Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Stand (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Stand (2020)

The Stand

The Stand (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

drama, fantazija, znanstvena fantastika, triler, avantura, horor

Autor:

Josh Boone
, Benjamin Cavell

Režija:

Tucker Gates
, Vincenzo Natali
, Chris Fisher
, Josh Boone
, Bridget Savage Cole
, Danielle Krudy

Scenarij:

Stephen King
, Taylor Elmore
, Knate Lee
, Josh Boone
, Benjamin Cavell
, Eric Dickinson
, Jill Killington
, Owen King

Glavne uloge:

Whoopi Goldberg
  >  Mother Abagail
Greg Kinnear
  >  Glen Bateman
Alexander Skarsgård
  >  Randall Flagg
James Marsden
  >  Stu Redman
Eion Bailey
  >  Teddy Weizak
Irene Bedard
  >  Ray Brentner
Mark Gibbon
  >  Burly Guard #1
Brad William Henke
  >  Tom Cullen
Paul Jarrett
  >  Head Custodian
Nicholas Lea
  >  Norris
Gabrielle Rose
  >  Judge Harris
Veena Sood
  >  Dr. Biswas
Daniel Sunjata
  >  Cobb
Gordon Cormier
  >  Joe
Charlotte Mocchi
  >  Baby Abigail
Amber Heard
  >  Nadine Cross
Sunita Prasad
  >  Sofia
Nat Wolff
  >  Lloyd Henreid
Fiona Dourif
  >  Rat Woman
Olivia Cheng
  >  Dr. Sylvia Wen
Natalie Martinez
  >  Dayna Jurgens
Jason Burkart
  >  Biker Security Guard
Ezra Miller
  >  Trashcan Man
Katherine McNamara
  >  Julie Lawry
Odessa Young
  >  Frannie Goldsmith
Lissa Neptuno
  >  Colorado Resident
Seth Whittaker
  >  Burly Guard #2
Owen Teague
  >  Harold Lauder
Jovan Adepo
  >  Larry Underwood
Tarun Keram
  >  Steve
Arkie Kandola
  >  Foreman
Henrique Zaga
  >  Nick Andros

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
memich View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Stand (2020)
    Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2020 u 20:52
Treba ovo pogledati da bi znao je li valja. Ljudi iz nekog razloga seriju bombarduju jedinicama na IMDB-u.
Na vrh
Illuminati View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Illuminati Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2020 u 01:41
Razlog je Amber Heard.
My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2020 u 01:49
Prvu sezonu prevodi prevodilac 👍
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2020 u 19:51
Originalno postovano od strane Illuminati Illuminati piše:

Razlog je Amber Heard.

Nije - iako o dotičnoj mislim da je obična kučka.
Prije nego sam pogledao prvu epizodu, čitao sam komentare na IMDb. Zanimljivo, većina koja je hvalila seriju pisala je istovremeno i hvalospjeve o kuji i optuživala one koji su dali niske ocjene da su to učinili zbog nje.
Realnost? Gotovo nitko u negativnim komentarima nije se bavio dotičnom - ili su je tek usput spomenuli - već su svi imali istu zamjerku - idiotsko preskakanje radnje - budućnost, sadašnjost, 5 mjeseci u prošlost, 5 dana u budućnost, 3 sata unatrag... Karikiram? Ne baš.
Prvih 45 minuta, unatoč manjim zamjerkama, pomislio sam da su kritičari u krivu. Da, ima nešto flešbekova, ali odrađeni su, uglavnom, OK. 45. minuta, J.K. Simmons - za mene dovoljan razlog za pozitivnu ocjenu - a onda krah... Onu papazjaniju u zadnjih nepunih 15 minuta bilo je i meni teško pohvatati - a čitao sam i roman i gledao staru seriju...
Kako to opisati... Ako znate pojam larpurlartizam, bit će vam jasno. Pojednostavljeno, autorima je forma bila važnija od sadržaja. Stručni termin za to je "preseravanje".
A zašto su to učinili? Pa, kako rekoh, forma im je bila važnija od sadržaja i bez te papazjanije, koju su priredili zadnjih 14-15 minuta, autori ne bi imali efektan završetak epizode.
Ako ti je cijeli smisao scenarija i režije da pošto-poto stvoriš cliffhanger na kraju epizode, onda se okani filma i radi nešto drugo: čuvaj ovce, idi na bauštelu, kopaj kanale - bilo što, ali samo da te netko nadzire, jer sam nisi sposoban donositi odluke. "The Stand", 1. epizoda, je dokaz toga.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2020 u 20:02
Nisam ovo još gledao. Čekam da se malo nakupi (možda cijela sezona), pa ću onda.

Nisam čitao ove knjige (mada jesam ponešto Kinga - ne znam, nije mi nikad ovo naletjelo), tako da mi je jedina referenca stara serija, koju sam smatrao jednom od boljih serija (za njeno vrijeme). Ma fantastična.
Čak mislim da je format (je li ono bi 4 epizode, odnosno 2 TV filma?) bio potaman da se sve ispriča.

Nadam se da ovdje nisu išli previše izvan radnje (odnosno nepotrebno proširivali priču), jer koliko vidjeh, treba biti 9 epizoda (ili više, ako planiraju više sezona).

Znam da ovo ima i neke stripove, rađene na osnovu knjige (i ima ih dosta), ali to je sekundarni materijal. Izvorni materijal je King.
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2020 u 20:18
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Nisam ovo još gledao. Čekam da se malo nakupi (možda cijela sezona), pa ću onda.

Nisam čitao ove knjige (mada jesam ponešto Kinga - ne znam, nije mi nikad ovo naletjelo), tako da mi je jedina referenca stara serija, koju sam smatrao jednom od boljih serija (za njeno vrijeme). Ma fantastična.
Čak mislim da je format (je li ono bi 4 epizode, odnosno 2 TV filma?) bio potaman da se sve ispriča.

Nadam se da ovdje nisu išli previše izvan radnje (odnosno nepotrebno proširivali priču), jer koliko vidjeh, treba biti 9 epizoda (ili više, ako planiraju više sezona).

Znam da ovo ima i neke stripove, rađene na osnovu knjige (i ima ih dosta), ali to je sekundarni materijal. Izvorni materijal je King.
4 epizode, odnosno 2 duže - kad je u pitanju stara serija. Fantastična glumačka ekipa - po meni i bolja od ove koja je u ovoj novoj seriji: Gary SInise, Ruby Dee, Rob Lowe, Miguel Ferrer (meni posebno drag glumac), Jamey Sheridan, Laura San Giacomo, Molly Ringwald, Matt Frewer - fantastičan kao Trashcan Man...
A stripovi - zapravo, ako imaš priliku, možeš ih čitati. Radi se o vjernoj adaptaciji romana - nisu neki spin-offovi u pitanju ili takvo što.
Originalna mini-serija zapravo i nije mogla obuhvatiti cijeli roman - mislim da je ova moja verzija u dvije knjige s preko 1100 stranica - tako da 9 epizoda po 60 minuta bi mogao biti idealan format - samo ne s ovim diletantima koji su ovo snimili.
Da ne spominjem političku korektnost - Larry Underwood, jedan od glavnih likova, postao je crnac - valjda manjak likova drugih rasa...  Tipično holivudsko  prenemaganje. Po meni, nema većeg rasizma nego kad ti iz nekakve "jednakosti", a zapravo "sažaljenja" mijenjaš scenarije i uloge da bi ostvario kvote. No, to je ionako manjio problem ovdje.

...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Prosinac/Dec.2020 u 14:15
A u mp3...
Gledam casting - ova serija će biti "so bad you must see" tipa.
Dakle...

Hollywood...
Na vrh
04-nikola-trajkovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 04-nikola-trajkovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2021 u 03:47
Bukvalno zbog nje glasaju da je serija losa, pogledao sam 2 epizode i mogu reci da uopste nije losa a nije nije nista ni preterano dobra. Solidna 7, sto se mene tice mozda i gore ili bolje posto sam tek na drugoj, vidim da nekom smeta izmena u glumackoj postavi kao i samom pricom..ali meni to nije jasno sto se bas toliko zale, kad su i sami kreatori serije pa i sam S.King rekao da ce ovaj serijal biti potpuno nesto novo i drugacije. Ali ocigledno se vide sa su ovo botovi od J.Deppa, posto na svim stranama gde je Amber Heard oni to dislajkuju, sto je meni bolesno ali ono...svakako je glupo da se ocenjuje cela serija samo zato sto vam se ne svidja lik, a u stvari sve likuse koje su glasale tu jedinicu i nisu pogledali seriju..tako da i ne pratim vise taj VOTEING system, posto publika glasa i pre samog gledanja serije odnosno filma.
Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2021 u 17:40
Meni je ovo sasvim solidno.

Na vrh
choosie View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj choosie Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2021 u 18:01
Nakon odgledanih 8 epizoda, moja ocjena bi bila... 6.
Nisam čitao knjigu, ali gledah prvu ekranizaciju koja mi je bila
jako draga, i imala onu neku posebnu atmosferu, pogotovo kod prikaza
lutanja protagonista po praznim zakrčenim ulicama gradova..
Ovdje te atmosfere - nema. Nema još podosta drugih stvari, mislim,
onih dobrih. Ali, serija i nije baš toliko loša, ako ju se ne uspoređuje
sa prvom, i mislim da su "drugačijosti" u odnosu na prvu dobro došle,
jer iskreno, ne da mi se opet gledati jedno te isto. Tako se meni baš
sviđa ono naprijed-nazad u vremenu, npr..
Meni je recimo, jedan od većih problema ovdje Alexander Skarsgård koji
je totalno promašen, neuvjerljiv dozla boga kao evil no. 1.
A Amber Heard i glumi kučku pa ne znam u čemu je problem kod nje,
prilično pogođen karakter..
Sve u svemu, serija koju neću preporučiti nikome ali će je ionako svi
pogledati... Haug.
Na vrh
Danis88 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danis88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2021 u 23:57
ako nemate sta da gledate, nemojte ni ovo
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2021 u 00:11
Ovu knjigu je prilicno tesko ekranizovati. Ne samo zbog kompleksnosti likova, vec i zbog pomenute atmosfere. King je u poslednjih nekoliko godina veoma zastupljen, ali slabo je sta uspelo. Kao i kod dobrog dela filmova radjenih po njegovim romanima (cast izuzecima). Cak iako se odluci da se ne pridrzavaju knjizevnog predloska, sve je ovo prilicno tanko da se nastavi dalje.
Vladika
Na vrh
memich View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2021 u 22:59
Odgledah, i nisam zadovoljan.

Volim post-apokaliptične stvari pa mi je početak serije bio solidan. Sredinom je postalo malo bezze, ali gledljivo. Na kraju sam se nadao dobrom raspletu, ali daleko od toga. Sve je riješeno nečim što je došlo niotkud, u predzadnjoj epizodi. A zadnja epizoda je ostavljena, ne znam, valjda da likovi par puta kažu: "Stand."

5/10
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2021 u 18:40
Odlične prve tri epizode, ostatak bezveze. Od mene 6/10
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2021 u 15:55
Košmarno loše, nabacano, ispretumbano hronološki, teško je vezati se za likove, ovo kao da se trudilo da se predstavi što haotičnije, zbilja užasno. Nevezano za prethodnu verziju a ni sam roman, oduvek sam bio podeljenog mišljenja a i doživljaja Uporišta, čitah dva puta na srpskom, jednom na engleskom, ima delova (prva trećina) koje volim, standardno Kingovog nesnalaženja pri završnici, nepotrebnog petljanja sa verskim motivima a ni Randall Flagg mi nije bio fin negativac koliko god se King trudio sa njim (u Uporištu, dok Dark Tower nikako da nastavim, ubih samo prvu knjigu, te ne kažem išta za Flagga tamo), omiljeni junak je otišao prerano itd.

Nebitno, sve to, koliko god da nije bilo meni po meri u romanu i miniseriji iz '94...je neuporedivo gore u ovom užasu.
Bez preterivanja, meni zbilja negledljivo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,215 sekundi.