dobrano začinjeno uvredama.

Engleski titlovi kažu ovako redom:
-What the hell are you looking at?
-Shut the fuck up, whore!
-Say that again and I'll mess you up.

Niko od nas ne govori "Kakav pakao gledaš", nama bi to bilo "Kojeg kurca gledaš" da ne budem još prostiji.
Ova druga rečenica, dobra je, odgovara glumi u toj sceni.
Ali treća? Ta treća, kad vidiš scenu, baš traži prilagodbu na naše.
Pa bi iza ovoga "Ponovi ako smiješ...", išlo ili "razbit ću ti p.", ili "p. ti materina" ili ako će se malo blaže "govno jedno posrano". Samo mogući primjeri.

Tako da se vidi zašto je sugovorniku u sceni toliko neugodno. Jer kome je neugodno kad čuje "I'll mess you up". Nikome. Neš' ti prijetnje.

A ovo za Fearless kungfu king, kad su engleski titlovi loši, a znaju biti baš jako loši, bolje je odustati i pričekati bolje koji se kasnije pojave, nego se napatiti s detekcijom što oni tu govore.
Tako da uvijek podržavam odustajanje od prevođenja loših titlova.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 21:41
Ono moje "pusti psovke a i ne moraš" je bilo puko glupiranje, razumeo sam te u prvom postu. 🙂 Ja sam iz neke pete priče pa mi je sve to nebitno potpuno ali razumem navedeni ugao, razmišljanje, stav. Meni je pa samo da budem što dalje od onoga što ovde obično nazivaju "duh našeg jezika", toga mi je preko glave a i svuda je oko mene svakodnevno, dok ću se nekako razumeti sa jezikom filma ionako. 🙂 Potpuno mi je jasna i kakva suprotna potreba, naravno.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2021 u 21:49
Nemoj se brinuti ništa, samo navodim da eng. prijevod nije tu u nekim trenucima dovoljno užaren da bi mi bio skroz po ćejfu.
Međutim ionako ćeš tu više gledati face glumaca nego čitati prijevod koji je za ostale stvari u filmu izvrstan. Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,211 sekundi.