The Stand (2020)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=97330
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 14:01 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Stand (2020)
Objavio: memich
Tema: The Stand (2020)
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2020 u 20:52
|
Treba ovo pogledati da bi znao je li valja. Ljudi iz nekog razloga seriju bombarduju jedinicama na IMDB-u.
|
Odgovori:
Objavio: Illuminati
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2020 u 01:41
Razlog je Amber Heard.
------------- My Beautiful Dark Twisted Fantasy
|
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2020 u 01:49
|
Prvu sezonu prevodi prevodilac 👍
|
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2020 u 19:51
Illuminati piše:
Razlog je Amber Heard. |
Nije - iako o dotičnoj mislim da je obična kučka. Prije nego sam pogledao prvu epizodu, čitao sam komentare na IMDb. Zanimljivo, većina koja je hvalila seriju pisala je istovremeno i hvalospjeve o kuji i optuživala one koji su dali niske ocjene da su to učinili zbog nje. Realnost? Gotovo nitko u negativnim komentarima nije se bavio dotičnom - ili su je tek usput spomenuli - već su svi imali istu zamjerku - idiotsko preskakanje radnje - budućnost, sadašnjost, 5 mjeseci u prošlost, 5 dana u budućnost, 3 sata unatrag... Karikiram? Ne baš. Prvih 45 minuta, unatoč manjim zamjerkama, pomislio sam da su kritičari u krivu. Da, ima nešto flešbekova, ali odrađeni su, uglavnom, OK. 45. minuta, J.K. Simmons - za mene dovoljan razlog za pozitivnu ocjenu - a onda krah... Onu papazjaniju u zadnjih nepunih 15 minuta bilo je i meni teško pohvatati - a čitao sam i roman i gledao staru seriju... Kako to opisati... Ako znate pojam larpurlartizam, bit će vam jasno. Pojednostavljeno, autorima je forma bila važnija od sadržaja. Stručni termin za to je "preseravanje". A zašto su to učinili? Pa, kako rekoh, forma im je bila važnija od sadržaja i bez te papazjanije, koju su priredili zadnjih 14-15 minuta, autori ne bi imali efektan završetak epizode. Ako ti je cijeli smisao scenarija i režije da pošto-poto stvoriš cliffhanger na kraju epizode, onda se okani filma i radi nešto drugo: čuvaj ovce, idi na bauštelu, kopaj kanale - bilo što, ali samo da te netko nadzire, jer sam nisi sposoban donositi odluke. "The Stand", 1. epizoda, je dokaz toga.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
Objavio: baho
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2020 u 20:02
|
Nisam ovo još gledao. Čekam da se malo nakupi (možda cijela sezona), pa ću onda.
Nisam čitao ove knjige (mada jesam ponešto Kinga - ne znam, nije mi nikad ovo naletjelo), tako da mi je jedina referenca stara serija, koju sam smatrao jednom od boljih serija (za njeno vrijeme). Ma fantastična. Čak mislim da je format (je li ono bi 4 epizode, odnosno 2 TV filma?) bio potaman da se sve ispriča.
Nadam se da ovdje nisu išli previše izvan radnje (odnosno nepotrebno proširivali priču), jer koliko vidjeh, treba biti 9 epizoda (ili više, ako planiraju više sezona).
Znam da ovo ima i neke stripove, rađene na osnovu knjige (i ima ih dosta), ali to je sekundarni materijal. Izvorni materijal je King.
------------- https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela << Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).
|
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2020 u 20:18
baho piše:
Nisam ovo još gledao. Čekam da se malo nakupi (možda cijela sezona), pa ću onda.
Nisam čitao ove knjige (mada jesam ponešto Kinga - ne znam, nije mi nikad ovo naletjelo), tako da mi je jedina referenca stara serija, koju sam smatrao jednom od boljih serija (za njeno vrijeme). Ma fantastična. Čak mislim da je format (je li ono bi 4 epizode, odnosno 2 TV filma?) bio potaman da se sve ispriča.
Nadam se da ovdje nisu išli previše izvan radnje (odnosno nepotrebno proširivali priču), jer koliko vidjeh, treba biti 9 epizoda (ili više, ako planiraju više sezona).
Znam da ovo ima i neke stripove, rađene na osnovu knjige (i ima ih dosta), ali to je sekundarni materijal. Izvorni materijal je King. |
4 epizode, odnosno 2 duže - kad je u pitanju stara serija. Fantastična glumačka ekipa - po meni i bolja od ove koja je u ovoj novoj seriji: Gary SInise, Ruby Dee, Rob Lowe, Miguel Ferrer (meni posebno drag glumac), Jamey Sheridan, Laura San Giacomo, Molly Ringwald, Matt Frewer - fantastičan kao Trashcan Man... A stripovi - zapravo, ako imaš priliku, možeš ih čitati. Radi se o vjernoj adaptaciji romana - nisu neki spin-offovi u pitanju ili takvo što. Originalna mini-serija zapravo i nije mogla obuhvatiti cijeli roman - mislim da je ova moja verzija u dvije knjige s preko 1100 stranica - tako da 9 epizoda po 60 minuta bi mogao biti idealan format - samo ne s ovim diletantima koji su ovo snimili. Da ne spominjem političku korektnost - Larry Underwood, jedan od glavnih likova, postao je crnac - valjda manjak likova drugih rasa... Tipično holivudsko prenemaganje. Po meni, nema većeg rasizma nego kad ti iz nekakve "jednakosti", a zapravo "sažaljenja" mijenjaš scenarije i uloge da bi ostvario kvote. No, to je ionako manjio problem ovdje.
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2020 u 14:15
|
A u mp3... Gledam casting - ova serija će biti "so bad you must see" tipa. Dakle...
Hollywood...
|
Objavio: 04-nikola-trajkovic
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2021 u 03:47
|
Bukvalno zbog nje glasaju da je serija losa, pogledao sam 2 epizode i mogu reci da uopste nije losa a nije nije nista ni preterano dobra. Solidna 7, sto se mene tice mozda i gore ili bolje posto sam tek na drugoj, vidim da nekom smeta izmena u glumackoj postavi kao i samom pricom..ali meni to nije jasno sto se bas toliko zale, kad su i sami kreatori serije pa i sam S.King rekao da ce ovaj serijal biti potpuno nesto novo i drugacije. Ali ocigledno se vide sa su ovo botovi od J.Deppa, posto na svim stranama gde je Amber Heard oni to dislajkuju, sto je meni bolesno ali ono...svakako je glupo da se ocenjuje cela serija samo zato sto vam se ne svidja lik, a u stvari sve likuse koje su glasale tu jedinicu i nisu pogledali seriju..tako da i ne pratim vise taj VOTEING system, posto publika glasa i pre samog gledanja serije odnosno filma.
|
Objavio: Wida
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2021 u 17:40
Meni je ovo sasvim solidno.
|
Objavio: choosie
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2021 u 18:01
Nakon odgledanih 8 epizoda, moja ocjena bi bila... 6. Nisam čitao knjigu, ali gledah prvu ekranizaciju koja mi je bila jako draga, i imala onu neku posebnu atmosferu, pogotovo kod prikaza lutanja protagonista po praznim zakrčenim ulicama gradova.. Ovdje te atmosfere - nema. Nema još podosta drugih stvari, mislim, onih dobrih. Ali, serija i nije baš toliko loša, ako ju se ne uspoređuje sa prvom, i mislim da su "drugačijosti" u odnosu na prvu dobro došle, jer iskreno, ne da mi se opet gledati jedno te isto. Tako se meni baš sviđa ono naprijed-nazad u vremenu, npr.. Meni je recimo, jedan od većih problema ovdje Alexander Skarsgård koji je totalno promašen, neuvjerljiv dozla boga kao evil no. 1. A Amber Heard i glumi kučku pa ne znam u čemu je problem kod nje, prilično pogođen karakter.. Sve u svemu, serija koju neću preporučiti nikome ali će je ionako svi pogledati... Haug.
|
Objavio: Danis88
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2021 u 23:57
|
ako nemate sta da gledate, nemojte ni ovo
|
Objavio: Vladika
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2021 u 00:11
Ovu knjigu je prilicno tesko ekranizovati. Ne samo zbog kompleksnosti likova, vec i zbog pomenute atmosfere. King je u poslednjih nekoliko godina veoma zastupljen, ali slabo je sta uspelo. Kao i kod dobrog dela filmova radjenih po njegovim romanima (cast izuzecima). Cak iako se odluci da se ne pridrzavaju knjizevnog predloska, sve je ovo prilicno tanko da se nastavi dalje.
------------- Vladika
|
Objavio: memich
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2021 u 22:59
Odgledah, i nisam zadovoljan.
Volim post-apokaliptične stvari pa mi je početak serije bio solidan. Sredinom je postalo malo bezze, ali gledljivo. Na kraju sam se nadao dobrom raspletu, ali daleko od toga. Sve je riješeno nečim što je došlo niotkud, u predzadnjoj epizodi. A zadnja epizoda je ostavljena, ne znam, valjda da likovi par puta kažu: "Stand."
5/10
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2021 u 18:40
|
Odlične prve tri epizode, ostatak bezveze. Od mene 6/10
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 28.Svibanj/May.2021 u 15:55
Košmarno loše, nabacano, ispretumbano hronološki, teško je vezati se za likove, ovo kao da se trudilo da se predstavi što haotičnije, zbilja užasno. Nevezano za prethodnu verziju a ni sam roman, oduvek sam bio podeljenog mišljenja a i doživljaja Uporišta, čitah dva puta na srpskom, jednom na engleskom, ima delova (prva trećina) koje volim, standardno Kingovog nesnalaženja pri završnici, nepotrebnog petljanja sa verskim motivima a ni Randall Flagg mi nije bio fin negativac koliko god se King trudio sa njim (u Uporištu, dok Dark Tower nikako da nastavim, ubih samo prvu knjigu, te ne kažem išta za Flagga tamo), omiljeni junak je otišao prerano itd.
Nebitno, sve to, koliko god da nije bilo meni po meri u romanu i miniseriji iz '94...je neuporedivo gore u ovom užasu. Bez preterivanja, meni zbilja negledljivo.
|
|