Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Welkkeom tu Dongmakgol (2005)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Welkkeom tu Dongmakgol (2005)

Welkkeom tu Dongmakgol

Welkkeom tu Dongmakgol (2005)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2005

Žanr:

drama, komedija, ratni

Trajanje:

133 min

Režija:

Kwang-Hyun Park

Scenarij:

Jang Jin
, Joong Kim
, Kwang-Hyun Park

Glavne uloge:

Shin Ha-kyun
  >  2nd Lt. Pyo Hyun-Chul
Jeong Jae-yeong
  >  Chief Comrade Lee Su-Hwa
Deok-hyeon Jo
  >  (as Duk-hyun Cho)
Ha-ryong Lim
  >  Jang Young-hee (North)
Jae-kyeong Seo
  >  Army Medic Mun Sang-sang (South)
Jon Emm
  >  Colonel
Kang Hye-jeong
  >  Yeo-il
Ryu Deok-hwan
  >  Seo Taek-ki (North)
Steve Taschler
  >  Smith
David Anselmo
  >  Special Forces Commander (as David Joseph Anselmo)
Michael Arnold
  >  Attack Pilot Last Scene
Michael Frederick Arnold
  >  Attack Pilot Last Scene

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Welkkeom tu Dongmakgol (2005)
    Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2021 u 15:00
Zaista je teško pronaći reči da bi se opisalo ovo remek delo korejske kinematografije (ocena 7.7 na Imdb). Film predstavlja jednu toplu ljudsku priču iza koje se krije žestoka osuda ratnog bezumlja i zločina protiv čovečnosti.

Naime, ostaci uništene severno korejske jedinice (tačnije 3 preživela vojnika), jedan bolničar i dezerter iz južno korejske armije kao i američki pilot oborenog aviona, istovremeno nalaze utočište u zabačenom planinskom selu Dongmakgol. To je selo gde žive dobri, srećni i prostodušni seljani koji nikad nisu čuli ni za ratove, ni za vojske, ni za razaranja. Oni ih prime u selo kao najrođenije, i od tog trenutka kreće čitav niz neverovatnih događaja koji će odrediti sudbinu pomenutih vojnika ali i seljana.

Suočeni sa novonastalim okolnostima, kod prekaljenih boraca obe strane koji su ogrezli u krv i ratovanje, polako počinje da se budi i ona ljudska strana za koju su mislili da je više nikad neće pronaći a ogorčeni neprijatelji postepeno postaju veliki prijatelji. No ratno okruženje, nikako da ih mimoiđe...

Onaj ko se ne nasmeje gledajući ovaj film - nije čovek.
Onaj ko ne pusti suzu gledajući ovaj film - nije čovek

Preporukčina k'o vrata. Smile Thumbs Up
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2021 u 15:15
Stani malo.
Ja sam taj laganini, s guštom, preskočio.
Jer piše velikim debelim slovima - ratni.

Ali to što si ti tu napisao ne zvuči kao još jedan besmisleni, predosadni i propagandistički ratni falsifikat.

Još mi nešto reci, je li ovo ili nije, rimejk ruske Kukavice (2002), prerađen naravno za drugo podneblje?

Ažurirao JoxerTM - 15.Travanj/Apr.2021 u 15:35
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2021 u 20:00
Izuzev određenih sličnosti u sinopsisu, nisam nigde našao podatak da je pomenuti film rimejk ruskog (koji istini za volju, nisam gledao).

Ovo je samo nominalno ratni film, zapravo se radi o izrazito anti-ratnoj drami (samo na početku filma imaš kraću scenu borbe kao i jednu na kraju, nešto dužu).

Mislim da ćeš žestoko pogrešiti ako ga ne odgledaš (ja već dugo vremena nisam odgledao ovako dobar, ne samo korejski, nego film uopšte). Film izaziva jake emocije, i smeh i suze, pokazujući kako i ljudi koji duži period žive kao životinje sa pukim instinktom za ubijanje i preživljavanje mogu da se sete da su nekad bili samo obični ljudi sa vrlinama i manama.

"Ali to što si ti tu napisao ne zvuči kao još jedan besmisleni, predosadni i propagandistički ratni falsifikat".

Veruj svojim instinktima. LOL Thumbs Up

Btw, film uopšte nema propagandističku crtu, ne staje ni na jednu stranu u sukobu, čak šta više, južnokorejske i američke vojnike prikazuje kao zveri. Ouch

Ažurirao bgvracar - 15.Travanj/Apr.2021 u 20:08
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2021 u 20:25
Citiraj američke vojnike prikazuje kao zveri
E to te ja pitam. Kad to napišeš, ne treba mi "po istinitim događajima" navlakuša jer to je to.

Aje pogledat ću.
Ali ne očekuj isti tren, za dva tri dana jer koliko god istriyebim nepogledanih, opet su mi se raskotili naslovi.

Da ti podijelim moje muke unazad samo dva dana.
Jučer sam ugurao onaj kineski Assassin in Red preko reda jer mi se učinio prezanimljiv i oduševio me.
Zato nisam stigao prilagoditi titlove za dts-chd verziju Blood Tie i još jednu malo lošiju ali bez blura (tvoj resync ne paše) pa ga nisam pogledao.
Uz to je jučer izašao kineski The Soul, a danas čak dva koja čekam ko ozebao sunce: Nobody i Seobok.

I šta da ja sad radim, šta? Cry
A ništa, večeras odmah naravno Seobok, njemu ne mogu odoljeti.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2021 u 21:14
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Citiraj američke vojnike prikazuje kao zveri
E to te ja pitam. Kad to napišeš, ne treba mi "po istinitim događajima" navlakuša jer to je to.

Aje pogledat ću.
Ali ne očekuj isti tren, za dva tri dana jer koliko god istriyebim nepogledanih, opet su mi se raskotili naslovi.

Da ti podijelim moje muke unazad samo dva dana.
Jučer sam ugurao onaj kineski Assassin in Red preko reda jer mi se učinio prezanimljiv i oduševio me.
Zato nisam stigao prilagoditi titlove za dts-chd verziju Blood Tie i još jednu malo lošiju ali bez blura (tvoj resync ne paše) pa ga nisam pogledao.
Uz to je jučer izašao kineski The Soul, a danas čak dva koja čekam ko ozebao sunce: Nobody i Seobok.

I šta da ja sad radim, šta? Cry
A ništa, večeras odmah naravno Seobok, njemu ne mogu odoljeti.

Tek sad videh, da su mi prevodi za Blood Tie (prilagođeni) podešeni za HDRip verziju. Ako možeš da ih središ za neku bluray varijantu, još bolje. Thumbs Up

Vidim da ovaj Seobok ima neku nadnormalnu ocenu na Imdb, verovatno ima šta da se vidi.

I meni se nagomilalo, ne znam šta ću pre pa sam uzeo da gledam jedan dan korejski, a jedan dan neki od ovih iz novije svetske produkcije da ne propustim nešto (uglavnom, nakon odgledanog, ništa značajno do sada nisam propustio LOL). Ove Kineze uopšte i ne stižem da pogledam. Već je prošlo neko vreme otkako sam odgledao poslednji.

Ažurirao bgvracar - 15.Travanj/Apr.2021 u 22:20
Na vrh
Tetragramatonski kle View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2021 u 12:36
Welkkeom tu Dongmakgol je jedan od mojih omiljenih filmova.
I ja sam ga dugo zaobilazio, malo je reći da sam pogrešio.
A Seo Bok...jedva čekam.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2021 u 14:16
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Vidim da ovaj Seobok ima neku nadnormalnu ocenu na Imdb
Ja sam davno prestao vjerovati imdb brojkama.

Umjesto toga pogledaj radije pokoji osvrt koji ljudi iskreno napišu, dva tri najbolja i dva tri najgora su obično dovoljno za zaključiti ima li smisla gledati.
Ali ako su pošteni.
Jer postoje plaćeni oglasi koji zalijepe 10/10 pa opjevavaju sranja ili 1/10 američka idiotska pljuvanja jer film nije njihov pa ima titlove.
Doduše ti budu očiti.

Originalno postovano od strane Tetragramatonski kle Tetragramatonski kle piše:

A Seo Bok...jedva čekam.
Pričekaj još malo dok administracija odobri eng. titlove koje sam dodao.
Postojeći na internetu su bili nepotpuni pa sam sinoć dodatno transkribirao loš engleski izgovor na više mjesta.
Šta je tu je, valjda će jednom svi ko addicted početi banati usere koji uploadaju nepotpune titlove bez da barem ostave prazne timestampove.

Otišao sam u offtopic i previše.
Da ne bih dobio po prstima, vratit ću se u temu kad pogledam DongMakGol upisati utiske.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2021 u 09:32

Aje pogledat ću.

Još uvek se očekuje Džokserov stav o pomenutom ostvarenju. WinkLOL
Na vrh
Kardiovask. Terorist View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2021 u 11:15

Aje pogledat ću.
Ali ne očekuj isti tren, za dva dva tri dana jer koliko god istriyebim nepogledanih, opet su mi se raskotili naslovi.

Još uvek se očekuje Džokserov stav o pomenutom ostvarenju. WinkLOL

Pusti čovjeka, ima samo dvije ruke. Vjerojatno prevodi Blood Rain, pa ne može sve odjednom. No, ako je rekao da će biti za 223 dana onda nema razloga da mu ne vjerujemo.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2021 u 11:37

Još mi nešto reci, je li ovo ili nije, rimejk ruske Kukavice (2002), prerađen naravno za drugo podneblje?
Budući da sam gledao oba filma,  ovog ruskog se i slabo sjećam ali kad sam otvorio link definitivno se sjećam da sam ga gledao i nikad nisam pomislio da je Dongmakgol rimejk tog filma. Samo imaju sličnost u tome da vojnici zaraćenih strana završe u neposrednoj blizini jedni drugih. Čak bi dodao npr i Tangerines dijeli istu sličnost s njima. 
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2021 u 13:33
Sumnjam da Mandariinid ima puno veze jer je ipak drama - a Кукушка je ujedno i komedija.
Tako da ću mandarine potpuno zaobići, ne zanima me.

Za moj stav o Dogmakgolu će proći još puno vremena.
Na nekakvoj listi prioriteta on je na samom dnu.
I definitivno ću najprije pogledati rusku Kukavicu, a onda pustiti da prođe podulje vrijeme do ovoga.

Neće uteć film nigdje.

Predlažem da netko od vas koji gledaju samo ratne i ništa drugo napravi listu najboljih ratnih filmova u zadnjih 20 godina.
Jer tko zna, možda me jedan dan uhvati manija pa krenem i njih istraživati, a od nekud moram početi.
Da budem iskren, radije bih ako se već "moram" upuštati u gledanje nečega što me ne zanima, radije bih pristao na raznorazne ratne kerefeke, nego na biografske besmislice.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2021 u 14:41

Predlažem da netko od vas koji gledaju samo ratne i ništa drugo napravi listu najboljih ratnih filmova u zadnjih 20 godina..
E jbga, to su rijetke živuljke i teško ćeš ovdje naći nekog da gleda samo ratne filmove.

To da je neki film ratni ili antiratni ili nečija propaganda itd. je gotovo uvijek u oku posmatrača.  Film kao ni njegov autor i kao ni bilo koji drugi čovjek, ne može biti u potpunosti apolitičan ili nez neke ideologije. Stavovi autora će biti oslikani a onda još mi to percipiramo i ljepimo neke etikete. Meni je npr. gotovo svaki ratni film zapravo antiratni jer ću vijedjeti u njemu stradanje.

Ne mogu da se sjetim sad baš naslova iz zadnjih 20 godina, ali neki naslovi ovako iz glave da imaju veze s ratom.Npr. Paths of Glory Kjubrikovo remek dijelo, meni lagano u top 10 filmova svih vremena, svih žanrova. Ne postoji veći antiratni film od ovog. Idi i Smotri iz 1985, čini mi se bjeloruski, takođe pokazuje sve horore rata. Izraelski Kippur, mislim da je iz 2000. godine, praktički ne vidiš ni jedan metak ispaljen, radnja prati dva narednika koja se pridružuju spasilačkoj ekipi tako da kroz cijeli film se suočavaš sa posljedicama rata. Ranjeni, mrtvi, ruševine... Johnny Got His Gun, sličan kao i Kippur što se bavi posljedicama rata, u ovom slučaju jednog čovjeka, koga ironično razara mina na poslednji dan 1. Svjetskog Rata. Ostaje živ ali bezpokretan i bez svih čula, sluha, vida, dodira... ostaje sam u svom paklu zarobljen samo sa svojim mislima. Po ovom filmu je snimljena One od Metalike sa kadrovima iz filma u spotu.
Padaju mi na pamet i razni klasici poput Full Metal Jacket, Deer Hunter, Apocalypse Now itd.
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2021 u 14:01

Predlažem da netko od vas koji gledaju samo ratne i ništa drugo napravi listu najboljih ratnih filmova u zadnjih 20 godina.
Jer tko zna, možda me jedan dan uhvati manija pa krenem i njih istraživati, a od nekud moram početi.
Da budem iskren, radije bih ako se već "moram" upuštati u gledanje nečega što me ne zanima, radije bih pristao na raznorazne ratne kerefeke, nego na biografske besmislice.

Evo jedne vrlo pristojne liste savremenih ratnih filmova, koja savršeno odgovara tvom predlogu:

https://www.imdb.com/list/ls021609968/
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2021 u 14:33
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Predlažem da netko od vas koji gledaju samo ratne i ništa drugo napravi listu najboljih ratnih filmova u zadnjih 20 godina..
E jbga, to su rijetke živuljke i teško ćeš ovdje naći nekog da gleda samo ratne filmove.
Teško? Iznenadio bi se koliko ih ima. Škrti su doduše na pisanju.

Paths of Glory... Idi i Smotri...
Ta dva filma su školska lektira bez obzira na nečiji ukus.
Morat ću provjeriti koliko im titlovi odgovaraju nekad pa resyncati ako bude potrebe.
Ali to su dva iz prošlog stoljeća. Ovih još nekoliko koje si naveo, ne znam jesu li iz ovog...
Što je sa ratnim filmovima u zadnjih 20 godina?
Nemoguće da ih se ne može pronaći barem 10 koje se može preporučiti i onima (kao meni) koje na gledanje ratnih filmova ni metlom ne možeš natjerati. Wink

Evo jedne vrlo pristojne liste savremenih ratnih filmova, koja savršeno odgovara tvom predlogu:

Rekao sam najboljih, ne svih.
250 naslova kaže taj čija je lista.
Ispada po njemu u jednom jedinom žanru 25 najboljih godišnje.
Nemoguće.
Da je ne znam koji žanr u pitanju, ne može biti da 25 naslova iz jednog žanra u godinu dana svaki spada u sam vrh filmske umjetnosti.
Ne živimo u takvim vremenima.

Ažurirao JoxerTM - 03.Rujan/Sep.2021 u 14:41
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2021 u 15:43

Teško? Iznenadio bi se koliko ih ima. Škrti su doduše na pisanju.
Pa to. Ko je aktivan na ovom forumu, velike su šanse da je u nekoj mjeri filmofil i da ne gleda samo jedan žanr.

. Ovih još nekoliko koje si naveo, ne znam jesu li iz ovog...
Što je sa ratnim filmovima u zadnjih 20 godina?
Nemoguće da ih se ne može pronaći barem 10 koje se može preporučiti i onima (kao meni) koje na gledanje ratnih filmova ni metlom ne možeš natjerati. Wink
Mislim da je samo Kippur iz 2000. 
Ja se lično ne mogu sjetiti nekih ratnih filmova u ovom vijeku a da su meni lično bitni. Eto ovaj Dongmakgol mi je drag, većinu zaboravim brzo. Nije loša mini serija Band of Brothers, ima 10 epizoda, napucana je onako dobro produkcijski, po meni vrijedi pogledati. Tog se mogu sjetiti i npr ona dva Eastwoodowa Letters From Iwo jima koji prati priču iz japanske perspektive i Flags of Our Fathers iz američke perspektive. Dok je njegov American Sniper već smeće i ne bi ni neprijatelju preporučio. 

Meni je povrh svega jedan od problema što sam prestao uopšte da gledam filmove pa sad toliko i ne pratim. U zadnjih 5 godina ne znam ni šta je snimljeno. Zadnji ratni film što sam gledao je ja mislim ona kad Brad Pitt glumi tenkistu ne znam iz koje je to godine, mrzi me da provjeravam.

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2021 u 15:48
Taj, tenkovski, Fury tj, dobro počinje, ide nekamo, no onda dobijemo finale za koje bi odgovorni trebalo da idu u zatvor.
2014 godište je.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2021 u 16:00
Finala se ni ne sjećam iskreno tako da ne mogu da komentarišem. LOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2021 u 16:34

Meni je povrh svega jedan od problema što sam prestao uopšte da gledam filmove pa sad toliko i ne pratim.
Zašto.

Ako zanemariš mejnstrimuše koje komotno možeš preskočiti i nisi ništa proputio (skoro pa sve iz holivuda) snimljeno je nenormalno puno filmskih bisera u zadnjih 5 godina, svaki bolji, zabavniji i uzbudljiviji od onog drugog.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2021 u 19:43

Zašto.
Pa ono, nisam prestao zauvijek i u potpunosti nego takva mi je faza. Ne gleda mi se, počeo sam opet da igram igrice, nemam vremena za sve, nečega se moram odreći.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2022 u 20:15
U jeku korejskog rata, 1950. godine, avion američkog pilota se ruši blizu uspavanog i izolovanog korejskog sela. Nedaleko su i dva dezertera južnokorejske armije, kao i posle krvave bitke jedina tri preživela vojnika severnokorejske vojske, svima se put ukršta u naslovnom selu Dongmakgol.

Stanovnici sela su van svih spoljnih događaja, lišeni zla, politike, podela...zapravo ne mogu da prepoznaju puške, bombe, avion, jednostavno su to predmeti koji su predaleko od njihove svakodnevnice. Oni brinu o svojoj letini, veprovima koji im upropašćavaju useve...oni se zapravo raduju gostima verujući u to da će im oni doneti sreću, potpuno nesvesni opasnosti od ljudi iz "civilizacije"...

Tvrdoglavi,kakvi jesu, zaraćeni vojnici slučajno unište zalihe seoske hrane...što ih, uz dobrotu i nevinost seoskog življa, polako primorava da se odreknu sukoba i pomognu seljanima u ispravljanju štete koju su prouzrokovali. Vremenom se zbližavaju sa seljanima, kao i međusobno, prepuštajući se prilično bezbrižnom i prostom životu koji im ova idilična sredina nudi. No koliko dugo će ostati na tome? Šta će se desiti kada se neko od spolja konačno pojavi, koja će strana prva dospeti do sela...da li je to uopšte bitno? Izuzev svojih slučajnih gostiju, ima li selo prijatelje u bilo kojoj zaraćenoj strani ?

Vrlo dobra antiratna priča, ozbiljna a opet sa dobrom dozom humora i sjajnim glumcima, kao i sa velelepnim kadrovima prirode, uz lepe motive koje film obrađuje... prijateljstvo, praštanje, solidarnost...i sve to uz svu tragičnost rata od koje ova priča ne beži uprkos mnogim svetlim tonovima.

Lep film.Preporuka.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.